Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

[COLOR=purple] Sveiki visi, šio forumo lankytojai. Rašau pirma karta. Skaitau jūsų mintis, pasisakymus, išgyvenimus ir matau, jog ir man tai nesvetima. Turiu vyrą alkoholiką. Lanke AA, apie metus laiko, vėliau nustojo, siūliau "praeiti" Minesotos programa, tai tik pasijuokė iš manęs. Tipo, jei tau reikia, tai ir pati eik. Žodžiu, dabar užgerė ponas, būdamas užsienyje, svetimi žmonės jį ten gaivalioja... Kažkoks košmaras. Jau net nelaukiu kada namo grįš.
Gal kartais, kas nors esate susidūrę su tokiu dalyku, kaip priverstinis alkoholiko gydymas? Nuo ko reikėtu pradėti, kur kreiptis? DĖKUI, KAD IŠKLAUSĖTE.
GERO VAKARO VISIEMS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Debbie @ 2010 03 09, 20:37)
[COLOR=purple] Sveiki visi, šio forumo lankytojai. Rašau pirma karta. Skaitau jūsų mintis, pasisakymus, išgyvenimus ir matau, jog ir man tai nesvetima. Turiu vyrą alkoholiką. Lanke AA,  apie metus laiko, vėliau nustojo, siūliau "praeiti" Minesotos programa, tai tik pasijuokė iš manęs. Tipo, jei tau reikia, tai ir pati eik. Žodžiu, dabar užgerė ponas,  būdamas užsienyje, svetimi žmonės jį ten gaivalioja... Kažkoks košmaras. Jau net nelaukiu kada namo grįš.
Gal kartais, kas nors esate susidūrę su tokiu dalyku, kaip priverstinis alkoholiko gydymas? Nuo ko reikėtu pradėti, kur kreiptis? DĖKUI, KAD IŠKLAUSĖTE.
GERO VAKARO VISIEMS  smile.gif

skaiciau leber siustoje literaturoje, apie intervencija (taip atrodo vadinasi), kai visi artimieji susirenka, ir jam issako viska ka galvoja. bet tam reikia ruostis, kad nei vienas nepasitrauktu, kad turetu ka pasakyti, kad laikytusi ir neapsigalvotu paskutine minute, susirepetuoti net galima, na zodziu mazu leber tiksliau ka papasakotu..... pats laikas jai sugrizti 4u.gif
Atsakyti
Kad jo artimųjų, jau net nebežinau net ką pasakyti, tėvai abudu mirę, brolis su juo nebendrauja jau seniai. O ir pusbroliai ir pusseserės jo , nemanau, kad norės kištis į svetimus reikalus.
Tiek atsibodo jau jo tie ilgalaikiai užgėrimai, psichologinis smurtas, kaltinimas nebūtais dalykais, kabinėjimasis prie smulkmenų. Gaila ir dukra paauglė visa tai mato ir girdi. Ir paciai taip sunku, o dar bedarbė siuo metu, tai nors gyva i žemę sulysk. Reikia kažką daryti, imtis priemoniu, nors jau mažai kokios mintys i galva ateina. Pavargau juodai.
Atsakyti
pasiskaityk musu temeles, pirmuosiuose puslapiuose buna nuorodos i ankstesnes temas. daug patarimu yra. visu pirma reikia nebegalvoti apie vyro gerima kaip pati svarbiausia dalyka zemeje ir visu problemu priezasti. trys pagrindiniai sakinukai - AS NEKALTA, kad jis geria, AS NIEKAIP NEGALIU PAKEISTI vyro, ir blyn nebeatsimenu biggrin.gif leeeeebeeeeeerrr!!!!!
o atmetus gerima, jis geras vyras? ar tikrai visu problemu priezastis yra tik alkoholis?
Atsakyti
Greit sukurs vaistus nuo alkoholizmo. Kazkokius tai baltymus smegenyse blokuoja, kad priklausomybe dingsta.
Atsakyti
Aš NEgaliu pakeisti vyro!
Aš NEsukėliau alkoholizmo!
Aš NEgaliu jo kontroliuoti!
Aš NEgaliu jo išgydyti!

ssiimmaa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 09, 21:24)
Greit sukurs vaistus nuo alkoholizmo. Kazkokius tai baltymus smegenyse blokuoja, kad priklausomybe dingsta.

biggrin.gif Eisim pirkti, panos thumbup.gif . Tručysim diedus.
Na, tie kurie sukurs tokius vaistus, bus laaaabai turtingi žmonės. Pirks kaip duoną kasdieninę. biggrin.gif
Atsakyti
Tas metodas, ssiimmaa, taikomas kai alkoholikas nepripažysta, kad jis geria, išsusikinėja, meluoja ir t.t. ir taikomas tam, kad žmogus suprastų, jog visi supranta ir žino, kad jis geria ir jam nebėra reikalo rangytis.

Debbie , deja, nėra jokio būdo, kad prievarta priverstum vyrą nenorėti gerti. Juk pagrindinė problema yra nesugebėjimas tą norą gerti kontroliuoti.
Atsakyti
QUOTE(Debbie @ 2010 03 09, 20:37)
Gal kartais, kas nors esate susidūrę su tokiu dalyku, kaip priverstinis alkoholiko gydymas? Nuo ko reikėtu pradėti, kur kreiptis?

Tokio dalyko nebėra. Rusų laikai praėjo. O be to, veiksmingumo toks gydymas neduoda jokio, nes yra priverstinis. Žmogus savo noru turi tai daryti, o ne todėl kad jam liepia kažkas. Jūsų vyras teisingai sako, jei jums reikia, tai jūs ir gydykitės. O jam gerai ir taip. O jūs turite nuspręsti ar norit gyventi su alkoholiku ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽIEMOS RYTAS: 09 kovo 2010 - 20:37
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 03 09, 20:31)
biggrin.gif Eisim pirkti, panos  thumbup.gif . Tručysim diedus.
Na, tie kurie sukurs tokius vaistus, bus laaaabai turtingi žmonės. Pirks kaip duoną kasdieninę.  biggrin.gif

Jo ma jo, tai gal ir man šviečia, vietoj cigeretos- makt tabletukę. Ale vat reiks iškart kokio papildo, katras man norą tą tabletukę praryt sukeltų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 03 09, 21:38)
Jo ma jo, tai gal ir man šviečia, vietoj cigeretos- makt tabletukę. Ale vat reiks iškart kokio papildo, katras man norą tą tabletukę praryt sukeltų.  biggrin.gif

Labas. 4u.gif Sakė kažkokioj temoj mušiesi smarkiai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Debbie @ 2010 03 09, 19:59)
Reikia kažką daryti, imtis  priemoniu, nors jau mažai kokios mintys i galva ateina. Pavargau juodai.

Sutinku, kad reikia kažko imtis, tik ne dėl to, kad vyras negertų, o dėl savęs, kad nesijaustum kalta, atsakinga už vyro poelgius, mokytis nepasiduoti psichologiniam smurtui, nesileisti buti provokuojamai.
Atsakyti