Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 18:23)
... neturiu kas mane palaikytu,nes nei mama nei sesuo nei tetis...sakinys ju "zinojai su kuo zenijais,o ko cia daba verksleni"

kaip perlipti per save.....ir pagaliau pasakyti viskam "NE"...........?
Papildyta:
niekada jis nesivijo ir zinau-nesivys...jam tai per "zema"lakstyti pagal moteri....
...noriu kad greiciau viskas praeitu(si diena ir rytojus)...nurimsiu,apsiraminsiu...pakilsiu...ir kazka darysiu...tik net neturiu is kokiu pinigu nesti skyrybu,o sake apie 900lt kainuotu...
reikia dar pakenteti kol susitaupysiu nors skirybom,nes tada as jau eisiu tvirtais zingsniais prie savo tikslo....

Aš irgi galvojau, kad tėtis manęs nepalaikys (kai pastojau pasakė, kad pasirinkčiau arba tėtį, arba vaiką, vyrą ir visas iš to išplaukiančias pasekmes. unsure.gif Juk žinot ką pasirinkau. blush2.gif Aš manau ir tave palaikys ir mama, ir sesuo, ir tėtis, pamatys, kad jų dukra, sesuo yra stipri moteris. rolleyes.gif
Kaip perlipti per save? Aš to pasakyti negaliu, nes to pati nepadariau schmoll.gif bet mane paliko, kai suprato, kad aš esu labai priklausoma nuo jo. doh.gif Dėl pinigų skyryboms, tai nzn, aš irgi taupiau iš savo, jo pinigų. O išeiti galima ir be tų 900 Lt. Nors gali pasilikti ir nekentėti. Pasipuošk, pasidažyk, pasportuok, nes sakė, kad labai padeda būti laimingiems būtent fizinis krūvis, liepk vaikeliui atsisėsti tau ant kokų, o tu daryk atsilenkimus (mano sūneliui labai patinka, jau juoko būna). Dar gali susirašyti ant lapo, kokio gyvenimo norėtum ir susiplanuok kaip to gyvenimo sieksi, juk tu dar jauna, visas gyvenimas prieš akis. 4u.gif
Atsakyti
Fruzina,skaitau ir nesuprantu,kuo tau dabar kliūna,kad kažkas eina į alanona?Tau laiko švaistymas,kažkam ne.Gal palik žmonėm pasirinkimo laisvę?Tik pats pabandęs gali pasakyti savo nuomonę,tinka tau ar ne tinka.Laiko švaistymas TAU ar verta dėmesio.Tau netiks - kažkam priešingai...Bet tam,kad tvirtai pasakytum savo nuomonę,pirma reikia pabandyti,o ne aiškinti apie tai kur nebuvai,nematei lotuliukas.gif
Kaip suaugusi,protinga moteris - stebini ax.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 03 12, 18:35)
Aš irgi galvojau, kad tėtis manęs nepalaikys (kai pastojau pasakė, kad pasirinkčiau arba tėtį, arba vaiką, vyrą ir visas iš to išplaukiančias pasekmes.  unsure.gif Juk žinot ką pasirinkau. blush2.gif Aš manau ir tave palaikys ir mama, ir sesuo, ir tėtis, pamatys, kad jų dukra, sesuo yra stipri moteris. rolleyes.gif
Kaip perlipti per save? Aš to pasakyti negaliu, nes to pati nepadariau schmoll.gif bet mane paliko, kai suprato, kad aš esu labai priklausoma nuo jo. doh.gif Dėl pinigų skyryboms, tai nzn, aš irgi taupiau iš savo, jo pinigų. O išeiti galima ir be tų 900 Lt. Nors gali pasilikti ir nekentėti. Pasipuošk, pasidažyk, pasportuok, nes sakė, kad labai padeda būti laimingiems būtent fizinis krūvis, liepk vaikeliui atsisėsti tau ant kokų, o tu daryk atsilenkimus (mano sūneliui labai patinka, jau juoko būna). Dar gali susirašyti ant lapo, kokio gyvenimo norėtum ir susiplanuok kaip to gyvenimo sieksi, juk tu dar jauna, visas gyvenimas prieš akis. 4u.gif

esu savo gyvenima susirasiusi nuo...iki....surasiau visus pliusus ir minus....
butas mano,niekur nezadu iseiti is jo,bet kadangi jis jau nebe pirma karta iseina pats tai lai ir eina,pasikeisiu viena syki spinele ir tada gales kukuoti uz duru....noriu skirybu,todel ir reikia 900lt nes advokatas sake tiek kainuoja skirybos(nes vyras tikrai geruoju nesiskirs)....
Atsakyti
Carela,tu vėl advokatauji.
Nu nereikia.

