Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 03 29, 16:10)
suri kata, kiek aš suprantu, tai pakeitus matavimo laiką visą likusį ciklą taip ir reikia pridėjinėti po tą vieną padalą unsure.gif - nieko neteko girdėti apie tokį dalyką kaip organizmo pripratimas. g.gif O šiaip tai galiu nebent paguosti, nes situacija tikrai nepavydėtina, kai laikrodį tenka persukti maždaug per pačią ovuliaciją. (Aš apsidraudimui "naujuoju laiku" pradėdavau keltis iš anksto, t.y. nuo tada, kai tą ciklą pradėdavau matuoti BT).

Ačiū, Smalsute, vadinasi teisingai nusprendžiau pridėti, ir iki ciklo pabaigos teks pridėdinėt po padalą. Kitąkart reikės, kaip ir sakai, iš anksto pagalvoti apie tokius nepatogumus, šįkart visai buvo iškritę iš galvos, kad reikės persukti laikrodžius doh.gif
Atsakyti
[quote=Žiogelis,2010 03 21, 14:11]
jei praeitas ciklas buvo be ovuliacijos, tai mėnesinės atsiranda todėl, kad pasišalina gimdos gleivinės sluoksnis. Tuomet ovuliacija gali įvykti kad ir pirmąją mėnesinių dieną, nes kiaušinėlis yra pakankamai subrendęs. Todėl jei praeitas ciklas buvo be ovuliacijos, kitas ciklas yra vaisingas nuo pirmosios ciklo dienos.

Sveikos. Bandau įsivaizduoti, kaip turėtų atrodyti BT sekantį ciklą, jei prieš tai buvo anovuliacinis. O tas laikrožių sukimas ko gero tikrai turi įtakos, nors nebūčiau pagalvojus, juk miegu naktį tiek pat val g.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2010 03 30, 14:40)
Sveikos. Bandau įsivaizduoti, kaip turėtų atrodyti BT sekantį ciklą, jei prieš tai buvo anovuliacinis. O tas laikrožių sukimas ko gero tikrai turi įtakos, nors nebūčiau pagalvojus, juk miegu naktį tiek pat val  g.gif

g.gif Turbūt, tokia, kokia būna įprastai pirmoje ciklo fazėje. Juk, jeigu ciklas buvo anovuliacinis, reiškia BT ir nebuvo akivaizdžiai šoktelėjusi, nesilaikė pakilusi... Bet čia aš svarstau teoriškai, nes praktiškai kol kas su anovuliaciniais ciklais nebuvau susidūrusi...

O laikrodžių sukimas man šį kartą gerai "išpuolė" thumbup.gif , ciklo pabaigoje, šiaip ar taip BT jau nebematavau.
Atsakyti
Bet jei ovuliacija gali įvykti ir 1-ą cd, tai gal ir BT visą ciklą vienodai aukšta?
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2010 03 30, 14:40)
...kaip turėtų atrodyti BT sekantį ciklą, jei prieš tai buvo anovuliacinis. ...

Jei ciklas buvo anovuliacinis, tai nera jokiu didesniu temperaturos svyravimu ir I faze nesiskiria nuo II. BT reiksmes kreiveje truputi svyruoja ir tiek. O kito ciklo pradzioje, prasidejus mmm, temperturos mazejimo nera. Telieka naujam cikle tiketis, kad O ivyks ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(pievu_kamane @ 2010 03 30, 15:18)
Bet jei ovuliacija gali įvykti ir 1-ą cd, tai gal ir BT visą ciklą vienodai aukšta?

Jei ovuliacija įvyks 1 c.d., tai BT pakils tik 2 ar 3 c.d. Bet tada ir pats ciklas, spėju, truks tik 10 - 16 dienų.
Atsakyti
man su tais anovuliaciniais ciklais irgi mistika.. matyt kol praktikoje nepamatysi, tol neaisku bus, kaip ten ta teorija veikia..
o man jau 41 CD.. mmm.. nera.. BT soktelejo iki 37 nuo 36,6... Hrrrr.... doh.gif
Atsakyti
O aš visdar susipainiojus - dabar manau, kad greičiausiai dar nebuvo ovuliacijos 15CD - temp. vieną dieną buvo šoktelėjus, o dabar laikosi 37, tiksliau 36.9 tik pridedu po padalą. Jei nepridėčiau, būtų 36,9 - normali mano pirmos fazės temperatūra. O ir gleivės vis laikosi vaisingos g.gif Na, belieka laukti...
Atsakyti
Va va, čia ir prasideda didžiosios pamokos, kai viskas ima ir pasisuka "nevadovėline" linkme doh.gif Man tai kažkaip labai juokinga pasirodė, kai NŠP kursuose pasakė, kad vienas iš šio metodo privalumų - juo paprasta naudotis lotuliukas.gif Nors, ką gali žinoti, gal po metų kokių, kai įgysime įvairių patirčių, tai tikrai bus daug paprasčiau, nei atrodo dabar.

