Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(laurindre @ 2010 11 28, 16:31)
Nedaplakei baltymu 4u.gif
Vakar parduotuveje perverciau visa nauja knyga. Man ji patiko netgi labiau uz pirmaja. Kadangi jau nesu pradadncioji, o skaitau save profesionale namu seimininke lotuliukas.gif Tai sita man labiau tinkma. Yra tikrai neblogu ideju thumbup.gif

Nu vat kaip skirtingai smile.gif Aš irgi nelaikau savęs pradedančiąją, bet man kaip tik pasirodė nemažai jos receptų skirta tokiam. Nors, aišku, yra iš aukštojo pilotažo patiekalų, kaip kalakutas, keptas kumpis, visokie slėgtainiai, tortai iš pirmo žvilgsnio irgi nepasirodė labai paprastos gamybos... Bet aš žinau, kad jų nesiimsiu, nes nelabai tokius dalykus mėgstu, ir didelių laiko sąnaudų reikalaujančios gamybos rezultatas turi būti verčiantis iš kojų smile.gif

Beje, čia offtopicas, bet negaliu nepasidalint: jei skaitot Žmones, tai šios savaitės L.Budzeikatės aguoninis pyragas - fantastinis, tiesiog tirpsta burnoj...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 11 28, 19:43)
Beje, čia offtopicas, bet negaliu nepasidalint: jei skaitot Žmones, tai šios savaitės L.Budzeikatės aguoninis pyragas - fantastinis, tiesiog tirpsta burnoj...

Va va, kaip smagu skaityt, kad tikrai jis puikus, nes as kai paskaiciau recepta, tai iskart uzsimaniau kepti, bet dar nespejau, dabar dvigubai labiau noriu biggrin.gif
Atsakyti

tik perskaicius recepta ir pamacius foto sakiau sau(nes nesu didele saldumynu megeja),kad butinai kepsiu, tik aguonu reikia nusipirkt, o dabar kai jau ir isbandytas tai dvigubas azartas atsirado isbandyt,dekui uz nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dagli: 28 lapkričio 2010 - 21:37

O gal galėtumėte receptu pasidalinti? blush2.gif Žmonių man čia be šansų gauti, o visa kas su aguonomis - mano silpnybė mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu gal labai nesupyks Beatos gerbėjos...

Linos Budzeikaitės SALDI ŽIEMOS PAGUNDA, arba AGUONŲ PYRAGAS
150g aguonų
200g džiovintų vaisių (slyvų arba abrikosų) arba šaldytų vyšnių
1 sauja riešutų (migdolų)
300g obuolių (3-4 vid. obuoliai)
4 kiaušiniai
200g cukraus arba cukraus pudros (dėjau beveik perpus mažiau - tikrai gana, nes glajus dar priduoda saldumo)
125g margarino arba sviesto (aš naudoju tik sviestą, ypač kepiniams)
5 šaukštai manų
1 šaukštelis kepimo miltelių

Glajui:
2 kupini šaukštai kakavos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai vandens
50g sviesto

Aguonas ir džiovintus vaisius atskirai užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pusvalandžiui ar ilgiau (aš dariau su abrikosais ir užpyliau juos stipria juoda arbata).

Susmulkinti riešutus. Sumalti aguonas. Susmulkinti išmirkytus vaisius. Sutarkuoti obuolius.

Trynius išsukti su minkštu sviestu. Sudėti aguonas, vaisius, obuolius, riešutus, manus ir kepimo miltelius.

Baltymus išplakti su cukrumi ir sudėti į masę.

Viską supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių 40-45min.

Glajui viską sumaišyti ir įdėjus indą į vonelę su karštu vandeniu sukti, kol taps vientisas. Glajų užpilti ant pyrago arba aplieti kiekvieną atpjautą gabaliuką.

Aš viską - mirkytus vaisius, obuolius ir aguonas - tryniau blenderiu, nes mano vaikai baidosi visokių neaiškų vaisių pyraguose smile.gif Riešutų nedėjau, bet manau migdolai čia tiktų.

