Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

Gali būti, kad tu teisi, žiogeli, nes patiriant stresą dažniausiai pailgėja ciklai būtent po to, na bet būna ir kad jie nei iš šio nei iš to labai sutrumpėja. Tik man neaišku dėl to geltonkūnio - kiek žinau jis susidaro kiaušidėje po ovuliacijos vietoje suplyšusio folikulo. Taigi jei įvyksta ovuliacija, jis vistiek turėtų susidaryt g.gif Jei kas įminsit šią mįslę būtinai pasidalinkite žiniomis!
Atsakyti
Sveikos.Kiek naudingos informacijos radau.Aciu, kad pasidalinate. 4u.gif
O as pagaliau sulaukiau temperaturos pakilimo.Bet... Dabar turiu abejoniu stai del ko.Tas pakilimas nebuvo staigus, o laipniskas nuo 36.5 prie 3.6, 36.7, 36.8 ir paskui nusistovejo ties 36.7. Taciau nuo tos dienos, kada buvo 36.6 man prasidejo baisi sloga. Ar galejo ta kilima ji isprovokuot? Nes jauciausi labai baisiai. Bet is kitos puses kilimas prasidejo po to, kai viena diena cia skundziausi, jog baisus strenu ir pilvo skausmas kankina, kaip pries menesines. Tai gal galima teigti, kad ovuliacija vis tik apturejau?
Atsakyti
man va su tom slogom ir persalimais irgi geras klausimas, nes jos, manau, tikrai kazkiek temperatura veikia.. ir kaip tada grafika interpretuoti??? blink.gif
o kai tokie orai, visokiu smulkiu negalavimu pilna buna...
Atsakyti
pagaliau sulaukiau NSP konsultantes atsakymo, tai siurpas perejo, kaip galejome su MB uzsirauti biggrin.gif dabar reiks buti atidesnei... smile.gif ir butinai stebeti gleives, nes ka ji parase "Kadangi 3-ia temperatura pakilusi nepakankamai, laukiame 4-os, t.y. 16 ciklo dienos. TACIAU. Kadangi nestebetos gleives, metodo taikyti negalime, nes vien temperatura pasiklauti negalima. Vien temperaturiniu metodu kitos taisykles, o mes vien temperaturiniu nemokome. Jie ne tokie patikimi."
tai kazkaip nusivyliau biski, nes anksciau gan daznai turejau bedu del grybelio ar pienliges (tfu tfu dabar kuris laikas ramu)- kaip tada tas gleives stebeti?? O jei vien BT pasikliauti negali, tai iseina, kad NSP naudoti irgi negali sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 02 kovo 2010 - 15:55
MildukasK, pasidomėk kaip reikia stebėti gimdos kaklelio padėtį, arba paprašyk Elenos ar Ingridos, kad atsiųstų tau info šia tema mirksiukas.gif aš kartais apsičiupinėju tik dėl įdomumo, specialiai nesimokiau to, bet rodos, kad skirtumą jaučiu, nėra taip sudėtinga matyt ir tau praverstų vietoje gleivių stebėjimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 03 02, 17:14)
MildukasK, pasidomėk kaip reikia stebėti gimdos kaklelio padėtį, arba paprašyk Elenos ar Ingridos, kad atsiųstų tau info šia tema  mirksiukas.gif  aš kartais apsičiupinėju tik dėl įdomumo, specialiai nesimokiau to, bet rodos, kad skirtumą jaučiu, nėra taip sudėtinga matyt ir tau praverstų vietoje gleivių stebėjimo  smile.gif

joa, reiks matyt pasityrineti... smile.gif uzklausiu Elenos prie progos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Big_trouble 

Sveikos.Kiek naudingos informacijos radau.Aciu, kad pasidalinate. 4u.gif
O as pagaliau sulaukiau temperaturos pakilimo.Bet... Dabar turiu abejoniu stai del ko.Tas pakilimas nebuvo staigus, o laipniskas nuo 36.5 prie 3.6, 36.7, 36.8 ir paskui nusistovejo ties 36.7. Taciau nuo tos dienos, kada buvo 36.6 man prasidejo baisi sloga. Ar galejo ta kilima ji isprovokuot? Nes jauciausi labai baisiai. Bet is kitos puses kilimas prasidejo po to, kai viena diena cia skundziausi, jog baisus strenu ir pilvo skausmas kankina, kaip pries menesines. Tai gal galima teigti, kad ovuliacija vis tik apturejau?

O kiek dienų tau jau laikosi pakilusi BT? Ir sloga jau nebesergi? Jei vistiek laikosi 36.7 ar aukščiau 3d. ir daugiau, o iš prieš tai buvusių 6 žemų temperatūrų žemiausia buvo 36.5, tai manau, kad O įvyko g.gif
Atsakyti
Mergaitės, kurios eisit į kursus, ar galit užklausti apie ovuliacinį kraujavimą, kada jis tiksliai būna O dieną, ar prieš, ar po?
Atsakyti
Horo, paklausiu, kai kalbėsiu kada.

Big Trouble, įmesk grafikėlį. Reikia žiūrėti, kokia buvao aukščiausia iš 6 žemų temperatūrų ir per ją brėžti liniją. Temperatūros gali kilti palaipsniui, bet turi būti virš linijos, o trečioji - bent 0,2 laipsnio virš linijos. Jei mažiau - laukiam 4-tos dienos, ir jei ji yra virš linijos (nesvarbu, kiek), jos vakare galima mylėtis. Tik, kaip supratau, reikia dar kad gleivės būtų stebimos ir atitiktų daugiau ar mažiau.

