Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

QUOTE(suri kata @ 2010 04 14, 13:00)
Big_trouble, mažiau panikuok! Sakyk, kiek ciklų jau stebėjai? Ar kitais ciklais būdavo aiški dvifazė BT? T.y. įvykdavo ovuliacija? Aš niekaip nesuprantu kam čia ir nuo ko iškart gydyti (tuo labiau kontraceptikais  doh.gif 2m.  doh.gif dėlto, kad organizmas nepaveža NATŪRALAUS apkrovimo???) jei vienas ciklas pasitaikė anovuliacinis, taigi nieko baisaus  g.gif Tiesiog po anovuliacinio ciklo sekantį ciklą visos dienos iki sekančios ovuliacijos laikomos vaisingomis. O dėl kaklelio, tai mažai turiu patities, pati vos atskiriu kada jis pakilęs  smile.gif Manau labiau reikėtų paskliauti temperatūra nei kaklelio stebėjimais, jie daugiau pagalbiniai. O gleives stebėjai?

Na, taip stebiu viska. Pagal gleives man lyg ir viskas tvarkoje buti turejo, ir po ju temperatura pakilo, tik, kad nezymiai, 0.2, o tik 0.1 laipsnio. Ciklai mano nereguliarus vienas 34 dienu, kitas - 44, trecias - 50, sekantis - 30. Bent jau is tu mano stebimu. Pagrindine priezastis tas nereguliarumas ir buvo, del ko kreipiausi i gydytoja. Pas mane tai su kaklelio pakilimu ir nusileidimu viskas budavo labai aisku, jis budavo kietas, zemai, paskui pakildavo, minkstas. Tik paskutini menesi kazkas susikniso is viso. Seilese paparciai rodytu, kad estrogenai pas mane vyrauja. Na, laukiu nesulaukiu vizito pas endokrinologus, ziuresim, ka ten sakys. Bet, kiek apejau gydytoju, visi sako - gimdyk ir pasveiksi. Vis tik, tai trumpalaikis poveikis ir sitas problemos sprendimo budas manes netenkina. schmoll.gif Uztat dabar knisu prota gydytojam, kad kazkaip padetu isspresti problema ir pasakytu, kas ne taip, kad pas mane viskas bet kaip, be jokios tvarkos.
Dar pries metus menesines budavo labai gausios ir skausmingos. Dabar kraujavimo tiek menkai, kad paketo reikia tik 1 diena, o veliau pakanka kasdienio ikloto... Nesupykit, kad uzkroviau savo panika. blush2.gif
Atsakyti
Aišku, Big_trouble, na linkiu, kad endokrinologas pasakytų ką vertingo 4u.gif O gal stresuotą gyvenimą gyveni, gal reikia atsipalaiduoti, pailsėti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 04 14, 11:41)
Na, nieko ji man apskritai nenorėjo pasakoti, tik išrašė siuntimą ir galvą kraipė, kad "ką reikės daryt, jei vaikų daugiau gimdyt nenoriu, o gydymas tai lyg ir turėtų būti taikomas nuo nevaisingumo". Dar šnekėjo, kad reikėtų stabdyti natūralius virsmus ir gert kokius 2 metus KT, kad organizmas neva nepaveža nuolatinio natūralaus apkrovimo.O ši gydytoja visą gyvenimą buvo prieš kontraceptikus, kaip apsaugos ar skausmų mažinimo, ar PMS mažinimo priemonę...Žodžiu... Esu pasimetus ir net nežinau ,ką vyrui pasakyt. Nes pagal kaklelį mylėtis kaip ir negalima...Knygose skaičiau, kad jis būna atsivėręs vaisingomis dienomis, o po jų nusileidžia ir užsidaro. Apskritai apie tiokį variantą (kaklelį) ne nėštumo metu informacijos internete ne perdaugiausiai.