Glajų dariau savaip - iš ištirpintos juodo šokolado plytos įpylus šiek tiek pieno ir sviesto.

Jei kepsit mažesnėj skardoj storesniu sluoksniu, reiks kepti ilgiau. Pyragas beveik nepakyla - kiek įdėsit, tiek turėsit.
Ir cukrų tryniau su sviestu, baltymus plakiau vienus (kaip įprastai). Pudra su baltymais gal ir gražiai išsiplaktų, nežinau, kaip cukraus kristalai...

Čia gaunasi labiau tortas, ne pyragas, toks visas drėgnas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 28 lapkričio 2010 - 22:16
vija, ačiū tau labai labai labai 4u.gif
Atsakyti
labas Mamos, Moterys, Merginos 4u.gif
nežinau kur klausti, tad bandysiu čia. Mamai sugalvojau padovanoti Beatos knygą receptų, nes vis kažkokį receptą randa žurnale ir bando. Bet nežinau, kuri būtų geresnė ir įdomesnėsmile.gif gal galėtumėt padėti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RKriste: 01 gruodžio 2010 - 17:23
QUOTE(RKriste @ 2010 12 01, 17:22)
labas Mamos, Moterys, Merginos  4u.gif
nežinau  kur klausti, tad bandysiu čia. Mamai sugalvojau padovanoti Beatos knygą receptų, nes vis kažkokį receptą randa žurnale ir bando. Bet nežinau, kuri būtų geresnė ir įdomesnėsmile.gif gal galėtumėt padėti  blush2.gif

Sveikos,
va ir man iškilo ši problemėlė - noriu pasidovanoti sau Kalėdom kažkurią Beatos knyga. Kuri geresnė?
Atsakyti
Siulyciau pavartyti abi ir issirinkti. Pirmoji paprastesne , antroji daugiau proginiu patiekalu.
Man labiau antra patiko. O Siaip abi labai siltos wub.gif
Todel reiki atsizvelgti, ka gaminsite, kasdienai ar noresit nustebinti svecius g.gif
Atsakyti
QUOTE(RKriste @ 2010 12 01, 18:22)
labas Mamos, Moterys, Merginos  4u.gif
nežinau  kur klausti, tad bandysiu čia. Mamai sugalvojau padovanoti Beatos knygą receptų, nes vis kažkokį receptą randa žurnale ir bando. Bet nežinau, kuri būtų geresnė ir įdomesnėsmile.gif gal galėtumėt padėti  blush2.gif

QUOTE(Zuzanėlė @ 2010 12 01, 18:35)
Sveikos,
va ir man iškilo ši problemėlė - noriu pasidovanoti sau Kalėdom kažkurią Beatos knyga. Kuri geresnė?

Dovanokit pirma knyga, jei patiks pirks ir antra mirksiukas.gif
Antroje daugiau sausainiu, tortu, uzkandeliu, patepeliu receptu... pirmoje visi receptai nesunkiai pagaminami ir tinka kasdienai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Olimpiete @ 2010 11 28, 20:57)
Va va, kaip smagu skaityt, kad tikrai jis puikus, nes as kai paskaiciau recepta, tai iskart uzsimaniau kepti, bet dar nespejau, dabar dvigubai labiau noriu  biggrin.gif

Mane irgi suviliojo sitas receptukas, bet kazko neturejau is produktu, tai dar neisbandziau... ax.gif
Atsakyti
o aš užsisakiau abi smile.gif jei turit Vilniečių tupperware indų demonstruotojų, paklauskit, jos padės knygas nusipirkti pigiau wink.gif galiu padėti kaunietėm, į až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 12 01, 18:13)
o aš užsisakiau abi smile.gif jei turit Vilniečių tupperware indų demonstruotojų, paklauskit, jos padės knygas nusipirkti pigiau wink.gif galiu padėti kaunietėm, į až  4u.gif

Maximoj knygom 30 % nuolaida, naujoji 38 lt gaunasi. 4u.gif
Atsakyti