Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 23:10)
deja, pas mane nedidelis dar tas krūmelis buvo, tai jau baigėm jį suvartot  biggrin.gif . o vaistinėj nėra ekologiškų metų?  blink.gif ai dar esu mačiu maximoj ekologiškos pipirmėčių arbatos maišeliais. mirksiukas.gif

neieskojau 4u.gif
galvoju pasiklausiu mergaiciu, gal yra koks taskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 22:54)
thumbup.gif reiškia alyvuogių extra virgin tinka viskam  thumbup.gif  iki 180 laipsnių. nu daugiau man kaip ir nereikia.
balionas troleimolei  4u.gif

Ačiū už balioną. Tik manau, kad būtent šio gamintojo alyvuogių extra virgin aliejus tinka kepti iki 180 laipsnių. Nes kiek pamenu skirtingų gamintojų, skirtingos ir temperatūros yra 4u.gif
Atsakyti
AS IR NEENIAI TIK SUSIDOMEJAU TOKIU MAISTU,TAI IS KAIMO KAI KA PARSIVEZAM
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 02 10, 00:06)
Ačiū už balioną. Tik manau, kad būtent šio gamintojo alyvuogių extra virgin aliejus tinka kepti iki 180 laipsnių. Nes kiek pamenu skirtingų gamintojų, skirtingos ir temperatūros yra  4u.gif

Jus man galit kaip buvusiai blondinei paaiskinti, kaip jus nustatot temperatura ant virykles keptuveje? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 vasario 2010 - 10:32
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 10, 10:31)
Jus man galit kaip buvusiai blondinei paaiskinti, kaip jus nustatot temperatura ant virykles keptuveje?  g.gif

Pvz. aplinkosaugininkai, kai 'šturmavo' teflono keptuves, tai teigė, kad tuščia teflono keptuvė ant viryklės per 5 min. įkaista iki 382 laipsnių smile.gif
Vienžo, kuo ilgiau laikoma tuščia keptuvė ant ugnies, tuo labiau ir greičiau ji įkaista.
Nėra ką nustatinėti..įpylus aliejaus keptuvė neturėtų įkaisti (iki tol kol bus kepama, t.y. kol įkais aliejus) aukščiau 230..kiek pamenu g.gif O kepant maistą keptuvėje būna dar žemesnė t-ra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 11:51)
Pvz. aplinkosaugininkai, kai 'šturmavo' teflono keptuves, tai teigė, kad tuščia teflono keptuvė ant viryklės per 5 min. įkaista iki 382 laipsnių smile.gif
Vienžo, kuo ilgiau laikoma tuščia keptuvė ant ugnies, tuo labiau ir greičiau ji įkaista.
Nėra ką nustatinėti..įpylus aliejaus keptuvė neturėtų įkaisti (iki tol kol bus kepama, t.y. kol įkais aliejus) aukščiau 230..kiek pamenu g.gif O kepant maistą keptuvėje būna dar žemesnė t-ra g.gif

Tai kad neturetu ikaisti ar kad ikaista iki 382 l tai aisku, bet kaip tai zinoti ? Nu vienzo, nieko nesuprantu biggrin.gif .Ipilu aliejaus- palaikau siek tiek, kad i salta nedet - ir dedu kepama reikala- tai jei pilu alieju, kuris tinkamas tik iki 180 l. - man is akies nusprest ar kaip,kad jau 180 l ar kad jau 250 l ir jau netinkamas tas aliejus? doh.gif biggrin.gif
Noriu pasakyti, kad pirkdamas alieju, kuris nekenksmingas iki 180 l. kaip tu gali garantuoti, kad tavo keptuveje bus nedidesne temperatura?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 vasario 2010 - 11:25
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 10, 11:22)
tai jei pilu alieju, kuris tinkamas tik iki 180 l. - man is akies nusprest ar kaip,kad jau 180 l ar kad jau 250 l ir jau netinkamas tas aliejus?  doh.gif  biggrin.gif

