Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

Avižiniai sausainiai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2010 04 25, 18:11)
O aš šeštadienį pusryčiams ryžausi gaminti Benedikto kiaušinius. Oi ir privargau aš su jais. Hollandaise padažą teko daryt antrą kartą, nes pirmą kart matyt per karštai gaminau, ir kiaušinių tryniai susiformavo ne į padažą, bet į kiaušinienę doh.gif , tad puoliau gamint iš naujo, jau ant pačios mažiausios ugnies ir ant pačios mažiausios dujinės skylės kaitinau vandens puodą, o padažo puodą tai net iš pradžių laikiau aukščiau , ne visai ant to puodo. Tada gavosi gerai. Bet kol daviausi su tuo padažu, truputi perviriau kiaušinius, tad vidus jų nebuvo skystas. Bet šiaip visas patiekalas galvosi skanus, ir tikuosi sekantį kartą viskas eisis geriau.

Man kiaušinių tryniai irgi nesigavo minkšti, nu bet čia jau aukštasis pilotažas, turbūt jau sekundėm atidirbti reikia.
O padažą gaminau indą įmerkusi į šiltą vadenį iš čiaupo, indas tik vos vos sušilo ir buvo pats tas.
Papildyta:
Mes šiandien pietums kepėm indišką vištieną: marinavau šlauneles kefyre su garam masala per naktį. Nieko ypatingo, kitaip nei įprasta, bet skanu.

Iš aišku kartu su vištiena išsikepėm didelę skardą morkų - nu čia tai man gyvenimo atradimas, jau taip skanu, kad negaliuuuuu, aš tas morkas vienas kaip čipsus praeidama pro šalį kertu blush2.gif hmmmmmmmm wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 25 balandžio 2010 - 20:58
QUOTE(vija @ 2010 04 24, 19:31)
Nu ką - tupiu prie orkaitės ir saugau, kad neperkepčiau to šokoladainio laugh.gif

O, beje, jums pavyko tuos 'tiuningus' visiškai sukišti į tešlą?

Mmmmmm, kaip šokoladinis apetitnai atrodo ax.gif aš spurgytes dariau - tai šeima suvarė per du prisėdimus...
Bet baimė nutukt atsirado... bo per savaitgalį 2 kg priaugau blink.gif
Tai užsukau pasicekavinti ka gero išsikepėt, o pati išsikrovimo dietą pasidarysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arkete: 26 balandžio 2010 - 09:51
QUOTE(kavute @ 2010 04 25, 00:41)
Lazanija man asmeniškai nieko ypatingo, aš turiu "atkalus" savo seną, gerą receptą, tsakant, bešamelio padažo net nepilu, o ir laiko sąnaudos daug mažesnės, bet iš smalsumo vieną kart gaminau pagal Beatą, galvoju gal mandriau kas gausis, ale nė vėlnio, mano šeimai senas receptas labiau patiko  blush2.gif


Vakar kaip tik kepiau lazaniją. Gavosi taip visdutiniškai... Kažko trūko, kažko buvo per daug... unsure.gif Tad vis toliau ieškau geriausio lazanijos recepto. Galbūt tu savuoju galėtum pasidalinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 04 24, 11:57)
reiktų žiūrėt speccializuotose prieskonių parduotuvikėse, arba siųstis iš čia:

http://www.delona.lt...skoniai,33.html

Ačiū 4u.gif o kokiais kiekiais galima siųstis? kažkaip kilogramo nereikia, o dėl kelių gramų kažkaip keista būtu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 04 25, 16:18)
Šiaip tikrai siūlau visiems pabandyti šokoladainį su riešutų sviestu, nebent visiškai negalit pakęsti žemės riešutų smile.gif Jis tikrai čia labai tinka, nors aš irgi pirmąsyk jį pirkau, o žemės riešutai man patys prasčiausi riešutai. Bet tas vos sūrstelėjęs skonis labai puikiai įsipaišo į šokoladą. Ir karamelė tiko, nors šiaip nemėgstu jos. Dar galima bandyt įmurdyt į jį varškės sūrelio kąsnį, irgi turėtų būti skani variacija.
Žodžiu, šokoladainis - turbinis pyragas. Turint omenyje, kokia paprasta ir greita jo gamyba ir koooooks skonis...  wub.gif Tikrai labai rizikinga jį dažnai kepti. Sakyčiau, turbūt vienas iš nedaugelio gyvenime ragautų ir man patikusių pyragų, nes nesu saldumynų mylėtoja.

