Bet pagalvojau, tempas tai dieve padėk..... Ir įtampa didelė.
Turbūt atlaikyt nelengva...
Cesaria, dar karteli tau dekoju uz pagalba del Dailes terapijos. Padejai nerealiai, bent jau zinau kokiu keliu eiti
Tarp kitko, dirbant su vaikais ar su atitinkama zmoniu grupe, tai nepamainomas dalykas. Tai dabar studijuoju ir artimiausiu metu pradesiu kibti i dailes studijas
Kad piesiu...
O kas liecia testines studijas, tai tempai pagreitinti, bet gal ir gerai, manau, kad gaunama tik koncentruota medziaga, o ne dar kruva marazmu
kaip, kad kartais buna tokiu papilstymu dieninese studijose. Antra vertus, dienines turi savu dziaugsmu ir pliusu
Testines ir piniginiu atzvilgiu geriau iseina, kiek girdejau. Kam tai aktualu.
Ir apskritai, psichologija - (na cia pasigirkim save) yra nerealus mokslas, sau apie save

QUOTE(margaritele @ 2007 05 05, 23:30)
Cesaria, dar karteli tau dekoju uz pagalba del Dailes terapijos. Padejai nerealiai, bent jau zinau kokiu keliu eiti
Tarp kitko, dirbant su vaikais ar su atitinkama zmoniu grupe, tai nepamainomas dalykas. Tai dabar studijuoju ir artimiausiu metu pradesiu kibti i dailes studijas
Kad piesiu...
O kas liecia testines studijas, tai tempai pagreitinti, bet gal ir gerai, manau, kad gaunama tik koncentruota medziaga, o ne dar kruva marazmu
kaip, kad kartais buna tokiu papilstymu dieninese studijose. Antra vertus, dienines turi savu dziaugsmu ir pliusu
Ir apskritai, psichologija - (na cia pasigirkim save) yra nerealus mokslas, sau apie save 

Man irgi psichologija nereali. Tikrai dziaugiuosi, kad ja mokausi.
Beje, mano giminaite, gyvenanti Palangoje, yra baigusi dailės akademiją ir labai domisi dailės terapija. Taip pat norėtų dirbti su vaikais. Ir šiaip yra labai mielas žmogus. Čia šiaip parašiau, maža ką... Kitą kartą būna, kad turi kažkokių minčių, o nėra bendraminčių.

Kazko tylu ramu pas mus, kas darosi?
Sesijos metas arteja?
As tai vis dar su ta dailes terapija terliojuosi, bet kuo toliau tuo smagiau darosi, manau prisiminsiu jaunas dienas Dailes mokykloj. Tik kazkaip nelabai isivaizduoju kaip su pacia analize viskas klostysis, nes pagal Rafaeli pirma vaikas piesia ka nori, paskui jau pagal tam tikrus suformuotus kriterijus (spalvas, technikas ir pan.). Juolab, kad nelabai pas mus pletojamas metodas, itariu, kad del laiko stokos, kazin kokios tendencijos vyraus ir kokias isvadas bus galima padaryti. Juolab, kad piesiniu specifika labai itakoja socialine padetis, emocinis lygmuo. Jau labai gresmingai atrodo bandyti viska apjungti i viena

Tikrai sesija ant nosies...

QUOTE(CESARIA @ 2007 05 11, 17:12)
brrr, ir neprimink...
Margaritele,
jei ne paslaptis, ka Tu dirbi? Suprantu, kad darbas susijęs su vaikais. Įdomu būtų konkrečiau. Aš paskaitinėjau šiek tiek Rafaelį, todėl ir domiuosi
jei ne paslaptis, ka Tu dirbi? Suprantu, kad darbas susijęs su vaikais. Įdomu būtų konkrečiau. Aš paskaitinėjau šiek tiek Rafaelį, todėl ir domiuosi

