Įkraunama...
Įkraunama...

Lauko bandymai: pasiruošimas,treniruotės,konkursai

QUOTE(Patarshka @ 2010 02 11, 20:36)
įsigykite švilpuką, nepamainomas dalykas laukuose kai šunį reikia valdyti kai jis nutolęs kelis šimtus metrų, ypač vėjuotą dieną.

O norejau paklausti koks švilpukas yra geresnis ar tas ultragarso "begarso" ar įprastinis? g.gif
Atsakyti
ultragarsinis nera visiskai be garso
Atsakyti
geriausias ir patogiausias švilpukas yra dvipusis. Viena pusė sakykim komandai "pas mane", o kita pusė - "gulėt". Galima ir su vienpusiu dirbt, tada skirtingais signalais reiks mokyti, pvz du trumpi švilptelėjimai "pas mane", vienas ilgas "gulėt". Na arba tiesiog pagal savo poreikius. Man asmeniškai ultragarsiniai švilpukai nepatinka ir jais aš "netikiu" biggrin.gif
Atsakyti
Man patogiausias vienpusis, nes vartyti nereikia ir galvoti, kuria puse pūsti smile.gif Ir mes visai neblogai turim atidirbę tris komandas. Du švilptelėjimai - pas mane, vienas ilgas - gulėt, vienas trumpas - akių kontaktas. Pav. šuo bėga, nutolsta nuo manęs, aš kartą trumpai sušvilpiu, šuo atsisuka, tada parodau jam, kad tarkim bėgtų kita kryptimi.
Atsakyti
Dėl švilpukų vienpusių ar dvipusių kaip kam patogiau, tik ultragarsinių niekada nemačiau naudojant per medžioklę ar bandymus... O jau koks ir kaip kas ką reiškia tai kaip sugalvosi taip bus. Pas mane pvz švilpukas irgi vienpusis, bet vienas trumpas krypties keitimas smile.gif o šiaip tai dažniausiai vienas ilgas pas visus gulėti būna, bet tai tikrai ne taisyklė, kaip patogiau taip ir mokini. Svarbiausia kad galėtum patogiai kontroliuoti šunį, bet prieš pervedant ant švilpuko reikėtų pirmiau įvesti ženklines komandas, nes su žodinėm turbūt nelabai išeis ir kalbėti, ir švilpti tuo pačiu metu biggrin.gif

Na va su pono Kulešos leidimu cituoju jo laišką:

"Laba diena,
Užsiėmimų planas galėtų būti sekantis:
Prieš visus kursus reikia susirinkti ir išklausyti bendros tvarkos, savotišką teorinį kokių 4 valandų pasikalbėjimą. Po to žmonės galėtų spręsti, ar jie nori tų užsiėmimų.
Tik po to turėtu sekti patys kursai, pradžioje bendrojo paklusnumo užsiėmimai (pvz. 3 , savaitgaliais, kas sąvaitę).
Užsiėmimams lauke gali būti prileisti paklusnūs šunys. Tam ir reikia tų +/-3 užsiėmimų (su salyga, kad žmonės tas savaites atidirbinės ir namų užduotis)
Po to sektu užsiėmimai gamtinėmis sąlygomis.
Kas liečia kainą, manau kad 200 lt nuo dalyvio už visą kursą.
Gyvenimas rodo, kad pradžioje, paprastai , susirenka visa grupė, o iki galo lieka tik vienetai.
Jei tas mokėstis būtu pradžioje, gal tai ir būtu stimulas dalyviams užbaigti viską iki galo, na ir , žinoma, palengvintu mano ir Georgijaus darbą.
Beje, Georgijus Jefremovas gali pravęsti ir dviejų savaičių kursus. Tiesa, tai gana trumpas laikas, kad pilnai išmokyti šunį. Daug efektyviau yra mokyti pačius dalyvius, kurie ne vien per kursus, bet ir savarankiškai dirbs su šunimis.
Priklausomai nuo grupės dydžio, užsiėmimus galime pravęsti kartu su Georgijumi, arba pakaitomis, arba atskiromis grupėmis. Optimalus grupės skaičius 5-10 dalyvių su panašaus amžiaus šunimis. Jei amžius žymiai skyriasi (pvz. 6 mėn. Ir 2 metai), optimaliau yra sudaryti skirtingas grupes (jei įmanoma).
Pagarbiai
Aleksandras"

Dabar p. Kuleša pasiūlė, kad susibėgti pirmajam teoriniam susitikimui galėtume kitą sekmadienį. Tada manau visiems viskas būtų gerokai aiškiau ir dauguma galėtų galitunai apsispręsti. Tai manau turėų būti kažkokia kavinukė ar salytė kažkur aplink Vilnių, gal kas turit kokių nors pasiūlymų ar idėjų kur mum būtu galima kokią nors salytę pigiai išsinuomoti (susimestume po kelis litus) ar kur būtų galima kelias valandas ramiai pasisėdėti? Gal kas į svečius pasiūlys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patarshka: 12 vasario 2010 - 20:19
QUOTE(Patarshka @ 2010 02 11, 23:36)
Matai iš esmės viskas turi praktinę reikšmę, šuo kuris lekia paskui kylančius paukščius pirma -  gali palįsti po šūviu, antra vaikytis paukščius iš esmės beprasmiškas darbas ir medžioklinis šuo kuris per dieną medžioklės metu turėtų nubėgti daug kilometrų tiesiog eikvotų labai brangią energiją.

ta aš tai puikiausiai suprantu bet kad mes jau nebežadėjom eit į bandymus tai nesamones ir išdarinėdavom dėl linksmumo..

