Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(Arkete @ 2010 04 23, 16:26)
Tiesa - gal galit patart kur nusipirk normalių prieskonių: kalendros, kuminų? Rimi vakar neradau, o į Maksimą tingėjau užsukti? gal yra kokios specializuotos prieskonių parduotuvės? Kaune  4u.gif

reiktų žiūrėt speccializuotose prieskonių parduotuvikėse, arba siųstis iš čia:

http://www.delona.lt...skoniai,33.html
Atsakyti
Na va, šiandien kepėm Savaitgalio blynus. Tikrai gavosi labai neblogai thumbup.gif

O dar norėjau paklausti tų merginų, kurios kepė Velsietišką pyragą. Kaip manote jei razinas keisčiau pvz. džiovintomis vyšniomis? Ir džiovintų slyvų minimaliai? Ar būtent slyvos ir razinos yra pagrindinė "vinis"? biggrin.gif Nes razinas nelabai mėgstu....
Atsakyti
QUOTE(Fiji @ 2010 04 24, 13:07)
O dar norėjau paklausti tų merginų, kurios kepė Velsietišką pyragą. Kaip manote jei razinas keisčiau pvz. džiovintomis vyšniomis? Ir džiovintų slyvų minimaliai? Ar būtent slyvos ir razinos yra pagrindinė "vinis"? biggrin.gif Nes razinas nelabai mėgstu....

Manau, drąsiai gali keisti. Tiesiog gausi kiek kitokį skonį, saldžiarūgštį, bet tikrai ne prastesnį. Aš manau, galima varijuoti ir su džiovintais abrikosais, tikrai pyragas neturėtų gautis prastesnis.
Aš razinų irgi nedėjau, bet ir slyvas (jų net daugiau pridėjau) tryniau į piurę, tai gavosi visai kitokios išvaizdos ir gal kiek kitokio skonio rezultatas, kas ragavo sakė, kad lyg šokoladas jaučiasi, ir aišku, tie visi prieskoniai priduoda kalėdinio aromato. Kas keisčiausia, be razinų visai užteko saldumo (ir taip atrodo cukraus dėjau šiek tiek mažiau), tad, manau, su razinom turi būti gerokai saldesnis.

Aš šįvakar kepsiu šokoladainį wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 24 balandžio 2010 - 14:05
QUOTE(vija @ 2010 04 24, 15:04)

Aš šįvakar kepsiu šokoladainį wink.gif


Dėkui už atsakymą smile.gif butinai parašyk kaip pasiseks šokoladainis, nes jis taip pat jau mano saraše kepinių, kuriuos žadu artimiausiu kepti cool.gif
Atsakyti
as vakar kepiau sokoladaini thumbup.gif nu pasaka, tik kita karta deciau siek tiek maziau cukraus nes man gerokai persaldu ax.gif ir nedejau riesutu sviesto o paprasta rududu gavosi tikrai neprasciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wika& @ 2010 04 24, 16:23)
as vakar kepiau sokoladaini thumbup.gif nu pasaka, tik kita karta deciau siek tiek maziau cukraus nes man gerokai persaldu ax.gif ir nedejau riesutu sviesto o paprasta rududu gavosi tikrai neprasciau smile.gif

Labai laiku tu čia - kaip tik einu tešlą maišyt ir irgi nemėgstu saldžiai.
Atsakyti
Nu ką - tupiu prie orkaitės ir saugau, kad neperkepčiau to šokoladainio laugh.gif

O, beje, jums pavyko tuos 'tiuningus' visiškai sukišti į tešlą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 24 balandžio 2010 - 18:42
Vija, man vietnamietiškose salotose mėtos irgi labai skaniai sugrojo, mąstau rytdienai pasigamint, jei sveikatos bus mirksiukas.gif Šiandien jau nežinau kelintą kartą dariau vištienos pyragą su tešlos "kepure"- niam niam, labai prigijo jis mums, o vyras zyzia, kad čili vėl daryčiau biggrin.gif
Lazanija man asmeniškai nieko ypatingo, aš turiu "atkalus" savo seną, gerą receptą, tsakant, bešamelio padažo net nepilu, o ir laiko sąnaudos daug mažesnės, bet iš smalsumo vieną kart gaminau pagal Beatą, galvoju gal mandriau kas gausis, ale nė vėlnio, mano šeimai senas receptas labiau patiko blush2.gif
QUOTE(Arkete @ 2010 04 23, 16:26)
Tiesa - gal galit patart kur nusipirk normalių prieskonių: kalendros, kuminų? Rimi vakar neradau, o į Maksimą tingėjau užsukti? gal yra kokios specializuotos prieskonių parduotuvės? Kaune  4u.gif


