As ir dariau tuos cantucci-man ir vyrui patiko. Darysiu dar. Pavaišinau draugę - tai pradžioje paklausė ar dantų nenusilaužys - pabaigoje liko tik pusė sausainio... Bandysiu kitą kartą aštresnio peilio paieškot, nes trupėjo kai pjausčiau, todėl gavosi platesni nei Beatos ir sutrūko viršus. Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.
QUOTE(Paulyte @ 2010 11 18, 20:49)
As ir dariau tuos cantucci-man ir vyrui patiko. Darysiu dar. Pavaišinau draugę - tai pradžioje paklausė ar dantų nenusilaužys - pabaigoje liko tik pusė sausainio... Bandysiu kitą kartą aštresnio peilio paieškot, nes trupėjo kai pjausčiau, todėl gavosi platesni nei Beatos ir sutrūko viršus. Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.
Siandien ju skonis kitoks, ne tokie saldus


man irgi labai patiko sausainukai, o ir sunelis grauzia vietoj dziuveseliu


patiko man sita Beatos ideja...
turiu mascarpones, tai noreciau ir deserta isbandyti su braskem

Aš ir dovanėlėm maniau saldžiom pamaloninsiu draugus, bet tie cantucci nelabai gražūs mano akimis gavosi...Nebent kažkaip labai labai skoningai ir gražiai įpakuočiau. Tai aš sugalvojau, kad gražiausiai turėtų būti imbieriniai sausainiai - čia grožis priklausys nuo mano sugebėjimo gražiai išpaišyti. Reik treniruotis

Kurį čia vakarą atidžiai perverčiau visą naują Beatos knygą, perskaičiau visus komentarus ir atsižymėjau tik ... du receptus: riešutus ir medaus tortą. Riešutus išbandysiu jau turbūt ryt, nes turiu tos nuostabosios rūkytos paprikos, kuri man labai patinka, o medaus tortui reiks daugiau pasiryžimo. Medaus torto kepus nesu, bet esu valgiusi nerealaus skonio, tad šiek tiek bijau nusivilti.
Užvakar, beje, išbandžiau bananų duoną, nes namie mėtėsi 4 jau pajuodę bananai. Gamyba labai paprasta ir greita, žinau, kad tu bananų duonų yra daug ir įvairių receptų, tik bandžius nebuvau, bet ji manęs nesužavėjo, gaminčiau tik tam, kad nereiktų išmest bananų.
Taigi šįvakar atsiverčiau pirmąją Beatos knygą ir pasidariau vasariškai gaivių pomidorų, avokadų ir greipfruto salotų (po kurių valgyt dar labiau užsimaniau
Užvakar, beje, išbandžiau bananų duoną, nes namie mėtėsi 4 jau pajuodę bananai. Gamyba labai paprasta ir greita, žinau, kad tu bananų duonų yra daug ir įvairių receptų, tik bandžius nebuvau, bet ji manęs nesužavėjo, gaminčiau tik tam, kad nereiktų išmest bananų.
Taigi šįvakar atsiverčiau pirmąją Beatos knygą ir pasidariau vasariškai gaivių pomidorų, avokadų ir greipfruto salotų (po kurių valgyt dar labiau užsimaniau

Siandien viriau brokoliu ir pesto sriuba
Man visai nieko, bet vyrui nepatiko. Antra karta nevirciau
Pesto yra gana surus ir specifinio skonio, patarciau nepadauginti.
As nevisus brokolius sutryniau, nes man skaniau kai yra siek tiek "gabaliuku" ir idejau 2 gabalelius "La vache qui rit" lydyto surio.
Man visai nieko, bet vyrui nepatiko. Antra karta nevirciau

Pesto yra gana surus ir specifinio skonio, patarciau nepadauginti.
As nevisus brokolius sutryniau, nes man skaniau kai yra siek tiek "gabaliuku" ir idejau 2 gabalelius "La vache qui rit" lydyto surio.
QUOTE(Paulyte @ 2010 11 18, 18:49)
Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.
tas tortas


isbandziau dar ir Vietnamietiskas salotas...ziauriai nuvyle,tikrai antra karta negaminsiu,sprangios,skonio truksta,gaila produktu..
Beatos receptų gerbėja esu dar prieš pasirodant jos pirmajai knygai. Pirmoji knyga tikrai visiškai atitinka mano skonį. Daug receptų išbandyta netgi po kelis. Kol kas tik 2 patiekalai mane nuvylė - moliūgų sriuba, bet nusivylimą pateisinu nėštumu, nes kaip tik tuomet pykino, tad tikrai dėl to man ši sriuba neįtiko, o dabar bandyti dar nedrįstu, bei angliškasis tinginys. Jis skanus, įdomus, bet kadangi man tradicinis lietuviškas tinginys yra kažkas tokio, tai angliškasis prieš jį labai labai nublanksta. Antrąją knygą jau man nupirko, nes man pats Beatos rašymo stilius labai artimas

Šiandien pabandėm lešių sriubą su apelsinais ir imbieru, nepasakyčiau kad kažkas tokio, bet visai skanu. Įdomu buvo išbandyt tokį skonių derinį. Nors estetinis vaizdas tos sriubos nelabai koks
Iš bandytų sriubų man tikrai patiko elementarių elementariausia bulvienė (bulvių ir porų sriuba)
Paprasta, bet man labai skanu
Gal dar ir todėl, kad tikrai labai labai mėgstu trintas sriubas.
Burokėlių kaip ir burokėlių, nieko ypatingo. Visai nieko žirnių ir morkų, tik mano skoniui nelabai tie spirgučiai sriuboj
užtat vyras kaip gyrė
Iš moliūgų sriubos tikėjausi kažko daugiau...
Labai noriu pabandyt sriubą su saldžiosiomis bulvėmis. Gal matėt, kur jų būna (iš vis ar pas mus būna)?
Šiandien hyperrimi nesuradau.

Iš bandytų sriubų man tikrai patiko elementarių elementariausia bulvienė (bulvių ir porų sriuba)


Burokėlių kaip ir burokėlių, nieko ypatingo. Visai nieko žirnių ir morkų, tik mano skoniui nelabai tie spirgučiai sriuboj


Labai noriu pabandyt sriubą su saldžiosiomis bulvėmis. Gal matėt, kur jų būna (iš vis ar pas mus būna)?

QUOTE(Tanika @ 2010 11 22, 22:05)
Šiandien pabandėm lešių sriubą su apelsinais ir imbieru, nepasakyčiau kad kažkas tokio, bet visai skanu. Įdomu buvo išbandyt tokį skonių derinį. Nors estetinis vaizdas tos sriubos nelabai koks 

Lęšių sriuba viriau iš raudonųjų lęšių, tai spalva buvo 'skanesnė'.
QUOTE

QUOTE(Tanika @ 2010 11 22, 22:05)
Labai noriu pabandyt sriubą su saldžiosiomis bulvėmis. Gal matėt, kur jų būna (iš vis ar pas mus būna)?
Šiandien hyperrimi nesuradau.

Kaune bent jau didžiosiose Maximose tikrai būna