Ištaisyti viską galima, tik tam reikės laiko, apskritai prieš pradedant ruoštis bandymams, pirmiausia reikia paklusnaus šuns, ir tai nėra toks paklusnumas kaip bendroj dresūroj ir kasniukas šuns dažniausiai jau nebedomina taip kaip domina paukščiukai smile.gif Dėl to pirmiausia šeimininkas turi morališkai nusiteikti ir pasiruošti būti labai kantriu ir atkakliu.

Svarbu kad galima ištaisyti biggrin.gif

Tai pirmiausia pradėkite nuo to, kad nebeleisk Goldžiui vaikytis paukščių, geriau jau pratinkitės daryti tilktį, ir po paukščių pakėlimo mokink gulėti arba likti vietoje. Ai tiesa pirmų pirmiausia įsigykite švilpuką, nepamainomas dalykas laukuose kai šunį reikia valdyti kai jis nutolęs kelis šimtus metrų, ypač vėjuotą dieną.

vat bėda pas mus nėra paukščių..kaip čia girdavos kauniečiai ar vilniečiai kad ten tai putpelių tai to tai to laukuose randu pas mus tokių nėra blink.gif geriausiu atveju balandžiai..bet kiek skaičiau su balandžiais mokyt negalima.. o ir tie balandžiai ne laukuose būna o kieme..tai ten nelabai ką ir pamokysi.. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Patarshka @ 2010 02 12, 22:09)
Dabar p. Kuleša pasiūlė, kad susibėgti pirmajam teoriniam susitikimui galėtume kitą sekmadienį. Tada manau visiems viskas būtų gerokai aiškiau ir dauguma galėtų galitunai apsispręsti. Tai manau turėų būti kažkokia kavinukė ar salytė kažkur aplink Vilnių, gal kas turit kokių nors pasiūlymų ar idėjų kur mum būtu galima kokią nors salytę pigiai išsinuomoti (susimestume po kelis litus) ar kur būtų galima kelias valandas ramiai pasisėdėti? Gal kas į svečius pasiūlys  lotuliukas.gif

oho ir kaina visai nedidelė blink.gif o čia gaunasi šeši savaitgaliai plius dar vienas susitikimas kaip supratau... ax.gif bet čia tik vieną svvaitgalio dieną ar dvi? ax.gif

jau pirmojo susitikimo laikas mum iškart netinka ;( mum sekmadienį Panevežys... ;( o ir šiaip viskas taip greit blush2.gif tikėjausi pavasarį ar vasarą kaip kad buvo šnekėta anksčiau verysad.gif
Papildyta:
P.s. žiūriu mes čia senamadiškai pagal paprastas komandas paklusnumą dirbam lotuliukas.gif gal turit kokios info kaip teisingai pagal tą švilpuką mokyti dirbti? ir kur galima jį gauti gal žinot...? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goldzius: 12 vasario 2010 - 20:57
QUOTE(Patarshka @ 2010 02 12, 21:09)
Dabar p. Kuleša pasiūlė, kad susibėgti pirmajam teoriniam susitikimui galėtume kitą sekmadienį. Tada manau visiems viskas būtų gerokai aiškiau ir dauguma galėtų galitunai apsispręsti. Tai manau turėų būti kažkokia kavinukė ar salytė kažkur aplink Vilnių, gal kas turit kokių nors pasiūlymų ar idėjų kur mum būtu galima kokią nors salytę pigiai išsinuomoti (susimestume po kelis litus) ar kur būtų galima kelias valandas ramiai pasisėdėti? Gal kas į svečius pasiūlys  lotuliukas.gif

Man tinka kitas sekmadienis, bet dėl vietos idėjų neturiu.
Papildyta:
QUOTE(goldzius @ 2010 02 12, 21:59)
P.s. žiūriu mes čia senamadiškai pagal paprastas komandas paklusnumą dirbam lotuliukas.gif gal turit kokios info kaip teisingai pagal tą švilpuką mokyti dirbti? ir kur galima jį  gauti gal žinot...? ax.gif  blush2.gif

Tai tavo šuo moka turbūt komandą pas mane ir gulėt. Tai sakai ją arba parodai ir sušvilpi. O komandą, kad šuo atsisuktų ir pasižiūrėtų į mane aš išmokiau naudodama Gerardo ženklą, sprengtelėjimą, nes tingiu visur klikerį nešiotis, bet manau, kad ir klikeris tiktų. Kažkaip kai sušvilpdavau, Tango į mane atsisukdavo, duodavau ženklą ir skaniuką. Dabar jokių skaniukų neduodu.
Atsakyti
Panos, ar tik ne 21 bus tas sekmadienis? mes busim panevezio parodoj su labre... unsure.gif ... idomu tik koki laika jis siulo.. gal spetume.. velnias kaip negerai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 12 vasario 2010 - 21:59
Mum sekmadienis tinka. Gal aišku būsiu truputi pavargus po Valmieros, bet visumoje galiu.
Atsakyti
Žiūrėkit, tai tada gal tartis kitam savaitgaliui, kad daugiau žmonių galėtų dalyvauti?

Goldis, na mokymai ir vyks greičiausiai pavasarį (kuris teoriškai prasideda už 2 asvaičių smile.gif ) jau vien dėl netinkamų oro salygų mokymas lauke šiuo metu, bet susiderinti viską visada užtrunka kažkiek laiko, dėl to kuo anksčiau pradėsim tuo didesnė tikimybė, kad laiku ir pagal planą mokinsimės smile.gif

Atsakyti
Man tinka kitas savaitgalis thumbup.gif
Atsakyti
Man taip pat kitas liuks thumbup.gif , busiu po naktinio budejimo, bet tikiuosi, seminara atlaikysiu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti