Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

Mes šįryt išbandėm Benedikto kiaušinius. Puikūs pusryčiai, ypač hollandaise padažas, dėl kurio dvejojau iki paskutinės minutės. Skrudinom ruginę forminę duoną skrudinimui, neturėjom jokio kumpio nei šoninės, bet visai jo nepasigedom (manau ir kitąkart jos nedėsim), užtat aptepėm skrudintas riekutės tepamu sūreliu, tada kiaušiniai, kurie išvirė be problemų, padažas ir krapukai.
Tikrai rekomenduoju mėgstantiems kiaušinius.

Beje, darydama padažą, puodelį, kuriame jį maišiau, įstačiau į puodą su šiltu vandeniu, o vietoj vyno acto (kurio šįsyk neturėjau) naudojau citrinos sultis. Tikrai puikus padažas, idealiai tinkantis prie kiaušinių. Manau, be jo šis patiekalas netektų daugiau nei pusės savo skonio ir savitumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 03 balandžio 2010 - 18:05
Vakar nelanuotai įsigijau Beatos knygą, varčiau visą vakarą ir jau šandien pietums nutariau pagaminti vieną iš jos siūlomų receptų.
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu wub.gif
Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 06 balandžio 2010 - 13:49
Dar išbandžiau agurkų ir imbiero limonadą.
Man patiko, vyrui nelabai biggrin.gif Matyt per daug vyras pripratęs prie saldiklių, dažiklių ir įvairių konservantų doh.gif - natūralūs produktai nebeskanūs g.gif
Atsakyti
[quote=vija,2010 04 03, 18:03]
Mes šįryt išbandėm Benedikto kiaušinius. Puikūs pusryčiai, ypač hollandaise padažas, dėl kurio dvejojau iki paskutinės minutės. Skrudinom ruginę forminę duoną skrudinimui, neturėjom jokio kumpio nei šoninės, bet visai jo nepasigedom (manau ir kitąkart jos nedėsim), užtat aptepėm skrudintas riekutės tepamu sūreliu, tada kiaušiniai, kurie išvirė be problemų, padažas ir krapukai.
Tikrai rekomenduoju mėgstantiems kiaušinius.

4u.gif
oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai blush2.gif , net nežinau ar kada ryšiuos tokiam reikalui
Atsakyti
QUOTE(gur @ 2010 04 06, 23:27)
[ 4u.gif
oho man pats sudėtingiausias dalykas iš visos knygos tie kiašiniai blush2.gif , net nežinau ar kada ryšiuos tokiam reikalui

Patikėk, ten nieko nėra sudėtingo, tik tas ilgas gamybos aprašymas sudaro tokį įspūdį biggrin.gif Kiaušiniai labai puikiai išverda - tiesiog gražiai iš puodelio supili į užvirusį vandenį ir nukėlus palieki. Kai išmaišai padažą, jau gali juos traukt lauk iš puodo.
Aš daugiau dvejojau dėl padažo, dėl tų visų garų vonelių ir t.t., maniau, apsikuisiu virtuvėje, paskui kol viską susitvarkysiu... Bet puikiai pavyko didelį arbatinį puoduką įstačius į šitą vandenį jame viską maišyti (kaip supratau, esmė yra, kad indas, kuriame maišome pasažą, būtų šiltas). Puikiai susimaišo visi ingredientai. Tik žinoma, pirmam kartui nedarykit iš 4 trynių, kaip nurodyta recepte smile.gif Aš dariau tik dviejų (kiaušinius virėm keturis) ir tai dar liko padažo.

Atsakyti
Pietums viriau saldžiųjų bulvių, moliūgų ir špinatų sriubą.
Tik moliūgą teko keisti morkomis, nes jau seniai seniai visas moliūgas suvalgytas ir atsargų namuos nebelikę. Bet manau, kad ir ateityje į šią sriubą moliūgo nedėsiu g.gif
Sriuba labai skani. Labai geras prieskonių derinys thumbup.gif
Beatos bloge radau šį variantą saldžios bulvės, moliūgas, perlinės kruopos, lęšiai ir špinatai, knygoje įdėtas sriubos receptas truputį kitoks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 07 balandžio 2010 - 10:05
Kandagi skanusis pyragas su vištiena susivalgė labai greit, teko vėl mąstyti, ką čia pagaminus pietums.
Išsirinkau patį lengviausią receptą iš knygos bulves su šonine ir kmynais.
Labai sotu ir skanu wub.gif Būtinai dar ne kartą gaminsiu.
Atsakyti
QUOTE(egluziukas @ 2010 04 03, 17:22)
Tos misraines su tunu is 5 buroku labai daug gaunasi, mes valgom paskui 2 dienas lotuliukas.gif