Specializuotų prieskonių parduotuvių nemažai Kaune yra- senamiestyje, Vilniaus gatvėje, priešais kavinę "Crazy House", vadinasi "Vėjų alėja", ten yra sveriamų ir arbatų, kavų bei pilstomų aliejų. Taip pat senamiestyje, Vilniaus gatvėje yra specializuota prieskonių/arbatų parduotuvė, visai prie pat požeminės perėjos, dešinėje pusėje. Urmo bazėje taip pat labai daug skyrelių su sveriamais prieskoniais 4u.gif
QUOTE(Wika& @ 2010 04 24, 17:23)
as vakar kepiau sokoladaini thumbup.gif nu pasaka, tik kita karta deciau siek tiek maziau cukraus nes man gerokai persaldu ax.gif ir nedejau riesutu sviesto o paprasta rududu gavosi tikrai neprasciau smile.gif

Na nesakykite, kad neprasčiau, jei nebandėte su riešutų sviestu blush2.gif Tikiu, kad labai skanu ir be jo, bet jis čia tikrai ypatingą skonį suteikia tongue.gif Cukraus kiekį aš irgi visada mažinu šiek tiek. Vija, labai viliojančiai atrodo Tavo šokoladainis, aš irgi visko kartais nesugrūdu vidun, kartais sukišu, kaip kada, skoniui nekenkia gi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 04 24, 17:30)
Labai laiku tu čia - kaip tik einu tešlą maišyt ir irgi nemėgstu saldžiai.

kaip skonis? o del tiuningo tai man neviskas pasislepe bet kepant sulindo patys kauburiukai ax.gif

QUOTE(kavute @ 2010 04 25, 00:41)
Na nesakykite, kad neprasčiau, jei nebandėte su riešutų sviestu  blush2.gif

as kalbejau del vaizdo mirksiukas.gif o ir skoni nemanau kad sugadinau nes riesutu nesam labai megejei ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wika&: 25 balandžio 2010 - 08:40
QUOTE(Wika& @ 2010 04 25, 08:39)
as kalbejau del vaizdo mirksiukas.gif o ir skoni nemanau kad sugadinau nes riesutu nesam labai megejei ax.gif

Šiaip tikrai siūlau visiems pabandyti šokoladainį su riešutų sviestu, nebent visiškai negalit pakęsti žemės riešutų smile.gif Jis tikrai čia labai tinka, nors aš irgi pirmąsyk jį pirkau, o žemės riešutai man patys prasčiausi riešutai. Bet tas vos sūrstelėjęs skonis labai puikiai įsipaišo į šokoladą. Ir karamelė tiko, nors šiaip nemėgstu jos. Dar galima bandyt įmurdyt į jį varškės sūrelio kąsnį, irgi turėtų būti skani variacija.

Žodžiu, šokoladainis - turbinis pyragas. Turint omenyje, kokia paprasta ir greita jo gamyba ir koooooks skonis... wub.gif Tikrai labai rizikinga jį dažnai kepti. Sakyčiau, turbūt vienas iš nedaugelio gyvenime ragautų ir man patikusių pyragų, nes nesu saldumynų mylėtoja.
Atsakyti
Kepiau vistos sparnelius pagal Beata - su vyru nusprendem - nieko ipatinga, uztat vistos pyraga jau nesuskaiciuoju kiek kartu dariau tongue.gif . Jau ruosiuosi sokoladainiui, tik vyras sako, kad nutuksim, jei valgysim pgl. sia knyga biggrin.gif
Atsakyti
O aš šeštadienį pusryčiams ryžausi gaminti Benedikto kiaušinius. Oi ir privargau aš su jais. Hollandaise padažą teko daryt antrą kartą, nes pirmą kart matyt per karštai gaminau, ir kiaušinių tryniai susiformavo ne į padažą, bet į kiaušinienę doh.gif , tad puoliau gamint iš naujo, jau ant pačios mažiausios ugnies ir ant pačios mažiausios dujinės skylės kaitinau vandens puodą, o padažo puodą tai net iš pradžių laikiau aukščiau , ne visai ant to puodo. Tada gavosi gerai. Bet kol daviausi su tuo padažu, truputi perviriau kiaušinius, tad vidus jų nebuvo skystas. Bet šiaip visas patiekalas galvosi skanus, ir tikuosi sekantį kartą viskas eisis geriau.

Dabar orkaitėj kepa avižiniai sausainiai, kvepia skaniai smile.gif .

Kas Kaune nerandat damų pirštelių gaminti tiramisu, tikrai yra Megos Rimi.
Atsakyti