Labai greit nusispręs, nes jei aliejus skirtas kepimui iki 180, tai jis keptuvei įkaitus iki 180 taip rūkti ir smirdėti pradės, kad jau 250 niekaip nesulauksi biggrin.gif, kepsi greičiau, kad tik kas gaisrininkų neiškviestų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 12:26)
Labai greit nusispręs, nes jei aliejus skirtas kepimui iki 180, tai jis keptuvei įkaitus iki 180 taip rūkti ir smirdėti pradės, kad jau 250 niekaip nesulauksi biggrin.gif, kepsi greičiau, kad tik kas gaisrininkų neiškviestų biggrin.gif

bigsmile.gif taip??? Na, tai tadu aisku biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Hm...tai jei neruksta, tai galima kept ant belekokio aliejaus? o tai ka keptuve tuomet ir buna tokios temperaturos kaip aliejus?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 10, 14:13)
Hm...tai jei neruksta, tai galima kept ant belekokio aliejaus? o tai ka keptuve tuomet ir buna tokios temperaturos kaip aliejus?

Jei nerūksta:
a) tai keptuvė neįkaista tiek, kad būtų pasiektas ir viršytas aliejaus 'dūmų taškas'
cool.gif naudojamas rafinuotas aliejus
c) naudojamas aliejus turi labai aukštą 'dūmų tašką' ir tinkamas kepimui biggrin.gif

Ir koks skirtumas tada kokios t-ros keptuvė, o kokios t-ros aliejus smile.gif

Extra virgin alyvuogių aliejus nėra idealus kepimui tad ant extra virgin butelių nerasit greičiausiai rekomendacijų, kad naudoti kepimui. Jis dega palyginti greitai ir kiek esu bendravusi su 'aliejiinkais', tai siūlo nekaitinti labiau nei virimas (t.y. pvz. verdant daržovienę kūdikiui, tai super įpilti šaukščiuką, bet ne ant keptuvės)

Kepimui idealiausia būtų audoti šiek tiek prastesnį alyvuogių aliejų ax.gif

Bet, kai kurios firmos, kd ir minėtas "Clearspring' rašo etiketėse išimtį, kad galima naudoti lengvam kepinimui iki 180 ir extra virgin aliejų.

Jeigu aliejaus etiketėje nėra minimas kepimas ir nėra ženkliuko (puodo, keptuvės..įvairiai žymima), tai geriau kepimui nenaudoti...
Atsakyti
Ateinu su savo klausimu is kitos temos:
Prasau pagalbos unsure.gif
Tika nusipirkau ekologisko sezamo aliejaus (yra visi seritifkatai), o jame plaukioja balti neskaidrus rutuliukai, bet ne seklytes. Galvoju, kas tai galetu buti g.gif Gal sezamo aliejus saltyje kazkiek sukieteja??? unsure.gif Ar grazinti man ta alieju, nes dar neatidariau....
Atsakyti
Nu negaliu nepasigirti, nes pirkimą įtakojo ši tema: blush2.gif
pasidovanojom sau su vyru po šilkinę pagalvę ir šilikinį pagalvės užvalkalą bigsmile.gifsilk time
Nu tikrai nuostabūs pirkiniai wub.gif ir verti savo kainos, jau audžiu mintį kurią antklodę iš jų pirkti: žieminę ar rudeninę, o gal ir abi? bigsmile.gif
Dar apie pagalves: mūsų su medvilniniu, tiksliau satininiu impilu ir kultūrinio šilko užpildu (jis švelnesnis nei laukinis, su laukiniu yra žieminė antklodė). Man asmeniškai ji gal šiek tiek didoka, tai galvoju, yra šone užtrauktukas, tai pro jį išimsiu kokį 1/4 užpildo ir padarysiu pagalvėlę vaikui, vyrui dydis idealus. Ir šilkiniai pagalvės užvalkalai puikūs, kažkaip net nesinorėtų ant tokios pagalvės dėti medvilninius. Ir kas dar nustebino - naudojam nuo šeštadienio, t.y. 4 naktis, o užvalkalai kaip ką tik užvilkti - visai nesilamdo, lyginant su anksčiau naudotais satininiais. Aišku, žiūrėsim kaip atrodys po skalbimo ir lyginimo ax.gif
Atsakyti