Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(delfinas @ 2005 12 17, 00:53)
Man iš tikrųjų sunku įsivaizduoti, nes man nėra buvę rimto vidurių užkietėjimo g.gif. Ir Pauliui ne. O dėl to nesituštinimo keletą dienų ar ilgiau... Mamos pienu maitinamam naujagimiui ir visai mažam kūdikėliui tai yra visai normalu (žinoma, jeigu jam nėra diskomforto) mirksiukas.gif ax.gif.

Aš įsivaizduoju, nes vieną kartą gyvenime turėjau košmarą blink.gif Viduryje nakties užsimaniau didelio reikalo, o buvau nedarius jau kelias dienas, man tai nenormalu. Nuėjau ir "gimdžiau" su kraujais. Galvojau greitąją kviestis, bet bijojau, kad juoksis. Kentėjau dantimis sukandusi pieštuką doh.gif Dabar juokinga, o tada net verkiau verysad.gif Kitą dieną užsipirkau klizmų, turiu dėl viso pikto. Merginai irgi turiu paruošusi jei ką. Niekam nelinkiu to klaikaus košmaro blink.gif
Gretai niekada neleidau kentėti, tik matau, kad nori ir negali ir padėdavau.
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2005 12 17, 10:38)
Aš įsivaizduoju, nes vieną kartą gyvenime turėjau košmarą  blink.gif  Viduryje nakties užsimaniau didelio reikalo, o buvau nedarius jau kelias dienas, man tai nenormalu. Nuėjau ir "gimdžiau" su kraujais. Galvojau greitąją kviestis, bet bijojau, kad juoksis. Kentėjau dantimis sukandusi pieštuką  doh.gif  Dabar juokinga, o tada net verkiau  verysad.gif Kitą dieną užsipirkau klizmų, turiu dėl viso pikto. Merginai irgi turiu paruošusi jei ką. Niekam nelinkiu to klaikaus košmaro  blink.gif
  Gretai niekada neleidau kentėti, tik matau, kad nori ir negali ir padėdavau.

Oi oi as nepatikesit kaip pagimdziau Matt, tai buvo sestadienis,mano vyras sekmadieni iskrido 10 dienu(biznio dienu) i Milwoukee ir gryzo tik sekanti penktadieni, zodziu isbuvau be jo 2savaites,tai tikekit jus ar ne, dvi savaites nebuvau ant didelio reikalo,nes negalejau siuvo tokioj vietoj kad viskas sutino, karocia buvo ziauru.........tai kaip vyras gryzo jau ta nakti verkiau........sakiau jei dar diena smertis,dave tu latex man jau ligoninej niekas nepadejo teko statyt klizma, taip kad buvo labai nejuokinga,nezinau ar taip buna visom, bet man buvo tai didziausias kosmaras....niekada nesu turejus viduriu uzkietejimo, o va tada buvo kazkas tai tokio kad...................nebijau antro gimdymo, o bijau va tokios situacijos po jo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 12 17, 18:57)
Oi oi as nepatikesit kaip pagimdziau Matt, tai buvo sestadienis,mano vyras sekmadieni iskrido 10 dienu(biznio dienu) i Milwoukee ir gryzo tik sekanti penktadieni, zodziu isbuvau be jo 2savaites,tai tikekit jus ar ne, dvi savaites nebuvau ant didelio reikalo,nes negalejau siuvo tokioj vietoj kad viskas sutino, karocia buvo ziauru.........tai kaip vyras gryzo jau ta nakti verkiau........sakiau jei dar diena smertis,dave tu latex man jau ligoninej niekas nepadejo teko statyt klizma, taip kad buvo labai nejuokinga,nezinau ar taip buna visom, bet man buvo tai didziausias kosmaras....niekada nesu turejus viduriu uzkietejimo, o va tada buvo kazkas tai tokio kad...................nebijau antro gimdymo, o bijau va tokios situacijos po jo  blink.gif

