Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas II

QUOTE(flight @ 2010 05 25, 10:38)
Smalsu - o koks būtų geresnis būdas, be jokios rizikos prarasti visus pinigus ir dar su galimybe  gauti pelno?

be jokios rizikos ko gero nėra šiam pasauly nieko. Išėjai į gatvę - ir tai rizika kad nebepareisi smile.gif
Mano prioritetas šiai dienai būtų - investuoti į verslą. Nebūtinai pačiam būti už to verslo vairo. Tiesiog įdarbinti pinigus, ir užsiimti tuo ką moki geriau. O kur investuoti - čia jau niekas gatavo recepto ant lėkštutės neateš cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 25, 10:49)
Tai dar pamirštat NT mokestį, kurį gali įkalti betkuriuo momentu ir tik viršūnėlėse kolkas narstoma, kaip tai padaryti visuotinesniu mąstu. Ir ką? Ir nieko. Kai teks susimokėti už turimus žemės sklypus, sandėliukus, garažus, sodus, namus ir kt. objektus, tada ir flight minėti nepardavinėtojai atsigaus su klausimu "o kam mums to reikia??". Ypač jei tuo metu gaunamos pajamos bus šiaip sau, o mokestis pasijaus. Tai ką visi jie darys? Išstatys pardavimui. Nes nuoma nebepadengs kaštų, o jei ir padengs, tai vistiek bus nuostolis. Visas tas reikalas eis link dar vieno nusavinimo. Neturi iš ko išlaikyti NT? Vadinasi tu jo nevertas. Bus kaip JAV. Ten visi moka NT mokestį. Kaip ir kitose Europos šalyse. Ką darys prestižinio NT savininkai, jei tą mokestį uždės pirmam būstui? Gali taip padaryti? Gali. Bet čia tik svarstymai. Ar marinuos tą NT kaip agurkus stiklainiuose ir mokės kasmet tuos mokesčius? Lietuvoje nieko nėra stabilaus ir amžiams, kodėl flight manai, kad bus kitaip. Čia dar daug kas keisis ir karštos žarijos.

man rodos kad šiek tiek perlenki lazdą.
nori pasakyti, kad įvedus NT mokesčiu - pulsi pardavinėti visus savo turtus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2010 05 25, 08:06)
bet siai dienai savo buto neparduociau uz tokius juokingus pinigus, lai gyvena nuomininkai, as pakentesiu dar keleta metu ir parduosiu uz patrauklesne kaina. Siuo atveju, as turiu laiko ir galimybiu neparduoti.

Dabar jokiu budu neparduokit, laikykit, laikykit... veliau, kai kainos bus patrauklesnes, anot jusu, jus tik op, ir parduosit. po to tik op ir kita toki pati nusipirksit...