Šaunu, kad patiko, man šokoladainis irgi kažkas nerealaus wub.gif O dėl žemės riešutų sviesto- man jo skonis net neprimena riešutų, na reikia paragauti jo, kad suprast skonį, jis toks sūrstelna netgi. Man vienas jis nelabai skanus, bet labai skanu šiame pyrage, dar dedu į pieninius kokteilius, o vyras mano jį tepasi ant batono, dar aviečių trintų užsideda ant viršaus ir valgo doh.gif Kalorijų bomba, jei taip valgyčiau, tai pro duris nepraeičiau lotuliukas.gif

QUOTE(Bjjanka @ 2010 04 25, 19:11)
O aš šeštadienį pusryčiams ryžausi gaminti Benedikto kiaušinius. Oi ir privargau aš su jais. Hollandaise padažą teko daryt antrą kartą, nes pirmą kart matyt per karštai gaminau, ir kiaušinių tryniai susiformavo ne į padažą, bet į kiaušinienę doh.gif , tad puoliau gamint iš naujo, jau ant pačios mažiausios ugnies ir ant pačios mažiausios dujinės skylės kaitinau vandens puodą, o padažo puodą tai net iš pradžių laikiau aukščiau , ne visai ant to puodo. Tada gavosi gerai. Bet kol daviausi su tuo padažu, truputi perviriau kiaušinius, tad vidus jų nebuvo skystas. Bet šiaip visas patiekalas galvosi skanus, ir tikuosi sekantį kartą viskas eisis geriau.

Dabar orkaitėj kepa avižiniai sausainiai, kvepia skaniai smile.gif .

Kas Kaune nerandat damų pirštelių gaminti tiramisu, tikrai yra Megos Rimi.


Labai dailūs avižiniai sausainėliai thumbup.gif Aš dar įdedu šviežių spanguolių, labai gerą skonį duoda, tik kai jos sproginėja, tai orkaitę labai pritaško, na bet pabandyti verta, man skaniau daug nei su džiovintom. Tiesa, spanguolės rūgščios, tad reiktų gal kiek padidinti cukraus normą.
QUOTE(Fiji @ 2010 04 26, 11:02)
Vakar kaip tik kepiau lazaniją. Gavosi taip visdutiniškai... Kažko trūko, kažko buvo per daug...  unsure.gif  Tad vis toliau ieškau geriausio lazanijos recepto. Galbūt tu savuoju galėtum pasidalinti  ax.gif

Būtinai kai gryšiu namo parašysiu receptuką, nes kiekių tikslių nepamenu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir isauso sokoladainio diena - iskepiau, isejo skanus ir grazus kaip knygoje. Tik, tiesa pasakius, tikejausi stebuklingo skonio, nes jau labai visu giriamas, bet ir anksciau esu kepus panasu pyrageli, tai labai nenustebino. Kas nebande nieko panasaus anksciau, tai bus atradimas. Beje tas riesutu sviestas tikrai tinka, gal net labiau nei karamele. Ir viskas - baigiu su pyragais viduryje savaites-kepsiu tik savaitgaliais, gal svorio priaugimas ne taip gres, nes zadejau suvalgyti sokoladainio tik viena gabaleli -spekit kiek suvalgiau ax.gif
Atsakyti
O aš kepiau savaitgalio blynus pagal Beatą ir nieko ypatingo, blynai kaip blynai - vaikas labai norėjo - dabar sėdi varto Beatos knyga ir "ką čia šiandien mums iškepsi" blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 04 27, 13:54)
O aš kepiau savaitgalio blynus pagal Beatą ir nieko ypatingo, blynai kaip blynai - vaikas labai norėjo - dabar sėdi varto Beatos knyga ir "ką čia šiandien mums iškepsi"  blink.gif

Šiaip blynai man irgi neužkliuvo. Ir pirmo žvilgsnio pasirodė panašūs į tuos populiariuosius čia 'amerikietiškus blynus', tik kad kiaušinių gerokai daugiau ir baltymai atskirai plakasi.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 04 27, 15:25)
Šiaip blynai man irgi neužkliuvo. Ir pirmo žvilgsnio pasirodė panašūs į tuos populiariuosius čia 'amerikietiškus blynus', tik kad kiaušinių gerokai daugiau ir baltymai atskirai plakasi.

Man labiau patiko Blynai su varške. Nors savaitgalio blynai irgi buvo visai nieko. Aišku Blynai su varške irgi nelabai kuo ypatingi, blynai kaip blynai, tačiau tikrai skanūs smile.gif
Papildyta:
Beje, dabar kaip tik verdu Ryžių pudingą. Maišant jaučiasi kad kad dugnas svyla. Gal kuri virėt jį? O gal orakitėje kepėt? Bijau kad taip prisvils, kad po to ir nebeišsiplaus, juk visą valandą dar virti reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiji @ 2010 04 27, 14:43)
Beje, dabar kaip tik verdu Ryžių pudingą. Maišant jaučiasi kad kad dugnas svyla. Gal kuri virėt jį? O gal orakitėje kepėt? Bijau kad taip prisvils, kad po to ir nebeišsiplaus, juk visą valandą dar virti reikia  g.gif

Esu virusi ne kartą tokį ryžių pudingą anksčiau, dar iki Beatos smile.gif Vat tas svilimas man labiausiai ir nepatikdavo: virti reikia ilgai, kad skaniai suvirtų, o pienas baisiai svyla ir paskui tie svilėsiukai gadina ir išvaizdą ir skonį. Orkaitėj nebandžiau. Šiaip skanu, tik atvėsęs jis išties labai sukietėja, visgi daug krakmolo...
Atsakyti
O as katik prikepiau sokoladiniu sausainiu... smile.gif visi namai kvepia sokoladu :-) Skonis tobulas.... suvalgiau 2 ir manau, kad dar koki 1 sukirsiu...reik nebekept, nes valios nulis... doh.gif blush2.gif
Atsakyti