Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, itampa ir baimes

sveikos, merginos.
Na ir svaitgalį apturėjau doh.gif Nei iš šio, nei iš to man nutiko tai, ko nebebuvo apie 13 metų - ogi panikos ataka. doh.gif Jau gulėjau lovoj, knygą skaičiau, kai pradėjo tirpti kairė ranka. Pagalvojau, kad gal nepatogiai gulėjau, bet tada pajutau, kad ir su galva kažkas negerai. O tuo metu MB buvo išėjęs į lauką parūkyt. Aš taip išsigandau, kad mane ištiks insultas, o aš jam net negalėsiu pasakyt, kas man yra. Arba kad mirsiu ir viskas. O tada ir užgriuvo ta didžioji banga. MB grįžo, aišku, išsigando, o aš pati tai supratau, akd man čia PA ir kažkaip viduje nepanikavau, nes žinau, kad tai nėra mirtina. Tada pradėjo mane purtyti drebulys, labai negera buvo. MB iškvietė greitąją, ta davė 2 tabletes, suleido dar vaistų (raminančių), bet viteik nelabai padėjo. Tai į ligoninę nuvežė dėl viso pikto. Ten apžiūrėjo mane gydytojas ir paleido namo biggrin.gif Jis iškart pasakė, kad man PA. Ten ir praėjo jau viskas, matyt, aplinka paveikė smile.gif

Niekaip nesuprantu, kas man buvo. Nei iš šio, nei iš to, nesinervinau visai. Matyt, viskas vieną dieną susikaupė ir pratrūko. Na, turiu omeny visas netektis, darbo pokyčius ir t.t. ir panašiai. Bet tai labai nemalonu, daugiau nenorėčiau to patirt.
Maniausi esanti gan stipri ir mokanti save suvaldyti. Deja, kūnas dažnai minčių neklauso.

Va, pasiguodžiau jums ax.gif
Atsakyti
As irgi labai issigandau, kai man koja nutirpo doh.gif Lucero bendras kraujo tyrimas gali parodyti krauho vezi, berods leukocitu ar limfocitu kai daug tada jau itaria kraujo vezi ir siuncia papilomu tyrimus nustatyti.
Atsakyti
QUOTE(AREANA @ 2010 03 29, 21:36)
As irgi labai issigandau, kai man koja nutirpo doh.gif Lucero bendras kraujo tyrimas gali parodyti krauho vezi, berods leukocitu ar limfocitu kai daug tada jau itaria kraujo vezi ir siuncia papilomu tyrimus nustatyti.

Jei atsiranda kuris nors iš šių simptomų, patartina pasikonsultuoti su gydytoju:

* Nenormaliai balta veido spalva (anemija);
* Nuovargis;
* Sąnarių skausmas;
* Kartotinės infekcijos (pvz.: lūpų pūslelinė);
* Ūminė leukemija dažnai pasireiškia kraujavimu iš nosies ir lengvomis kraujosruvomis, atsirandančiomis savaime net be šnypštimo ar traumos;
* Staigus simptomų pasireiškimas;

Bet pavyzdziui mes visos skundziames nuovargiu, balta veido ir apskritai odos spalva, sanariu bei kitai skausmais... Pas mane net leukocitu skaicius padidejes, bet gydytojai sako gali tai but del dantuko augimo, letiniu infekciju, skaudancios gerkles, uzgyjancios zaizdeles, persalimo ir pan. Taigi, lygu galima sau prigalvot galybe, o itikint save ju neegzistavimu - sunku unsure.gif
Atsakyti
Aha , va man ir tinka visi simptomai doh.gif ir pusleline jau siais metais lupu dukart buvo doh.gif
o man siandien tirpo kaire galvos puse visa diena norejo toks pa mane uzgriebti, bet laikiausi...
oj gryda, koks baisus tavo pa net iki greitosios doh.gif man yra visko buve gyvenime bet greitosios man nekvies biggrin.gif man isvis uzdraude eit pas gydytojus sako raminkis tu :lol
Papildyta:
Leukemijos simptomai dažniausiai yra neaiškūs ir nespecifiniai. Gali pasireikšti kai kurie arba visi simptomai:

silpnumas ir lėtinis nuovargis;
neaiškios kilmės karščiavimas;
svorio kritimas, nesusijęs su dieta ar mankšta;
dažnos bakterinės ir virusinės infekcijos;
galvos skausmai;
odos bėrimas;
nespecifinis kaulų skausmas;
greit atsirandančios mėlynės;
kraujavimas iš dantenų ar nosies;
kraujas šlapime ar išmatose;
padidėję limfmazgiai ir/arba blužnis;
pilvo pūtimas.
doh.gif tik isprotet belieka nes vel rodos visi tinka...
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2010 03 29, 20:54)
sveikos, merginos.
Na ir svaitgalį apturėjau  doh.gif

