Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(ernesin @ 2010 02 16, 18:50)
Diva:) esi rašiusi kad patenkinta Bio Village kava iš IKI, sakyk kokios šalies pas tave, nes aš gavau dovanų tos kur iš Centrinės Amerikos, tai visiškai neverta savo dėmesio kaip kokia pigiausia Tchibo doh.gif

Pas mane Peru. Jau 3 pokeli perku.O matai kaip su ta Amerika?? As vis noriu ja pabandyti, bet gal ir gerai,kad nebandau smile.gif - nors zinai, o gal ir ana tau nepatiktu- juk del skonio nesigincijama smile.gif
Atradau dar IKI saltinio, esancio Pranuzijoje, 1250 m aukstyje vandeni.Nu zinokites tokioms kaip as- kurioms nepatinka vandens skonis- tai tas vanduo koks superinis!!! Atsaldytas tai tikrai grynas saltinis ! Dabar vis nusiperku- man labai patinka.

QUOTE(Brilliant @ 2010 02 17, 19:45)
Sveikos mirksiukas.gif   Atsispausdinau konservantų sąrašą iš  sveikasvaikas.lt, kurių neturėtų būti mūsų produktuose. Konservantai suskirstyti į šias kategorijas: Uždrausti kai kuriose šalyse, vengtini ir abejotini ax.gif  Bet dabar suabejojau ar šis sąrašas baigtinis, ir tas šaltinis sveikasvaikas.lt toks abejotinas blush2.gif  ar aš čia jau ieškau sliekų ir čia geras sąrašiukas?  biggrin.gif  g.gif  Kokiais jūs šaltiniais vadovaujatės, kur aprašo konservantų kenksmingumą?  4u.gif nežinau ar čia į temą paklausiau, bet, kad nelabai sugalvojau kur dar galėčiau paklausti, o man natūralisčių temutės patinka wub.gif

Mano pati pradzia irgi buvo tokia- as ir atsispausdinau ir PC issitraukdavau ir skaitydavau kiek tik noredavau. Dabar tai jau senai neturiu, kazkam atidaviau.
Atsispausdinus sarasa dar ir spalvomis apsibraukdavaui ir t.t. O is to sveiko vaiko info galima pasitikrinti ir per kitur- nesu radusi ten kazkokiu nesamoniu ar neatitikimu- dabar nebeuzsuku i ta puslapi, bet pradzioje - tikrai buvo kelrodis smile.gif

O aplamai vakar gryzau is Vilniaus , is puikios homeopates konsultacijos ax.gif - na, truputeli apie maista man ji atvere kitaip akis smile.gif - dar lai susiguli viskas galvoje, bet man jos filosofija labai patiko - ne del maisto buvau biggrin.gif , bet palietem ta tema placiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 18 vasario 2010 - 10:52
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 18, 10:46)
Pas mane Peru. Jau 3 pokeli perku.O matai kaip su ta Amerika?? As vis noriu ja pabandyti, bet gal ir gerai,kad nebandau smile.gif  - nors zinai, o gal ir ana tau nepatiktu- juk del skonio nesigincijama  smile.gif

Nesu ekspertė, bet bent jau manosios toks skonis, kaip pusžalės pupelės būtų sudegintos rolleyes.gif
Atsakyti
O is to sveiko vaiko info galima pasitikrinti ir per kitur- nesu radusi ten kazkokiu nesamoniu ar neatitikimu

Sakot nėra? Yra, sočiai.
Gyvi pavyzdžiai:
http://www.sveikasva...execution=e12s1
http://www.sveikasva...?execution=e8s1
http://www.sveikasva...?execution=e9s1
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 18, 12:14)

Kokie pavyzdziai? Cia apie tuos produktus,kur foto? Taigi cia zmones siuncia kas ka randa ar neranda- tai cia as neziuriu net, pati moku skaityti PC etiketes- as kalbu apie E priedu lentele- kiekvieno nesu isnarsiusi negyvai, bet nesamoniu neradau.
http://blog.sveikasv...ingipriedai.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 18 vasario 2010 - 11:24
O aplamai vakar gryzau is Vilniaus , is puikios homeopates konsultacijos ax.gif - na, truputeli apie maista man ji atvere kitaip akis  smile.gif - dar lai susiguli viskas galvoje, bet man jos filosofija labai patiko - ne del maisto buvau  biggrin.gif , bet palietem ta tema placiau...

