o as salia BAIMES ir zodziu NEZINAU, NEMOKU, NESUPRANTU, NEJAUCHIU, NENORIU padechiau lygybes zenkla.
Papasakosiu savo juoda istorija apie mano Fobija..jei kantrybes neturit, gal neskaitykit..sunkiai tilpau i trumpa pasakojima..
AS BIJAU nardyti..ir manychiau, kad isgyvenu panashia busena kaip tu Raketa..tokia juoda panika..neuztikrintumas ar panirus isnirsiu ir liksiu gyva..esu skendusi..jausmas bjaurus, ypac kai salia nera kas padetu...bet tada matyt labai norejosi isgyventi, kad pavyko issikapanoti..pamenu, kad toje panikoje buvo pliupsnis- lyg isakymas sau nurimti, susikoncentruoti..visgi aciu, savo koviniu menu treniruotems..kad ten moko koncentracijos..ramybes..be sito kazi kaip ten butu..
Kodel sakau, vis dar bijau..nes po to ilga laika vieni, kiti draugai vis pasisaudavo mane pamokytu bardyti ir gerai plaukti, bet as ne per kur..
Mano vyras puikus plaukikas..megsta nardyti..ir as galiu drasiai juo pasitiketi..zinau, kad jis galetu mane pamokyti, nes zino kaip ismokyti..Bet as negaliu per save perzengti..kad vykdychiau jo nurodymus..o jie paprasti..tam reikia tik kibiro su vandeniu..
O siaip as visose kitose srityse..kur kalba eina apie ekstremalius dalykus..einu ir bandau net nesvarstydama..nevardinsiu kur..bet tarkim plaukioti jachta, tampyti bures, arba su baidarem srauniom upelem- plaukioju..nors esu nusiteskusi i vandeni ir panirusi...bet tai manes neatbaido..man procesas..svarbiau..nei tas galimas nusiteskimas i vandeni..nezinau kodel..as suprantu, kad tai man gali liudnai baigtis..bet as toki kaifa isgyvenu, kai isvairuoju per kokia sudetingesne vieta,..tai atstoja..ta baime..kuri yra..ir siaip as ja kazkur toli esu paslepus ir laikausi tokios filosofijos, kad kai skesiu ..tada ir ziuresiu ka daryti..bijoti ar gelbeti save..tad ir megaujuosi iki tol, kol nieko neivyko..
Bet taip jei reiktu pachiai panirti..pati savanorishkai negaliu..bet buvo keli isimtiniai atvejai...kadangi as noriu, kad mano sunus nuo mazens nebijotu vandens, as ji be gailescio nardinu, kad iprastu...o kadangi veiksmas vyko baseine, teko ir man panirti syki del jo..nes norejosi, kad jis matytu, kad as taip pat galiu, o be to aplink buvo kazkokia publika, nesinorejo sau gedos..
Todel mano vyras del tokio mano..bijau, bet kartais..lyg gal ne..bet bijau..sako, kad tai pas mane ne baime..tiesiog as tingiu mokytis ir man lengviau nezinoti, nepajausti, nesuprasti..nei imti ir padaryti tai..
As galvoju, kad jis manes nesupranta, nezino ka as isgyvenu..bet as lyg tu skirtingi zmones..man be galo smalsu ir norisi..panerti i gelme ir pamatyti ta kitoki pasauli..susigyventi su tuo, kad vanduo visur ir jis draugiskas..bet kartu..as nezinau ..kodel as save stabdau..
Nezinau, ar sugebejau perteikti..bet as tikrai, bjauriai jauciuosi panerus..ankschiau apimdavo panika, bet su laiku..ismokstu susigyveni..bet saugi vandenyje, kur nera dugno nesijauchiu
Beje kai sokau pirma syki su parashiutu ir jau lektuve, artejant mano suoliui pasakojo, kad buvo atveju..ikrito iNemuna..as galvojau..ne nesoksiu..neisplauksiu..bet pas mane tas nelemtas jausmas..na kaip as nesoksiu..negi as tokia netikele apsigedysiu..ne ramiai..jei issoksiu ir visgi pataikysiu i vandeni..nu tada ir ziuresiu kai pataikysiu..Bet kol kas dar ne sykio nepataikiau..bet niekada negali zinoti:)
QUOTE(Atogrąža @ 2010 05 07, 23:34)
Taip, sutinku. Jei vadovautis tik logikos mokslu, lyginti baimę vairuoti su baime lyginti drabužius taip pat klaidinga, kaip lyginti sekso ir maisto teikiamą malonumą.
... O dar buvote įsižeidusi, kai kažkas pasakė, kad nesuprantate metaforų ir perkeltinės prasmės...