Gryda, visos mes kartai atrodom sau stiprios ir galingos, o kartais bejegiskos ir pazeidziamos. Esame zmones, todel viskas tai yra normalu smile.gif Aisku, kai daeina iki greitosios jau negerai. Man irgi pries kokius 4-5 menesius tai PA uzejo pirma karta gyvenime, nezinojau dar kad taip buna, issigandau ne tas zodis! Pries akis praleke visas gyvenimas, maniau galas man, manasis issigando iki baltumo, pats po to rijo raminamuosius. I lygonine manes tada net nepaime, bet valanda as gydytoja pas save prakankinau doh.gif O siaip be priezascio PA nebuna - tam reikia kaip minimum vegetacines sitemu sutrikimo ir posamoninio nerimo del kazko. Man anas PA uzejo man namuose sedint uz kompo. Rodes agalvojau apie negerus dalykus pries gera pusvalandi, atejau, atsisedau, isigylinau i tai, ka darau ir cia tau op... pradejo viskas tirpt, dauzytis sirdis, drebet, temt akyse, uzgule ausis, svaigt galva pradejo, smarkiai smarkiai smaugt, net visa zandikauli spazmu suspaude... doh.gif Taigi, ir tu tikriausiai paskutiniom dienom jautei kazkoki sunkuma, kazkokios negeros mintys nepalikdavo, o tu neissakei, sulaikei savyje, uztaisei bomba... Svarbiausia, kad viskas praejo ir tu nepuoli kaip daugelis is musu po PA ieskoti kazkokiu kitu lygu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2010 03 29, 23:21)
Papildyta:
Leukemijos simptomai dažniausiai yra neaiškūs ir nespecifiniai. Gali pasireikšti kai kurie arba visi simptomai:

silpnumas ir lėtinis nuovargis;
neaiškios kilmės karščiavimas;
svorio kritimas, nesusijęs su dieta ar mankšta;
dažnos bakterinės ir virusinės infekcijos;
galvos skausmai;
odos bėrimas;
nespecifinis kaulų skausmas;
greit atsirandančios mėlynės;
kraujavimas iš dantenų ar nosies;
kraujas šlapime ar išmatose;
padidėję limfmazgiai ir/arba blužnis;
pilvo pūtimas.
doh.gif tik isprotet belieka nes vel rodos visi tinka...

Nu ***** ir man daug kas tinka... sad.gif Ir ka dabar? Begt vel tikrintis? Taigi paziures kaip i nenormalia... isivaizduok ateini ir sakai noriu del to pasitikrint... doh.gif Ir kaip save itikint kad to nera? g.gif
Atsakyti
Nu jau ka cia betirs, padare kraujo tyrima pamate kad hemoglobinas yra geras ir viskas, jei hemoglobnas geras - tu sveika biggrin.gif jei vel eisiu man tiesiog prades siulyt raminamus nes juk mano kraujo/slapimo tyrimai geri biggrin.gif pagalvos kad stogas rimtai nuleke
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 03 30, 01:17)
Nu jau ka cia betirs, padare kraujo tyrima pamate kad hemoglobinas yra geras ir viskas, jei hemoglobnas geras - tu sveika biggrin.gif jei vel eisiu man tiesiog prades siulyt raminamus nes juk mano kraujo/slapimo tyrimai geri biggrin.gif pagalvos kad stogas rimtai nuleke

Oj mergaites geriau pie tai negalvoti ir simptomus neskaityti, nes viska pradedi taikyti sau doh.gif as kiek neskaiciau tai viskas tinka , net AIDS simptomai blush2.gif , bet zinai, kad tai jau yra nesamone.
Atsakyti
Jo, mergaites, kiek skaiciau, tai ir man viskas kas tik yra blogo tiko ir AIDS, ir Hepatitas, ir Kiauliu gripas... lotuliukas.gif Per daug uzsicikline ir pacios viena kita gasdinam doh.gif

Gala pakalbam apie ka nors gero... 4u.gif Kokia jusu megstamiausia salis arba vieta? Kur buvot, ka aplanket, ka gero pamatet? Gal kur zadat nuvaziuot sia vasara? thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. Dabar jaučiuosi normaliai, tik ryte gal sipniau.
Bet geriau galvoti apie hgerus dalykus. kad ir paie atostogas thumbup.gif
Atsakyti
Labukas,
man net žodis ,,atostogos'' nesukelia to gero jausmo. Nes va būtent per atostogas ir atkritau su savo nerimais. Buvo jau praėję, o atostogų Kretoj metu ir vėl viskas iš naujo prasidėjo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bananine @ 2010 03 30, 20:12)
Labukas,
man net žodis ,,atostogos'' nesukelia to gero jausmo. Nes va būtent per atostogas ir atkritau su savo nerimais. Buvo jau praėję, o atostogų Kretoj metu ir vėl viskas iš naujo prasidėjo... doh.gif

Man kartais kai nuvaziuoju toliau irgi nerimas prasideda, bet dazniausiai maziau negu namuose, nes ten daugiau veiksmo, programa, daug naujo ir idomaus smile.gif O Kretoj as irgi buvau - toks grozis! Gaila tik kad skrist reikia - bijau Lektuvu doh.gif O i Santarino nevaziavot? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, kaip jum su spaudimu siom dienom? As vakar visa diena blogai jauciausi, toks silpnumas, galva rodos atsijungs, vel griebiausi visko, nes jausmas kad kazkur krenti, netenki samones... Vakare dar blogiau buvo... Pamatavau spaudima 98 ant 50! O pulsas apie 72 buvo... doh.gif Kazkas nenormalaus. Taip ir nuejau miegot su baime ir jauduliu, ilgai negalejau uzmigt. Ryte pasimatavau po susirinkimo i darba, aktyviai begiojau tad ir spaudimas, maniau turi but normalus - 106 ant 63, o pulsas tik 56... Neisivaizduoju kas dedasi, labai silpna, galva kaip ne mano, rodot tuoj issijungsiu, o dar mano paskutiniam kraujo tyryme pries menesi truko trombocitu, tai pablogejes kraujo kresejimas... jau prisigalvojau kad nuo to, vel isiklausau i sirdies, smegenu veikla verysad.gif Jauciu, kad prasideda nerimas, panika...
Atsakyti