Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(kavute @ 2010 04 22, 16:50)
Beveik viskas kas skanu- kaloringa ir riebu  doh.gif Na reikės sumuštinius išbandyti savaitgalio pusryčiams  mirksiukas.gif Ar pusės kiaušinių-pieno masės užtektų, nes nesinori kitai dienai laikyt, geriau jau šviežiai pasidaryti?

Ėmiau 3 kiaušinius ir 125ml pieno (pusę nurodyto kiekio) ir tiek mirkalo pats tas sumirkyti 6 suvožtiniams.
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2010 04 22, 16:50)
Beveik viskas kas skanu- kaloringa ir riebu  doh.gif

Yra toks senas geras anekdotas: "Knyga apie sveiką ir skanų maistą".
Pirma dalis - apie sveiką maistą, antra dalis -apie skanų maistą laugh.gif


Šįvakar vakarienei išbandėm vietnamietiškas salotas. Man labai patiko. Gaivios ir lengvos. Vištienos nedėjau daug, taip pat sezamų aliejų keičiau alyvuogių, užtat įbėriau šiek tiek paskrudintų sezamų - labai tiko. Džiaugiausi, kad pavyko rasti šviežių mėtų - tikrai nesugalvokit jas ignoruoti, labai jos čia tinka.
Padažus visada salotoms darau iš akies, niekad šaukštais nematuoju.

Atsakyti
smile.gif Na siandien keksiuku eile..bet darysiu ne su bananais ( ir ne melynemis), bet su kriausemis smile.gif Turiu tokias didokas formeles, idomu iek mases reiktu i jas ideti?
Atsakyti
QUOTE(Žvirblė @ 2010 04 23, 09:05)
smile.gif Na siandien keksiuku eile..bet darysiu ne su bananais ( ir ne melynemis), bet su kriausemis  smile.gif  Turiu tokias didokas formeles, idomu iek mases reiktu i jas ideti?

TUrėtų būt skanu, nes kriaušės - vienas mano mėgstamiausių vaisių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 04 22, 20:55)
Yra toks senas geras anekdotas: "Knyga apie sveiką ir skanų maistą".
Pirma dalis - apie sveiką maistą, antra dalis  -apie skanų maistą  laugh.gif
Šįvakar vakarienei išbandėm vietnamietiškas salotas. Man labai patiko. Gaivios ir lengvos. Vištienos nedėjau daug, taip pat sezamų aliejų keičiau alyvuogių, užtat įbėriau šiek tiek paskrudintų sezamų - labai tiko. Džiaugiausi, kad pavyko rasti šviežių mėtų - tikrai nesugalvokit jas ignoruoti, labai jos čia tinka.
Padažus visada salotoms darau iš akies, niekad šaukštais nematuoju.

Aš ir labai noriu šių salotų - tik va ar tikrai tų mėtų reikia?
Vakar lazanija kepiau... atrodo nieko įpatingo - o skonis kitoks, net sūnus valgė, ko niekad nedarydavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 04 23, 10:02)
Aš ir labai noriu šių salotų - tik va ar tikrai tų mėtų reikia?
Vakar lazanija kepiau... atrodo nieko įpatingo - o skonis kitoks, net sūnus valgė, ko niekad nedarydavo  thumbup.gif

Mėtos priduoda išskirtinumo, nes be jų, pagal sudėtį, taigi nieko neišsiskiriančios salotos iš lietuviškų produktų. Aišku, jei mėtos nepatinka, geriau jų nedėt, bet man mėtos patinka ir kaip prieskonis, ir jų arbata (o mėta su šokoladu tai išvis fantastika wub.gif ), tai jei būčiau jų negavus, būčiau salotų nedarius.

Lazanija mane vilioja, bet niekad jokios lazanijos nesu dariusi, tai kažkaip baisu imtis, juolab, kad mačiau receptas gan imlus laiko, ypač tos masės gaminimas ir troškinimas. Nu bet reiks kokį savaitgalį prisiruošt, nes vaikai labai nori sužinoti, kas ten per valgis, kurį Garfildas taip mėgo laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 23 balandžio 2010 - 10:33
Išbandžiau raudongūžių kopūstų salotas, bet man nepatiko blush2.gif Dabar kažkaip reiks įveikti pagamintas ir daugiau negaminsiu jų. Kažkas man ten netiko doh.gif Gal kalendros ar riešutai, gadina skonį, nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Vija, mano irgi, kriausies vienos megstamiausiu 4u.gif O del lazanijos padazo, tai nera jis toks baisus, dariau bolognese ( nedaug jie skiriasi) tai kazkaip neisgasdino wink.gif
O, kad salotos netiko, tai juk buna, skoniai visu skirtingi..as pvz niekada nedarysiu kepeneliu pasteto, nes ju tiesiog NEKENCIU
Atsakyti
QUOTE(Žvirblė @ 2010 04 23, 13:49)
O, kad salotos netiko, tai juk buna, skoniai visu skirtingi..as pvz niekada nedarysiu kepeneliu pasteto, nes ju tiesiog NEKENCIU

drinks_cheers.gif kepenėlių pašteto aš irgi negaminsiu, nes niekas pas mus šeimoje jų nemėgsta blush2.gif Turbūt šis vienintelis receptas ir liks neišbandytas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 04 23, 11:32)

Mėtas mėgstu - arbatoj, tik salotose nebandžiau. O lazanija tikrai nieko įpatingo ir mano sūnus irgi užsikabino ant Garfildo patiekalo biggrin.gif tik mano gavosi sausoka, o jau atrodo ir to bešamelio padažo sočiai pyliau... na kai užpili - laiu viskas "plaukti" turi, nes išgaruoja - o mėsos - ankčiau taip ilgai niekad netorškindavau, o čia po 1,5 val. troškinimo gavosi labai skaniai..
Atsakyti
Tiesa - gal galit patart kur nusipirk normalių prieskonių: kalendros, kuminų? Rimi vakar neradau, o į Maksimą tingėjau užsukti? gal yra kokios specializuotos prieskonių parduotuvės? Kaune 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 04 23, 16:26)
Tiesa - gal galit patart kur nusipirk normalių prieskonių: kalendros, kuminų? Rimi vakar neradau, o į Maksimą tingėjau užsukti? gal yra kokios specializuotos prieskonių parduotuvės? Kaune  4u.gif

Maximoje nėra, žiūrėjau verysad.gif
Atsakyti