Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

QUOTE(drugelis. @ 2010 03 03, 11:50)
Sveikos, žiūriu, visos čia su neaiškumais susiduria  doh.gif
Man tai išvis pravalas, dabar 33Cd, vakar tiek daug buvo vaisingų gleivių, labai skaidrių ir tąsių. Ir lyg toks maudimas pilve - arba jau pati įsivaizdavau, nes anksčiau ovuliaciją labai stipriai jausdavau - smarkiai skaudėdavo pilvą. Tai jau maniau, gal čia ovuliacija. Bet kad šiandien vėl žema temp.  blink.gif  verysad.gif
Vakar, tiesa, dar su vyru apsipykom, bet negi tokios nesamonės gali atitolinti vėl ovuliaciją...? Kažkaip nemanau.
Išvis, pastebėjimas toks mano, pakol taip atidžiai nesekiau savo ciklų, jie būdavo labai normalūs, neužsitęsdavo. O dabar - kaip tyčia.
Papildyta:
O kodėl pievos, čia viskas gerai, nusistovėjo žemos temp., kurių ir reikia.
Papildyta:
Nieko nesuprantu - skirtingos mokytojos, skirtingos taisyklės. Mums aiškino, jog dengiančiąją liniją reik brėžti virš aukščiausios iš šešių žemų temp. ( čia ir jums taip sakė) O pakilimu ir ovuliacija laikomas 3 taškų pakilimas bent 0,2 aukščiau virš dengiančiosios linijos. Jei pvz. temp pakyla per 0,2 - žymi, jog gerai, kitą rytą jau tarkim mažiau pakyla, per pvz 0,1 - tai šitas taškas netinka, jei trečia rytą vėl pakilę - jau tinka - bet būtinai reikia laukti dar ketvirto ryto, nes 3 gerų taškų dar nėr, o jei 4 rytą pakilę gerai - tai jau galima ramiai nesisaugoti. Mums aiškino šitaip. Griežtai

na, tu ziurek, ka dar ryt BT parodys.. jei ka, kaltink termometra ir ieskok gero seno gyvsidabrinio (sakiau ir as i turgu ju ieskoti vaziuosiu) smile.gif
o mano kaip tik ciklai nusistovejo nuo tada, kai pradejau BT matuoti... Anksciau labai svyravi ju ilgis, o dabar apie 30 d. smile.gif
manajame grafikelyje pievos del to, kad anksciau pirmoje dalyje BT nusistovedavo tieks 36,5-6, o dabar ji eme ir pries kelias dienas nukrito iki 36,3-2.. Tiesiog keista, bet aisku lauksiu, ka parodys ateinanti savaite, bus O, ar ne?
na, musu NSP mokytoja irgi panasiai sake, tik neakcentavo, kad 4-os dienos BT turi butinai but pakilusi per 0,2.. uztenka, kad butu virs dengianciosios linijos.... smile.gif
Atsakyti
na, musu NSP mokytoja irgi panasiai sake, tik neakcentavo, kad 4-os dienos BT turi butinai but pakilusi per 0,2.. uztenka, kad butu virs dengianciosios linijos.... smile.gif

Taip, bet akcentavo, kad pirma ir antra pakilusios temperatūros nebūtinai bus per 0,2 aukščiau - svarbu, kad trečioji temperatūra būtų 0,2 laipsnio aukščiau nuo deng. linijos, o jei ji nėra tokia aukšta - reikia laukti 4-osios. Kai kuriuose cikluose man pakilusi BT šokteldavo taip, kad visos temp. būdavo aukščiau per 0,2, bet yra buvę (kaip ir šį ciklą), kad kyla palaipsniui, todėl taisyklių žinojimas labai padeda. Keista, kad Vilniuj ir Kaune dėstomos skirtingos taisyklės g.gif

http://www.go28days.com/Dalinuosi grafikėliu
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 03 02, 19:16)
O kiek dienų tau jau laikosi pakilusi BT? Ir sloga jau nebesergi? Jei vistiek laikosi 36.7 ar aukščiau 3d. ir daugiau, o iš prieš tai buvusių 6 žemų temperatūrų žemiausia buvo 36.5, tai manau, kad O įvyko  g.gif