Sveikute, jo Rafaelis tai labai idomus reiskinys, pati dabar pribiegom tik paskaitau, ir siek tiek bandau pradeti pagal ji dirbti. Siaip as dirbu vienoje privacioje klinikoje, tai tenka labai daznai ir su vaikais susidurti
Kad nebutu vien tik teoriniu metodu knyginis taikymas, tai norisi koki nauja metoda ivesti i darbo praktika
O sesija jau arteja kaip pavasarinis lietutis ir vis neramina dusia, kaip cia kas eisis. Cesaria, kelintam tu kurse ir kokie egzai laukia? Prisimenu, kiekviena sesija tokia savotiskas mini spektaklis su spec efektais, pilna sirdis baimes ir atodusiu, kai viskas pasibaigia ir iseini is egzo sviesdama kaip saulyte
Tiesa, kad jau pakalbom apie mokslus, ar tau gestaltpsicgologija yra universitete? Nes as tai distanciniu budu Liubeko univeristete (Vokietija) tokias kaip sutrumpintas studijas "lankau".
Visai idomu, juolab, kad studiju specifika tokia, kad beveik nereikia is namu iseiti, viskas pastu
Idomu butu palyginti metodologijas, jei pas jus yra sita kryptis, nes KU tai neturejo, kiek irdejau katedroj kalbas tik nuo kitu metu planuoja patobulinti programas ir bus gestalatas
Tai tiek minciu ir pamastymu si vakara. Kantrybes, sviesos ir vilties... Labanakat.

QUOTE(margaritele @ 2007 05 16, 00:22)
Sveikute, jo Rafaelis tai labai idomus reiskinys, pati dabar pribiegom tik paskaitau, ir siek tiek bandau pradeti pagal ji dirbti. Siaip as dirbu vienoje privacioje klinikoje, tai tenka labai daznai ir su vaikais susidurti
Kad nebutu vien tik teoriniu metodu knyginis taikymas, tai norisi koki nauja metoda ivesti i darbo praktika
O sesija jau arteja kaip pavasarinis lietutis ir vis neramina dusia, kaip cia kas eisis. Cesaria, kelintam tu kurse ir kokie egzai laukia? Prisimenu, kiekviena sesija tokia savotiskas mini spektaklis su spec efektais, pilna sirdis baimes ir atodusiu, kai viskas pasibaigia ir iseini is egzo sviesdama kaip saulyte
Tiesa, kad jau pakalbom apie mokslus, ar tau gestaltpsicgologija yra universitete? Nes as tai distanciniu budu Liubeko univeristete (Vokietija) tokias kaip sutrumpintas studijas "lankau".
Visai idomu, juolab, kad studiju specifika tokia, kad beveik nereikia is namu iseiti, viskas pastu
Idomu butu palyginti metodologijas, jei pas jus yra sita kryptis, nes KU tai neturejo, kiek irdejau katedroj kalbas tik nuo kitu metu planuoja patobulinti programas ir bus gestalatas
Tai tiek minciu ir pamastymu si vakara. Kantrybes, sviesos ir vilties... Labanakat.

As baigiu trečią. Man šį semestrą kursinis darbas (jau parašiau, tema - netinkamo elgesio motyvacija), psichodiagnostika, kognityvinė, emocijos ir motyvacija. Praktiškai visi dalykai įdomūs. O dėl to mini spektaklio tai Tu gerai pasakei, man irgi taip pat, nors viską būnu puikiai išmokus...
Geštaltpsichologijos pas mus nėra... Ir nenusimato pagal mokymosi planą.
O tos studijos Vokietijoje, tai aišku vokiečių kalba? Būtų labai įdomu sužinoti daugiau.

