Tuo ir noriu pasakyti, kad Tarande yra uzmiestis, o Perkunkiemis miesto ribose, o tarp ju koks nuotolis du trys kilometrai, tai degalu atzvilgiu ne kiek daug ir sudeginsi. P.s. Grigiskes jau priklauso Vilniaus miestui.
Man atrodo, kad namas bet kuriuo atveju yra geriau už butą vien dėl kiemo, privačios erdvės. Man ima juokas, kai girdžiu bendradarbius dejuojant, kad taip privargo sniegą kasdami. Duokit man namą, kiekvieną dieną iš ryto po 2 val. kastuvu mojuočiau... Bet niekas nieko niekam už dyką neduoda, o gaila
Gyvenu 70,49 kv. m. bute, bet taip norėčiau namuko, kad ir tokio paties ploto, visai mažytuko, kiemo, žolės. Sniegą rytais kast savo kieme norėčiau. Deja, dirbu tokį darbą (mėgstamą), kuris nėra labai gerai mokamas, todėl namukas, kiemas, kuriame mano vaikas galėtų lakstyt nebijodamas svetimų šunų, nuorūkų ir pan. yra tik svajonė. Na, nebent įvyktų koks stebuklas, bet nebetikiu aš jais.

QUOTE(Kitas Vardas @ 2010 03 07, 13:43)
Na, o vienas iš svarbiausių argumentų įsigyjant namą - tai arba "užkniso daugiabutis", arba " noriu savo kiemo, tylos ir švaresnio oro"
Kiekvienam savi pasirinkimai

Kiekvienam savi pasirinkimai

Jau ne vienoje temoje diskutavom, kad nuosavas kiemas tylos ir švaraus oro dar negarantuoja

Subjektyvi, juk kazkada neseniai rasei, kad planuojat nama pirkt ar statyt, ar jau pasikeite planai?
QUOTE(nrimto @ 2010 03 07, 15:32)
Man atrodo, kad namas bet kuriuo atveju yra geriau už butą vien dėl kiemo, privačios erdvės. Man ima juokas, kai girdžiu bendradarbius dejuojant, kad taip privargo sniegą kasdami. Duokit man namą, kiekvieną dieną iš ryto po 2 val. kastuvu mojuočiau... Bet niekas nieko niekam už dyką neduoda, o gaila
Gyvenu 70,49 kv. m. bute, bet taip norėčiau namuko, kad ir tokio paties ploto, visai mažytuko, kiemo, žolės. Sniegą rytais kast savo kieme norėčiau. Deja, dirbu tokį darbą (mėgstamą), kuris nėra labai gerai mokamas, todėl namukas, kiemas, kuriame mano vaikas galėtų lakstyt nebijodamas svetimų šunų, nuorūkų ir pan. yra tik svajonė. Na, nebent įvyktų koks stebuklas, bet nebetikiu aš jais.

Pritariu...Kai statėmės namą, o ir vėliau, kai maniškis t.Y. MB padejuodavo, kad sunku ir t.t., aš sakydavau, kad daug kas pavydi mums mūsų darbų ir rūpesčių, nes namas yra

grįžau iš Vilniaus kaip tik šiandien.. sesę lankiau. vakarykštis nutikimas. mašiną trumpam pasistatėm kitam daugiabučio kieme, nes savam vietos neradom.. po 10 minučių išeinam ir randam raštelį už stiklo užkištą ,,pone, jei dar karta pastatisit mašiną čia, rasit visa ketures padangas pradurtas" . kalba netaisyta
.. sesuo kaip tik ruošiasi namo statybai . ir laukia nesulaukia.. turbūt suprantama kodėl

QUOTE(ilonux @ 2010 03 07, 17:50)
Subjektyvi, juk kazkada neseniai rasei, kad planuojat nama pirkt ar statyt, ar jau pasikeite planai?
Nepasikeitė. Kolkas "zonduojam" situaciją nuolat ir žiūrim kas vyksta, nes NT kainos Lietuvoje vis dar neadekvačios ir neatitinka realybės. Mes niekur neskubam.
westa, galiu užtikrint, kad tokia padėtis tik specifiniuose rajonuose, o ne visur. Kituose rajonuose net ir užkištuose kiemuose kaimynai sugeba "susitarti" ir randa kur kišti auto. Mūsų rajone sočiai laisvų vietų, tad tokių "čiūdų" dar nepasitaikė.
Na su zemes sklypais tai truputeli sunkoka, nera didele pasiula normaliu sklypu uz normalia kaina, o jeigu pirkti pastatyta nama tai kitas reikalas, bet kiti niuansai yra kam jis statytas ar pardavimui ar sau.
Atmetant kainą, kas yra derybų objektas, netinka keli momentai iš esamų jau pastatytų objektų: ne tokia ir gera ar tinkama vieta, per mažas sklypas arba kažkas nestandarto, "savotiška" architektūra, "savotiškas" interjeras. Pastarasis dažnam pardavėjui atrodo kaip total prabanga ir labai super, mums gi vienintelis verdiktas - reiks kapitalinio remonto, o tai papildomi kaštai, o tai kerta per kainą. Va ir viskas. Todėl kartais butas centre neatrodo labai bloga alternatyva, ir vėl grįžtam prie taško A.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 07, 19:56)
westa, galiu užtikrint, kad tokia padėtis tik specifiniuose rajonuose, o ne visur. Kituose rajonuose net ir užkištuose kiemuose kaimynai sugeba "susitarti" ir randa kur kišti auto. Mūsų rajone sočiai laisvų vietų, tad tokių "čiūdų" dar nepasitaikė.
o kas tas specifinis rajonas

Oi tik nereikia
Galiu plėtotis, ką reiškia specifinis rajonas, bet ne apie tai tema. Specifinis - tai nebūtinai kažkas negatyvaus ar be ryšio
Žvelk giliau.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 07, 21:43)
Oi tik nereikia
Galiu plėtotis, ką reiškia specifinis rajonas, bet ne apie tai tema. Specifinis - tai nebūtinai kažkas negatyvaus ar be ryšio
Žvelk giliau.

tai jau tikrai, kad nereikia