Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau....

QUOTE(pikkolo @ 2008 05 22, 13:50)
O tu avarinius tada įsijunk. Labai greitai apsiramina tokie pypsėtojai.

O kam jungtis avarinius jei viska darai teisingai? Vat ko as ismokau savo dabartiniam darbe,tai nekreipti demesio i visokius pypsentojus ir faku dalytojus(tokiem tai atgal parodau,nelieku skolinga blush2.gif ),jei jiem patinka,tegu.
Kazkur girdejau toki tikra atsitikima (lyg kazkuris is instruktoriu pasakojo),kaip moteriske uzgeso prie sankryzos ir niekaip negalejo is vietos pajudet,o gale vaziuojantis vyrukas labai smarkiai pypino,tai ta motera islipus prieina prie vyruko ir sako-jei jums taip labai reikia as palaikysiu jusu masinos signala,o jus nueikit paziureti kas mano masinai rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Muse @ 2008 05 21, 16:32)

Tik kaip ta baime nugalet? Bijau baisiausiai tai parkavimo, nu absoliuciai nemoku parkuotis niekaip, tik sonu, ir tai jei aplink per puskilometri nei vienos masinos nera. Na, bet viliusoi, kad visko galima ismokt, ar ne??

Galima.Susistatai aikstelej "fiskes" is kokiu limonado ar alaus ar pan. buteliu ir vaziuoji gyvatuke-i prieki,atbuliniu,i prieki,atbuliniu,ir taip iki 99-iu prakaitu.Patikek,po tokiu treniruociu parkuosies uzsimerkus bet kur ir bet kaip mirksiukas.gif Kad kazko ismokti reikia stipriai dirbti,negailint saves.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 05 22, 13:50)
O tu avarinius tada įsijunk. Labai greitai apsiramina tokie pypsėtojai.

avariniai nevisada padeda, mano mama buvo uzgesus sankryzoje ir negalejo uzvesti antroje juostoje, avarinius isijunge, viskas tvarkingai, bet ne vis tiek is galo sustoja ir pypsena doh.gif .
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2008 05 22, 22:40)
Kazkur girdejau toki tikra atsitikima (lyg kazkuris is instruktoriu pasakojo),kaip moteriske uzgeso prie sankryzos ir niekaip negalejo is vietos pajudet,o gale vaziuojantis vyrukas labai smarkiai pypino,tai ta motera islipus prieina prie vyruko ir sako-jei jums taip  labai reikia as palaikysiu jusu masinos signala,o jus nueikit paziureti kas mano masinai rolleyes.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

geras, bet as tai bijociau islipti, vdrug koks priedurnis doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 05 21, 09:23)
Mašinų ~19 val dar pakankamai. O važinėti nemokant ir dar taip bijant piko metu, tai tik dar labiau atmuš norą važinėt.

Hmm...,o cia jau reikia apsispresti,ar labiau nori,ar labiau bijai.Jei vis del to labiau nori tai manau nuo vaziavimo neatbaidys niekas.O norint rezultatu prakaito nemazai teks islieti,tiesiog reikia prisiversti,nesvarbu kad bijai,ir po to neuzmirsti saves pagirti mirksiukas.gif
Net neisivaizduoji,kokius kosmarus man teko patirti,nuo baimes stogas vaziavo,asaros byrejo,bet noras vairuoti buvo stipresnis,mokiausi toliau (tiesiog pasakiau sau kad privalau truks plys,nors jau buvau visa kruva nepilnavertiskumo kompleksu isivarius,negana to,dar ir avarijas dariau),paskui taip netycia atsiduriau sportinio vairavimo centre ir ten prasilauziau,be to,ismokau tokiu dalyku,kur kitas ir visa gyvenima vairuodamas neismoksta,svarbiausia,ismokau vairuoti saugiai(tai jokiu budu nereiskia kad letai smile.gif ) rolleyes.gif Taigi ne is pirsto as cia tuos ziaurius patarimus lauziu,praejau viska pati ko gero paciu baisiausiu budu,gerai suprantu bijancias ir zinau ka sakau mirksiukas.gif Beje,praverstu gal ir su instruktorium dar pasivazineti koki pora kartu su savo masina (kad be antru pedalu butu smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 05 22, 23:16)
Taigi ne is pirsto as cia tuos ziaurius patarimus lauziu,praejau viska pati ko gero paciu baisiausiu budu,gerai suprantu bijancias ir zinau ka sakau mirksiukas.gif

Kiekvienam savo. Man tavo patarimai būtų visiškai atmušę norą važinėti ir turbūt niekada nebūčiau daugiau sėdusi už vairo. Autorei pačiai teks atsirinkti kuriais patarimais vadovautis.
Aš ir bijojau, ir nenorėjau. Dabar jau nebebijau, bet vairuoti ir toliau nenoriu. Man tai neteikia jokio malonumo, nors streso irgi jau nebevaro. Džiaugiuos, kad pradėt važinėt teko ne piko metu, taip sugebėjau pajusti savo mašinos galimybes, bet tam prireikė ne vieno mėnesio. Ir savaitgaliais stengiuosi nesėsti už vairo. O kartą sėdus kamštyje, vėl kilo mintis daugiau nebevairuoti.
Atsakyti
na jau po truputi savo baimes valdau ,nes kadangi taip nutiko kad teks i darba kasdien vazinet 55km ir teks iki darbo vaziuot nori nenori.... verysad.gif siandien sekesi gan neblogai,tik darbe buvau 7.10 bet dar uzsukau i parduotuve tai darbe laiku buvau... biggrin.gif na aisku pliusas tas kad masinu mazai buvo tai kazkaip paprasta buvo...tik neisivaizduoju kaip atgal teks vaziuot.... doh.gif per kamscius...tiesa,prie darbo net masina galu ivariau o ne kaip visada priekiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2008 05 22, 11:14)
mane tai nervina, kai pvz. yra juosta, kuri skirta i prieki ir desine. Jei vaziuoji tiesei, bet dega raudona sviesa, aisku tu stovi, nes turi pilna teise stovet, bet ne vis tiek koks zaraza atsiras ir kaip prades pypsent  doh.gif .

