Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

Sveikos 4u.gif
Dėkui, merginos, kad pasidalijate naujomis žinioms iš kursų. Kai kurie dalykai - labai naudingi ir man negirdėti ax.gif

QUOTE(MildukasK @ 2010 02 25, 14:39)
pas mane Amron atrodo, ne nzn kieno gamybos.. bet jis po pyptelejimo rodo gerokai mazesne temp., nei is tikro yra...

Omron - japoniškas. Aš irgi japonišku matuoju, tik firma kita - AND.

QUOTE(MildukasK @ 2010 03 01, 08:45)
o man zinot nelabai patiko tas faktas, kad vaisingo periodo pradzia nustatoma pagal ankstyvesni pozymi... Konkreciai apie gleives kalbu, nes man praktiskai iskart po mmm jauciasi toks dregmes pojutis, nors gleives ir atrodo tirstos, lipnios..

Taip daroma dėl patikimumo, o ar rizikuoti, ar ne - čia jau Jūsų sprendimas...

O aš noriu pasidalinti savo stebėjimų rezultatais. Šį ciklą matavau dviem termometrais - gyvsidabriniu ir elektroniniu. Elektroninis, kaip minėjau japoniškas AND firmos, laikiau, kaip visada, tik iki nupypsėjimo, t.y. apie minutę. Gyvsidabrinį laikiau 10 minučių. Matavau po liežuviu. Štai kas iš to išėjo:
user posted image
Išvada - abu termometrai rodo tą patį, matavimai skiriasi nedaug ir esmės nekeičia, ovuliacija pagal abu tą pačią c.d. Žodžiu, manau, ir elektroniniu pasitikėti galima... Bent jau maniškiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 01 kovo 2010 - 13:10
as sakiau nuo kito ciklo gal irgi bandysiu tyrima padaryti smile.gif tik dar nzn ar abu burnoj laikysiu pakaitom, ar viena i burna kita i maksti (kad nereiktu budintis 20 min. anksciau) g.gif
idomu, kas gausis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 03 01, 13:07)
as sakiau nuo kito ciklo gal irgi bandysiu tyrima padaryti smile.gif tik dar nzn ar abu burnoj laikysiu pakaitom, ar viena i burna kita i maksti (kad nereiktu budintis 20 min. anksciau)  g.gif
idomu, kas gausis? biggrin.gif

Aha, irgi įdomus variantas bigsmile.gif vat nesugalvojau šitaip... biggrin.gif
Atsakyti
Čia tik pavyktų nustatyti, ar su abiem termometrais pavyksta pagauti ovuliaciją. nes temperatūra burnoje ir makštyje skiriasi, tai jie iš principo negalės rodyti vienodai, o jei rodys, tai kažkuris, vadinasi, nusigrybauja smile.gif

Dėl elektroninio termometro, tai mane neramina tai, kad jie jautrūs sukrėtimams (negalima mėtyti) ir tikslumas labai krenta, kai į pabaigą eina baterija. O kaip tą žinoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 01 kovo 2010 - 13:34
aha, kad bus skirtinga, tai suprantu, bet idomu ar kaskart po tiek pat skirsis? (na, realiai turetu gal buti lygiagrecios linijos)? g.gif
Atsakyti
Šį ciklą visai sugadinau, man 16CD, o teturiu 2 BT matavimus. Dabar naudojam guminukus, bet manau dar nėra jau taip blogai - galima dar nustatyti vėlyvąsias nevaisingas dienas: jei matysiu, kad BT man 3 dienas laikosi aukštesnė nei 37,0C manysiu, kad O buvo juolab, kad mačiau tas vaisingąsias gleives.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 01 kovo 2010 - 13:38
QUOTE(suri kata @ 2010 02 28, 22:54)
Drugeli, pagal minėtą taisyklę, jei šį ciklą tau nepakils temperatūra, kitą ciklą nevaisingo laikotarpio iki O nebus. Nežinau, gal ir galima tada užfiksuoti O pagal temp., bet mums apie tai neminėjo, tik prisakė griežtai laikytis taisyklės  g.gif

Na taip, šitą kaip ir suprantu, bet jei tarkim man O įvyktų per netikras mėnesines, tai kokia tikimybė, kad O vėl bus iki kitų mmm. Juk gali vėl nebūti g.gif Kažkaip čia viskas išsiderina... g.gif
Na, o tarkim jei sulaukiu dabar netikrų mmm, po jų, tarkim naujo ciklo 3 dieną pakyla ovuliacija, kuri nepakilo šį ciklą, tai ką, mėnesinės pasirodytų taip greit? Už 12-16d? Kaip čia yra...? Painu čia man.

