Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

As ir dariau tuos cantucci-man ir vyrui patiko. Darysiu dar. Pavaišinau draugę - tai pradžioje paklausė ar dantų nenusilaužys - pabaigoje liko tik pusė sausainio... Bandysiu kitą kartą aštresnio peilio paieškot, nes trupėjo kai pjausčiau, todėl gavosi platesni nei Beatos ir sutrūko viršus. Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.
Atsakyti
QUOTE(Paulyte @ 2010 11 18, 20:49)
As ir dariau tuos cantucci-man ir vyrui patiko. Darysiu dar. Pavaišinau draugę - tai pradžioje paklausė ar dantų nenusilaužys - pabaigoje liko tik pusė sausainio... Bandysiu kitą kartą aštresnio peilio paieškot, nes trupėjo kai pjausčiau, todėl gavosi platesni nei Beatos ir sutrūko viršus. Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.

Siandien ju skonis kitoks, ne tokie saldus g.gif biggrin.gif
man irgi labai patiko sausainukai, o ir sunelis grauzia vietoj dziuveseliu thumbup.gif dabar bandysiu tuos morenginius su aguonom, nes Kaledom planuoju iskepti visokiu sausainuku ir ideti dovanu, bus skani dovanele prie arbatos bigsmile.gif
patiko man sita Beatos ideja...
turiu mascarpones, tai noreciau ir deserta isbandyti su braskem mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 19 lapkričio 2010 - 11:44
Aš ir dovanėlėm maniau saldžiom pamaloninsiu draugus, bet tie cantucci nelabai gražūs mano akimis gavosi...Nebent kažkaip labai labai skoningai ir gražiai įpakuočiau. Tai aš sugalvojau, kad gražiausiai turėtų būti imbieriniai sausainiai - čia grožis priklausys nuo mano sugebėjimo gražiai išpaišyti. Reik treniruotis smile.gif
Atsakyti
Kurį čia vakarą atidžiai perverčiau visą naują Beatos knygą, perskaičiau visus komentarus ir atsižymėjau tik ... du receptus: riešutus ir medaus tortą. Riešutus išbandysiu jau turbūt ryt, nes turiu tos nuostabosios rūkytos paprikos, kuri man labai patinka, o medaus tortui reiks daugiau pasiryžimo. Medaus torto kepus nesu, bet esu valgiusi nerealaus skonio, tad šiek tiek bijau nusivilti.

Užvakar, beje, išbandžiau bananų duoną, nes namie mėtėsi 4 jau pajuodę bananai. Gamyba labai paprasta ir greita, žinau, kad tu bananų duonų yra daug ir įvairių receptų, tik bandžius nebuvau, bet ji manęs nesužavėjo, gaminčiau tik tam, kad nereiktų išmest bananų.

Taigi šįvakar atsiverčiau pirmąją Beatos knygą ir pasidariau vasariškai gaivių pomidorų, avokadų ir greipfruto salotų (po kurių valgyt dar labiau užsimaniau smile.gif
Atsakyti
Siandien viriau brokoliu ir pesto sriuba
Man visai nieko, bet vyrui nepatiko. Antra karta nevirciau schmoll.gif

Pesto yra gana surus ir specifinio skonio, patarciau nepadauginti.

As nevisus brokolius sutryniau, nes man skaniau kai yra siek tiek "gabaliuku" ir idejau 2 gabalelius "La vache qui rit" lydyto surio.
Atsakyti
QUOTE(Paulyte @ 2010 11 18, 18:49)
Dabar svarstau, kad reiktų pabandyti balto šokolado ir aviečių tortą - žinosiu ar verta Kalėdoms daryti.

tas tortas thumbup.gif kepiau MB gimtadieniui, tikrai labai skanus, ir atrodo efektingai smile.gif
Atsakyti
isbandziau dar ir Vietnamietiskas salotas...ziauriai nuvyle,tikrai antra karta negaminsiu,sprangios,skonio truksta,gaila produktu..
Atsakyti
Beatos receptų gerbėja esu dar prieš pasirodant jos pirmajai knygai. Pirmoji knyga tikrai visiškai atitinka mano skonį. Daug receptų išbandyta netgi po kelis. Kol kas tik 2 patiekalai mane nuvylė - moliūgų sriuba, bet nusivylimą pateisinu nėštumu, nes kaip tik tuomet pykino, tad tikrai dėl to man ši sriuba neįtiko, o dabar bandyti dar nedrįstu, bei angliškasis tinginys. Jis skanus, įdomus, bet kadangi man tradicinis lietuviškas tinginys yra kažkas tokio, tai angliškasis prieš jį labai labai nublanksta. Antrąją knygą jau man nupirko, nes man pats Beatos rašymo stilius labai artimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien pabandėm lešių sriubą su apelsinais ir imbieru, nepasakyčiau kad kažkas tokio, bet visai skanu. Įdomu buvo išbandyt tokį skonių derinį. Nors estetinis vaizdas tos sriubos nelabai koks smile.gif
Iš bandytų sriubų man tikrai patiko elementarių elementariausia bulvienė (bulvių ir porų sriuba) biggrin.gif Paprasta, bet man labai skanu thumbup.gif Gal dar ir todėl, kad tikrai labai labai mėgstu trintas sriubas.
Burokėlių kaip ir burokėlių, nieko ypatingo. Visai nieko žirnių ir morkų, tik mano skoniui nelabai tie spirgučiai sriuboj schmoll.gif užtat vyras kaip gyrė biggrin.gif Iš moliūgų sriubos tikėjausi kažko daugiau...

Labai noriu pabandyt sriubą su saldžiosiomis bulvėmis. Gal matėt, kur jų būna (iš vis ar pas mus būna)? g.gif Šiandien hyperrimi nesuradau.
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2010 11 22, 22:05)
Šiandien pabandėm lešių sriubą su apelsinais ir imbieru, nepasakyčiau kad kažkas tokio, bet visai skanu. Įdomu buvo išbandyt tokį skonių derinį. Nors estetinis vaizdas tos sriubos nelabai koks  smile.gif

Lęšių sriuba viriau iš raudonųjų lęšių, tai spalva buvo 'skanesnė'.

QUOTE
biggrin.gif Iš moliūgų sriubos tikėjausi kažko daugiau...
Molūgų sriuba viriau paragavimui, bet vėl grįžau sprie savojo mylimo recepto - pikantiškos moliūgienės su imbieru, garstyčiom ir medumi. Ji man neturi konkurentų.

Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2010 11 22, 22:05)
Labai noriu pabandyt sriubą su saldžiosiomis bulvėmis. Gal matėt, kur jų būna (iš vis ar pas mus būna)?  g.gif Šiandien hyperrimi nesuradau.

Kaune bent jau didžiosiose Maximose tikrai būna mirksiukas.gif Labai skani sriubytė iš didžiųjų bulvių, na bet jau kaina doh.gif 1kg-7lt, o į tą kilogramą na maximum 3 tos bulvės įeina rolleyes.gif
Atsakyti

Pastebiu,kad daug kas nusivylusios esat antraja Beatos knyga.Reikes knygyne idemiau pavartyti,ar verta dovanotis man kaledoms. smile.gif
Atsakyti