Pakilusi virš 36,5 laikosi 6 dienas prieš 4 dienas buvo 36,8,paskui krito iki 36,7, šiandien nukrito iki 36,6. Aš dar ir su Arboru "pasispjaudau", tai jis man rodo paparčius.Nors pagal gleives, kurių nebėra ir pagal temperatūrą turėtų nebūti jau paparčių... Žodžiu, kai sulauksiu, jei kada nors sulauksiu, savo mėnesinių, registruosiuos pas gydytoją, nešiuosi visus savo vargus pas ją. Nes ciklas su kiekvienu mėnesiu pradedant nuo rudens tik ilgėja.Jaučiu, kad šį kartą bus kokios 45 dienos mano ciklas.
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 03 03, 12:49)
Taip, bet akcentavo, kad pirma ir antra pakilusios temperatūros nebūtinai bus per 0,2 aukščiau - svarbu, kad trečioji temperatūra būtų 0,2 laipsnio aukščiau nuo deng. linijos, o jei ji nėra tokia aukšta - reikia laukti 4-osios. Kai kuriuose cikluose man pakilusi BT šokteldavo taip, kad visos temp. būdavo aukščiau per 0,2, bet yra buvę (kaip ir šį ciklą), kad kyla palaipsniui, todėl taisyklių žinojimas labai padeda. Keista, kad Vilniuj ir Kaune dėstomos skirtingos taisyklės  g.gif

http://www.go28days.com/Dalinuosi grafikėliu

Gražus grafikėlis, kai temperatūra kyla po truputį smile.gif O dėl tų taisyklių, tai aš irgi taip supratau, kad nebūtinai turi būti 1 ir 2 diena 0,2 ar daugiau, svarbu, kad trečia būtų 0,2, o jei ne - laukti ketvirtos. Šiaip ir pati Elena sakė, kad yra daug metodų su truputį skirtingom taisyklėm. Pagal šitą metodą svarbu yra ir gleives stebėti, o gal tas, kur visos dienos turi būti 0,2 ir daugiau yra tik temperatūrinis?
Atsakyti
kuo giliau i miska tuo daugiau medziu doh.gif

del kaklelio padeties norejau pasakyt..... apsiziuriu kiekviena ryta prausdamasi, skirtumas tikrai jauciasi, kai ipranti, per menesines viskas yra labai zemai, o per ovuliacia praktiskai neina pasiekti. vat atsidarymas/uzsidarymas ir kietumas/ minkstumas tai man mistika, bet padetis tikrai kinta ir kazkiek gali padet. tik berods reikia ziuret kasdien daugmaz tuo paciu metu ir tokioj pacioj pozoj.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 03 03, 16:30)
kuo giliau i miska tuo daugiau medziu  doh.gif

drinks_cheers.gif
pasirodo ne taip lengva, kaip as isivaizdavau..... bet - viskas imanoma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 02 28, 00:07)
Buvo du užsiėmimai - trečiadienį nuo 18 iki 21 val. ir penktadienį nuo 18 iki 21:30.

Vis tiek nelabai supratau - tai tik tie du užsiėmimai ir sudaro visus kursus g.gif ar kiek dar kartų rinksitės?
Už kursus renkama po 60 lt.

Čia porai ar vienam žmogui? (Dauguma tikriausiai visgi poromis ateina?)
Smalsute, sveikinu jus labai  4u.gif

Dėkui. ax.gif
Atsakyti
Smalsute, sveikinu labai! Lai auga mergužėlė sveika ir graži. Gražių jums dienų keturiese. 4u.gif