Nieko sau blink.gif tikrai, kad ziauru fear.gif
As tai ant rimto reikalo (po gimdymo) neujau gal po kokiu 3 dienu, nors labai bijojau... sedejau visas isitempusi ir galovjau kazin kaip cia dabar bus... tikrai menkas juokas tas viduriu uzkietejimas huh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 18 gruodžio 2005 - 06:44
Manau, kad vidurių užkietijimas priklauso nuo daugelio dalykų, tame tarpe, medžiagų apytakos, genų. Pilnai tikiu - kaip kažkas čia minėjo - kad šiuolaikinis "sėdimasis" gyvenimo būdas irgi prisidėjo, tačiau tai galėjo prasidėti žymiai anksčiau, ir užsifiksuoti genuose, ir dabar, kad ir koks žmogus būtų aktyvus, jis vis tiek gali nuo to kentėti...
Mūsų šeimoje akivaizdžiai veikia genai, nes nuo vidurių užkietėjimo kenčia tiek mano mama, tiek aš, tiek, dabar, Vaiva. Paprastai labai blogai nėra, daugiau egzistuoja polinkis. Tačiau, pvz., jei mano mama kur nors važiuoja į kelionę, tai 100%, kuo jai viskas baigsis. Vaiva kentėjo, kuomet buvo metukų-pusantrų. Jokios slyvos ir panašūs dalykai neveikė. Pamenu, bando ji kakot vieną kartą, klykia vaikas iki pamėlynavimo, aš, irgi verkdama, skambinu sesutei dėl patarimo, o ji man aiškina, kaip reikia daugiau sulčių gert... Žodžiu, tą kartą šiaip ne taip prakakojo, o aš iš karto lekiau į parduotuvę ir pripirkau produktų ir gėrimų, turinčių daug skaidulų (fiber). Kažkaip nuo to laiko labai ir nesikankinom...
O aš pati įsigijau hemarojų po antro gimdymo. Vaje vaje... Kai kurios žino, ką reiškia, kuomet reikia eiti į tualetą, ir verkti norisi, nes žinai, kas laukia... sad.gif O eiti reikia, nes kuo ilgiau lauksi, tuo bus blogiau... Na, bet velgi - su tinkama mityba ir išsigydžiau.
Atsakyti
ode...man po gimdymo kazka apie hemaroju minejo daktaras....ir dave krema.......bet as nei tepiau nei man kas buvo.....ta prasme tustinausi gerai ....skausmo nebuvo...tai ir nezinau....man buvo hemarojus ar ne.....as net nezinau kaip jis pasireskia blush2.gif zinau kad kazkokia zarnele islenda..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kajote @ 2005 12 18, 06:43)
Nieko sau blink.gif tikrai, kad ziauru fear.gif
As tai ant rimto reikalo (po gimdymo) neujau gal po kokiu 3 dienu, nors labai bijojau... sedejau visas isitempusi ir galovjau kazin kaip cia dabar bus... tikrai menkas juokas tas viduriu uzkietejimas huh.gif

Po gimdymo irgi tik po trijų dienų padariau "rimtą" reikalą,o per atostogas Lietuvoje-dvi savaites negalėjau padaryti doh.gif Pilvo skausmai naktį buvo žiaurūs doh.gif Ko tik neišbandžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isabelle @ 2005 12 18, 22:14)
ode...man po gimdymo kazka apie hemaroju minejo daktaras....ir dave krema.......bet as nei tepiau nei man kas buvo.....ta prasme tustinausi gerai ....skausmo nebuvo...tai ir nezinau....man buvo hemarojus ar ne.....as net nezinau kaip jis pasireskia blush2.gif zinau kad kazkokia zarnele islenda..... g.gif

Na, nėščiajai ir/arba pagimdžiusiai gali hemarojus atsirasti, arba ne. Tiesiog tuo gyvenimo momentu, dėl tų visų fiziologinių ir psichologinių pokyčių moterys yra didesnėje rizikos grupėje. smile.gif Na, ir man nuskilo, kai saka... doh.gif
O hemarojus gali būti dvejopas. Iš principo tai apie išangę išsiplėtusios kraujagyslės. Ir kuo ilgiau tai nepraeina, tuo didesnis šansas, kad tai išsiplės į išorę.
Va čia daugiau gali pasiskaityti.
Atsakyti
Kai as kreipiausi pas savo seimos daktare del hemarojaus (isigijau gimdymo metu) ji man pasiule kopustlapi uzsideti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2005 12 19, 17:33)
Kai as kreipiausi pas savo seimos daktare del hemarojaus (isigijau gimdymo metu) ji man pasiule kopustlapi uzsideti  doh.gif

Mano drauges mama patare sedeti ant isvirtu bulviu su lupenomis puodo bigsmile.gif Svarbu, kad butu karsta ir sutrauktu viska atgal... Draugei labai padejo, net nepamenu kur ji isigyjo budama 18 metu tada bigsmile.gif As manau, kad daug kas sia problema turi, tik nelabai apie ja kalba. Po gimdymo normalu, nes viska isstumi... Bet man po antro nebuvo thumbup.gif Nors sako, po antro buna sunkiau viskas.

O viduriai man neuzkietejo nei po vieno, tad cia ne taisykle. Tik normalu, kad bijai eiti i WC, nes juk viskas sopa. Beje, mane irgi siuvo abu kartus (Puiki Mamyte rolleyes.gif ).

Tik temos pavadinima galimetu pakeisti laugh.gif "Mamyciu hemorojai uzsienyje" laugh.gif
Atsakyti
ale tikrai ...tema vadinasi....vaiku ligos uzsienyje....o ne mamu ligos...hahahha
Atsakyti
Mes turim angina.. paprasta (o gal ir ne paprasta) angina.. su kosuliuku, temperatura 38.5, skausmu.. ir t.t. Kol kas paragavo tik Pedia Care.. iki gydytojo dar laukiu.. ziuresim kaip su temperatura bus.. Mamos, kaip gydote angina namie, kokius vaistukus naudojate..
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 10, 12:34)
Mes turim angina.. paprasta (o gal ir ne paprasta) angina.. su kosuliuku, temperatura 38.5, skausmu.. ir t.t. Kol kas paragavo tik Pedia Care.. iki gydytojo dar laukiu.. ziuresim kaip su temperatura bus.. Mamos,  kaip gydote angina namie, kokius vaistukus naudojate..

Anginai gydyti labai gerai rūpūžės ištrauka. Tik kaži ar yra jos čia...
Lietuvoje Valerijono vaistinės prekiauja šiais vaistukais. smile.gif Gamina Kauno medicinos universiteto homeopatijos vaistinė. Pavadinimas BUFO 3. Jie ypač gerai, kai angina vis kartojasi.

Atsakyti