O aš šį ciklą susimoviau juodai. Ir net negaliu sakyti, kad netyčia. Žodžiu, temperatūra niekaip nekilo, nors gleivės jau buvo išnykusios ir kaip tyčia atsirado itin reta proga pabūti su vyru artimai. Pasitarėm ir sutarėm su apsauga (spermicidais) surizikuoti. Ir ką jūs manot, kitą rytą temperatūrą šoktelėjo, šiandien ji tokia pat aukšta. Jie ir rytoj bus aukšta, vadinasi, sugebėjom tai padaryti ovuliacijos dieną doh.gif Na ir ką, sėdžiu kaip ant adatų doh.gif Gerai dar kad vyras sako "tokiu atveju, svarbiausia, kad vaikas gimtų sveikas" wub.gif
Atsakyti
nu joa, Žiogeli, smagiai cia pas jus smile.gif Aisku, vaikutis visada laukiamas, bet kartais tas momentas netinkamas buna... doh.gif Mes dabar irgi sedim ant adatu, laukiam.. Dienas skaiciuojam tik - kada cia kas paaiskes? blink.gif
Atsakyti
Žiogeli, kodėl jūs prezikų nenaudojat? blush2.gif nes tos žvakutės, kiek skaičiau blogaiu nei NLA.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 03 29, 21:02)
Drugeli, jei tik šiandien matuot pradedi, tai ir matuok kaip visada, nieko nereikia pridėti ar atimti. Čia kebliausia toms, kurioms laiko pokytis gaunasi matavimų viduryje. Aš pradėjau aną savaitę jau pagal vasaros laiką matuoti. O jei ne, tai visą likusį laiką reiktų pridėdinėt po 0.1 C.

Ar gali būti, kad net matuojant pvz. valandos dviejų skirtumu bazinė nelabai skiriasi? Man persukimas per pertrauką nuo matavimų, tai galiu nesijaudinti dėl to. O praeitam cikle jau galvojau vadovaujuos gleivėm, tai susekiau keturias sausas dienas, o temperatūra pakilo dar po to. Ar gali būti, kad gleivės ir temperatūra prasilenkia keliom dienom? ta prasme, gleivių pikas ir paskutinė žema temperatūra nesutampa?
Papildyta:
QUOTE(suri kata @ 2010 03 31, 12:07)
O aš visdar susipainiojus - dabar manau, kad greičiausiai dar nebuvo ovuliacijos 15CD - temp. vieną dieną buvo šoktelėjus, o dabar laikosi 37, tiksliau 36.9 tik pridedu po padalą. Jei nepridėčiau, būtų 36,9 - normali mano pirmos fazės temperatūra. O ir gleivės vis laikosi vaisingos  g.gif Na, belieka laukti...

Kaip rašiau, man irgi temperatūra neypatingai skiriasi priklausomai nuo matavimo laiko. paprastai matuojam pakankamai stropiai, bet net kelių valandų skirtumu ji vis vien panaši. Gal čia organizmo ypatybė ir atsparumas trikdžiams?

Beje, suri kata, kiekvienas vaikutis atsineša savo šaukštą, linkiu pasiryžti ir išpildyti savo troškimą smile.gif Būsit tik laimingesni dėl to smile.gif))) Vos nesusilydžiau nuo tavo pasakojimo, kaip sapnavai mažą mergytę... Pati tikrai dar nesapnuoju ir neplanuoju, nors baisu nebūtų.. Bet nenustebsiu, jei šiąnakt susapnuosiu, taip gražiai pasidalinai... smile.gif
Atsakyti