O kursai buvo tik tas dvi dienas, paskui galima konsultuotis individualiai, čia jau kaip kam kiek reikia. 60 Lt. buvo porai arba žmogui, jei tas žmogus be poros smile.gif Bet tokių, man regis, ir nebuvo mūsų grupėje, nors sakė, kad jokių problemų - galima ir vienam eiti.
Atsakyti
Aš irgi prisidedu prie sveikinimų Smalsutei 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Smalsute, sveikinimai!!! 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif wub.gif Na, o prie progos lauksim gimdymo istorijos mirksiukas.gif Ir dar aš labai noriu Tavęs paklausti, gal planavote dukrytę NŠP pagalba? Nes esu skaičiusi, kad stebint save, planuojant lyt.santykius tam tikru laiku ir dažnumu, galima labai padidinti tikimybę susilaukti norimos lyties mažylio. Man įdomu kiek tame tiesos yra. Ir dar mergytės iš kursų, užklauskite, koks NŠP patikimumas su vartojimo, mokymo klaidomis. Baisiai įdomu blush2.gif Mano teta turi sužadėtinį prancūzą, tai pasakojo, kad ten kur jis gyvena daug tikinčių žmonių jo draugų rate, kurie naudoja NŠP. Ir teta išsikalbėjo su viena jo drauge, tai ji sakė, kad naudojant NŠP poros per gyvenimą vidutiniškai užaugina 4-5 vaikus, o 1-2 nėštumai būna neplanuoti. Kaip anot yra tame tiesos?
Aš pradedu abejoti dėl savo Omron'o doh.gif Jis toks keistas termometras skirtas matuoti temperatūrai tikrai ne pažastyje. Kažkur skaičiau, kad Suomijoje, ir šiaip Skandinavijos šalyse net suaugę žmonės matuoja susirgę temperatūrą užpakaliukyje, kiekvienas turi savo termometrą. Tai mano tas termometras iš tų "apatinių termometrų" jis taip mikliai supypsi, o po 3 min pats išsijungia. Kai matuodavau gyvsidabriniu (po to MB mane įkalbėjo rinktis elektroninį, nes greičiau ir saugiau jam atrodo) mano temperatūros būdavo aukštesnės reikalas sukdavosi apie 36,6-36,8C pirmoj fazėj ir virš 37,0C antroj. O dabar, o dar nesulaukiau, nors jau 18 CD (bus stresas pakišęs koją doh.gif )tai temperatūra 36,4-36,6C. Kaip manot ar man toliau matuoti elektroniniu, ar grįžti prie savo gyvsidabriuko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 04 kovo 2010 - 08:40
QUOTE(Horo @ 2010 03 04, 09:31)
Smalsute, sveikinimai!!!  4u.gif  4u.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif Na, o prie progos lauksim gimdymo istorijos mirksiukas.gif
Aš pradedu abejoti dėl savo Omron'o doh.gif Jis toks keistas termometras skirtas matuoti temperatūrai tikrai ne pažastyje. Kažkur skaičiau, kad Suomijoje, ir šiaip Skandinavijos šalyse net suaugę žmonės matuoja susirgę temperatūrą užpakaliukyje, kiekvienas turi savo termometrą. Tai mano tas termometras iš tų "apatinių termometrų" jis taip mikliai supypsi, o po 3 min pats išsijungia. Kai matuodavau gyvsidabriniu (po to MB mane įkalbėjo rinktis elektroninį, nes greičiau ir saugiau jam atrodo) mano temperatūros būdavo aukštesnės reikalas sukdavosi apie 36,6-36,8C pirmoj fazėj ir virš 37,0C antroj. O dabar, o dar nesulaukiau, nors jau 18 CD (bus stresas pakišęs koją doh.gif )tai temperatūra 36,4-36,6C. Kaip manot ar man toliau matuoti elektroniniu, ar grįžti prie savo gyvsidabriuko?

as zinok irgi savuoju Omronu jau abejot pradedu (gal tikrai jam keli kritimai neisejo i nauda...), tai sakiau nuo kito ciklo griztu prie gyvsidabriuko...
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 03 04, 09:31)
Kai matuodavau gyvsidabriniu (po to MB mane įkalbėjo rinktis elektroninį, nes greičiau ir saugiau jam atrodo) mano temperatūros būdavo aukštesnės reikalas sukdavosi apie 36,6-36,8C pirmoj fazėj ir virš 37,0C antroj. O dabar, o dar nesulaukiau, nors jau 18 CD (bus stresas pakišęs koją doh.gif )tai temperatūra 36,4-36,6C. Kaip manot ar man toliau matuoti elektroniniu, ar grįžti prie savo gyvsidabriuko?

Kad temperatūros aukštis su skirtingu termometru skiriasi yra visiškai normalu. Svarbu, kad skirtumas tarp temperatūrų išliktų nepakitęs. Bent man atrodo, kad viskas gerai, nes tiek matuojant gyvsidabriniu pirmojo ciklo metu temperatūra svyruodavo per tris laipsnio dalis, tiek dabar. Siūlyčiau sulaukti ovuliacijos, ir pažiūrėti, ar po jos temperatūra bus virš 36,8, nes jei taip - tai viskas tvarkoje 4u.gif
Atsakyti