Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūra

Na mums irgi ne per seniausiai is niekur nieko pakilo temp. iki 39- vaikas geibo geibo, kol as jam zvakutes neidejau. Pakako vienos- ir vel lyg niekur nieko blink.gif blink.gif Nei kosulio, nei slogos, tai net gydytojo nekvieciau...
Atsakyti
QUOTE(Venta @ 2005 03 04, 13:41)
Kiek jum mėnesių?
Šiaip tai nuo 6 mėn. galima Ibufen sirupo.
Tu neskubėk labai tų žvakučių dėliot, jau kai temperatūra labai aukšta (virš 38,5) ir vaikiukas prastai jaučiasi, tik tuomet. O daugiau tai tik trynimai ir skysčiai. Skysčiai turi būti geriami ne po daug, bet labai labai dažnai. O trinti reikia taip, kad įraustų oda. Tik tuomet reiškia, kad ištrynei tinkamai.
O trinti galima tiek kartų, kiek pakils aukštesnė temperatūra.

O dėl Influcido nieko nepatarė gydytoja? Nors, aišku, reikia žiūrėt koks jūsų amžius.

Norėčiau truputį patikslinti (šiuo metu pas mane tas pats vyksta, tai labai šviežia):
1. Žvakutės yra silpnesnio poveikio, negu Ibufen sirupas.
2. Trinti (švelniai) reikia ne kol odytė paraus, o kol pradedi jausti, kad nugarytė po ranka vėsta, nugarytės trynimas trunka maždaug 2 min - ir skysčiai per tą laiką išgaruoja. Būten kai pajauti, kad nugarytė po ranka vėsta (o ne odytė paraudo) reiškia, kad ištrynei tinkamai. Pavyzdžiui šiandien po trynimo leliui temperatūra nukrito nuo 38,4 iki 37,1. Trinti galima 3 kartus kas pusę valandos, po to būtina daryti 2 valandų pertrauką.
3. Tiesa, daktarė dar atkreipė mano dėmesį, kad mano vaikas per šiltai aprengtas ir apklotas - tai lėtina temperatūros kritimą.
Sveikite
Atsakyti
Deja, mums Santariškių patyręs gydytojas būtent ir paaiškino, kad įtrinti reikia taip, kad paraustų odytė. Tai reiškia, kad įtrinti reikia gana intensyviai (ne šiaip glostyti).
O dėl žvakučių ir Ibufeno, tai ten yra tiesiog skirtingos veikliosios medžiagos (Eferelgano žvakutėse-paracetamolis, o Ibufene- kita (nepamenu pavadinimo)). Dėl to, kuris medikamentas veikia stipriau, tai čia priklauso nuo kiekvieno vaiko organizmo atskirai.
Atsakyti
Na lyg ir viskas apsitvarkė,temp.pabūvo tą vieną dieną tokia aukšta ir dabar kol kas (tfu tfu tfu) viskas gerai. smile.gif
Atsakyti
Na, su temperaturom be priezasties mes turim labai liudnos patirties.
Mums per puse metu vaikuciui 3 kartus be priezasties buvo pakilusi temperatura. Temperatura pakildavo ir issilaikydavo 2 paras, trecia para jau pakildavo iki 37,5, o ketvirta is vis nukrisdavo.
Pirma karta mus gydytojas sake, kad virusas, antra karta- 3 d. karstine. O kai pakilo trecia karta, as ji pradejau spausti, kad darytu normalius tyrimus. Ir mums paaiskejo, kad vieno inkstuko geldele isplatejusi ir ten uzsilaiko slapimas, nes yra slapimo kanalo susiaurejimas. Taigi, tie temperaturos pakilimai, tai slapimo taku infekcijos.
Negydomos slapimo teku infekcijos pereina i inkstu uzdegima. O jiems besikartojant, ar tapus letiniams gali buti inkstu nepakankamumas. Taigi, slapimo taku infekcijas BUTINA gydyti. Musu atveju kad jos nesikartotu, mes dabar geriam vaistukus ir dar ilgai juos gersim, arba teks operuoti.
Atsakyti
Pilnai suprantu Monet, ir pritariu.
Musu dukrytei praejusia savaite irgi nei is sio nei is to temperatura pakilo iki 38,5 ir daugiau. Tai gerai kad pediatre is karto pasiule pasidaryti slapimo tyrima. Pasirodo - reikalai nekokie, reikejo ir Santariskese paguleti, antibijotikus leistis, nes inkstuko uzdeigmas verysad.gif
