QUOTE(Venta @ 2005 03 04, 13:41)
Kiek jum mėnesių?
Šiaip tai nuo 6 mėn. galima Ibufen sirupo.
Tu neskubėk labai tų žvakučių dėliot, jau kai temperatūra labai aukšta (virš 38,5) ir vaikiukas prastai jaučiasi, tik tuomet. O daugiau tai tik trynimai ir skysčiai. Skysčiai turi būti geriami ne po daug, bet labai labai dažnai. O trinti reikia taip, kad įraustų oda. Tik tuomet reiškia, kad ištrynei tinkamai.
O trinti galima tiek kartų, kiek pakils aukštesnė temperatūra.
O dėl Influcido nieko nepatarė gydytoja? Nors, aišku, reikia žiūrėt koks jūsų amžius.
Norėčiau truputį patikslinti (šiuo metu pas mane tas pats vyksta, tai labai šviežia):
1. Žvakutės yra silpnesnio poveikio, negu Ibufen sirupas.
2. Trinti (švelniai) reikia ne kol odytė paraus, o kol pradedi jausti, kad nugarytė po ranka vėsta, nugarytės trynimas trunka maždaug 2 min - ir skysčiai per tą laiką išgaruoja. Būten kai pajauti, kad nugarytė po ranka vėsta (o ne odytė paraudo) reiškia, kad ištrynei tinkamai. Pavyzdžiui šiandien po trynimo leliui temperatūra nukrito nuo 38,4 iki 37,1. Trinti galima 3 kartus kas pusę valandos, po to būtina daryti 2 valandų pertrauką.
3. Tiesa, daktarė dar atkreipė mano dėmesį, kad mano vaikas per šiltai aprengtas ir apklotas - tai lėtina temperatūros kritimą.
Sveikite