Mes šįryt išbandėm Benedikto kiaušinius. Puikūs pusryčiai, ypač hollandaise padažas, dėl kurio dvejojau iki paskutinės minutės. Skrudinom ruginę forminę duoną skrudinimui, neturėjom jokio kumpio nei šoninės, bet visai jo nepasigedom (manau ir kitąkart jos nedėsim), užtat aptepėm skrudintas riekutės tepamu sūreliu, tada kiaušiniai, kurie išvirė be problemų, padažas ir krapukai.
Tikrai rekomenduoju mėgstantiems kiaušinius.
Beje, darydama padažą, puodelį, kuriame jį maišiau, įstačiau į puodą su šiltu vandeniu, o vietoj vyno acto (kurio šįsyk neturėjau) naudojau citrinos sultis. Tikrai puikus padažas, idealiai tinkantis prie kiaušinių. Manau, be jo šis patiekalas netektų daugiau nei pusės savo skonio ir savitumo.
Vakar nelanuotai įsigijau Beatos knygą, varčiau visą vakarą ir jau šandien pietums nutariau pagaminti vieną iš jos siūlomų receptų.
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu
Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu

Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio

Dar išbandžiau agurkų ir imbiero limonadą.
Man patiko, vyrui nelabai
Matyt per daug vyras pripratęs prie saldiklių, dažiklių ir įvairių konservantų
- natūralūs produktai nebeskanūs
Man patiko, vyrui nelabai



[quote=vija,2010 04 03, 18:03]
Mes šįryt išbandėm Benedikto kiaušinius. Puikūs pusryčiai, ypač hollandaise padažas, dėl kurio dvejojau iki paskutinės minutės. Skrudinom ruginę forminę duoną skrudinimui, neturėjom jokio kumpio nei šoninės, bet visai jo nepasigedom (manau ir kitąkart jos nedėsim), užtat aptepėm skrudintas riekutės tepamu sūreliu, tada kiaušiniai, kurie išvirė be problemų, padažas ir krapukai.
Tikrai rekomenduoju mėgstantiems kiaušinius.
oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai
, net nežinau ar kada ryšiuos tokiam reikalui
Mes šįryt išbandėm Benedikto kiaušinius. Puikūs pusryčiai, ypač hollandaise padažas, dėl kurio dvejojau iki paskutinės minutės. Skrudinom ruginę forminę duoną skrudinimui, neturėjom jokio kumpio nei šoninės, bet visai jo nepasigedom (manau ir kitąkart jos nedėsim), užtat aptepėm skrudintas riekutės tepamu sūreliu, tada kiaušiniai, kurie išvirė be problemų, padažas ir krapukai.
Tikrai rekomenduoju mėgstantiems kiaušinius.

oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai

QUOTE(gur @ 2010 04 06, 23:27)
[
oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai
, net nežinau ar kada ryšiuos tokiam reikalui

oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai

Patikėk, ten nieko nėra sudėtingo, tik tas ilgas gamybos aprašymas sudaro tokį įspūdį

Aš daugiau dvejojau dėl padažo, dėl tų visų garų vonelių ir t.t., maniau, apsikuisiu virtuvėje, paskui kol viską susitvarkysiu... Bet puikiai pavyko didelį arbatinį puoduką įstačius į šitą vandenį jame viską maišyti (kaip supratau, esmė yra, kad indas, kuriame maišome pasažą, būtų šiltas). Puikiai susimaišo visi ingredientai. Tik žinoma, pirmam kartui nedarykit iš 4 trynių, kaip nurodyta recepte

Pietums viriau saldžiųjų bulvių, moliūgų ir špinatų sriubą.
Tik moliūgą teko keisti morkomis, nes jau seniai seniai visas moliūgas suvalgytas ir atsargų namuos nebelikę. Bet manau, kad ir ateityje į šią sriubą moliūgo nedėsiu
Sriuba labai skani. Labai geras prieskonių derinys
Beatos bloge radau šį variantą saldžios bulvės, moliūgas, perlinės kruopos, lęšiai ir špinatai, knygoje įdėtas sriubos receptas truputį kitoks
Tik moliūgą teko keisti morkomis, nes jau seniai seniai visas moliūgas suvalgytas ir atsargų namuos nebelikę. Bet manau, kad ir ateityje į šią sriubą moliūgo nedėsiu

Sriuba labai skani. Labai geras prieskonių derinys

Beatos bloge radau šį variantą saldžios bulvės, moliūgas, perlinės kruopos, lęšiai ir špinatai, knygoje įdėtas sriubos receptas truputį kitoks

QUOTE(egluziukas @ 2010 04 03, 17:22)
Aš salotų receptuose nesilaikau tikslių kiekių, svarbu tik turėti visus ingridientus. Šiai mišrainei turėjau tris virtus burokėlius ir maišelį šparaginių (400g) ir visai gavosi geras santykis. Agurkų dėjai iš akies. Neturėjau alyvuogių. Ilgai dvejojau, ar reikia majonezo, nes man burokėliai skanu ir su aliejumi. Bet visgi įdėjau ir nepasigailėjau. Tuną turėjau aliejuje. Skanu, kai mišrainė šiek tiek pastovi, susivienodina skonis. Mano vaikai išbrokijo šparagines, bet galima jas keisti pvz žirneliais.
Šiaip nustebino toks geras burokėlių ir tuno derinys.
QUOTE(žemyna* @ 2010 04 06, 14:49)
Vakar nelanuotai įsigijau Beatos knygą, varčiau visą vakarą ir jau šandien pietums nutariau pagaminti vieną iš jos siūlomų receptų.
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu
Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu

Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio

Gaminau ir aš


QUOTE(vija @ 2010 04 07, 15:32)
Aš salotų receptuose nesilaikau tikslių kiekių, svarbu tik turėti visus ingridientus. Šiai mišrainei turėjau tris virtus burokėlius ir maišelį šparaginių (400g) ir visai gavosi geras santykis. Agurkų dėjai iš akies. Neturėjau alyvuogių. Ilgai dvejojau, ar reikia majonezo, nes man burokėliai skanu ir su aliejumi. Bet visgi įdėjau ir nepasigailėjau. Tuną turėjau aliejuje. Skanu, kai mišrainė šiek tiek pastovi, susivienodina skonis. Šiaip nustebino toks geras burokėlių ir tuno derinys.
Aš kitąkart tikrai nedėsiu majonezo

QUOTE(Varpelis @ 2010 04 08, 12:07)
Aš kitąkart tikrai nedėsiu majonezo
, man jis užmušė daržovių ir tuno skonį visiškai. Daug skaniau su citrinų sultimis ir aliejum (dalį buvau taip, dalį su majonezu buvau paruošus)

Manau, kad su aliejumi turėtų būti irgi skanu, tik 'aliejinės' mišrainės man tampa gerokai skanesnės, kai šiek tiek pastovi, 'susiguli' jų skonis
