Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(dilditele @ 2010 02 16, 22:46)
Sakykit, kas cia per daiginimas, na prieskonius dar suprantu, bet negi brokoli isauginat ant palanges?  bigsmile.gif

"Tu" mirksiukas.gif

Na tiesiog, nusiperki sėklytes, 2 k. per dieną vandeniu perlieji (kad drėgmę laikytų, mėgstu merliuką naudoti, galima ir be jo) ir lauki daigelių smile.gif Sudygsta priklausomai nuo augalo rūšies, gali trukti 3 (pvz. moong pupelės)-14 (pvz. gumbiniai česnakai) dienų. Reikia valgyti daigelius (dėti į salotas, sriubas, varškę, ant sumuštinių ir t.t.), kol pasirodo pirmasis lapelis. Vėliau daigeliai jau apkarsta ir nebebūna skanūs.

user posted image

Tai brokolių būtent poros centimetrų daigelius ir ketinu valgyti smile.gif Pačios daržovės gal neauginsiu, nors pavasarį sode persodinti, kodėl gi ne g.gif

Normaliam auginimui tik dėl bazilikų esu tikra, viso kito dar neteko ištyrinėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer-In-Paris: 17 vasario 2010 - 08:03
QUOTE(dilditele @ 2010 02 16, 21:46)
idomu kas per firma??

niekur internete nerandu tokio aliejaus, gal atrasiu kaip nors smile.gif
Atsakyti
Summer-In-Paris, kokia tu saunuole,kad netingi daigintis. As labai megstu daigelius visokius, tik tingiu uzsiimti:)
O del tu visu eko alieju, vistu,kiausiniu ir t.t. tai man tas uzrasas, kad jie eko, visai neitikina. Kas garantuotas,kad ta vista uz 25 litus tikrai lesinta tik eko grudeliais?o aliejus tikrai toks jau eko. Ar jus ne per daug jau paranojiskai siekiate eko maisto,aklai tikedamos eko skyreliais Lietuvoje. Niekam ne paslaptis, kad pas mus gauti popieriuka "ekologiskas ukis"-lengviau lengvo. As kazkaip nelinkusi i tokius krastutinumus pulti. Kad pas mano mociute buvo eko grudai, pacios auginti, eko vistiena, zasiena, kiauliena,versiena ir triusiena, sventai tikiu, nes savom akim maciau, kaip auginama ir kuom seriama,o musu "eko" skyriu produkcija leiskite suabejoti. Vienintelis dalykas kuom daug maz tikiu, tai naturali kosmetika, nes kaip sake viena forumiete, kremai jau ne juokas, kadangi jei kokia rimta europiete, turinti jautria alergiska oda,nusipirktu sertifikuota eko krema ir jos oda sureaguotu i ji blogai, tai jau tikrai pakeltu skandala ir nulektu i teisma pries toki gamintoja, issireikalavusi to kremo issamaus laboratorinio tyrimo. Ir neduok die,pasirodytu, kad tai sintetinis kremas, nepavydziu as tai firmai,nes gautu toki finansini ieskini, kad maza nepasirodytu. O Lietuvoje "eko" zenkliuku stampuota vista, kurios kaina, kaip auksines vistos, man nekelia pasitikejimo. Teisingai Rasma sake-meskite tas maximines vistas, pesticidinius apelsinus i krepsi, tik pasakykite man, kur tas krepsys, as susirinksiu viska ir suvalgysiu smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 17, 10:28)
Teisingai Rasma sake-meskite tas maximines vistas, pesticidinius apelsinus i krepsi, tik pasakykite man, kur tas krepsys, as susirinksiu viska  ir suvalgysiu smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

Nu baik jau taip aklai ir tu maitintis, gal geriau močiutės vištas valgyk nei maximines lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 02 17, 12:33)
Nu baik jau taip aklai ir tu maitintis, gal geriau močiutės vištas valgyk nei maximines lotuliukas.gif

nebera jau mociutes, todelir jos vistu nebera
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 17, 11:48)
nebera jau mociutes, todelir jos vistu nebera

