Timuk, sveik greiciau
O, mums niekad nebuvo pabales liezuviukas
Timuk, sveik greiciau
Timuk, sveik greiciau
QUOTE(californiagirl @ 2006 01 10, 22:48)
duodu as savo vaikams ledu kai serga
Sirgimas sirgimui nelygus. Kur angina su temperatūra, o kur paprasta kokia sloga.
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 10, 23:24)
Jauciu lietuves mamos nesutiks, bet maciau duodant ledu vaikams kai angina, sako padeda.
kai, mano vaikams būdavo pūliuojanti angina, anglų gydytojas liepdavo duot gert per šiaudelį ir duot valgyt ledus, kad nuimtų skausmą... Ir nieko, blogiau tikrai nepasidarė
QUOTE(Naglica @ 2006 01 11, 16:17)
Sirgimas sirgimui nelygus. Kur angina su temperatūra, o kur paprasta kokia sloga.
laikosi temperatura pas mus.. nukrenta kokiai valandai ir vel.. vakar 39 buvo (nustaciau termometra ant C ir nemoku atgal i Farengeitus atstatyti).. ledu visgi neduosiu, nes cia jau ne tik gerklytes skausmas, o visas komplektas.. kosulis toks, kad atrodo apsivems .. bet kaz kodel kai pakosija rodo i pilva ir sako "labiai labiai skauda".. Delfinas, berods minejo, kad nenumusineja mazos temperaturos.. dabar 38.. ar verta musti tokia?
Lieziuviukas ir mums balo.. as net nevaliau jo.. kaz kaip pora kartu balo, dingdavo, vel balo.. Pienlige drauges vaikis turejo burnytei.. ten pas jis netgi tokie maziukai gumbuliukai balti buvo, atsirado po antibiotiku.. mes neturejom
Tikroji pienligė pasireiškia ne tik ant liežuvio (arba - tiksliau pasakius - rečiau ant liežuvio), bet daugiausia ant dantenų ir vidinės žandukų pusės. Ir tos baltos apnašos patrynus ne tik kad nenusivalo, o dargi lieka žaizdeles. Vaiva tokią turėjo. Gydėmės vaistukais.
Fasolka, žiūrėčiau, kaip Tima jaučiasi - jei labai blogai, jei jam karščiavimas trukdo miegoti ir pan., tuomet numušinėčiau. Sveikit...
Fasolka, žiūrėčiau, kaip Tima jaučiasi - jei labai blogai, jei jam karščiavimas trukdo miegoti ir pan., tuomet numušinėčiau. Sveikit...
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 11, 08:30)
laikosi temperatura pas mus.. nukrenta kokiai valandai ir vel.. vakar 39 buvo (nustaciau termometra ant C ir nemoku atgal i Farengeitus atstatyti).. ledu visgi neduosiu, nes cia jau ne tik gerklytes skausmas, o visas komplektas.. kosulis toks, kad atrodo apsivems .. bet kaz kodel kai pakosija rodo i pilva ir sako "labiai labiai skauda".. Delfinas, berods minejo, kad nenumusineja mazos temperaturos.. dabar 38.. ar verta musti tokia?
Aš Jūsų atveju vežčiau pas gydytoją, kad pažiūrėtų gerklę ir pan. Tikiuosi, nebus kokia strep infekcija įsimetus. O pilvuką gal skauda nuo to kosėjimo, nes tas kosulys gal tampo jį. O jis valgo?
Sveikit Jūs.
Siandien nieko nevalge.. atsisako..
Dabar permeciau postus ir iskylo klausimas -Kodel nepatartina numusineti mazos tempraturos? - pati [irgi nenumusinejau.. gal todel, kad nera prasmes, vel pakils tuojau pat
Del pienliges- kaip ir minejo Ode, pas drauges vaikuti butent ant vidiniu zanduku puses ir gomuriuko (o ne ant liezuviuko) buvo tie balti gumuliukai..
