Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau....

denaxa - pritariu thumbup.gif
Aš ir važiuoju ten kur baisiau, kur nepažįstamos gatvės. Baimės pilnos kelnės, bet noras išmokt ima viršų.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 06 02, 21:51)
Tas rimtesnis patarimas-tai nebus imetimas i vandeni,taigi nebus efekto smile.gif

Kaip jau kažkada minėjau, kiekvienam savo. Kai mane kažkada įstūmė į baseiną, aš vos neprigėriau. Tas pats ir su vairavimu, jei būtų kažkas stūmęs prievarta, nebūčiau važinėjusi. Reikia pačiam apsipręsti ir sėsti už vairo. Pirmiausia reikia išmokti vairuoti, o paskui eksperimentuoti su gatvėm ir sunkesniais maršrutais. Aš ilgą laiką važinėjau vienu ir tuo pačiu, man gerai žinomu maršrutu. Kai išmokau teisingai persirikiuoti, pajudėti iš vietos, laiku sustoti ir t.t., tuomet pradėjau ieškotis ir sudėtingesnių maršrutų. Dabar jau nebejaučiu baimės ir naujame kelyje, jau ir po juostas panardau ir padraginu. Viskas su laiku, nereikia iš pat pradžių persistengti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 06 03, 08:08)
...Pirmiausia reikia išmokti vairuoti, ...

Sorry,bet man toks klausimas kilo...o kaip egza islaikei nemokedama vairuoti?... g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
nu o ko cia bijot,reik atsipalaiduot ir vsio
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2008 05 20, 14:33)
maniskis tai rekia ant mane  doh.gif Greiciau vaziuok!!!! Masina dusta!!!!! Begi perjunk!!!!!!!!!!! Zodziu, visi vyrai vienodi ir, kaip mano kolege sako: geriau jau svetima vezt, nes savas per daug rekia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

maniškis lygiai toks pat doh.gif

o aš kai išlaikiau teisės kažkaip nebijojua važinėti, bet kai ištekėjau vyras visur vežiojo ir atpratau tai dabar kai vėl privertė gyvenimas reikia važinėti ir ira tam tikra baimė, bet savammieste dar kažkaip važiuoju, ir tai žinomais maršrutai, o jau vilniuj kaune tai bijau važiuoti, kai šalia sėdi ira iškina kur kada sukti važiuoju bet viena bijau unsure.gif

o parkuotis man irgi problema nes mano mašina didelė tai nelabai aš jaučiu ja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 06 03, 20:20)
Sorry,bet man toks klausimas kilo...o kaip egza islaikei nemokedama vairuoti?... g.gif  mirksiukas.gif

Na man atrodo, kad yra skirtumas kur važinėji su instruktorium, o kur viena. Kad išlaikei egzaminą dar nereiškia, kad moki vairuot. Juk tam ir yra 2 metai kuomet reik važinėt su 70 ženklu, tuomet ir išmokstama vairuoti, o ne vien vairą sukinėti ir pavaras perjungti. O gal neteko niekada važiuoti paskui 70 ženklą, kuomet antra juosta velkasi vos 40, stabdo paskutiniu momentu, posūkį parodo sukdamas? Jis egzaminą išlaikė, bet ar moka vairuoti?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 06 04, 08:06)
Na man atrodo, kad yra skirtumas kur važinėji su instruktorium, o kur viena. Kad išlaikei egzaminą dar nereiškia, kad moki vairuot. Juk tam ir yra 2 metai kuomet reik važinėt su 70 ženklu, tuomet ir išmokstama vairuoti,