Aš salotų receptuose nesilaikau tikslių kiekių, svarbu tik turėti visus ingridientus. Šiai mišrainei turėjau tris virtus burokėlius ir maišelį šparaginių (400g) ir visai gavosi geras santykis. Agurkų dėjai iš akies. Neturėjau alyvuogių. Ilgai dvejojau, ar reikia majonezo, nes man burokėliai skanu ir su aliejumi. Bet visgi įdėjau ir nepasigailėjau. Tuną turėjau aliejuje. Skanu, kai mišrainė šiek tiek pastovi, susivienodina skonis. Mano vaikai išbrokijo šparagines, bet galima jas keisti pvz žirneliais.
Šiaip nustebino toks geras burokėlių ir tuno derinys.
Atsakyti
QUOTE(žemyna* @ 2010 04 06, 14:49)
Vakar nelanuotai įsigijau Beatos knygą, varčiau visą vakarą ir jau šandien pietums nutariau pagaminti vieną iš jos siūlomų receptų.
Gaminau vištienos pyragą.
Kai ką pakeičiau, kai kurių produktų neturėjau, bet skonis nustebino - labai labai skanu wub.gif
Neturėjau saliero stiebo, tai jo ir nedėjau, žalių žirnelių ir cukinijos taip pat neturėjau, dėjau tik pievagrybius, taip pat naudojau papratas garstyčias.
Receptas vertas dėmesio wub.gif

Gaminau ir aš rolleyes.gif puikus patiekalas. Beje naudojau mielinę sluoksniuotą tešlą. Dėjau taip pat paprastas garstyčias, nedėjau nei žirnelių, nei cukinijų, tik kitą sykį naudosiu vištienos krūtinėles, nes šį sykį turėjau tik vištienos ketvirčius rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarmite: 08 balandžio 2010 - 07:30
QUOTE(vija @ 2010 04 07, 15:32)
Aš salotų receptuose nesilaikau tikslių kiekių, svarbu tik turėti visus ingridientus. Šiai mišrainei turėjau tris virtus burokėlius ir maišelį šparaginių (400g) ir visai gavosi geras santykis. Agurkų dėjai iš akies. Neturėjau alyvuogių. Ilgai dvejojau, ar reikia majonezo, nes man burokėliai skanu ir su aliejumi. Bet visgi įdėjau ir nepasigailėjau. Tuną turėjau aliejuje. Skanu, kai mišrainė šiek tiek pastovi, susivienodina skonis. Šiaip nustebino toks geras burokėlių ir tuno derinys.

Aš kitąkart tikrai nedėsiu majonezo schmoll.gif, man jis užmušė daržovių ir tuno skonį visiškai. Daug skaniau su citrinų sultimis ir aliejum (dalį buvau taip, dalį su majonezu buvau paruošus)
Atsakyti
QUOTE(Varpelis @ 2010 04 08, 12:07)
Aš kitąkart tikrai nedėsiu majonezo schmoll.gif, man jis užmušė daržovių ir tuno skonį visiškai. Daug skaniau su citrinų sultimis ir aliejum (dalį buvau taip, dalį su majonezu buvau paruošus)

Manau, kad su aliejumi turėtų būti irgi skanu, tik 'aliejinės' mišrainės man tampa gerokai skanesnės, kai šiek tiek pastovi, 'susiguli' jų skonis smile.gif Galbūt net nereiktų papildomai pilti aliejaus, jei tunas su aliejumi.
Atsakyti
jei labai geros kokybės konservai, gal ir taip, bet aš pirkau pigius, tai aliejų nupyliau į kriauklę, o į mišrainę dėjau gero alyvuogių aliejaus smile.gif
Atsakyti