Dabar permeciau postus ir iskylo klausimas -Kodel nepatartina numusineti mazos tempraturos? - pati [irgi nenumusinejau.. gal todel, kad nera prasmes, vel pakils tuojau pat
Del pienliges- kaip ir minejo Ode, pas drauges vaikuti butent ant vidiniu zanduku puses ir gomuriuko (o ne ant liezuviuko) buvo tie balti gumuliukai..
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 11, 08:53)
Todėl, kad pakilusi temperatūra yra ne liga, o įrodymas, kad organizmas kovoja su liga. Taigi, reikia leisti jam tai darysi - taip stipreja imunitetas, organizmo atsparumas visokioms infekcijoms, bakterijoms, virusams ir kitokiems blogiukams.
Didelė, o gal tiksliau - temperatūra, kuri 'neduoda normaliai gyventi', yra visai kas kita, nes žmogui silpna, jis nieko nenori: valgyti, gerti ir pan. O tai gali dar labiau pabloginti organizmo būklę. Visai mažiems lialkoms didelė temperatūra negerai smegenims. Be to, staigiai užkilusi didelė temperatūra gali būti rimtos infekcijos požymis, kurios šiaip 'neišgulėsi'.
Na, čia aš susidariau tokią nuomonę iš visokių skaitalų, savo ir kitų patirties.
Labai nepergyvenk, kad Timas nevalgo. Tai normalu. Svarbiausia - gerkit daug skysčių: vandens, arbatų, sulčių (ne rūgščių).
Fasolka, jei ant gerklytes yra puliniu turi nuvezti pas gydytoja, kad padarytu strep testa, nes jei testas bus teigiams reikes gerti antibiotikus. Kitu atveju padeti gali ivairus vaistai : turi ziureti, kad jie buti nuo gerkles. Tomui as duodu Triaminic (and ju turi rasyti sore through (nesu tikra kaip rasosi gerkle). Yra Chloraseptic purskiami vaistai i gerkle (specialiai maziems vaikams). Liet. tai anksciau sakydavo laikyti siltai gerkle, apristi kuo nors. Cia man daktaras irgi patare duoti ledu, kad atleistu skausma ir sutrauktu kraujagysles (nes pas Toma angina buvo didziule, supuliavusi ir dar kraujavo
)
Temperatura, jei yra aukstesne, nei 38 as duodu vaistus. Man paciai jei yra 38 as bunu sikritus is koju, tiesiog su tokia temperatura galiu miegoti istisai diena / nakti)
Sveikite
Temperatura, jei yra aukstesne, nei 38 as duodu vaistus. Man paciai jei yra 38 as bunu sikritus is koju, tiesiog su tokia temperatura galiu miegoti istisai diena / nakti)
Sveikite
QUOTE(Titia @ 2006 01 11, 11:56)
Fasolka, jei ant gerklytes yra puliniu turi nuvezti pas gydytoja, kad padarytu strep testa, nes jei testas bus teigiams reikes gerti antibiotikus. Kitu atveju padeti gali ivairus vaistai : turi ziureti, kad jie buti nuo gerkles. Tomui as duodu Triaminic (and ju turi rasyti sore through (nesu tikra kaip rasosi gerkle). Yra Chloraseptic purskiami vaistai i gerkle (specialiai maziems vaikams). Liet. tai anksciau sakydavo laikyti siltai gerkle, apristi kuo nors. Cia man daktaras irgi patare duoti ledu, kad atleistu skausma ir sutrauktu kraujagysles (nes pas Toma angina buvo didziule, supuliavusi ir dar kraujavo
)
sore throat
Esant anginai, kambaryje patartina laikyti ir įjungtą drėkintuvą... ir gerti daug skysčių. Ibuprofenas (Mortin) arba acetaminofenas (Tylenol) irgi malšina skausmą.
FASOLKA jaigu Timka nieko nevalgo ,nupirk jam Pediatric Electrolyte sultys tokios Walgreens prie vaistu skyriaus parsiduoda,kad vaika maitint,jos labai maistingos ,mano Gabi kaip sirgo dabar tai as ja tik tom sultim ir maitinau ,nes nieko nevalge,kad nenusilptu oragnizmas.