QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 02 14, 22:42)
Taip pat jau įpročiu tapo malonus užsiėmimas - daiginimas. Jau atsivalgiau ridikėlių, dabar grožiuosi bazilikų daigeliais (paaugusius kelis pasisodinsiu į vazonėlius), tik va kad to baziliško skonio kolkas nelabai

Šiandien dar 'pasisėjau' brokolių ir moong pupelių (vieną išmirkusią per naktį paragavau, labai priminė šviežius žirnelius, tai nekantrauju paragauti sudygusių)
Sakykit, kas cia per daiginimas, na prieskonius dar suprantu, bet negi brokoli isauginat ant palanges?
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 15, 10:20)
Jau ir as aliejaus pradejau ieskotinetis

- tarp kitko
Maximoje maciau eko skyrelyje saulegrazu eko alieju, skirta kepimui- bet pamirsau ir firma, ir pavadinima- paziurejau, paskaitinejau- kaina padori, stiklinis butelaitis, ekologiskas- o aplamai man matyt nuo senu laiku islikes tas saulegrazu aliejaus neskanumas, kad as labai bijau ji pirkti- bet ko gero reikes pabandyti- juk ir kokybe nera ka lyginti su kadais naudotais mamos "Brolio"

...
Del tos eko- tikrai kainos padorios, pagrindiniu darzoviu yra, kruopu, miltu, aliejaus( beja, Clearspring turejo, bet tik salotoms -13 lt- nu pigiau grybo

) , kiausiniu ir t.t. - patinka man ten visai
As dabar nusipirkau alyvuogiu neeko, nes tuo metu nieko po ranka nebuvo, nu koks man jis slykstus, specialiai kepiau spurgas, kad ji sunaudot

tai dabar taip noriu saulegrazu
QUOTE(truth @ 2010 02 15, 14:42)
tik nesakykit kad ir aliejus butinai turi but stikliniam butely, kaip kad actas ar majonezas
as irgi tik uz stiline tara
QUOTE(žemuogienė @ 2010 02 15, 15:14)
aš pirkau aliejų Kaune Saulėtekyje eko prekėse. Saulėgrąžų, kepimui, tai oj kaip nepatiko. kvapas toks keistas, man net nemalonus sakyčiau buvo
idomu kas per firma??
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 16, 12:22)
Na saulegrazu aliejus nera labai tinkamas kepimui, jis labai greitai oksiduojasi, tad kepti ant to pacio aliejaus du kartus nerekomenduojama.
Jei kvapas kartus, tai aliejus sugedes. Visi riebalai apkarsta, kai sugenda.
niekad nekepu antra kart ant to pacio aliejaus, tai jei aliejus tinkamas kepimui, manau kad ramiai galiu toki naudot
jus cia balamutinat mane, nagi pasakok koki naudoji ir kur perki?