nu cia jau tikrai... doh.gif geras jos ten sakinukas, kad gimdyt nenori, tai kam nuo nevaisingumo gydyti?? blink.gif Beje, man daktare sake - greiciau gimdyk, tada visos tavo bedos issispres, organizmas pats susireguliuos!
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 04 14, 15:34)
Aišku, Big_trouble, na linkiu, kad endokrinologas pasakytų ką vertingo  4u.gif O gal stresuotą gyvenimą gyveni, gal reikia atsipalaiduoti, pailsėti?  mirksiukas.gif

Na, įtampos gyvenime tikrai netrūksta. Visą gyvenimą gyvenu kaip "ant bėgių". Bet viskas buvo normaliai...
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 04 14, 07:53)
Werde, čia tai geras. Pradėsim estafetę sugebančių "pataikyti" ant O biggrin.gif O kaip temperatūra? Ar tikrai buvo O? Aš jau manau, kad daugiau neberizikuosiu ir per vaisingas dienas praktikuosim susilaikymą. Nors vyras dabar kažkaip labai entuziastingai pradėjo kalbėti apie ketvirtą smile.gif Sako, ai, vis tiek kada nors bus  doh.gif .

QUOTE(MildukasK @ 2010 04 14, 07:56)
man atrodo cia tuoj bus estafete, kurios pirmos NT bus su II?  lotuliukas.gif

oi prajuokinot, merginos lotuliukas.gif panasu, kad sikart as pirmoji kandidate i nt su II lotuliukas.gif siandien trecia pakilus temp, taip kad tiksliai buvo per O smile.gif bet kokia jegele sitas ciklas labai aiskus ir gleives sutapo ir kaklelis, man pradeda patikt smile.gif

Big_trouble, kaklelis tikrai nera labai patikimas pozymis ir vien del to, kad islieka pakiles nevertetu jaudintis, man taip atrodo, nors jeigu tik si cikla taip, logiskai tai turetu reikst kazkokius pakitimus organizme, tuo labiau kad nereguliarumas, aiskaus temp pakilimo nebuvimas, estrogenu lygio nekitimas kazka reiskia..... na sekmes pas gydytojus 4u.gif beje, del kaklelio padeties, man siandien 3dpo pagal temp. gleives nevaisingos, o kaklelis aukstai blink.gif bet uzsidares ir kietas, taip kad i padeti nelabai ir ziuriu....
Atsakyti
oj, as dar matyt kol atskirsiu, kada tas kaklelis pakiles, kada nusileides, kada minkstas/kietas, ar uzsidares/atsidares - ne vienas stebejimu ciklas praeis.... doh.gif Bet vistiek idomu palyginti, ar sutampa visi trys pozymiai smile.gif
Atsakyti
O man kaklelis labai padeda susigaudyti. Šį mėnesį taip mikliai O pagavau, net savim didžiuojuosi biggrin.gif labai aiškios gleivės buvo. Mes kaip visada nuo 10CD pradėjom saugotis gumutėmis, kai pamačiau vaisingas gleives ir aukštai minkštą ir prasivėrusį kaklelį pradėjau matuoti BT, pagavau O ir dabar thumbup.gif miegu vėl ramiai smile.gif
Atsakyti
sveikos, subalamutijo mane siandien fertilitis, paeme ir paslinko O i 15cd, pagal mane O buvo 14cd, kaip manot?
user posted image
Atsakyti
joa, manau fertiliti galejo subalamutinti ta trecia W (gleives), kurios tau galejo vis dar buti skystos po pries tai turetu santykiu.. Ar ne? Nes stebint gleives santykius patartina tureti kas antra diena, nes kita diena iseina visokie "vyrisko gerio likuciai" biggrin.gif
Atsakyti
Bet jei praktikuoja NLA, tai iš kur tie likučiai? Man kažkaip atrodo, kad tikrai 14 CD turėjo būti O, bent jau pagal temperatūrą g.gif