visada buvau uz tai, kad teises gautu tik tas, kuris moka vairuoti, nes kaip rodo praktika musu keliuose, tai per brangiai aplinkiniams kainuoja tai, kad kazkas kelyje vazineje nemokedami vairuoti
Atsakyti
Vairavimo mokyklos neišmoko vairuoti, jos tik išmoko vairavimo pagrindų, t.y. pajudėti iš vietos, išsukti posūkius, laiku sutoti, tinkamai perjungti pavaras, rodyti posūkius ir pan. Bet jos neišmoko tinkamai įvertinti situaciją kelyje, tinkamai įvertinti mašinos galimybes ir gal būt savo (nes juk visada sėdi šalia instruktorius, kuris pataiso kai reikia), netrukdyti kitiem vairuotojam, laiku ir tinkamai persirikiuoti ir dar daug kitų dalykų su kuriais susiduriama važinėjant kasdien. Tai ir yra mokėjimas vairuoti, o ne vien vairo sukinėjimas, pedalų minkymas, pavarų perjungimas.
Ir turbūt niekam ne paslaptis, kad pas mus mokyklosvairuotojus ruošia egzaminui, o ne gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 06 04, 13:35)
Vairavimo mokyklos neišmoko vairuoti, jos tik išmoko vairavimo pagrindų, t.y. pajudėti iš vietos, išsukti posūkius, laiku sutoti, tinkamai perjungti pavaras, rodyti posūkius ir pan. Bet jos neišmoko tinkamai įvertinti situaciją kelyje, tinkamai įvertinti mašinos galimybes ir gal būt savo (nes juk visada sėdi šalia instruktorius, kuris pataiso kai reikia), netrukdyti kitiem vairuotojam, laiku ir tinkamai persirikiuoti ir dar daug kitų dalykų su kuriais susiduriama važinėjant kasdien. Tai ir yra mokėjimas vairuoti, o ne vien vairo sukinėjimas, pedalų minkymas, pavarų perjungimas.
Ir turbūt niekam ne paslaptis, kad pas mus mokyklosvairuotojus  ruošia egzaminui, o ne gyvenimui.

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Vairavimo mokyklose duoda tik pagrindus, o praktika gauni tik kuo dazniau vazinedamas.Ir vairavimas su instruktorium ir vienam yra visiskai skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 06 04, 13:35)
Ir turbūt niekam ne paslaptis, kad pas mus mokyklosvairuotojus  ruošia egzaminui, o ne gyvenimui.

drinks_cheers.gif Tu 100proc. teisi. O man pasiseke-likimas suvede su zmonemis,kurie moke vaziuoti,o ne egza islaikyti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Diwa @ 2008 06 04, 14:16)
Ir vairavimas su instruktorium ir vienam yra visiskai skirtingi dalykai.

Zinoma skirtingi...vaziuojant su instruktorium uz tave galvoja instruktorius,o kai vaziuoji viena-tenka jau paciai galvoti,ir visa atsakomybe jau tavo pacios o ne kieno kito.Vat ir visas skirtumas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 06 03, 07:50)
denaxa  -  pritariu thumbup.gif
Aš ir važiuoju ten kur baisiau, kur nepažįstamos gatvės. Baimės pilnos kelnės, bet noras išmokt ima viršų.

Mano tai kol kas tos pilnos kelnės viršų paėmusios lotuliukas.gif bet pamažu, pamažu...
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 06 04, 08:06)
O gal neteko niekada važiuoti paskui 70 ženklą, kuomet antra juosta velkasi vos 40, stabdo paskutiniu momentu, posūkį parodo sukdamas? Jis egzaminą išlaikė, bet ar moka vairuoti?

Aš dar pati su 90 važinėju, bet tikrai labai daug gatvėse mašinų, kurios to ženklo neturi, bet aiškiai matosi, kad jis turėtų kabėt. Matai tokią ir nesupranti, kas tam vairuotojui: tai stabdo beveik tuščioj gatvėj, tai pamažu prilėtina prieš kokį įvažiavimą ar net sustoja, bet posūkio nerodo, o pasirodo, vis tik suka, doh.gif tai kreivalioja (pradedu įtart, kad girtas, o pasirodo langą sugalvojo atsidaryt), tai staiga sugalvoja prisiparkuot gatvės kairėje ir jokių ženklų neparodęs išpuola priešais, tai išvis užgęsta doh.gif o ženklo, kad jis - naujokas jokio doh.gif Beje, kaip ne suk, pastebėjau, kad minėti atvejai dažniausiai mot. giminės mėgstami, vyr. giminės naujokai ko gero atpažįstami labiau iš neprotingo, neapskaičiuoto nardymo juostomis (a la asai didis.gif ) ir staigaus stabdymo prie šviesoforo, net jei raudona dega seniausiai.
Atsakyti