Ironizuoju, neisizeiskit... bet norejau parodyti, kaip kazkas rase, kad pinigai PINGA ir BRANGSTA. Geriau tureti daug "pigiu pinigu"? g.gif
Atsakyti
O kodėl tu vis man tai kiši? smile.gif Smalsu. Nori išbuožint biggrin.gif axa, kiek teko skaityti, tai NT mokestis galios visam NT. O kas yra NT? Žemė, butai, namai, garažai ir t.t. Už komercines patalpas ir taip mokamas tas mokestis. Gali to ir nebūti. Gal padarys tik prabangaus NT mokestį, gal dar kažkokį išskirtinį mokestį. Bet vis tik kalba sukasi apie visuotinius reikalus, kurie galiotų visiems. Kas turi geras pajamas, to mokesčio gal taip nepajaus, bet kas gauna nedideles ir/ar moka banko paskolas, tas mokestis gali ir paskandinti.
Atsakyti
Is serijos kas butu jeigu butu, kai bus tada ziuresiu, o ne dabar nervus gadinsiuos del to, ko siandien dienai dar nera, kita vertus visus istatymus labai graziai galima apeiti, nepazeidziant ju, tad... spreskit pacios. Kas liecia mano buta, pirkeja as jam jau seniai turiu, rastiskai jau seniai pasirasyta kas pirks, uz kiek pirks ir kada pirks, tad man tai didelio galvos skausmo nesukelia. Nt uzsikrauti neketinu, uzteks man namo, kaip axa sako investuoti i versla? taip, vyras investavo pries kelius metus, dziaugiames, dabar as ieskau terpes sau biggrin.gif galima sakyti jau radau. Nt rinka, visi pardavimai pirkimai ne man, tad tyrimu ir visokiu kitokiu svaiciojimu neieskau, pasakiau tik tiek, kiek pati matau. Kitas dalykas, Subjektyvi, niekada nemokeciau nei 2mln, nei 6 mln ar 20 mln, uz bakuze viduryje miesto, kodel? Todel, kad mano prioritetai namui, aplinkai yra visai kitokie nei tamstai, nematau reikalo moketi uz kelis arus zemes ir plytu kruva tokiu pinigu, nes, mano galva, tai visai nelogiska, nebent neturi kur deti pinigu. Miestas manes netraukia, smogas manes netraukia, pastovus masinu vaziavimas mane netraukia, teatrai, kabokai, vynines taip pat. Gyvenu lygiai 5 km nuo miesto ir dziaugiuosi.
Kitas dalykas del visokiu namo islaikymo kastu, cia yra lietuvio samoneje iauge, pasistatyti nama kuo didesni, giganta, kiek savo aplinkoje maciau pavyzdziu, kuomet namas dar tik projekto busenoje, visi pradeda sirgti gigantomanija ir to, ir ano reikia, kai galu gale pradeda skaiciuoti islaikymo kastus baisu pasidaro ir tada pradeda savo "kurinius" pardavineti. Ir siaip perkant/parduodant rizika visuomet islieka, jei mes zinotume, kas bus rytoj, mes tam ruostumemes, o dabar tegalim tik spelioti, o realiai gyvenam tokioje salyje, kur svarbus saliai istatymai priimami nakti ir kur piliecio nuomone kaip suns, i dangu neina, tad visi gyvena kaip ismano ir sukasi kaip ismano, subjektyvi laukia, kol nama gales nusipirkti viduryje miesto uz 100t, kazkas kitas gal laukia, kol nt bus uz dyka dalinamas.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2010 05 25, 15:36)
...o realiai gyvenam tokioje salyje, kur svarbus saliai istatymai priimami nakti ir kur piliecio nuomone kaip suns, i dangu neina, tad visi gyvena kaip ismano ir sukasi kaip ismano...

Hmmm... is jusu pasakymo atrodytu, kad gana realistiskai vertinat Lietuvos situacija, bet kartu, vos pora postu atgal, isreiskiat stipru isitikinima, kad NT pirkimai atsigaus ir kainos kazkada, apciuopiamoj ateity augs. Man butu idomu kuo jus remiate tokius optimistiskus savo lukescius. Tai kas gi pirks visa ta NT, kai Lietuvoj ir taip vienas didziausiu Europoj apsirupinimo NT procentas?
1. Ateinanti jaunimo karta, kuri pabaigs Lietuvos universitetus su skolu kupra uz moksla (priedo arteja prie pilnametystes "blokados" karta, kurios metu gimstamumas drastiskai krito ir taip niekada ir neatsigavo iki "tarybiniu" mastu)?
2. Ar tas jaunimas kur isvaziavo ir isvaziuos siekti mokslo i uzsienio univerus kur mokslas prieinamesnis?
3. "Klestinti ir nuolat auganti" Lietuvos vidutinoji klase?
4. Nepaisant tikslingu sveikatos apsaugos pastangu, nuolat didejanti pensininku armija?
5. Ar zadetieji ekonominiu emigrantu pulkai staiga, galu gale, patrauks namo issilge teisinio ir biurokratinio bezpridelo, nuliniu soc. garantiju ir tokios "puikios sveikatos apsaugos, kad skauda vien pagalvojus?
6. Right!!!! Kaip cia uzmirsau, taigi uzsienieciai vartus lauzo kaip nori Lietuvoj investuoti. Sako, juos ypac zavi ledine jura, lietingos vasaros vejuotame pajuryje ir neribotos Baltijos Triusio ekonominio proverzio perspektyvos.
7. Ar "saulelydzio slenyje/kalvoje/pelkeje" pastatytuose mokslo bastionuose aitvarai prinesh patentu, kaukai ir bildukai juos idiegs, ko pasekoje Lietuva po 10 metu taps aukstuju technologiju lydere ir patirties semtis suplude viso pasaulio post doc'ai paliks litovcus be vietos gyventi?
8. Visada lieka galimybe ekploatuoti naftos telkinius Baltijos juroje. Taigi, ar Lietuva pataps Europietiskaisiais Arabu Emyratais any time soon?
9. Marse rado vandens, vadinasi yra sansas rasti gyvybes formu. Saaaaugokis, marsieciai ateina!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 25 gegužės 2010 - 16:44
Zvelgiant is ekonomines puses, juk ekonomika yra linksmieji (kaip kam ne) kalneliai, jei buvo pakilimas, bus nuosmukis, yra nuosmukis, bus ir pakilimas, juk nesiruosiam siandien mirt, juk kazkas investuoja i naujas verslo sakas, kazkas dar kazka suka, o kam viskas? Todel, kad zmones tiki (zino), kad po kiek laiko ekonomikos lygis Lietuvoje kils, sutinku, kad tokiu kainu kokios buvo per buma, greitai nebus, bet kazkada mes vel turesim ta liaudiskai vadinama buma, juk cia Lietuva, kaip mes be bumu krizes dugna pasieksim (cia sarkazmas). Tiek, kad nuo ko cia viskas prasidejo, ogi nuo, kad pasakiau, kad kaiminysteje sklypai graipstomi, per nepilna menesi is 8 parduoti 6, tikrai ne uz kapeikas ir aro kaina issilaike ir ne tukstanciu nenukrito, tai visgi ne viska (kaip kai kurie isivaizduoja) galima nupirkti vos ne uz dyka, kas vertas tos kainos, ta ja islaike ir turi, tik jau kazkieno pasirinkimas pirkti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2010 05 25, 17:15)
Tai kas gi pirks visa ta NT, kai Lietuvoj ir taip vienas didziausiu Europoj apsirupinimo NT procentas?