Taip kad patarciau visoms mamytems, kuriu vaikuciai sukarsciuoja, bet nesimato jokiu persalimo pozymiu, kuo skubiau tikrintis slapima. Juk tai neskausminga procedura, o labai nemazai sis tyrimas parodo.
Atsakyti
Aš laaabai toli nuo medicinos doh.gif , tai man toks dabar stresas - gerti vaistus ar ne g.gif Mažiukui jau dvi paros užkyla temperatūra 38 - 38,5. Buvo daktarė ir nustatė anginą - paraudus gerklytė. Na nežinau, pakalbėjus, paspygavus, pakarksėjus kaip jis, man turbūt gerklė irgi parausta. Dabar geriam Ibufen (nuo karščio, skausmo ir uždegimo) Valgo, miega, šiandien tik ypatingai zirzia ir verkšlena. Bet man toks įtarimas, kad dygsta dantis, nes nuo pirmojo jau mėnuo praėjo, o antrasis vis nepasirodo. Pirštu dar neužčiuopiau, bet vizualiai lyg dantenose kažkas ir matosi. Štai ir kyla klausimas - gerti tuos vaistus ar ne? g.gif Nekosti, nosis nebėga. Na kai įsiverkia, tai ir snarglius pasirodo, bet tai lyg ir turi taip būti g.gif blush2.gif
Tiesa, šiandie jau n-tąjį kartą kėsinasi įkąsti į papuką cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigit: 09 kovo 2005 - 13:38
Turiu pasakyti, kad jums cia palyginus pasiseke. Mano vaikui pirma karta buvo pries 7 sav., dabar- vel. Bent antra karta tas kosmaras truko ilgiau kaip pusvalandi. Gryna tiesa- vaikas atrodo kaip negyvas: akys aukstyn, seiles bega, nieko nereaguoja. Prireike reanimacijos ir ligonines. Dabar po ranka paracetamolio zvakutes ir diazepamo receptas, nes nepavyko dar nusipirkti. Nenoreciau to isgyventi dar karta sad.gif Beje, dukrai 2m.
Atsakyti
Kadangi paskutiniu metu dažnai gaunu žinutes su prašymu parašyti tą būdą, kaip natūraliu būdu numušinėti vaikui temperatūrą, rašau čia, kad nereikėtų ilgai laukti atsakymo: Cituoju Nojos laiškutį -
"Kai maziukui pakilus auksta temperatura, kaista galunes. paziurek padukus. jei karsti, reikia vaikiuka kuo greiciau vesinti. galima aptrinti saltu vandeniu, ivynioti i dregna vesia paklode. jei baisu, kad persals, gali i vandeni ipilti spirito - tada vanduo greiciau nugaruos. zodziu, uzduotis yra kuo labiau atvesinti kuna, kad temperatura iseitu, nes tokie maziukai dar "neisprakaituoja"
temperaturos, kaip suauge.
jei padukai salti, vesus, reiskia, kad kunas kelia temperatura. tada mauni siltas kojines, siltai rengi ar suvynioji, kad kuo maziau ta temperatura uzkiltu.
va taip ir "zaisdavom". turi padeti, pamatysi.
temperatura tai matuoju visada su elektroniniu termometru, ligoninej mane sesutes primoke matuoti i kaklo rauksle:) pabandyk, gal pavyks."
Atsakyti
Mušėm temperatūrą Paracetamolio žvakutėm,bet kai kyla virš 39.Nes 38 laipsnių temperatūrą vaikinas gana lengvai tveria.Tai neskubu vaistukų kišti.Esam bandę Ibuprofeno sirupą,tai nuo jo vėmė-netinka turbūt skrandukui.
Neskubu tuoj pat mušti temperatūros,juk ji taip pat gydo.Visų pirma stebiu kaip vaikutis jaučiasi.Kol gražiai ramiai miega,apsieinam be jokių vaistų.
Atsakyti
Iš ryto viskas buvo viskas gerai. Kažkur apie 12,30 pamatavau temperatūrą ji buvo 38,1 užpakaliuke -0,5 tai bus 37,6. Ką tik pamatavau dar 38,6 užpakaliuke. Ne kostim, ne viduriuojam, slogos nėra. Gal nuo dantuko? Mums kalasi kruminis. Vaikas neirzlus, žaidžia, juokiasi, begioja. DAbar užmigo.
Atsakyti
Greičiausiai nuo dantuko, jei vaikas ramus. Bet jei temperatūra kiltų didesnė, ir vaikas toliau karščiuotų ir rytoj, manau reikėtų pasidaryti šlapimo tyrimą - taip klastingai kartais ateina šlapimo takų infekcijos.. (nenorėčiau gąsdinti, bet mums taip buvo...) Sėkmės ir nesirkit ! mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti