Labai graziai ziurisi virvele,o jau kokios saunios kelnytes

Netycia uztikau cia tema
Senai esu girdejusi apie daugkartines sauskelnes, o dabar laukiuosi, tai jau pradedu galvoti, kad tikrai bandysiu naudoti tokias ir aisku siuti, nes pirkti, tai kaina.... Galvoju pradeti tik parsivezus is ligonines (gal ir ankstokai galvoju, dar tik 13 sav nestumas, bet...
).
Turbut pradziai bandysiu siuti tokias, kad iklotas tiesiai ant uzpakaliuko detusi, be jokiu kiseneliu... Man kolkas taip atrodo paprasciausiai naujagimiui. Tai va, bet dabar mastau is ko tuos iklotus daryti. Sitoje nuorodoje, kur kazkas imete, http://www.spaudes.ten.lt/ patraukliausiai atrodo bambuko audinys, atrodo minkstas ir svelnus
Gal kas galit patarti is patirties - kokia medziaga geriausia lietimuisi su kudikio uzpakaliuku ir paskui kuri geriausiai sugeria, tuomet butu galima padaryti dvisluoksnius iklotus (gerai sugerianti ir malonu uzpakaliukui)
O tos vilnonines kelnytes reikalingos, kad nepraleistu sisiuko? Toje pacioje nuorodoje yra ir vilna, ten raso, kad ja reikia velti, o kaip? Isskalbti pries siunant?
Ar ne per karsta bus su tokia "amunicija"?
Ar daznai patalyne suslampa? Reikia galvoti kiek komplektu patalynes reiks
Ar tiesiate ka nors ant ciuzinuko?
Ir kaip keliaujate i lauka ar i svecius? Nebuna tokiu atveju, kad apsysina zmoniu?
Gal ir juokinga, bet leliuka tikrai daug nores paniurkyti, tai nejaugi kiekviena ir ispeti, kad atsargiai, be pampers lelius, tai gali laukti siurprizo
Maniskis gims ziema, tai galvoju kaip cia daryti su lauku, nes daznai praleisim lauke, tai kas tada, nepakeisiu ar nepatikrinsiu juk lauke
Deti vienkartines?
Turbut verta keleta pasidaryti ir is neperslampamos medziagos?
P.S. Gal kas domejotes kainomis siu medziagu ?
Bambuko audiniai
Kanapės audiniai
Vilnos "interlokas"
Flanelė
PUL (poliuretano laminatas)
Aciu kam uzteks kantrybes
Papildyta:
Ir dar truputis
Kokius vystyklus siunate? Pagal amziaus grupe? Jeigu man reikia nuo naujagimio, tai iki kokio amziaus man jos tiks?
Tu one size as nenoriu, nenoriu, kad leliukas skestu vystykluose... negaliu atsidaryti iskarpu, kur jus imetete, neturiu tokiu programu, nesenai windows perrase... Gal kas turite scema nubraizyta su centimetrais?

Turbut pradziai bandysiu siuti tokias, kad iklotas tiesiai ant uzpakaliuko detusi, be jokiu kiseneliu... Man kolkas taip atrodo paprasciausiai naujagimiui. Tai va, bet dabar mastau is ko tuos iklotus daryti. Sitoje nuorodoje, kur kazkas imete, http://www.spaudes.ten.lt/ patraukliausiai atrodo bambuko audinys, atrodo minkstas ir svelnus

O tos vilnonines kelnytes reikalingos, kad nepraleistu sisiuko? Toje pacioje nuorodoje yra ir vilna, ten raso, kad ja reikia velti, o kaip? Isskalbti pries siunant?

Ar daznai patalyne suslampa? Reikia galvoti kiek komplektu patalynes reiks

Ir kaip keliaujate i lauka ar i svecius? Nebuna tokiu atveju, kad apsysina zmoniu?

Turbut verta keleta pasidaryti ir is neperslampamos medziagos?
P.S. Gal kas domejotes kainomis siu medziagu ?
Bambuko audiniai
Kanapės audiniai
Vilnos "interlokas"
Flanelė
PUL (poliuretano laminatas)
Aciu kam uzteks kantrybes

Papildyta:
Ir dar truputis

Kokius vystyklus siunate? Pagal amziaus grupe? Jeigu man reikia nuo naujagimio, tai iki kokio amziaus man jos tiks?

