QUOTE(leber @ 2010 03 12, 16:38)
Ar buvai tu Al-anono grupėse, dalyvavai, gilinaisi, aiškinaisi nuo A iki Z ? Įtariu, kad ne. Nueiti į tinklapį, pasiskaityti paviršutiniškai ir dar, ko gero, su išankstiniu nusistatymu, tai dar nereiškia, kad jau supratai ir perpratai visą programą.
Iš kitos pusės, kažkaip nesigirdi, kad būtų sakoma, jog vyrams AA visai nereikia, chuinioj užsiiminėja, geriau eitų į kokius šachmatų kursus, nors meluoju, būna. Kai žmonos turi tik vieną tikslą, kad vyras negertų, bet nenori nei pasidomėti kas ta priklausomybė, nei kokioje programoje vyras dalyvauja, o susikuria planą, kaip viskas bus kai vyras nebegers. Deja, ir planai priversti vyrą negerti, ir planai kaip viskas bus, kai vyras nebegers, pasmerkti žlugti.
Išvis, beprąsmis mūsų ginčias. Tau nereikia Al-anon- tu ten nebūni, man reikia- aš būnu. Nei vienai iš mudviejų šiandien kitaip nebus.
Iš kitos pusės, kažkaip nesigirdi, kad būtų sakoma, jog vyrams AA visai nereikia, chuinioj užsiiminėja, geriau eitų į kokius šachmatų kursus, nors meluoju, būna. Kai žmonos turi tik vieną tikslą, kad vyras negertų, bet nenori nei pasidomėti kas ta priklausomybė, nei kokioje programoje vyras dalyvauja, o susikuria planą, kaip viskas bus kai vyras nebegers. Deja, ir planai priversti vyrą negerti, ir planai kaip viskas bus, kai vyras nebegers, pasmerkti žlugti.
Išvis, beprąsmis mūsų ginčias. Tau nereikia Al-anon- tu ten nebūni, man reikia- aš būnu. Nei vienai iš mudviejų šiandien kitaip nebus.
Ne nebuvau.
Aš nesakiau, kad vyrams nereikia į AA, jie turi bėdą ir tegul ją sprendžia, tegul ten lankosi,o aš už tai, kad žmona jam padėtų. Kodėl sakai, kad žmona nenori pasidomėti kokioje programoje vyras dalyvauja, taigi jis niekur nedalyvauja ir net nesiruošia dalyvauti ir nedalyvaus, o jei dar žmona pakeis požiūrį, tai jis niekada ten neis.
Aš kalbu apie tipinį pijoką, kuriam viskas dzin, kuris savo tokį gyvenimą laiko ,,tikro vyro'' gyvenimu, o ką ten ta boba jam peza , tai visai nesvarbu. Todėl ir sakau, kad tokio vyro žmonai reikia bandyti tobulėti ir mesti jį, o ne bandyti susipažinti kas ta priklausomybė, nu susipažins ji ir kas nuo to pasikeis, vaikai taps sotesni, pijokas nustos gerti , o gi niekas. Liks ji ir toliau tokia pat nelaiminga.
O kai dar stipriai pažeidžiamam žmogui yra kalama, kad tai liga, kad jis jos nepasirinko, automatiškai smegenys priima kaip objektą, kuriam reikia priežiūros, ir moteriškė tampa auka, nugi vargšiukas serga, ne jis pasirinko. Netyčia užplojo, jis nekaltas.
Papildyta:
QUOTE(nelabai @ 2010 03 12, 16:17)
Tai, kad aš čia kol kas viena su kita nuomone, ei kur daugiau man pritariančių.