Aš išsakau savo nuomonę, kodėl ją užtildyti reikėtų? Na niekam neliepiu, negrąsinu , neįsakau, kad neitų į al -anon, niekas ir nelausys manęs, darys kaip nori, bet va šioje temoje kita nuomonė visada toleruojama tik keletą pasisakymų, paskui gaunasi vos ne valink iš čia ir užtilk. Kažin kodėl? Ir tai ne pirmas kartas.

Nu galiu ir patylėt aišku.
Atsakyti
Na tiesiog net nzn nuo ko pradeti rasyti. Taip, jei mano vyras negertu, ko gero gal net buciau nezinojusi, kad yra toks Al -ANON-as, na ir aisku, kad as jo nelankyciau. Taciau, ko gero ne viena is siame forume esanciu moteru, sutiksite, kad yra tokiu seimu, kuriose yra neistikimu vyru, kuriose moterys patiria fizini, psichologini smurta, na daug cia galeciau rasyti... O esme ta, kad kiek zmoniu nelankanciu Al-ANON, lankosi pas psichologus...ir kt gydymo ar pagalbos istaigose. Ir nepasakyciau, kad tai tik laiko svaistymas, gerai , jei zmogus yra pats l psicholog. stiprus ir jam jokia pagalba nereikalinga, bet tikrai yra daug zmoniu , kurie naudojasi siomis paslaugomis.
Tikrai nepykstu, uz kiekv zmogaus issakyta nuomone. O tiesiog, dziaugiuosi, kad nuomones yra skirtingos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Debbie: 12 kovo 2010 - 18:07
QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 16:23)
gal butu galima isamiau...

Tas metodas turi ir pavadinimą, kurio aš sėkmingai niekaip negaliu prisiminti.

Paprastai alkoholikas su skirtingais žmonėmis bendrauja skirtingai.
Vienas ratas yra tie, su kuriais jis geria, su kuriais jis leidžia sau būti pakankamai atviras(nebūtinai tik su kartu geriančiais), jiems jis mažai meluoja, arba visai nemeluoja apie savo gėrimą.
Kitas ratas, tai žmonės, kuriems jis aiškina, kad dėl tokios ar kitokios priežasties gėrė, bet jei tik norėtų arba būtų reikalas- negertų. Arba kuria kiekvienam skirtingas istorijas.
Dar būna ratas žmonių, nuo kurių alkoholikas slepia, maskuoja patį gėrimo faktą. Dažniausia tai būna darbdavys, juk nepasakys, kad nebuvo darbe, nes užgėrė, bet nebūtinai tik darbdavys, gali būti tokių žmonių, prieš kuriuos alkoholikas dedasi visai negeriančiu.

To metodo esmė yra įvaryti alkoholiką į kampą. Paprastai suorganizuojamas toks susiėjimas, kur dalyvauja žmonės iš visų jo bendravimo ratų. Alkoholikas būna priverstas kiekvieno iš jų išklausyti, bet tik ne moralų, o tiesiog garsiai ir prie visų pasako kiekvienas iš savo varpinės: "aš žinau, kad tu esi priklausomas nuo alkoholio. Suprantu, kai tu ieškai pasiteisinimo sau, dėl savo negalėjimo kontroliuoti gėrimą, perkeli priežastis ir atsakomybę ant kitų. Žinau, kai tu bandai išsigalvoti kokią priežastį ir taip paslėpti savo priklausomybę...." na tipo panašiai.

Visi kartu paprašo alkoholiko jiems nemeluoti ir nekurti istorijų ar prieš juos nebebandyti kažkaip save pateisinti. Visi patvirtina, kad supranta, jog tai liga, bet už savo poelgius alkoholikas turi atsakyti pats ir tik pats.Visi patvirtina, kad palaikys alkoholiką, jei jis nuspręstų gydytis. Niekas nenurodinės kaip jis turėtų tai padaryti, būdą jis turi pasirinkti pats.