QUOTE(nendre @ 2010 07 31, 17:36)
sveika,
dėl vystyklų išmtavimų - šitoje lentelėje yra kaip suprantu kelių firmų vystyklų išmatavimai. http://www.diapersew...easurements.htm
aš pagal ją siuvau naujagimiškus vystyklus - gavosi visai neblogai, tik labai jau maži - mano panelei po dviejų savaičių jau veržė (o gimė nedidelė, 3,5 kg). tad siuk gal small dydį.
arba dar galima paimti vienkartinę sauskelnę ir pagal ją pasiuti vystyklų. aš dabar tokius pasiuvau, man labai gražiai gavosi.
bet šiaip kai išaugom tuos naujagimiškus vystyklus, tai vystyklų ir nenaudojom - tiesiog dėjau merliuką sulankstytą į skinijos vilnones pėdkelnes, iki 4 mėnesių vieną sisiuką atlaikydavo. jei vilnonių pėdkelnių nesurasi, ar šiaip baisu kad praleis - tai galima į pėdkelnes ar triusikus dėti sugeriantį sluoksnį (merliuką arba bambukinį), plius vilnonį įklotuką (aš sukirpau iš vyro megztinio). tada ir kelnyčių nereikia, jei bijai kad bus karšta. tas vilnonis įklotukas labai daug skysčio sulaiko. aš juos tokius "projektavau", kad nesiliestų prie kuno, nes megztinis nelabai švelnus.
vilnones kelnytes mes dėjom tik į lauką ir miegot. nei sušala nei praleidžia, viskas ok, bet gi pati išbandysi.
dėl svečių - taigi jei ir prasisios pro šonelį, tai tik toj vietoj ir jausis, net jei kitas žmogus ant rankų laikys - nesušlaps. na, mum dar nepasitaikė svetimos sofos apsisiot.

bet vat aš savo leliukų niekam palaikyt neduodu

į lauką žiemą visai patogu - tiek vilnonių sluoksnių ant vaiko dėjau, kad tikrai nebuvo baisu kad kur peršlaps. prie užpakaliuko nesušala tikrai, na nebent kiaurai prasisiotų - tada sušaltų. mum taip nepasitaikė.
patalinė pas mus vasarą kartais sušlampa, nes gaila dėti vilnones kelnes, o įklotus prasisioja. pro vilnones kelnes nekart dar neprabėgo (na gal pačioj pradžioj, kol jos dar naujos). na bet aš šiaip ar taip paklodę keičiu kas antrą dieną, o turiu jų tik tris. vistiek gi vystyklus skalbsi kasdien, tai užteks tų trijų paklodžių per akis. kaldra tai nesušlampa.
Tik sugalvojau nusipirkti bambukinio audinio įklotams siūti ir spaudės.lt sustabdo audinių siuntimą
Gal kuri žinote kur dar Vilniuje galima įsigyti bambukinio audinio?

QUOTE(NAJA @ 2010 08 01, 12:23)
Tik sugalvojau nusipirkti bambukinio audinio įklotams siūti ir spaudės.lt sustabdo audinių siuntimą

o kas nors pirkote ir ten reples spaudem deti

audinukai ten brangoki - flanele bent jau

Taip tikrai, flanelė tai ten laaabai brangi, bet graži, bet aš galiu apsieiti ir su netokia gražia 
Ketinau ir spaudžių aparačiuką su visom spaudėm pirkti, bet pasiskaičiavau ir vėlgi - persigalvojau
šiaip jei norėčiau sauskelnių su spaudėmis tai geriau susirasčiau mamytę, kuri jau turi tą aparatą ir jai sumokėčiau, kad man prispaudžiotų tų spaudžių į sauskelnes - manau ir man pigiau būtų ir spaudytojai gerai būtų (po truputį aparatas atsipirkinėtų
)
Bet pirmą sauseklnių partiją (kuri jau pasiūta laukia) naudosiu su lipukais, o va dėl antrosios pasvasrtsysiu (tiksliau jei benaudojant sauskelnes su lipukais kils daug nepatogumų - mėginsiu su spaudėmis).

