
Avižiniai sausainiai

QUOTE(Bjjanka @ 2010 04 25, 18:11)
O aš šeštadienį pusryčiams ryžausi gaminti Benedikto kiaušinius. Oi ir privargau aš su jais. Hollandaise padažą teko daryt antrą kartą, nes pirmą kart matyt per karštai gaminau, ir kiaušinių tryniai susiformavo ne į padažą, bet į kiaušinienę
, tad puoliau gamint iš naujo, jau ant pačios mažiausios ugnies ir ant pačios mažiausios dujinės skylės kaitinau vandens puodą, o padažo puodą tai net iš pradžių laikiau aukščiau , ne visai ant to puodo. Tada gavosi gerai. Bet kol daviausi su tuo padažu, truputi perviriau kiaušinius, tad vidus jų nebuvo skystas. Bet šiaip visas patiekalas galvosi skanus, ir tikuosi sekantį kartą viskas eisis geriau.

Man kiaušinių tryniai irgi nesigavo minkšti, nu bet čia jau aukštasis pilotažas, turbūt jau sekundėm atidirbti reikia.
O padažą gaminau indą įmerkusi į šiltą vadenį iš čiaupo, indas tik vos vos sušilo ir buvo pats tas.
Papildyta:
Mes šiandien pietums kepėm indišką vištieną: marinavau šlauneles kefyre su garam masala per naktį. Nieko ypatingo, kitaip nei įprasta, bet skanu.
Iš aišku kartu su vištiena išsikepėm didelę skardą morkų - nu čia tai man gyvenimo atradimas, jau taip skanu, kad negaliuuuuu, aš tas morkas vienas kaip čipsus praeidama pro šalį kertu


QUOTE(vija @ 2010 04 24, 19:31)
Nu ką - tupiu prie orkaitės ir saugau, kad neperkepčiau to šokoladainio 
O, beje, jums pavyko tuos 'tiuningus' visiškai sukišti į tešlą?

O, beje, jums pavyko tuos 'tiuningus' visiškai sukišti į tešlą?
Mmmmmm, kaip šokoladinis apetitnai atrodo

Bet baimė nutukt atsirado... bo per savaitgalį 2 kg priaugau

Tai užsukau pasicekavinti ka gero išsikepėt, o pati išsikrovimo dietą pasidarysiu.
QUOTE(kavute @ 2010 04 25, 00:41)
Lazanija man asmeniškai nieko ypatingo, aš turiu "atkalus" savo seną, gerą receptą, tsakant, bešamelio padažo net nepilu, o ir laiko sąnaudos daug mažesnės, bet iš smalsumo vieną kart gaminau pagal Beatą, galvoju gal mandriau kas gausis, ale nė vėlnio, mano šeimai senas receptas labiau patiko

Vakar kaip tik kepiau lazaniją. Gavosi taip visdutiniškai... Kažko trūko, kažko buvo per daug...


QUOTE(davija @ 2010 04 24, 11:57)
reiktų žiūrėt speccializuotose prieskonių parduotuvikėse, arba siųstis iš čia:
http://www.delona.lt...skoniai,33.html
http://www.delona.lt...skoniai,33.html
Ačiū


QUOTE(vija @ 2010 04 25, 16:18)
Šiaip tikrai siūlau visiems pabandyti šokoladainį su riešutų sviestu, nebent visiškai negalit pakęsti žemės riešutų
Jis tikrai čia labai tinka, nors aš irgi pirmąsyk jį pirkau, o žemės riešutai man patys prasčiausi riešutai. Bet tas vos sūrstelėjęs skonis labai puikiai įsipaišo į šokoladą. Ir karamelė tiko, nors šiaip nemėgstu jos. Dar galima bandyt įmurdyt į jį varškės sūrelio kąsnį, irgi turėtų būti skani variacija.
Žodžiu, šokoladainis - turbinis pyragas. Turint omenyje, kokia paprasta ir greita jo gamyba ir koooooks skonis...
Tikrai labai rizikinga jį dažnai kepti. Sakyčiau, turbūt vienas iš nedaugelio gyvenime ragautų ir man patikusių pyragų, nes nesu saldumynų mylėtoja.

Žodžiu, šokoladainis - turbinis pyragas. Turint omenyje, kokia paprasta ir greita jo gamyba ir koooooks skonis...