O su mano temperatūrom iš viso bardakas sad.gif Fertilityfriend nubraižė ovuliaciją, bet man tai ji visai į pievas sad.gif Pagal gleives - taip, ji turėjo ten būti, bet pagal temperatūras visia neįsipaišo į jokius metodus. Bet nemoku įkelti paveikslėlio iš ten, keliu iš go28days:

Ką manote?

Mane irgi kažkaip labai liūdnai nuteikė tas faktas, kad "negalima" gali būti tiesiog niekada, jei kas nors tik iškrenta iš paveiksliuko (uždegimas koks, liga, nuovargis ir pan.)

Vakar nuėjau miegoti 00.30, šiandien vaikas atsikėlė 3.40 ir klykė visa gerkle mamos. Įmigo 6. Na, ir kaip čia traktuoti tą temperatūrą? g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Šiandien atsikėliau truputį anksčiau ir manau, tai turėjo įtakos BT ji 36,4C. Tiesa aš matuoju su omron dabar (t.y. šį ciklą) ir laikau iki pyptelėjimo, na ir tikiuosi, kad viską darau taip, kaip reikia. Nes išmasčiau, kad jei temperatūra aukštesnė tai ir parodys ją aukštesnę iki supypsint blush2.gif
Atsakyti
na, as tai nelabai cia tos ovuliacijos matau... Manau dar palaukciau kokias 5 dienas ir ziureciau, kad BT parodys? g.gif
pas mane irgi pievos... Kol kas atrodo taip:

user posted image

nors ankciau BT niekada tiek nenukrisdavo....

Horo, as zinok ta omrona laikau 7 min., nes po pyptelejimo BT dar pakyla per kelias padalas visada....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MildukasK: 03 kovo 2010 - 08:33
Sveikos, žiūriu, visos čia su neaiškumais susiduria doh.gif
Man tai išvis pravalas, dabar 33Cd, vakar tiek daug buvo vaisingų gleivių, labai skaidrių ir tąsių. Ir lyg toks maudimas pilve - arba jau pati įsivaizdavau, nes anksčiau ovuliaciją labai stipriai jausdavau - smarkiai skaudėdavo pilvą. Tai jau maniau, gal čia ovuliacija. Bet kad šiandien vėl žema temp. blink.gif verysad.gif
Vakar, tiesa, dar su vyru apsipykom, bet negi tokios nesamonės gali atitolinti vėl ovuliaciją...? Kažkaip nemanau.
Išvis, pastebėjimas toks mano, pakol taip atidžiai nesekiau savo ciklų, jie būdavo labai normalūs, neužsitęsdavo. O dabar - kaip tyčia.
Papildyta:
QUOTE(MildukasK @ 2010 03 03, 08:32)
na, as tai nelabai cia tos ovuliacijos matau... Manau dar palaukciau kokias 5 dienas ir ziureciau, kad BT parodys?  g.gif
pas mane irgi pievos... Kol kas atrodo taip:

user posted image

nors ankciau BT niekada tiek nenukrisdavo....

Horo, as zinok ta omrona laikau 7 min., nes po pyptelejimo BT dar pakyla per kelias padalas visada....

O kodėl pievos, čia viskas gerai, nusistovėjo žemos temp., kurių ir reikia.
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 03 03, 08:07)
Horo, paklausiu, kai kalbėsiu kada.

Big Trouble, įmesk grafikėlį. Reikia žiūrėti, kokia buvao aukščiausia iš 6 žemų temperatūrų ir per ją brėžti liniją. Temperatūros gali kilti palaipsniui, bet turi būti virš linijos, o trečioji - bent 0,2 laipsnio virš linijos. Jei mažiau - laukiam 4-tos dienos, ir jei ji yra virš linijos (nesvarbu, kiek), jos vakare galima mylėtis. Tik, kaip supratau, reikia dar kad gleivės būtų stebimos ir atitiktų daugiau ar mažiau.

O su mano temperatūrom iš viso bardakas sad.gif Fertilityfriend nubraižė ovuliaciją, bet man tai ji visai į pievas sad.gif Pagal gleives - taip, ji turėjo ten būti, bet pagal temperatūras visia neįsipaišo į jokius metodus. Bet nemoku įkelti paveikslėlio iš ten, keliu iš go28days:

Ką manote?

Mane irgi kažkaip labai liūdnai nuteikė tas faktas, kad "negalima" gali būti tiesiog niekada, jei kas nors tik iškrenta iš paveiksliuko (uždegimas koks, liga, nuovargis ir pan.)

Vakar nuėjau miegoti 00.30, šiandien vaikas atsikėlė 3.40 ir klykė visa gerkle mamos. Įmigo 6. Na, ir kaip čia traktuoti tą temperatūrą?  g.gif

Nieko nesuprantu - skirtingos mokytojos, skirtingos taisyklės. Mums aiškino, jog dengiančiąją liniją reik brėžti virš aukščiausios iš šešių žemų temp. ( čia ir jums taip sakė) O pakilimu ir ovuliacija laikomas 3 taškų pakilimas bent 0,2 aukščiau virš dengiančiosios linijos. Jei pvz. temp pakyla per 0,2 - žymi, jog gerai, kitą rytą jau tarkim mažiau pakyla, per pvz 0,1 - tai šitas taškas netinka, jei trečia rytą vėl pakilę - jau tinka - bet būtinai reikia laukti dar ketvirto ryto, nes 3 gerų taškų dar nėr, o jei 4 rytą pakilę gerai - tai jau galima ramiai nesisaugoti. Mums aiškino šitaip. Griežtai
Atsakyti