Ketinau ir spaudžių aparačiuką su visom spaudėm pirkti, bet pasiskaičiavau ir vėlgi - persigalvojau

Bet pirmą sauseklnių partiją (kuri jau pasiūta laukia) naudosiu su lipukais, o va dėl antrosios pasvasrtsysiu (tiksliau jei benaudojant sauskelnes su lipukais kils daug nepatogumų - mėginsiu su spaudėmis).
QUOTE(NAJA @ 2010 08 01, 13:12)
Taip tikrai, flanelė tai ten laaabai brangi, bet graži, bet aš galiu apsieiti ir su netokia gražia 

as manau lipukai geriau gal mazesniem
o va mano panike jau nemaziuke, tai lipukus moka atissegti

o man lipukai nusiskalbė, t.y. pradėjo blogai lipti po kažkiek laiko.
Turiu tą spaudžių aparatą, tiesa jis man reikalingas ir kitiems reikalams, ale pats geriausias man būdas tai SNAPPIs. Pasisiuvu sauskelnes ir be spaudziu rir be lipuku ir segu snapiuku. Man taip geriausia iš visko ką išbandžiau.
Turiu tą spaudžių aparatą, tiesa jis man reikalingas ir kitiems reikalams, ale pats geriausias man būdas tai SNAPPIs. Pasisiuvu sauskelnes ir be spaudziu rir be lipuku ir segu snapiuku. Man taip geriausia iš visko ką išbandžiau.
QUOTE(Tomy @ 2010 08 02, 10:23)
neturiu to aparato, tai irgi naudoju snappi, nes lipukai greit "atsipo".Matau, kad Jusu vaikiukas virs metu, tai ant virsaus (ant snappio) dar kelnytes dedat? kazkaip nesaugu man vien tik su juo... ai, mano sauskelnes is flaneles su prisiuta medziagele sukibimui.
QUOTE(Tomy @ 2010 08 02, 10:23)
o man tas snappi's nieko gero...nemoku gal as su juo, neuzsikabina man pilnai visi dantukai, vos laikosi...as buvau labai brangaus lipduko pirkus, tai skustis negaliu, net skalbiant 90 temperaturoj tebekimba kuo puikiausiai (po pakeitimo gerus 3-4 men naudoju), o ir papilkejo daug leciau, nei paprastas lipdukas.
O spaudes man irgi labai patinka, nusipirkau aparata

mes nuo menesiuko naudojom sauskelnes medziagines, tai visai gerai buvo su spaudem.
Dabartines sauskelnes tik su spaudem darysiu. Viena blogai idejau, kol isemiau

QUOTE(mama_gulbe @ 2010 08 01, 12:37)
o kiek ten flanele kainuoja?
man toji, kur LT prekiauja - labai plona, labai traukiasi ir labai susivelia. Skalbiant 90 temperaturoje - greitai visa grozi praranda. Turiu babyland parduotuveje pirktas 2 flanelines palutes - net nera ka lyginti, ir storesnes ir po 20 menesiu naudojimo zymiai geriau atrodo, nei mano siutos is pirktines flaneles.

QUOTE(hela77 @ 2010 08 02, 09:52)
neturiu to aparato, tai irgi naudoju snappi, nes lipukai greit "atsipo".Matau, kad Jusu vaikiukas virs metu, tai ant virsaus (ant snappio) dar kelnytes dedat? kazkaip nesaugu man vien tik su juo... ai, mano sauskelnes is flaneles su prisiuta medziagele sukibimui.
Aš pagal situaciją: jei žinau kad aplinkai nieko (vežimui, sofutei, draugei kokiai ant kelių), tai nededu, o jeigu kur į svečius, į vežimą, ar kur ilgiau - tai dedu.
O dėl flanelės, tai man ir ta dabartiniu laiku pirktinė lt irgi nusiskalbė. O va ta kur anyta iš spintos iš traukė ANŲ laikų - tai nors ir tamsiai žalia ir tamsiai vyšninės spalvos vistiek nenusiskalbė spalva visai visai