Ir išvis, man dabar kažkokia painiava, o kodėl tos ovuliacijos nėr g.gif Stresų yra, bet jie nuolatos pas mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 01 kovo 2010 - 14:49
Man irgi painu, Drugeli, bet atsakymo reiktų klausti konsultančių, nes aš galiu tik spėlioti kaip toliau viskas vyksta po tokios pavėluotos O. Manyčiau, kad kiaušinėlis, jei neapvaisinamas žūva, o geltonkūnis turėtų pradėt išskirti progesteroną, vadinasi turėtų pakilt temperatūra ir vėl pradėt vešėti endometriumas, nors kątik ir buvo mėnesinės g.gif Nežinau, čia reikia profų klaust. O Kaune jums nedavė savo e-mailų konsultantės? Nes mums liepė rašyt jei kas neaišku.. Namie turiu jų adresiukus, galėsiu į AŽ atsiųst, galgi atsakys ir tau 4u.gif
Atsakyti
na, as kaip suprantu, kad jei O ivyksta per netikras mmm, tai kita ovuliacija vyksta kaip iprasta.. mazdaug ciklo vidury.. Ar as ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 03 01, 14:59)
Man irgi painu, Drugeli, bet atsakymo reiktų klausti konsultančių, nes aš galiu tik spėlioti kaip toliau viskas vyksta po tokios pavėluotos O. Manyčiau, kad kiaušinėlis, jei neapvaisinamas žūva, o geltonkūnis turėtų pradėt išskirti progesteroną, vadinasi turėtų pakilt temperatūra ir vėl pradėt vešėti endometriumas, nors kątik ir buvo mėnesinės  g.gif Nežinau, čia reikia profų klaust. O Kaune jums nedavė savo e-mailų konsultantės? Nes mums liepė rašyt jei kas neaišku.. Namie turiu jų adresiukus, galėsiu į AŽ atsiųst, galgi atsakys ir tau  4u.gif

Aš tel. nr. turiu moters, kur vedė kursus, tai jei jau tikrai nebus O, skambinsiu, nors gal ir šiandien skambinsiu, smalsu labai. Parašysiu, jei ką sužinosiu smile.gif

Na va, paskambinau - tai paaiškino taip. Man dabar 31 ciklo diena, vaisingų gleivių yra - tai didelė tikimybė, jog O dar bus. Tiesiog ciklas bus labai ilgas. Jei nebus O - sulauksiu netikrų mmm, visą laiką turiu matuoti temp. Ji turi būti žema, o sulaukus O - per mėnesines, ar po jų, temperatūra turi šoktelti - šitaip nusistatys ovuliacija. Po ovuliacijos - kaip ir visada - po 14-16d. turėtų pasirodyti tikrosios mėnesinės. Tad ciklas gali būti ir 20ties dienų blink.gif
Bet sakė, jog taip būna gan retai, didesnė tikimybė, kad sulauksiu O, tiesiog ciklas bus itin ilgas. Na... žiūrėsiu, kaip čia bus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 01 kovo 2010 - 15:45
o pas mane jau trecia diena is eiles BT 36,3 (pries tai buvo 36,6-36,7)... Kazkaip susimasciau apie to savo el. termometro patikimuma... dabar yra 13 CD, turetu artintis O, tai ziuresim ka artimiausia sav. parodys? g.gif
Atsakyti
Na, man tai kažkaip nesisieja... g.gif Tarkim, kiaušinėlis bręsta, pasirodo vaisingos gleivės, bet dėl kažkokių priežasčių (pvz.: stipraus streso ar liuteinizuojamojo hormono nepakankamumo) ovuliacija neįvyksta. geltonkūnis nesusidaro, taigi progesteronas nėra gaminamas. Tas gimdos gleivinės sluoksnis, kuris storėjo augo nuo ciklo pradžios, nepalaikomas progesterono atsisluoksniuoja ir iškrenta (netikrosios mmm). Tada, tarkim mmm metu ima ir įvyksta ovuliacija. Na ir kas? Sluoksnio tai jau nebėra. Iš kur tada tos tikrosios mmm po 14 dienų? Man atrodo, kad sekantis ciklas kaip tik bus ilgesnis, nes progesteronas neleis bręsti kitiems kiaušinėliams, taigi reikės palaukti, kol jie bėl galės pradėti bręsti, subręs ir atsisluoksniuos naujai užaugęs gleivinės sluoksnis g.gif O va kaip su temperatūra, tai nežinau g.gif Paklausiu kada Elenos prie progos.
Atsakyti