Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(Naglica @ 2006 01 10, 21:48)
Anginai gydyti labai gerai rūpūžės ištrauka. Tik kaži ar yra jos čia...
Lietuvoje Valerijono vaistinės prekiauja šiais vaistukais.  smile.gif Gamina Kauno medicinos universiteto homeopatijos vaistinė. Pavadinimas BUFO 3. Jie ypač gerai, kai angina vis kartojasi.

o jeeei.. o be rupuziu ka nors? O siap kas geraiu motrin ar tilenol nuo gerkles persalimo?
Atsakyti
fasolka...nuo gerkles geriausia yra robitusinas....yra vaikiski robitussin....
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 10, 14:17)
o jeeei.. o be rupuziu ka nors? O siap kas geraiu motrin ar tilenol nuo gerkles persalimo?

Nuo (gerklės) skausmo efektyviau Motrin.
O jei angina sutinusi ir temperatūra laikosi ilgiau nei 3 dienas, tada gali ir antibiotikus skirti gydytojas.
Atsakyti
O kaip žinoti kad tai angina ? Aš niekada jos neturėjau, mano artimieji irgi tai net nežinau kaip tai atrodo doh.gif Apšvieskit dėl viso pikto blush2.gif
Atsakyti
Jauciu lietuves mamos nesutiks, bet maciau duodant ledu vaikams kai angina, sako padeda.
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 01 10, 15:20)
O kaip žinoti kad tai angina ? Aš niekada jos neturėjau, mano artimieji irgi tai net nežinau kaip tai atrodo  doh.gif  Apšvieskit dėl viso pikto  blush2.gif

Angina - angl. tonsillitis. Sutinsta tonzilės gerklėje, na tos "mėsikes" gerklėje. smile.gif
Pajusti jas galima pridėjus ranką prie gerklės tiesiog (žemiau po ausim, ties žandikauliu, na nemoku location nupasakoti biggrin.gif ).
Man buvo kartą labai sutinus angina ir dar metėsi uždegimas i ausį, tai šakes koks skausmelis buvo, nei išsižioti, nei ryti, nei guleti, nei miegoti neįmanoma buvo. Beliko antibiotikai (kartu su vaistais nuo skausmo). Dar SUCRETS losenges padeda esant gerklės skausmui.

Čia apie Tonsillitis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naglica: 10 sausio 2006 - 23:42
QUOTE(Isabelle @ 2006 01 10, 22:38)
fasolka...nuo gerkles geriausia yra robitusinas....yra vaikiski robitussin....

as bandziau robitussin'a nuo kosulio, tai absoliuciai nepadeda.. O tas Robitussin'as yra spec. gerklei, ar koks COLD? nes as galvojau visada , kad jis TIK nuo kosulio

QUOTE(Naglica @ 2006 01 10, 22:54)
Nuo (gerklės) skausmo efektyviau Motrin.
O jei angina sutinusi ir temperatūra laikosi ilgiau nei 3 dienas, tada gali ir antibiotikus skirti gydytojas.

Sian 2-a diena.. turbut eisim pas gydytoja

QUOTE(TauRe @ 2006 01 10, 23:20)
O kaip žinoti kad tai angina ? Aš niekada jos neturėjau, mano artimieji irgi tai net nežinau kaip tai atrodo  doh.gif  Apšvieskit dėl viso pikto  blush2.gif

gerkle skauda, drasko, raudona, buna sutinusi arba netgi pulioja

QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 10, 23:24)
Jauciu lietuves mamos nesutiks, bet maciau duodant ledu vaikams kai angina, sako padeda.

As irgi ta girdejau ir nebijodavau cia Timui duoti ledu (nors pati esu gavusi gal tik kokiu 4 metu pirma karta, iki tol mama is ju silta pieniska kokteili darydavo).. bet va savaitgali buvom vakarienes restorane ir Timoha sukapojo didziuli bliuda ledu.. esu tikra, kad cia pasekmes, nes jau sekmadieni vakare buvo uzkimes siek tiek..
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2006 01 10, 23:42)
bet va savaitgali buvom vakarienes restorane ir Timoha sukapojo didziuli bliuda ledu.. esu tikra, kad cia pasekmes, nes jau sekmadieni vakare buvo uzkimes siek tiek..

Reikia gydytis kuo susirgai lotuliukas.gif O jei rimtai, gal susilus kenkia, o rimtai sergant gydo, as neisivaizduoju.
Atsakyti
FASOLKA jai turi jodo tepk padukus,nes sergant angina ir visokiais gripais organizme jodo trukumas.
Ledus duoda ir LT kaip ispjauna angina skausmui numalsinti,galima duot tik grietininius . Yra toks tepalas Wiks metiinis, istept krutine ,kad lengviau kvepuot butu.Kietas vaistas dar rusiska druska pakaitint suvyniot i merliuka ir det ant gerklytes.Sveikit nabaguciai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 10, 23:24)

As kazkaip pasitikiu siuo atveju amerikieciais dakatarais...duodu as savo vaikams ledu kai serga, maudau, einam i lauka ir t.t. Na nebent jau taip blogai jauciasi, kad negali eiti i lauka, ar maudytis...cia jau kitas reikalas...
Fasolka , sveikit greiciau 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, reikia ar ne gydyti balta liezuvi? Ar tai butinai pienlige? Vyresniajai budavo ir praeidavo. Maziukei irgi buvo uzvakar, siandien ziuriu nebera, nieko nedariau g.gif

FASOLKA, atleisk, nepalinkejau ir as pasveikti Timukui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 11, 07:43)
Sakykit, reikia ar ne gydyti balta liezuvi? Ar tai butinai pienlige? Vyresniajai budavo ir praeidavo. Maziukei irgi buvo uzvakar, siandien ziuriu nebera, nieko nedariau g.gif

Maniskiai irgi turejo baltus liezuvius. As nuvaliau tas apnasas su merliuko gabaliuku pamirkytu i silta vandenuka su soda. Santykis mazdaug- 0.5 stiklines vandens ir nekupinas arbatinis saukstelis valgomosios sodos.
Nebutinai tai pienlige schmoll.gif Saviskiams po viena karta nuvaliau...daugiau neatsirado.
Atsakyti