Įkraunama...
Įkraunama...

kas iš mamų yra psichologės?

QUOTE(Atlantida @ 2009 12 06, 18:43)
O ar yra kokiu ziniu del psichologu licenzijavimo? Kiek as zinau, viskas ten pristabdyta, vel svarstoma. Bet kai ka gal turetu gasdint, kad projekte parasyta, kad licenzija gales gaut tik bakalaura ir magistra baige psichologai... Pati pazistu keleta tokiu zmoniu, kurie baige Tik psichologijos magistra, tai jiems bus ne kas...

Del psichologu licenzijavimo kol kas stilis. kiek zinau ten kazkas vyksta, esame procese. Tarp kitko licenzijavimas manau kertinis akmuo, del kurio kaikurie psichologai jaucia nepilnavertiskumo kompleksa pries psichiatrus, o psichiatrai jauciasi pranasesni.
as pvz tik uz licenzijavima.
Atsakyti
4u.gif Sveikutės

Reikia jūsų pagalbos. Gal kuri nors turite klinikinio (ar sveikatos) psichologo pareigybių aprašymą ar kitą kokį dokumentą, kuriame būtų nurodyta, kiek valandų skiriama konsultavimui, tyrimams, savišvietai ir pan. ar bent jau kažko panašaus, kas apibrėžtų šios srtities psichologų darbą... g.gif

Mokyklinių psichologų pareigybinių instrukcijų tai yra, bet jos netinka schmoll.gif

Nekantriai laukiu iš jūsų žinių ir (arba) kokio dokumentėlio į AŽ arba čia.

Atsakyti
Vis dar labai reikia blush2.gif
Atsakyti
Na žinok bandžiau ieškoti, bet ir aš nerandu g.gif Bandysiu pasiklausinėti kitų, jei ką pranešiu
Atsakyti
QUOTE(Shokoladka @ 2009 12 07, 20:01)
4u.gif Sveikutės

Reikia jūsų pagalbos. Gal kuri nors turite klinikinio (ar sveikatos) psichologo pareigybių aprašymą ar kitą kokį dokumentą, kuriame būtų nurodyta, kiek valandų skiriama konsultavimui, tyrimams, savišvietai ir pan. ar bent jau kažko panašaus, kas apibrėžtų šios srtities psichologų darbą... g.gif

Mokyklinių psichologų pareigybinių instrukcijų tai yra, bet jos netinka  schmoll.gif

Nekantriai laukiu iš jūsų žinių ir (arba) kokio dokumentėlio į AŽ arba čia.

Psichikos sveikatos centre, pamenu, buvo ta pareiginė, bet konkrečių valandų nebuvo surašyta. Ji tokia bendra labai. Jei labai reikia, galiu pamėginti susisiekti su kolegom, duotų gal.
Atsakyti
Net neisivaizduoju, kaip gali ivest licenzijavima, jei iki siol tokia betvarke su metodikom. Kuo mes idomu tada zmones tirsim? O juk bus negaaaalima neadaptuotas metodikas naudot... o dirbt tai kazkaip tai reikes... Mano manymu, pirmiausia jie turi sprest klausima del metodiku.

Mergaites, ar moketes kazkur psichoterapijos? As masciau ir nesusimasciau, gal todel kad darbe tiek daug psichodiagnostikos, tad uztenka ir trumpalaikio konsultavimo ziniu. Tiesa, biski meno terapijos apmokymus baigus, ta taikau su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2009 12 12, 08:56)
Net neisivaizduoju, kaip gali ivest licenzijavima, jei iki siol tokia betvarke su metodikom. Kuo mes idomu tada zmones tirsim? O juk bus negaaaalima neadaptuotas metodikas naudot... o dirbt tai kazkaip tai reikes... Mano manymu, pirmiausia jie turi sprest klausima del metodiku.

Mergaites, ar moketes kazkur psichoterapijos? As masciau ir nesusimasciau, gal todel kad darbe tiek daug psichodiagnostikos, tad uztenka ir trumpalaikio konsultavimo ziniu. Tiesa, biski meno terapijos apmokymus baigus, ta taikau su vaikais.

Mokiausi, baigiau. Man atrodo, jau rašiau.
Man atrodo, kad psichoterapijai reikia turėt pašaukimą ir ... klientų. Kainuoja bet kuri iš studijų programų daug, net labai daug, užtrunka ilgai (visos mano studijos užtruko septynerius metus - bet čia ko gero pats ilgiausias variantas) ir turint tik racionalius, pragmatiškus lūkesčius greitai galima nusivilti.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2009 12 12, 08:56)
Tiesa, biski meno terapijos apmokymus baigus, ta taikau su vaikais.

O kur mokeisi meno terapijos?
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2009 12 10, 16:36)
Na žinok bandžiau ieškoti, bet ir aš nerandu  g.gif  Bandysiu pasiklausinėti kitų, jei ką pranešiu

QUOTE(Mirga @ 2009 12 10, 19:15)
Psichikos sveikatos centre, pamenu, buvo ta pareiginė, bet konkrečių valandų nebuvo surašyta. Ji tokia bendra labai. Jei labai reikia, galiu pamėginti susisiekti su kolegom, duotų gal.

Būčiau labai dėkinga. Ir lauksiu žinių. blush2.gif

O dėl psichoterapijos ir aš pasisakysiu, jums leidus smile.gif Manau ji suteikia didesnio pasitikėjimo savo, kaip asmens (vien jau ~200 val asmeninės terapijos ką reiškia) ir konsultanto, jėgomis, leidžia giliau pažvelgti į problemas. Aišku, prisideda ir titulas prie pavardės bei kinta konsultavimo įkainiai. Kita vertus, prisirišimas prie vienos psichoterapijos, manau, riboja. Taigi, matyt, geriausia būtų eklektinė psichoterapija. O tam reikia gerai susipažinti su keliomis paradigmomis, kas sunkiai įmanoma (turiu omeny pabaigti kelias psichoterapijos mokyklas). Kolkas aš esu apmąstymų kelyje, mokytis ar nesimokyti toliau psichoterapijos, jei mokytis tai kur (pusiaukelėje tarp egzistencinės, kognityvinės ir adlerietiškos, iš šalies spaudimą turiu dėl analitinės)...Taigi aišku, kad niekas neaišku smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš psichologijos antrakursė, bet vis tiek į kompaniją paišausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2009 12 16, 15:19)
Sveikos smile.gif Aš psichologijos antrakursė, bet vis tiek į kompaniją paišausi biggrin.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif O kur mokaisi?
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2009 12 16, 15:19)

nenusivylei įstojus?

ką manot apie bakalauro mokslus užsieny? konkrečiai švedijoj, lunde
Atsakyti