Šaunu, kad patiko, man šokoladainis irgi kažkas nerealaus



QUOTE(Bjjanka @ 2010 04 25, 19:11)
O aš šeštadienį pusryčiams ryžausi gaminti Benedikto kiaušinius. Oi ir privargau aš su jais. Hollandaise padažą teko daryt antrą kartą, nes pirmą kart matyt per karštai gaminau, ir kiaušinių tryniai susiformavo ne į padažą, bet į kiaušinienę
, tad puoliau gamint iš naujo, jau ant pačios mažiausios ugnies ir ant pačios mažiausios dujinės skylės kaitinau vandens puodą, o padažo puodą tai net iš pradžių laikiau aukščiau , ne visai ant to puodo. Tada gavosi gerai. Bet kol daviausi su tuo padažu, truputi perviriau kiaušinius, tad vidus jų nebuvo skystas. Bet šiaip visas patiekalas galvosi skanus, ir tikuosi sekantį kartą viskas eisis geriau.
Dabar orkaitėj kepa avižiniai sausainiai, kvepia skaniai
.
Kas Kaune nerandat damų pirštelių gaminti tiramisu, tikrai yra Megos Rimi.

Dabar orkaitėj kepa avižiniai sausainiai, kvepia skaniai

Kas Kaune nerandat damų pirštelių gaminti tiramisu, tikrai yra Megos Rimi.
Labai dailūs avižiniai sausainėliai

QUOTE(Fiji @ 2010 04 26, 11:02)
Vakar kaip tik kepiau lazaniją. Gavosi taip visdutiniškai... Kažko trūko, kažko buvo per daug...
Tad vis toliau ieškau geriausio lazanijos recepto. Galbūt tu savuoju galėtum pasidalinti 


Būtinai kai gryšiu namo parašysiu receptuką, nes kiekių tikslių nepamenu

Ir isauso sokoladainio diena - iskepiau, isejo skanus ir grazus kaip knygoje. Tik, tiesa pasakius, tikejausi stebuklingo skonio, nes jau labai visu giriamas, bet ir anksciau esu kepus panasu pyrageli, tai labai nenustebino. Kas nebande nieko panasaus anksciau, tai bus atradimas. Beje tas riesutu sviestas tikrai tinka, gal net labiau nei karamele. Ir viskas - baigiu su pyragais viduryje savaites-kepsiu tik savaitgaliais, gal svorio priaugimas ne taip gres, nes zadejau suvalgyti sokoladainio tik viena gabaleli -spekit kiek suvalgiau

O aš kepiau savaitgalio blynus pagal Beatą ir nieko ypatingo, blynai kaip blynai - vaikas labai norėjo - dabar sėdi varto Beatos knyga ir "ką čia šiandien mums iškepsi"

QUOTE(Arkete @ 2010 04 27, 13:54)
O aš kepiau savaitgalio blynus pagal Beatą ir nieko ypatingo, blynai kaip blynai - vaikas labai norėjo - dabar sėdi varto Beatos knyga ir "ką čia šiandien mums iškepsi" 

Šiaip blynai man irgi neužkliuvo. Ir pirmo žvilgsnio pasirodė panašūs į tuos populiariuosius čia 'amerikietiškus blynus', tik kad kiaušinių gerokai daugiau ir baltymai atskirai plakasi.
QUOTE(vija @ 2010 04 27, 15:25)
Šiaip blynai man irgi neužkliuvo. Ir pirmo žvilgsnio pasirodė panašūs į tuos populiariuosius čia 'amerikietiškus blynus', tik kad kiaušinių gerokai daugiau ir baltymai atskirai plakasi.
Man labiau patiko Blynai su varške. Nors savaitgalio blynai irgi buvo visai nieko. Aišku Blynai su varške irgi nelabai kuo ypatingi, blynai kaip blynai, tačiau tikrai skanūs

Papildyta:
Beje, dabar kaip tik verdu Ryžių pudingą. Maišant jaučiasi kad kad dugnas svyla. Gal kuri virėt jį? O gal orakitėje kepėt? Bijau kad taip prisvils, kad po to ir nebeišsiplaus, juk visą valandą dar virti reikia

QUOTE(Fiji @ 2010 04 27, 14:43)
Beje, dabar kaip tik verdu Ryžių pudingą. Maišant jaučiasi kad kad dugnas svyla. Gal kuri virėt jį? O gal orakitėje kepėt? Bijau kad taip prisvils, kad po to ir nebeišsiplaus, juk visą valandą dar virti reikia 

Esu virusi ne kartą tokį ryžių pudingą anksčiau, dar iki Beatos

O as katik prikepiau sokoladiniu sausainiu...
visi namai kvepia sokoladu :-) Skonis tobulas.... suvalgiau 2 ir manau, kad dar koki 1 sukirsiu...reik nebekept, nes valios nulis...