Tai gal pasidalintum, ką sakė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2010 02 18, 12:29)
Tai gal pasidalintum, ką sakė?  ax.gif

Na matai, kalbejom tik apie mane- apie mano tipo zmogu, apie tai kas man geriausia ir ko man reikia. Geriausia zinoma butu kiekvienam suzinoti ir suprasti- ko jam reikia. Zinot kokie man buvo patys sunkiausi klausymai? - ka as megstu valgyti...Uhu- kiekviena karta turejo man pakartoti - ka megsti, kas skanu- ne kas sveika!! Kas tau skanu nuo vaikystes- jetus kaip sunku buvo biggrin.gif - pynesi rukytos desros norejimas su grudu kosem lotuliukas.gif .
Man zodziu taip- valgyti tai, kas skanu, tik nedaug - visko po nedaug . Visko -organizmas pats pasako ko jam reikia ar ko nereikia- mano tipo zmogui taip, o kitam gali buti tai ne tiesa- jis tiesiog gali imti ir nutukti ar imti ir prasigerti- na, jei pvz. zmogui degtine skanu biggrin.gif .Zodziu idomu labai, o as tai ka gi - i turgeli "pobezala" skilandzio su zaliu agurku...Juk noriu!! lotuliukas.gif Juokauju, bet esme mazdaug tokia- be maisto, kitus dalykus ji man narpliojo....Ir atnarpliojo- idomu zinokit...Jei zinoma, tiki tuom mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 18 vasario 2010 - 12:04
Ačiukas, merginos 4u.gif Nu visgi kaip ganėtinai neseniai pradėjusi domėtis natūraliais produktais, kol kas pavaikščiosiu su ta E priedų lentele iš sveikasvaikas.lt, kaip ir Diva kadaise mirksiukas.gif gal taip lengviau užsifiksuos tie konservantai g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2010 02 18, 14:26)
Ačiukas, merginos 4u.gif  Nu visgi kaip ganėtinai neseniai pradėjusi domėtis natūraliais produktais, kol kas pavaikščiosiu su ta E priedų lentele iš sveikasvaikas.lt,  kaip ir Diva kadaise mirksiukas.gif gal taip lengviau užsifiksuos tie konservantai g.gif  bigsmile.gif

Pavaikscioji truputi, po to jau zinai ko nereikia pirkti, net neini i tuos skyrius..O veliau aplamai ziuri, kad isvis nebutu jokiu E, o jei koks ir yra, tai jau pasinesiojes lentele zinosi labai blogis ar nelabai...
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 02 16, 21:46)
ot reikejo cia tau ateiti ir girtis tais silkais  doh.gif dabar ir man jau ju reikia  blink.gif
niu taip,perziurejau visas prekes  g.gif kaineles tai tokios visai ne krizines, norint visai seimai nupirkti tokius patalus, reikia pusmeciui skrandzius visu ant sakos pakabinti.Manau kaina tiesiog"uzlenkta". Pasiliksiu as su savo "Merkio" vilnos patalais,su kuriais vasara visai nekarsta,o ziema nesalta ir lengvuciai jie  wub.gif
niu t

Tu nesinervuok mirksiukas.gif aš kol kas tik 2 pagalves su užvalkaliukais turiu, kada toliau pratęsiu prekinimasi, bus matyt ax.gif
Prieš tai bet kokiu atveju peržvelgsiu užsienio internetines parduotuves - gal ten kainos padoresnės ax.gif
O bendrai paėmus, pvz anklodžių (kaip minėjau, žiūrėjau žieminę ir rudeninę) nu nėra labai baisios kainos, nes esu prisiklausiusi, kad pažįstami susipirkę iš Bauer ir pan firmų vilnoninius rinkinius už 3000 Lt, tai čia padoriau. O anklodžių užvalkalų kainytės tai žiauriai kandžiojasi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 18, 11:46)

O aplamai vakar gryzau is Vilniaus , is puikios homeopates konsultacijos ax.gif - na, truputeli apie maista man ji atvere kitaip akis  smile.gif - dar lai susiguli viskas galvoje, bet man jos filosofija labai patiko - ne del maisto buvau  biggrin.gif , bet palietem ta tema placiau...