jeigu tiesiai yra ne tik ta vienintele juosta, tai nera ko elgtis kaip kiaulei ir nepypses
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 05 23, 08:45)
jeigu tiesiai yra ne tik ta vienintele juosta, tai nera ko elgtis kaip kiaulei ir nepypses

Jei yra trys juostos, tai tikrai mažai kas stoja pirmoje važiuoti tiesiai. Bet jei tik dvi ir iš antros galima suktiį kairę? Aš tikrai stočiau tik pirmoje. O kaip kiaulės elgiasi tie, kurie pypsina, o ne tie kurie stovi. KET'as nepažeidžiams šiuo atveju.
Atsakyti
kaip jus piko metu persirikiuojat i kita juosta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SKAIWA @ 2008 05 23, 09:08)
kaip jus piko metu persirikiuojat i kita juosta? blush2.gif

Rodai posūkį ir stebi veidrodėlį, ar praleidžia tave ar ne. Kartais tenka po truputį kišti nosiuką, tada užleidžia. Tik nepamiršk padėkoti.
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 05 20, 14:29)
1. As per dvi savaites jau iveikiau salutinio-pagrindinio kelio, kairio posukio, rikiavimosi baimes. Dabar reikia iveikt pacia pagrindine - kamsciu baime smile.gif Specialiai isvaziuoju is darbo anksciau (15.30), kad isvengt kamsciu, bet zinau, kad blogai darau, kaip tik reikia pratintis. Bet ta baime pavaziuot atgal ikalneje  doh.gif  Siaip dziaugiuosi, kad ateina vasara ir sumazes masinu, o tuo paciu ir kamsciu, o iki rudens tikiuosi dar geriau pramokt vaziuot, susigyvent su masiniuku.

2. Kas del gabaritu, tai man irgi masina atrodo didesne nei yra is tikruju, bet tai yra gerai, nes jau geriau palikt didesni tarpa, nei atvirksciai smile.gif Pvz. darbe aiksteleje statausi priekiu ir vis per koki metra nedavaziuoju iki bordiuro, nes man atrodo, kad jau beveik lieciu nosim ji, o ilipus pamatau, kad tarpas ohoho.

1. O kodėl baugina kamščių baimė? Man per kamsčius visai smagu ax.gif Tik baugoka, kai per kamštį reikia kokioj įkalnėj sustoti. Tada pasilieku didesnį tarpą nuo priekinės mašinos, kad esant reikalui galėčiau pasinaudoti ta erdve biggrin.gif

2. Parkuotis irgi reikia praktikos. Man asmeniškai sunku parkuotis šonu, nes tą darau labai retai. O smagiausia - galu thumbup.gif

QUOTE(birbusiukas @ 2008 05 20, 15:17)
neisivaizduoju kaip pavyks labai baisu mieste vazinet  g.gif  ypac kai reik greit i zieda isprukt ir greit persirikiuot  blink.gif  nu siaubas kazkoks  g.gif 

Jei nepavyks išvažiuoti, apvažiuok visą žiedą ir vėl bandyk mirksiukas.gif

QUOTE(Muse @ 2008 05 21, 16:32)
Tik kaip ta baime nugalet? Bijau baisiausiai tai parkavimo, nu absoliuciai nemoku parkuotis niekaip, tik sonu, ir tai jei aplink per puskilometri nei vienos masinos nera. Na, bet viliusoi, kad visko galima ismokt, ar ne??

Galima, tik reikia begalinio noro, užsispyrimo ir valios.

QUOTE(Silvute @ 2008 05 23, 08:45)

Jei nepažeidžiu KET, galiu stovėti kur noriu. Pvz. man grįžtant į namus yra identiška situacija. Ir nesiruošiu traukti dėl pypinimų, nes už kelių šimtų metrų bus man reikalingas posūkis į dešinę. Be to, lentelė su žalia rodykle nesuteikia jokios pirmenybės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SKAIWA @ 2008 05 23, 08:22)
na jau po truputi savo baimes valdau ,nes kadangi taip nutiko kad teks i darba kasdien vazinet 55km ir teks iki darbo vaziuot nori nenori.... verysad.gif siandien sekesi gan neblogai,tik darbe buvau 7.10 bet dar uzsukau  i parduotuve tai darbe laiku buvau... biggrin.gif na aisku pliusas tas kad masinu mazai buvo tai kazkaip paprasta buvo...tik neisivaizduoju kaip atgal teks vaziuot.... doh.gif per kamscius...tiesa,prie darbo net masina galu ivariau o ne kaip visada priekiu rolleyes.gif

norint ismokti reikia vazineti,o ne pasistatyti masina ir ziureti pro langa biggrin.gif ir manau tau greitai tai pavyks, ir drasiai sau vazinesies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 05 23, 09:26)
Jei nepažeidžiu KET, galiu stovėti kur noriu. Pvz. man grįžtant į namus yra identiška situacija. Ir nesiruošiu traukti dėl pypinimų, nes už kelių šimtų metrų bus man reikalingas posūkis į dešinę. Be to, lentelė su žalia rodykle nesuteikia jokios pirmenybės  mirksiukas.gif

tai kad pazeidi
"Eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu" ( punktas is BENDROSIOS EISMO DALYVIŲ PAREIGOS)
kur cia tu matai pagarba kitiems?
Atsakyti