Žinoma, kad niekas nieko nebepirks, visi, kurie dabar baigia studijas, pradeda dirbti, kuria šeimas etc. - gyvens palapinėse. smile.gif

Atsakyti
Nepirks. Bus taip, kaip buvo anksčiau. Ir taip buvo priimta. Jei nebus tinkamų banko sąlygų paskoloms, nebus sukauptų santaupų ar tėvų dovanotų "kraičių", nebus solidaus atlyginimo (kas vos pradėjusiems dirbti tolygu utopijai ar fantastikai). Glausis su tėvais vienam būste, nuomosis svetimus, tėvai vaikų labui keisis didesnius butus į du mažesnius ar pan. Kelių daug. Bet už tokias kainas, kokios yra dabar, krizės laikotarpiu nepirks.
Atsakyti
Na, tuomet jokio skirtumo, namas ar butas - vis tiek niekam jo nereikės, jei sugalvosi parduoti tongue.gif

Atsakyti
Jei sugalvosi parduoti už kosmonautiškas kainas, tai tikrai niekas nepirks. Bet jei sugalvosi nuomoti, tai gal. Bet. Betkokiu atveju liks vaikams. Ne tokia ir bloga perspektyva, jei turėsi už ką susimokėti reklaminamą NT mokestį tongue.gif

Vakar skaičiau, kad jau esame 2001 m. bedarbystės lygyje. Kažin, kaip tas faktas paveiks NT kainas.

Bet mes jau total OT varom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 26 gegužės 2010 - 10:06
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 26, 11:05)
Jei sugalvosi parduoti už kosmonautiškas kainas, tai tikrai niekas nepirks. Bet jei sugalvosi nuomoti, tai gal. Bet. Betkokiu atveju liks vaikams. Ne tokia ir bloga perspektyva, jei turėsi už ką susimokėti reklaminamą NT mokestį tongue.gif

Na, tai juolabiau - jokio skirtumo, namas ar butas smile.gif Ir tą, ir aną gali vaikams palikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 26, 11:05)

Man apskritai buvo keista kaip zmones pirko butus kai buvo bumas. Na kaip sakant yra seimu kuriems namai reikalingi niekur nepabegsi. Bet man tas burbulas visada kele nuostaba, kele nuostaba ir vis daugejanciu nauju automobiuliu gatvese. Kele nuostaba ir tai kad visi puikiai gyveno. Dabar supratau kad viskas i skola. Viskas uz nesutaupytus- uzdirbtus pinigus o uz skolintus svetimus pinigus. Ak kokie mes turtingi.
Dabar turiu as ta buta, zinoma noriu namo (o kas jo nenori), bet reik blyn mastyt kaip issimokesi. Visad galvojau. Dabar krizes metu nera sunku nes nepirkom buto uz 300000 tuksta. neemem naujo automobilio issimoketinai, baldus visus kas dovanojo pasiemiau. Ir zinokit ypac pakilimo metu buvau anot kitu durna.

Bet siandien pasakysiu kasmet isvaziuoja po viena miesta is Lietuvos. Idomu kas liks toj Lietuvoj. Kas bus potencialus pirkejai? Gal pesimistiskai mastau bet jauciu kad butu kainos nukritusios ir pasiliks. Bet tikrai nebekils. Mazesniuose miestose jauciu dovanai atiduos. Nama pasistacius dar dar jo verte nekris. KAs tures pinigus pirks nama o ne buta.
Atsakyti