Sveikute, Cesaria, o kursinis gana idomia tematika, tokia savotiska priestara, nes paprastai buna "tinkamo elgesio motyvacija", "aktyvius pardavimus vykdanciu vadybininku motyvacija" ir t.t.
Visada aktualu ir idomu tai, kas dar nenuvalkiota
Studijos Liubeke tai tokios "paštinės" kaip kad as sakau. Gaunu siuntineli karta per menesi, pervedu eurus ir siunciu atsakymus i atsiustas uzduotis. Siaip zinai toks savotiskas testu sprendimas
Amzina karusele. Kokybes atzvilgiu, aisku, tai nera idealus variantas, bet tai kad gauni vadinama licenziato diploma, po 2,5 metu tai vilioja ir savotiskai duoda pliusai, kuri gali itraukti veliau i Curiculum Vitae, kai pradedi ieskoti darbo. Neatejo mano vienas "pacientas", tai turiu laisva valanda ir lieju savo mintis
O siaip labai malonu pasidalinti mintimis, apie tai kas bendra...
Po studiju mano koleges kazkur tai issklido, tai toks profesinio vienisumo sindromas turbut aplanke ir mane pacia
Trecias kursas, tai ir pabaiga jau ne uz kalnu
Neraliai psiilgstu dieniniu studiju, kazkaip vis dar norisi ilisti i amzinos studentes kaili ir pabuti ta nerupestinga mergaite... Kaip mano mama sako, kol universitete tol esi jaunas
Ir is tiesu, pasiziuriu i savo tevus grizusi namo ir taip gera pasidaro, tokia pulsuojanti energija ju sirdyse ir mintyse. Visgi destytojus matyt labai studentai itakoja
As irgi turesiu rudeni pradeti destyti universitete, tai tokioj euforijoj sklandau, kad net girtis visiems norisi
Gavau keleta paskaitu ir vesti laboratorinius darbus. Akademine bendruomene visada buvo mano antrieji namai, kuriuose labai jauku ir gera
Tai tiek popietiniu gairiu siandien. Skaidriu minciu, teisingu ieskojimu ir atradimu kasdienybeje ir iki malonaus

QUOTE(margaritele @ 2007 05 05, 23:30)
Kad piesiu...

dėl koncentruotos medžiagos tai čia galima gimčytis. Pvz Goštauto paskaitos arba Pilkauskienės.. Pilstymas iš tuščio į kiaurą, naudos 0. Va, dabar klausėm paskaitos apie Žmogaus raidą amžiaus tarpsniais. Tai papasakojo apie vaisiaus augimą, gimdymą, vaiko vystymąsi ir t.t. Anatomija gryna, o kur psichologija? Be to, viskas tiek sugrūsta, taip greit, kad dažnai nieko nespėji. Pvz iš 6 paskaitų Pilkauskienės ciklo, mum tebuvo 2. Va taip gavosi universitetui besitvarkant.
Šią savaitę intensyvus kursas. Atvažiavęs profesorius iš JAV ir dėsto į Sprendimą orientuotą trumpalaikę terapiją. Tikrai įdomu, tik viskas anglų kalba, paskaitos nuo 9 iki 16 kasdien, labai pavargstam. Kiek tos naudos, tai velniai žino. Bet įdomu.
Taip, daug kas nuo dėstytojų priklauso. Neatsimenu nei vieno, kad būtume sėdėję išsižioję per paskaitas... Deja.... Na, gal Šinkariova kai dėstė psichiatriją, kadangi jinai dirba ligoninėje, turi jau nemažą praktiką, todėl ir gali pateikti krūvas pavyzdžių iš gyvenimo.
Margaritele, o Tu dirbti pradėjai baigus bakalaurą? Kaip sekėsi susirasti darbą?
Džiaugiuosi už Tave, kad pradėsi dėstytojauti. Sveikinu
Man irgi akademinė bendruomenė labai jėga, gerai jaučiuosi aš tarp tų žmonių. 
Tiesa, dar norėjau paklausti, kaip tu moki vokiečių kalbą? Laisvai? Ir kaip susiradai tuos mokslus?
Margaritele, o Tu dirbti pradėjai baigus bakalaurą? Kaip sekėsi susirasti darbą?
Džiaugiuosi už Tave, kad pradėsi dėstytojauti. Sveikinu

Tiesa, dar norėjau paklausti, kaip tu moki vokiečių kalbą? Laisvai? Ir kaip susiradai tuos mokslus?