Su kakleliu man niekas neaišku sad.gif Pas mane gimda gerokai smuktelėjusi po trečio gimdymo, gal todėl man ten viskas visada vienodai atrodo? g.gif

O dėl termometro, tai jis tikrai ne stebuklingas, tiesiog skirtas bazinei temperatūrai matuoti, rodo du skaičius po kablelio ir, kas man labiausiai patinka, kai baterija ima sekti, užsidega ženkliukas, kad reikia pakeisti, nes su paprastu man vieną kartą buvo bajeris, kai prieš baterijos pabaigą tokias pievas pradėjo rodyti, kad baisu. gerai, kad jau nebebuvo labai "skausminga" - ciklo pabaiga, o be to, pakankamai aišku, kad suprasčiau, jog kažkas ne taip (pvz.: pasimatuoju, o temperatūra virš 39, arba žemiau 35). Dar faina, kad turi savo dėžutę, kurioje telpa termometras, pieštukas ir lapas su grafiku - patogu vežiotis. Bet šiaip jau žaisliukas ir tiek smile.gif

Big trouble, sudėtinga čia pas tave situacija. Aš irgi manyčiau, kad kaklelis neturėtų būti lemiantis požymis, jei temperatūra ir gleivės buvo OK. Ir kažkaip nesuprantu, kam iš karto tas gydymas hormonais. g.gif Ir ką reiška, kad organizmas nepaveža "natūralaus apkrovimo"? smile.gif Yra tokia žolė laukinis smidras, jis tinka visokiems moterų hormonų svyravimams reguliuoti. Yra pas mus jo kapsulėse, tik ne vaistinėse, o parduotuvėlėje "Sveiki produktai". Jei tau priimtina tokia "savigyda", gal geriau pabandyti jį pagerti porą mėnesių? Matytum, ar tvarkosi reikalai, ar ne. Jis nereceptinis, nekenksmingas. Vadinasi "Šatavari", tai indiškas tos žolės pavadinimas.
Atsakyti
na taip, jei su likuciais tai jau tada garantuotai nt su II butu lotuliukas.gif tikiuosi, kad ten ju neliko smile.gif bet panasu, kad is tikruju cia gleives prisideda prie tokios interpretacijos, nes jei 15cd ivedu 'creamy' tada O vel persoka i 14cd....

Ziogeli, gimdziusiom kakleli visada sunkiau suziuret, vienas dalykas, kad jis visada kazkiek atsidares, gal ir padetis nuo to priklauso. Svarbu gleives suziuret smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 04 16, 16:01)
na taip, jei su likuciais tai jau tada garantuotai nt su II butu  lotuliukas.gif  tikiuosi, kad ten ju neliko smile.gif bet panasu, kad is tikruju cia gleives prisideda prie tokios interpretacijos, nes jei 15cd ivedu 'creamy' tada O vel persoka i 14cd....

Ziogeli, gimdziusiom kakleli visada sunkiau suziuret, vienas dalykas, kad jis visada kazkiek atsidares, gal ir padetis nuo to priklauso. Svarbu gleives suziuret smile.gif

O aš irgi maniau kad su likučiais buvo iš kažkurio tavo posto. Jau mums su MB kiek kartų taip buvo, kad pataikėm su NLA ant laimingųjų dienų ir nieko. Vaikai ne po NLA, bet mes šito reikalo nepraktikuojam, nes MB nepatinka. Ir manęs taip pat nežavi.
werde, su tuo kakleliu ne taisyklė. Va ir aš su pametinukais, man pagal kaklelį viskas labai aišku, o jis man dar plyšęs buvo pirmą mažiuką gimdant. O gleivės man kažkaip iš pradžių nepatikima atrodė, nes net naudojant guminukus, keičiasi viskas nuo smileysex.gif bet dabar išmokau atskirti vaisingas gleives ir su šitu reikalu biggrin.gif susitvarkė man hormonai po gimdymo vėl tų gleivių labai daug būna.
Atsakyti