Na ne vienintelę močiutę turėjau omenyje blush2.gif Kas kas, bet maxima tai man mažiausiai kelia pasitikėjimą rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Atsispausdinau konservantų sąrašą iš sveikasvaikas.lt, kurių neturėtų būti mūsų produktuose. Konservantai suskirstyti į šias kategorijas: Uždrausti kai kuriose šalyse, vengtini ir abejotini ax.gif Bet dabar suabejojau ar šis sąrašas baigtinis, ir tas šaltinis sveikasvaikas.lt toks abejotinas blush2.gif ar aš čia jau ieškau sliekų ir čia geras sąrašiukas? biggrin.gif g.gif Kokiais jūs šaltiniais vadovaujatės, kur aprašo konservantų kenksmingumą? 4u.gif nežinau ar čia į temą paklausiau, bet, kad nelabai sugalvojau kur dar galėčiau paklausti, o man natūralisčių temutės patinka wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Aptikau pas save melasos uzsilikusios - gal kuri zinote koki gera receptuka kaip ja butu galima skaniai ir sveikai panaudoti? Turiu pyrago recepta, tik nezinau ar geras g.gif
Atsakyti
Tiesa pasakius ash nevaikstau su tais sarasais ir neziurau, ieskau maisto kuriame apskritai nebutu E ir kokiutais neaiskiu man sudetiniu daliu pavadinimu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kuris jogurtas - Bios ar Dobilas- geresnis? Ar perkate? Įdomu, ar šių ženklų produktais tikrai galima pasitikėti? kaip jūs manote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 02 17, 22:13)
Sveikos smile.gif Kuris jogurtas - Bios ar Dobilas- geresnis? Ar perkate?

Perku, valgau, pasitikiu smile.gif
Dar mėgstu ir "Biolos".
Kai netingiu - pasigaminu namie ax.gif Kai tingiu - perku.
Skoninėm savybėm man labiau patinka 'Bios' nei 'Dobilas', nes mėgstu tirštesnį jogurtą, bet "Dobilas: man iš ryto thumbup.gif ?

O kokia paslėpta mintis po tuo ' ar galima pasitikėti?' ax.gif Dėl maisto priedų klausiate?

Viskas kas parašyta biggrin.gif , dažikliai - natūralūs, t.y. sulčių koncentratai, yra tirštiklių - krakmolas, yra cukraus..

Papildyta:
QUOTE(Brilliant @ 2010 02 17, 18:45)
Kokiais jūs šaltiniais vadovaujatės, kur aprašo konservantų kenksmingumą?

Savo galva ax.gif Ir čia rimtai.

Žinau draudžiamus maisto priedus ir žinau maisto priedus, kurie man asmeniškai nepatinka (ypač iš stipriai alergizuojančių). Skaitau įdėmiai etiketes ir neieškau E, bet žiūriu visas sudėtines dalis.

Ar perku su E? Taip, perku. Net gryną E marinatams perku biggrin.gif Ir su grynu E nagus balinu nuo kasdienio bulvių skutimo.

Jokių sąrašų nesinešioju ir sveikovaiko inf-ją vertinu skeptiškai. Idėja įdomi, patraukli, bet iš esmės nepasiekiami tie jų užmojai smile.gif Nėra visumos. Pliki, pavieniai faktai ir labai ribotos galimybės vertinant. Bet čia mano asmenine nuomone, ginkdie nenoriu sakyti, kad blogai yra tai, kuo jie tiki ir ką daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 17, 22:34)
Perku, valgau, pasitikiu smile.gif
Dar mėgstu ir "Biolos".
Kai netingiu - pasigaminu namie ax.gif Kai tingiu - perku.
Skoninėm savybėm man labiau patinka 'Bios' nei 'Dobilas', nes mėgstu tirštesnį jogurtą, bet "Dobilas: man iš ryto  thumbup.gif ?

Jokių sąrašų nesinešioju ir sveikovaiko inf-ją vertinu skeptiškai. Idėja įdomi, patraukli, bet iš esmės nepasiekiami tie jų užmojai smile.gif Nėra visumos. Pliki, pavieniai faktai ir labai ribotos galimybės vertinant. Bet čia mano asmenine nuomone, ginkdie nenoriu sakyti, kad blogai yra tai, kuo jie tiki ir ką daro smile.gif

Ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif

O man sveikasvaikas.lt visai patinka. Manau, kad pradedančiajam visai gerai smile.gif
Atsakyti