Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau....

Dabar masinu vilniuje tikrai sumazejo,atostogu metas matyt kad,tai galima po biski pradet vaziuot,ka as ir darau,bet kolkas vazineju tik i darba ir atgal,ismokitu marsrutu lotuliukas.gif
Beje,ikalne pasirodo ner tokia baisi dyzeliniame masiniuke. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cherie Ice @ 2008 07 28, 11:48)
Dabar masinu vilniuje tikrai sumazejo,atostogu metas matyt kad,tai galima po biski pradet vaziuot,ka as ir darau,bet kolkas vazineju tik i darba ir atgal,ismokitu marsrutu lotuliukas.gif
Beje,ikalne pasirodo ner tokia baisi dyzeliniame masiniuke. biggrin.gif

Tai kad ir benzinine nera baisi,tereikia stipriau ''pagazuoti'' mirksiukas.gif
Atsakyti
prisijungiu ir aš prie Jūsų su savo baime vairuoti-teises turiu jau beveik 5 metus-bet tos baimės taip ir nepavyko nugalėti. verysad.gif
kartais tenka pavairuoti keliuose tarp miestu, bet kai tik suprantu, kad man tuoj teks įvažiuoti i miesta-iš karto sukausto baimė. ir dar niekada nevairavau viena-visada buna šturmanas šalia. 4u.gif
bet db jau suprantu, kad ta baimė pradėjo man labai trukdyti-šiuo metu ieškau darbo ir dau kur nesiūlau savo kandidatūros vien todėl, kad reikia vairuotojo pažymėjimo-aš jį turiu-tik važiuoti bijau. verysad.gif
Atsakyti
Sveitutes, nu ir as labai bijojau vairuoti, teises stalciui 5 metus gulejo doh.gif Bet vairuoti man buvo butina, nes gyvename nuosavame name. Taigi, nusipirkau masina ir sekancia diena 6 valanda ryto isdumiau i darba, nors darbas man prasideda nuo 8 val. Atvaziavus i darba visa diena drebejau, nes galvojau jau apie grizima namo. Bet nieko, grizau lotuliukas.gif Taip anksti isvazinejau kokias dvi savaites, o veliau, jau tingejau taip anksti keltis ir vsio smile.gif Dabar jau lakiu akis isdegus, taip faina yra vairuoti JEGA!

Merginos, zinokit, kad geriausia yra vaziuoti vienai, is anksto apgalvotu marsrutu. As visada mintyse nuvaziuodavau, o tada jau sedu uz vairo ir lekiu. Jau praejo du metai, bet kartais ir dabar dar marsruta apgalvoju. Manau atsarga gedos nedaro.
SEKMES!!!!!
Atsakyti
o as kai islaikiau teises (is 3 karto ir tai jauciaus nemokanti vaziuot normaliai-labai jau niekam tikusi instruktoriu gavau-nieko neismokino ir tik i egzaminus registruodavo doh.gif ), tai metus laiko is vis nevazinejau (tevas nelabai norejo duot masinos-brangi ji, ir bijojo kad nepadaryciau ko, nes tikrai nemokejau vaziuot). tada isvykau vasarelei su MB i airija. va ten ir teko pagaliau ismokt vairuot, nes reikdavo rytais i kita miesta (dar per du pervaziavus) i darba vaziuot. isivaizduokit-ten eismas vyksta kaire puse, o ir lietuvoj normaliai neturejus praktikos.. stresas buvo zveriskas (jau nekalbant apie tai kad pati masina tikras grabas-pavaros ismaltos, niekaip nepataikydavau 1 pavaros ijungt doh.gif ). niu ir ka, ismokau (is pradziu mano brangusis vazinedavo kartu su manim i darba rytais, mokydavo vaziuot, o po to jau pati)thumbup.gif grizau i lietuva, pavazinejau savo miestely pradzioj, rudeny atvariau i vln. is pradziu irgi bijojau dar kazkaip, pavazinejau pora kartu vakare, po to pradejau bandyt ir diena. ir pamaciau kad labai viskas gerai gaunasi, tik reikia ta pirma zingsni zengt prisiverst.
o dabar tikrai jauciuosi nebloga vairuotoja, drasiai jauciuosi ir savim pasitikiu. beja, vazineju su tuo paciu grabu kur airijoj buvau biggrin.gif bet kaip atkalusi ranka dabar esu-varau su juo kaip profesionale, o kiti isede i ja nepavaziuoja (net mano tevas, nerealus vairuotojas ja keikia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ).
zodziu, tikrai visos ismoksit-nieko cia nera sudetingo. o tas vilnius ar kaunas nera toks baisus kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kicius @ 2008 07 16, 23:40)
Joa... nelabai ka būtų ir pridurti... kaip ir juokinga, bet kaip ir nelabai, kai žinai kad gali kažkur gatvėj sutikt...  g.gif
Papildyta:
Na taip, nuteiki save, kad esi tanke, ir kad mano gatvė pagrindinė, ir pirmyn!