QUOTE(Diva:) @ 2010 02 18, 12:59)
Man zodziu taip- valgyti tai, kas skanu, tik nedaug - visko po nedaug . Visko -organizmas pats pasako ko jam reikia ar ko nereikia- mano tipo zmogui taip, o kitam gali buti tai ne tiesa- jis tiesiog gali imti ir nutukti ar imti ir prasigerti- na, jei pvz. zmogui degtine skanu biggrin.gif  .Zodziu idomu labai, o as tai ka gi - i turgeli "pobezala" skilandzio su zaliu agurku...Juk noriu!!  lotuliukas.gif  Juokauju, bet esme mazdaug tokia- be maisto, kitus dalykus ji man narpliojo....Ir atnarpliojo- idomu zinokit...Jei zinoma,  tiki  tuom  mirksiukas.gif

tikrai įdomi teorija.. rolleyes.gif Bet tada kaip suprasti tai, kai laabai noriu rūkytos dešros, o jos pavalgius man bloga? Man atrodo, kad teisingai "sufleruoja" tik švarus organizmas.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 18, 22:28)
tikrai įdomi teorija..  rolleyes.gif  Bet tada kaip suprasti tai, kai laabai noriu rūkytos dešros, o jos pavalgius man bloga? Man atrodo, kad teisingai "sufleruoja" tik švarus organizmas.

Be abejo! Todel ir sakau- man!! Man taip- as neturiu jokiu problemu nei su virskinimu, nei su skrandziu nei su visais kitais organais- galiu valgyti viska- as nezinau kas yra rugstingumas,"remuo" ir visa kita. Apkeliavusi tikrai daug saliu- susipazinusi su ivairia virtuve- niekada man nera buve blogai nei nuo pasikeitusio maisto, nei nuo neiprastos krokodilo mesos (aha, ragavau smile.gif ) , todel man galima visko, ko tik noriu- ta prasme to, nuo ko nebloga ir kas man skanu.
Kalbejom apie vyna. Man skanu ir patinka tik raudonas. Tada manes klausia- o kita diena galva skauda? Taip- skauda- visada jauciu, kad ir 1 taure vyno isgerusi- todel tai nera tas, kas man tinka, nors man skanu ir as kartais taip uzsimanau vyno, kad uch! smile.gif O suvalgiusi tos pacios rukytos desros ar skilandzio- niekada jokio blogumo nebuve..Taciau as gi nenoriu pasakyti, kad pulsiu dabar viska slamsti su visais E621 biggrin.gif , majonezais teptis kiaulienos gabalus ir t.t. Cia tik siaip mano apmastymui, kad nereikia sau drausti , jei mano organizmui to reikia.
Ir aplamai cia netaikytina visiems- jokiu budu schmoll.gif - o jei dar negalavimai buna pavalgius kazko, ko nori ar kas skanu - tai zinoma, kad nereikia ir negalima!
Ir aplamai - jei tu laimingas tai ka valgai, tai ir yra svarbiausia!
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 19, 11:03)
Man skanu ir patinka tik raudonas. Tada manes klausia- o kita diena galva skauda? Taip- skauda

Logiškai paaiškinama - dažniausiai vyno sudėtyje yra sulfitų. Ar baltas, ar raudonas jokio skirtumo. Sulfitai sukelia ne tik pseudoalergijas, bet ir 'kitos dienos' galvos skausmą arba mieguistumą išgėrus vyno. Ypač jei vynas geriamas su pikantiškais išlaikytais sūriais, nes pastarieji dar labiau sustiprina sulfitų poveikį.
Neveltui privaloma ženklinime nurodyti ar vyne yra sulfitų.

Kas mėgsta vyną ir dėl minėtų priežasčių negali jo gerti, tai nereiškia, kad netinka pats vynas kaip produktas. 'Ekologišką' vyną greičiausiai galėtų gerti su pasimėgavimu, nes jame sulfitų nebus.
Atsakyti