Įkraunama...
Įkraunama...

kas iš mamų yra psichologės?

QUOTE(sarmi @ 2010 09 10, 16:26)
Šiandien draugė atsiuntė filmuką 'į temą'. Peržiūrėkit laiko turėdamos, įdomu ir tokia informacija.

http://www.homosanit...ties_industrija

Siaubas doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2010 09 10, 22:51)

baisiausia, kad realus
gal kazkiek ir sutirstina.. to nezinau, bet kad "paprasti" medikai piktnaudziauja vaistais tai faktas, o psichiatrai kai taip elgiasi, tai dar baisiau... manau ir tas masinis nutukimas amerikoje is dalies gali buti su tuo susijes. o masinis augimas psichikos sutrikimu tai manau ir tiesiogiai susijes... Dabar jau augai vaikai tu, kurie buvo "gydyti" psichika veikianciais vaistais, paauge ir patys gauna tu vaistu... pasekmes visuomeneje amerikos ypac ryskios. Ypac ziauru su tuo demesio sutrikimu, pamirsau LT pavadinima ADHD, bet koks judresnis vaikas gauna sia diagnoze ir yra pumpuojamas vaistais..
Atsakyti
Matot, ne viskas taip paprasta. Klausimas, kiek tuos visus nusikaltimas isprovokavo vaistai, o kiek vaiko liguista psichika (juk vaistai buvo israsyta nuo kazkokios ligos)...
Demesio ir hiperaktyvumo sutrikimas - ADHD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 11 rugsėjo 2010 - 09:30
Labai norėjosi diskusijos po šio filmo. Mano mintys po jo - mokslo ir praktikos prieštaringumas, subjektyvumas...ir komercijos dvasia....
Kalbant apie tokio pobūdžio nusikaltimus - USA ypatingai jais garsėja, nepriklausomai nuo to, ar buvo nustatyta diagnozė ar ne. Bet...sutinku, kad vaistai negali būti psichologinių problemų sprendimas. Mano sūnus gėrė 'Ritaliną'. Visa laimė, kad 'atėjau į protą' ir nutraukiau vartojimą. Kiek žinau Amerikoje yra tėvų, kurių vaikai nukentėjo nuo to vaisto, klubas. Įsikūrė po to, kai vienas paauglys mirė.
Ir šiaip, filme daug tiesos. Dėl psichologinių mokslinių tyrimų nebuvimo, nepagrįstumo ir pan.
Žinoma, galima abejoti ir žiniasklaidos pateikta informacija. Juk negali žinot ar kam nors būtent taip pateikta ji yra naudinga. O ir žurnalistai pakreipia viską taip kaip reikia. Pvz. informaciją per LT kanalus aš senai atsirenku. Jausmas, kad viskas ten nupirkta ir rodoma tai, kas 'plauna visuomenei smegenis'.
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 09 11, 10:26)
Matot, ne viskas taip paprasta. Klausimas, kiek tuos visus nusikaltimas isprovokavo vaistai, o kiek vaiko liguista psichika (juk vaistai buvo israsyta nuo kazkokios ligos)...
Demesio ir hiperaktyvumo sutrikimas - ADHD

nesakau kad negalejo buti taip, bet kaip daznai tuos vaistus paskiria, nors zmogus viduje turi pakankamai resursu susitvarkyti su savo bedomis...

arba kai tas fiktyvus pacientas nuejo pas psichiatrus ir kiek jam visko pasiule nuo raminanciu/slopinanciu iki ...

o komercijos dvasia ir tarp parastu mediku labai stipri... uztenka nueiti ir israsys tau zymiai daugiau nei reik, liudniausia kai tai daro su vaikais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 11 rugsėjo 2010 - 17:45
Ruošiuosi poklabiui dėl psichologės darbo privačiame kabinete. Ko gali klausinėti? ar reikia pasiimti diplomą? Gal kas kokių patarimų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 08, 15:48)
Ruošiuosi poklabiui dėl psichologės darbo privačiame kabinete. Ko gali klausinėti? ar reikia pasiimti diplomą? Gal kas kokių patarimų? 4u.gif

Labai įdomu. Jei nesunku, parašykite PO. Koks buvo tas pokalbis?
Smagu, kad dar nors kažkas randa galimybių darbintis psichologu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 08, 14:48)

Manau, verta nestis diploma, gali paprasyt parodyt. Va prieda prie diplomo reciau paziuri, bet irgi reikia turet.
As kazkada tokiam dalyvavau, bet su manim net rimtai nekalbejo, - mat tada buvau dar bestudijuojanti magistraturoje, jiems matyt profo reikejo. Tik kam tada susitikima skirt reikejo? g.gif

Ispudziai tikrai idomu.
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2010 10 09, 01:22)
Labai įdomu. Jei nesunku, parašykite PO. Koks buvo tas pokalbis?
Smagu, kad dar nors kažkas randa galimybių darbintis psichologu  4u.gif

QUOTE(Atlantida @ 2010 10 09, 10:13)
Manau, verta nestis diploma, gali paprasyt parodyt. Va prieda prie diplomo reciau paziuri, bet irgi reikia turet.
As kazkada tokiam dalyvavau, bet su manim net rimtai nekalbejo, - mat tada buvau dar bestudijuojanti magistraturoje, jiems matyt profo reikejo. Tik kam tada susitikima skirt reikejo?  g.gif

Ispudziai tikrai idomu.

Parašysiu paskui, kaip viskas praėjo 4u.gif Aš baigus tik bakalaurą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 09, 12:37)
Parašysiu paskui, kaip viskas praėjo  4u.gif  Aš baigus tik bakalaurą  ax.gif

Mazoka privaciai veiklai, bet gal pasiseks... svarbu, kaip save parodysi...sekmes... thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, kolegės,
gal kuri turite S. Sarasono "Vaikų mokyklinio nerimastingumo skalę" ir jos raktą? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
Mamytės psichologės, labai ieškau pirkti šių knygų:

MASLOW. MOTYVACIJA IR ASMENYBĖ.
user posted image

BERESNEVIČIENĖ. JAUNO SUAUGUSIOJO PSICHOLOGIJA.
user posted image

PERMINAS IR KT. ASMENYBĖ IR SVEIKATA: TEORIJŲ SAVADAS.
user posted image

Lauksiu pasiūlymų per AŽ.
Atsakyti