Įkraunama...
Įkraunama...

Ar turi būti gelbėjami agresyvūs šunys?

QUOTE(himalaia @ 2010 02 20, 23:14)
*Tikrai yra skirstomi šunys pagal tai, kokios šeimos būtų jiems tinkamos. Ar bevaikės, ar su paaugusiais vaikais, be kitų gyvūnų ar būtinai su kitais šunimis, aktyvios, ramioar ar pan.

**O į temą... Truputį nelogiškai skamba istorija. Jei šuo būtų agresyvus, niekas jo visų pirma negydytų ir neinvestuotų pinigų, kad paskui užmigdyt vien dėl maisto agresijos, kuri paprastai yra lengvai sutvarkoma.

* va tai ir turejau minty bigsmile.gif juk galima nustatyt/pamatyt ar suo megsta kitu sunu draugija, ar toleruoja katinus, ar yra judrus ir t.t.

** esu isitikinus, jog istorija tikra (bet logikos joje irgi neizvelgiu). As maciau laida (serijalas ten apie gyvunu gelbejima), kurioj isgelbejo rotveileri. Atsere, pagyde, o paskui pravede testa (padave dubeni su edalu ir istiese link jo ant lazdos uzmauta pirstine). Suo suurzge, o darbuotojai pakomentavo, kad labai gaila, bet suni teks uzmigdyt, jis agresyvus ir bla bla bla doh.gif O juk galejo jam surasti tinkamus namus, kur nebus vaiku, kur zmogus ismanys kazka apie sunu elgesi, kuris nores ir myles toki suni, pasirupins tiek jo, tiek kitu saugumu verysad.gif Juk, jei ateis zmogus, kuris parodys pirkstu "noriu sito suns", jam galima papasakoti apie to suns charakteri ir nepraeita agresijos (?) testa. Tuomet zmogus ir pats galetu nuspresti ar jam tinka toks augintinis.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2010 02 20, 22:21)
oi-aš mielai, bet dėl laiko stokos norėčiau būt tokia kaip kai kurios Amerikoje kur būna-kur telefonu su šunimi pakalba ir šeimininkui papasakoja viską ką šuo sakė  biggrin.gif  lotuliukas.gif

Tai gal galima numeriuka? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ar matete? Girdejote, kas cia per istatymas planuojamas priimti?

Video, pirma dalis: http://vimeo.com/30981399
Video, antra dalis: http://vimeo.com/30979945
Atsakyti
Ir matem, ir skaitem, ir bandom kazka daryti
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 02 13, 16:38)
Abejoju, ar tai apskritai realiai imanoma. Prieglaudoje suo gali elgtis visiskai kitaip, nei normalioje namu aplinkoje.

Tas tai taip, as pati laikinoj globoj ne viena suni turiu paemusi ir matau, kaip jie akyse keiciasi ax.gif Buvo tokiu bailiuku, kur is pradziu buvo tik "lojancios budos",o po to draugu draugais patapdavo,o buvo tokiu, kurie po kurio laiko isdrasejo ir pradejo ne visus draugais priimti.
Atsakyti
agresyvus shunis turi buti kastruojami. ner ko ju dauginti. Lietuvoje ir taip per dauk tu agresyviu dvorniu. nebent agresyvus spec. tarnybose ar sportui-kai sheimininkas puikiai ji valdo.
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2011 10 26, 13:32)
agresyvus shunis turi buti kastruojami. ner ko ju dauginti. Lietuvoje ir taip per dauk tu agresyviu dvorniu. nebent agresyvus spec. tarnybose ar sportui-kai sheimininkas puikiai ji valdo.

visus beveisliukus reikėtų kastruoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuju'ke @ 2011 10 26, 14:23)
visus beveisliukus reikėtų kastruoti smile.gif