Nu ką čia jumi pasakyt... g.gif Va paskaičiau minčių apie tankus ir jau baisoka darosi namo važiuot.... verysad.gif
Kas ten sakė - gavom teises tai jau esam vairuotojos....Nelabai gal...Teisės - tai leidimas legaliai MOKYTIS...O mokaisi visą gyvenimą....
Pats vairuoju jau 22 metus....ir , nors gėda, bet prisipažinsiu blush-anim-cl.gif ...liepos mėn. aikštelėj atbulas įvažiavau pežiukui į duris....Pačiu žiopliausiu būdu.Draudiminis įvykis.
Gal per anksti pradėjau galvot kad viską moku...
Bet ne apie mane o apie mokymasi norėjau pasakyt...Mokyklose gavot supratimą, kaip tai daroma...na sankaba ,gazas, bėgiai, vairas, stabdis...Visu tuom naudojatės, bet tai DARBAS, reikalaujantis daug dėmesio. Pačios jaučiat kuris etapas yra sunkiausias - ar pradėt važiuot, ar persijungt bėgius, ar parkuotis...Va tą veiksmą reikia kartot ir kartot, kol viskas vyks automatiškai...Gali nesunkiai prisiparkuot prie kairiojo bordiūro bet niekaip - prie dešiniojo? O atbula net ir nesvajoji? Tai neieškok kur tau patogi vieta , o atvirkščiai.Ir kelis kartus...Išlipi, pasižiūri, įvertini kas ne taip - ir vėl....
Bėgius perjungti reikia susikaupt ir pasiruošt? Baisoka ranką nuo vairo nuimt? Tai apvažiuok pora kavartalų ar kiemais vairuodama viena ranka...Bijai sutoti įkalnėj? Tai susirask baisiausią jų ir įveik kokia dešimt kartų.Į dieną...
Nėra visam tam laiko nes važiuoji tik darban/iš darbo ir paskubom?Ir stengies pagal galimybes išvengt vairavimo??? Blogai,labai blogai.Rask laiko savaitgaliais ar naktim galų gale, ir gal geriau vienai.....Ir važiuok su reikalu ar be reikalo, ar darban ar sodan, ar girto diedo parsivežt...
Ilgi maršrutai aišku gerai, bet vien taip neišmoksi...Reikia maltis mieste, kad ir tuščiam.....Visi veiksmai už vairo turi tapti refleksais...tada galima prisiminti kad esi vairuototojas...ir kad aplink galybės kitų vairuotojų....Ir su nuostaba pamatysi kad labai daug jų žioplesni už tave....o kur dar bepročiai pėstieji ...
Ir viso dėmesio kartais būna mažoka stebėt aplinkai, jo tikrai nelieka galvojimui apie sankabos pedalą ar posūkio rankenėlę...
Griežtai jokių automatų pradedantiems vairuotojams..."Sunku pratybose - lengva mūšyje."
Atsakyti
QUOTE(Oxen @ 2008 09 12, 15:11)
Nu ką čia jumi pasakyt... :...."Sunku pratybose - lengva mūšyje."

drinks_cheers.gif Sutinku su kiekvienu žodžiu
Atsakyti
Jo gerai issakyti zodziai 4u.gif
O va as,dar net nebandziau laikyt egzamono,uzsiregistravau rugsejo 30d.bijau kaip velnias kryzius,zinau kad is dalies pati kalta,nes nebandau namie vairuot,nors vyras ir duoda masina,kad bent iki darzelio nuvaziuot,bet as bijau,as suprantu kad su baime nieko neiveiksiu,bet nezinau kaip man tai iveikti,vairuot noriu labai,bet kazko bijau blush2.gif
Atsakyti
\Be galo norejau vairuoti...Ir dabar noriu, nors jau 9 metai, kai vairuotojo pazymejima turiu...Taciau pastebejau, kad su metais vis labiau bijau vazineti po nezinomas vietas, o i Vilniu ar Kauna taip ir neisdrisiu pati nuvairuoti...
Atsakyti
Vilniuj ne tik vairuoti baisu. g.gif
O kokia jūsų nuomonė apie eismo žieduose pristatytų šviesoforų galybes? Perskaičiau, kad jų ateitis visiškai neaiški... Pirma padaro, o jau tada galvoja. Beveik kaip vyrai doh.gif ...:
Daug kalbų ir abejonių sukėlęs šviesoforų keitimo projektas, sostinės vairuotojams turėjęs sudaryti sąlygas pagrindinėmis gatvėmis važiuoti „žaliuoju koridoriumi", vis dar bandymų stadijoje.

Tad siūlau:
Užeik ir padiskutuok:
Vilniaus „Žalieji koridoriai" - bandymų stadijoje (diskusija)
http://vilniaus.dien...iskusija-122615 .
Atsakyti
Didžiausia klaida nepatyrusių vairuotojų - maršruto nežinojimas. Dėl to atsiranda neužtikrintumas, nežino kur sukti, nežino kaip grįžti, plaukioja ir dėl to nervinasi. Visų pirma reikia gerai išsistudijuoti gatves, posūkius, maršrutus nuo A iki B kur jums reikėtų važiuoti. Jei žinai kur, po to lengviau. Be to, važiuojant pirma juosta niekam netrukdysit, ir jūsų niekas nekabins. Kai atsipalaiduosit, pramoksit, nebus baimės.
Atsakyti
O as galvojau, kad viena tokia sioje zemeje esu. Pati issilaikiau teises rugsejo pradzioje ir tik siandien spaudziama MB ir net darbo kolegu prisiverciau atvaziutoi i darba su masina. Aisku isvaziavau 1.5 val anksciau, aisku drebu pagalvojus kad reikes grizti per kamscius, aisku nevaziuoju dar idealiai, bet tikiuosi visa tai pereiti cool.gif
Atsakyti