Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Diva:) @ 2010 02 12, 18:23)
O kaip ja naudojate? kaip valgote ar su kuom?  smile.gif

As tiesiog biciu duoneles arbatini sauksteli truputi pakramcius uzgeriu vandenuku mirksiukas.gif dar galima biciu duonele ir su medum uzkasti.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 15:26)
Jeigu aliejaus etiketėje nėra minimas kepimas ir nėra ženkliuko (puodo, keptuvės..įvairiai žymima), tai geriau kepimui nenaudoti...

Tai as taip ir darau, tik tiek, kad kepimui skirtu alieju ne taip jau lengva rasti, dauguma buna salotoms, o kai paklausi paradaveju, kam jis skirtas, tai pradeda vardint saltoms bla bla bla, sakau man kepimui reikia, nu tada aisku nuo saves prideda, kad ir kepimui tinka doh.gif nors jokio zenklo ar uzraso apie tai nera

Tiesa buvau Kaune bazej eko parduotuveje, toje kur darzoviu turguje...pasirinkimas negausus, bet yra visko ko man reikia, o labiausiai patiko kainos thumbup.gif jei lygint su Vianaturalis, tai skirtumai solidus
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 05, 01:33)
kokias eko arbateles geriat?

Šiuo metu geriu dažniausiai tokias:
1) žalioji arbata su apelsinų žievelėmis ir citrinžole;
2) žalioji arbata su ginkmedžio lapais, melisa, pipirmėte (prieš kelias dienas nusipirkau, jau kokia skani ji man, negaliu atsidžiaugti thumbup.gif pirkau su ta intencija, kad ginkmedis skatina susikaupimą, koncentraciją - man to dabar labai reikia ax.gif).

Artimiausiu metu dar esu nusižiūrėjusi raudonąją arbatą su kakavos lukštais ir kt. priedais bei vieną tokią prieskoninę su ananasais ir levandomis, turėtų būti įdomu smile.gif

Taip pat jau įpročiu tapo malonus užsiėmimas - daiginimas. Jau atsivalgiau ridikėlių, dabar grožiuosi bazilikų daigeliais (paaugusius kelis pasisodinsiu į vazonėlius), tik va kad to baziliško skonio kolkas nelabai g.gif Šiandien dar 'pasisėjau' brokolių ir moong pupelių (vieną išmirkusią per naktį paragavau, labai priminė šviežius žirnelius, tai nekantrauju paragauti sudygusių) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 02 15, 00:42)
Taip pat jau įpročiu tapo malonus užsiėmimas - daiginimas. Jau atsivalgiau ridikėlių, dabar grožiuosi bazilikų daigeliais (paaugusius kelis pasisodinsiu į vazonėlius), tik va kad to baziliško skonio kolkas nelabai g.gif Šiandien dar 'pasisėjau' brokolių ir moong pupelių (vieną išmirkusią per naktį paragavau, labai priminė šviežius žirnelius, tai nekantrauju paragauti sudygusių) rolleyes.gif

O kur seklas perki?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvota: 14 vasario 2010 - 23:11
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 02 14, 23:42)
Šiuo metu geriu dažniausiai tokias:
1) žalioji arbata su apelsinų žievelėmis ir citrinžole;
2) žalioji arbata su ginkmedžio lapais, melisa, pipirmėte (prieš kelias dienas nusipirkau, jau kokia skani ji man, negaliu atsidžiaugti thumbup.gif pirkau su ta intencija, kad ginkmedis skatina susikaupimą, koncentraciją - man to dabar labai reikia ax.gif).

Artimiausiu metu dar esu nusižiūrėjusi raudonąją arbatą su kakavos lukštais ir kt. priedais bei vieną tokią prieskoninę su ananasais ir levandomis, turėtų būti įdomu smile.gif

oj, net seile nutyso... smile.gif is kur perki arbatas?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 14, 19:14)
Tai as taip ir darau, tik tiek, kad kepimui skirtu alieju ne taip jau lengva rasti, dauguma buna salotoms, o kai paklausi paradaveju, kam jis skirtas, tai pradeda vardint saltoms bla bla bla, sakau man kepimui reikia, nu tada aisku nuo saves prideda, kad ir kepimui tinka  doh.gif  nors jokio zenklo ar uzraso apie tai nera

Tiesa buvau Kaune bazej eko parduotuveje, toje kur darzoviu turguje...pasirinkimas negausus, bet yra visko ko man reikia, o labiausiai patiko kainos  thumbup.gif jei lygint su Vianaturalis, tai skirtumai solidus

Jau ir as aliejaus pradejau ieskotinetis biggrin.gif - tarp kitko Maximoje maciau eko skyrelyje saulegrazu eko alieju, skirta kepimui- bet pamirsau ir firma, ir pavadinima- paziurejau, paskaitinejau- kaina padori, stiklinis butelaitis, ekologiskas- o aplamai man matyt nuo senu laiku islikes tas saulegrazu aliejaus neskanumas, kad as labai bijau ji pirkti- bet ko gero reikes pabandyti- juk ir kokybe nera ka lyginti su kadais naudotais mamos "Brolio" doh.gif ...

Del tos eko- tikrai kainos padorios, pagrindiniu darzoviu yra, kruopu, miltu, aliejaus( beja, Clearspring turejo, bet tik salotoms -13 lt- nu pigiau grybo biggrin.gif ) , kiausiniu ir t.t. - patinka man ten visai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 15 vasario 2010 - 10:21
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 15, 11:20)
maciau eko skyrelyje saulegrazu eko alieju, skirta kepimui- bet pamirsau ir firma, ir pavadinima- paziurejau, paskaitinejau- kaina padori, stiklinis butelaitis, ekologiskas

tik nesakykit kad ir aliejus butinai turi but stikliniam butely, kaip kad actas ar majonezas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 15, 14:42)
tik nesakykit kad ir aliejus butinai turi but stikliniam butely, kaip kad actas ar majonezas blink.gif

Aukštos kokybės aliejus tikrai bus tamsaus stiklo butelyje ax.gif smile.gif
Atsakyti
aš pirkau aliejų Kaune Saulėtekyje eko prekėse. Saulėgrąžų, kepimui, tai oj kaip nepatiko. kvapas toks keistas, man net nemalonus sakyčiau buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2010 02 15, 00:11)
O kur seklas perki?

QUOTE(truth @ 2010 02 15, 00:59)
oj, net seile nutyso... smile.gif is kur perki arbatas?

"Biotekoje", Klaipėdos g. 3, Vilniuje 4u.gif

Prieš tai porą arbatų esu pirkusi "Žalia-žalia", Stepono g. 6, irgi labai patiko, bet vis kažką nauja norisi pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 02 15, 16:41)
"Biotekoje", Klaipėdos g. 3, Vilniuje 4u.gif

Prieš tai porą arbatų esu pirkusi "Žalia-žalia", Stepono g. 6, irgi labai patiko, bet vis kažką nauja norisi pabandyti smile.gif

gal gali pasakyt kokios mazdaug seklyciu kainos biotekoj? buvau uzejus kazkada bet nepasiziurejau kazkaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(chemistry @ 2010 02 15, 17:26)
gal gali pasakyt kokios mazdaug seklyciu kainos biotekoj? buvau uzejus kazkada bet nepasiziurejau kazkaip ax.gif

Spec. skirtos daiginimui - visos po 6 Lt/pakelis. Bet galima daiginti ir šiaip kruopas, kurios skirtos maistui, jos po 0,5kg ir kainos nuo 8 Lt.
Atsakyti