Gal uztektu visus sunis sucipuot gyvenimo pradziai....Turiu tris misrunes, is kuriu dvi nekastruotos ir noreciau pasilikt teise sprest ka kastruot, o ko ne....
Atsakyti
O ka daryt su agresyviais zmonemis? Reikia irgi migdyti, kodel mes uz savo pinigus laikom kalinius? Beje, pati zadu is grindos paimti netgi 2 suniukus;) ir man nesvarbu ar jie agresyvus, tegul nekisa svetimi ranku:)
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2012 02 11, 01:20)
O ka daryt su agresyviais zmonemis? Reikia irgi migdyti, kodel mes uz savo pinigus laikom kalinius? Beje, pati zadu is grindos paimti netgi 2 suniukus;) ir man nesvarbu ar jie agresyvus, tegul nekisa svetimi ranku:)

O jeigu bus Jūsų rankos, jūsų vaikų rankos/veidai? Tikari agresyviam šuniui dzin ką ėst-jei namie neteisingai judėsit kvėpuosit-jūs taikinys. Jei 50 kg sveriantis gyvūnas įsikibs Jums į vaiką taip kad atimt galės tik vetas padarius narkozę? Jei po to turėsit vaikščiot sugipsuota? O tuo tarpu kol rodysit savo humaniškumą psichiškai nesveikam šuniui bus migdomi normalūs? Ką renkatės? Man dažnai atrodo kad žmogus nesuvokia kas yra agresyvus šuo, tai ne tas kas sako au au ir įgnyba užpakalin nueinančiam kaimynui. Tai agresija nuolatos į visus. Ir tai nekeičiama būsena-gyvūnas tiesiog nuoširdžiai Jūsų nekenčia, visų nekenčia.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 02 11, 01:57)
O jeigu bus Jūsų rankos, jūsų vaikų rankos/veidai? Tikari agresyviam šuniui dzin ką ėst-jei namie neteisingai judėsit kvėpuosit-jūs taikinys. Jei 50 kg sveriantis gyvūnas įsikibs Jums į vaiką taip kad atimt galės tik vetas padarius narkozę? Jei po to turėsit vaikščiot sugipsuota? O tuo tarpu kol rodysit savo humaniškumą psichiškai nesveikam šuniui bus migdomi normalūs? Ką renkatės? Man dažnai atrodo kad žmogus nesuvokia kas yra agresyvus šuo, tai ne tas kas sako au au ir įgnyba užpakalin nueinančiam kaimynui. Tai agresija nuolatos į visus. Ir tai nekeičiama būsena-gyvūnas tiesiog nuoširdžiai Jūsų nekenčia, visų nekenčia.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
panašu,kad žmogus mažai ką gaudosi aplamai apie šunis, nesuvokia kas yra agresyvus šuo,o net du ruošiasi paimt unsure.gif Ir dar agresyvius blink.gif Negalima tokiems duoti auginti bent kiek sudėtingesnio charakterio šunį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 11 vasario 2012 - 16:27
QUOTE(Balanda @ 2012 02 11, 15:23)

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
panašu,kad žmogus mažai ką gaudosi aplamai apie šunis, nesuvokia kas yra agresyvus šuo,o net du ruošiasi paimt  unsure.gif Ir dar agresyvius  blink.gif Negalima tokiems duoti auginti bent kiek sudėtingesnio charakterio šunį...

sunys buvo mano hobis, as gal nuo 12 metu uzsiiminejau su jais smile.gif aisku, nesu profesionale smile.gif bet as kalbejau apie tokius sunis kur dave pavyzdi, kad neatidave maisto ir uzmigde...... nekalbejau apie tokius kur zay parase.... beje, augtu jie name, laisves turetu daug.... ir, manau, prikalusomai nuo jo amziaus juk ir pas dresiruotoja eitume kad issiaukletume smile.gif mano nuomone, kad ne visus, bet daugeli galima peraukleti smile.gif tiesiog man tu grindinuku taip gaila jie nekalti, kad zmones neturi atsakomybes jausmo smile.gif bandysiu, rizikuosiu, o gal pavyks? nes geruciai, meiluciai greiciau namus susiranda negu tokie laukinukai smile.gif gal nors dvi gyvybes tada bus isgelbetos, kurios jau pasmerktos mirciai smile.gif
Atsakyti