Tuo susiėjimas ir baigiasi, be jokių debatų, be jokio alkoholiko pasiaiškinimo, ar pažadų dalijimo. Tiesiog susirinko, pasisakė ir išsiskirstė. Tik darbdavys gali duoti terminą "arba arba" ir pareikalauti ataskaitų apie alkoholiko gydymąsi.

Po tokio susirinkimo labai svarbu, kad visi laikytųsi neutralios pozicijos, jokių moralų, jokių priekaištų, jokių išvedžiojimų apie gėrimo priežastis "tu negali valdyti gėrimo, bet turi atsakyti už savo poelgius ir jų pasekmes" taškas.

Amerikoje tai labai paplitęs būdas, žinau keletą tokių bandymų ir Lietuvoje, bet jiems pasisekė, nes darbdaviai buvo patys AA, jie suprato kas ir kodėl daroma.

QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 16:39)
kaip kalbeti su zmogumi kad jis visa sita suprastu.....?????????????kad sugebetu buti blaivus........?

isvaziavau i svecius ir sake pabus su vaiku,tik nesijaudink....vaziavau nakvynei....velus vakaras(vakar)jis jau girtas,vaikas sake miega...siandien kaip akis isdegusi lekiu namo,per puse lietuvos,ziureti kaip mano vaikas,o gi namie vyriokas su broliu girti lovoj guli,mazius kompiuteriu zaidzia,vyrui mano is ranku telefonas neiskrenta(rasinejas sms)o skype randu naujos"drauges"duomenis ir ju pokalbi...iseina brolis is mano namu iseina ir jis...maciau kad masinoj budamas pasitikrino pinigine ir rasinejo sms ir isvaziavo...oas kaip visada su vaiku namie...kuo toliau tuo labaiu isitikinu kad ateina laikas......

PAKILK,ZMOGAU, IS DULKIU IR PUVESIU.
PAKILK,ZMOGAU, IR ZMOGUI RANKA DUOK....

nebera jegu nei kovoti,nei stengtis.....pavargau...

Niekaip. Deja, artimiausius žmones sunkiausia išgirsti. Visą tai, ką jie sako turi išanksitinį tikslą- kad alkoholikas negertų, o ne- kad alkoholiką suprastų. Taip gaunasi natūraliai, alkoholikas negirdi ką jūs sakote, jūs negirdite ką sako alkoholikas. Nėra jokios prasmės burną aušinti, reikia tiesiog leisti alkoholikui ant savo užpakalio patirti gėrimo pasekmes, neprisiimant sau nei atsakomybės, nei kaltės.
Tu gali tik realiai įvertinti riziką, tarkim, dėl vaiko palikimo. Pvz. jei žinai, kad vyras nekontroliuoja gėrimo, tai jam palikti vaiką per didelė rizika.

Tau reikia sau atsakyti "ar aš noriu/galiu gyventi su alkoholiku", nes kitaip jau nebus, net jei vyras ir susiims, išmoks blaiviai gyventi, rizika atkristi išliks kas dien.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 03 12, 17:58)
Carela,tu vėl advokatauji.
Nu nereikia.

Aš išsakau savo nuomonę, kodėl ją užtildyti reikėtų? Na niekam neliepiu, negrąsinu , neįsakau, kad neitų į al -anon, niekas ir nelausys manęs, darys kaip nori, bet va šioje temoje kita nuomonė visada toleruojama tik  keletą pasisakymų, paskui gaunasi vos ne valink iš čia ir užtilk. Kažin kodėl? Ir tai ne pirmas kartas.
Nu galiu ir patylėt aišku.

Aš klausiau, o teisinio išsilavinimo neturiu,kad advokatės veikla užsiiminėčiau mirksiukas.gif
As paklausiau ir lygiai taip pat isakiau savo nuomone biggrin.gif Jeigu man susidarė vaizdas,kad šneki neteisingai,nes šneki apie tai kur nebuvai tai ir pasakiau biggrin.gif
Kokia šiandien mėnulio fazė? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 12 kovo 2010 - 18:13
QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 17:23)
reikia dar pakenteti kol susitaupysiu nors skirybom,nes tada as jau eisiu tvirtais zingsniais prie savo tikslo....

Hmmm, sakai eisi tvirtai žingsniais, tai gerai, bet o tai kokio dar bieso suki galvą kaip čia tam vyrui pasakyti, kad jis susiprastų. g.gif Tau pyk pinigėliu ir palik tu tą vyra ramybėje, gyvenk jau šiandien tarsi be jo.

QUOTE(Fruzina @ 2010 03 12, 17:30)
Nu gal pagal tave ir nesamones.

Turėjau uomenyje nesąmones apie al-anon.
Beje, iš kur ištraukei, kad tos, kurios ten lankosi visos tebegyvena su alkoholikais ir nebesiskiria. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 12 kovo 2010 - 18:16
QUOTE(leber @ 2010 03 12, 19:02)

Tu gali tik realiai įvertinti riziką, tarkim, dėl vaiko palikimo. Pvz. jei žinai, kad vyras nekontroliuoja gėrimo, tai jam palikti vaiką per didelė rizika.

Tau reikia sau atsakyti "ar aš noriu/galiu gyventi su alkoholiku", nes kitaip jau nebus, net jei vyras ir susiims, išmoks blaiviai gyventi, rizika atkristi išliks kas dien.

kadangi jis buvo"prisidirbes"tai netikejau kad jis budamas su vaiku kazkur eis ir kazkur tai gers...,bet daba jau zinau...
as noriu gyventi su zmogumi kuris negeria,o ne su alkoholiku,kad tikimybe kad prades gerti-kiekviena diena,bet viltis durniu motina...

metodas idomus,noreciau nueiti nors ir be jo.
Atsakyti
QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 18:17)
kadangi jis buvo"prisidirbes"tai netikejau kad jis budamas su vaiku kazkur eis ir kazkur tai gers...,bet daba jau zinau...
as noriu gyventi su zmogumi kuris negeria,o ne su alkoholiku,kad tikimybe kad  prades gerti-kiekviena diena,bet viltis durniu motina...

metodas idomus,noreciau nueiti nors ir be jo.

Bet gi, moterie, sykį vyras jau alkoholikas, tai tokiu ir liks, geriančiu arba negeriančiu, nors šikine žemę trink, atgal nebeatvirs.

Tą metodą reikia pačiam susiorganizuoti.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 03 12, 19:15)
Hmmm, sakai eisi tvirtai žingsniais, tai gerai, bet o tai kokio dar bieso suki galvą kaip čia tam vyrui pasakyti, kad jis susiprastų.  g.gif  Tau pyk pinigėliu ir palik tu tą vyra ramybėje, gyvenk jau šiandien tarsi be jo.

tai jis nepalieka manes...neiseina is buto....o skaudziausia kad radau jo susirasinejimus per skype su kita moterim,o ir sms(nemaciau,bet itariu,nes jis nerasineja seip sms,o cia telefonas is ranku neiskrenta)...as jam duodu laisve...isejo-nejieskau,neskambinu,bet itariu kad virurnakti baladosis i duris...kaip valkata be dokumentu...

nenoriu nusiristi iki jo lygio...noriu buti auksciau uz ji...zinau,pasieksiu tiksla,tik kad nesuklupciau pakelyje....
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2010 03 12, 19:21)
Bet gi, moterie, sykį vyras jau alkoholikas, tai tokiu ir liks, geriančiu arba negeriančiu, nors šikine žemę trink, atgal nebeatvirs.

Tą metodą reikia pačiam susiorganizuoti.

mielu noru organizuociau.tik nezinau nuo ko ir pradeti.
taip jis karta tapes alkoholiku toks ir liks...
Atsakyti
QUOTE(:-)as @ 2010 03 12, 18:24)
tai jis nepalieka manes...neiseina is buto....o skaudziausia kad radau jo susirasinejimus per skype su kita moterim,o ir sms(nemaciau,bet itariu,nes jis nerasineja seip sms,o cia telefonas is ranku neiskrenta)...as jam duodu laisve...isejo-nejieskau,neskambinu,bet itariu kad virurnakti baladosis i duris...kaip valkata be dokumentu...

nenoriu nusiristi iki jo lygio...noriu buti auksciau uz ji...zinau,pasieksiu tiksla,tik kad nesuklupciau pakelyje....
Papildyta:
mielu noru organizuociau.tik nezinau nuo ko ir pradeti.
taip jis karta tapes alkoholiku toks ir liks...

Nepyk, bet nu niekaip man nedakepa. doh.gif
Su alkoholiku gyvent nenori, vyro nemyli, trūksta tik pinigų skyryboms.
Tai kokie dar metodai, skaudinimaisi, pasipergyvenimai, dėl ko? Dėl žmogaus, kuris už penkių minučių tau bus net ne kaimynas?
Atsakyti