Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, itampa ir baimes

viskas tau bus gerai,esi sveika jauna mergina,tik nugalek ta nelempta baime smile.gif
Atsakyti
Dariau manksta ir vos neuzejo pa, bet neuzejo, bet mane neramina kad man sportuojant skaudet ima kaire pilvo puse virsuje, lyg sirdis lyg skrandis:hm seip mano skrandis labai jautrus, pilvo putimas nepraeina, nu man virskinimo sistema yra labai paveikta streso, nors siuo metu tarkim rami, bet man yra jau patirto streso pasekmes ir uztenka tik prisimint ar atsidurti panasioj situacijoj kokioj ir viskas sukyla... doh.gif visai negaliu nervuotis
Atsakyti
http://www.supermama...315623-550.html
Atsakyti
QUOTE(L@pke @ 2010 04 07, 10:44)
gryda, labai tave uzjauciu. Kaip gi taip atsitiko, kad abieju tevu netekai? Nelaimingas atsitikimas, ar nuo senatves? Butinai siandien perskaitysiu tavo straipsni, kai turesiu daugiau laiko.

Merginos verysad.gif jus nepatikesit, bet man vakar buvo Panikos Priepuolis.. vel... antra karta po pirmojo 4 menesius pries. jau maniau man niekad to nepasikartos. Buvo bjauru lygy siol norisi verkti is negebejimo save kontroliuot, suvaldyt. Prasidejo viskas labai banaliai: diena jauciausi prislegta, vis sukosi galva, pulsas buvo vos 52, silpna neapsakomai, vengiau atsistot ir paeit, taip prie kompo nuo ryto ir prasedejau beviaik.  unsure.gif Po to apsilankiau pas psihoterapeute 7 vakaro, isejau atsipalaidavus, net norejau kelias stoteles paeit pesciom, bet su taksi parvariau namo, cia greitai pasiga,inau skaniu kotletuku is anksciau paruostos ir pamarinuotos vistos krutineles, sedom vakareniaut ir as nesprendziau pamatuot spaudima su mintim o gal siek tiek pakilo. Pamatavau, parode 119 ant 65, kas man ir paprasta diena yra per daug, o sia diena kai man visa laika buvo silpna, kazkas nenormalaus. Pradejau nervintis, tada kazkodel pradejo skaudet pirstas, digcioti prie nago pradejo. Pradejau trinti, isiziuret kas ten tokio. Nicnieko nesimato, bet bado kaip adata sulenkiant pirsta, tada pasirode kad ten yra maza maza melyne, pradejau nervintis kodel, gal cia simptomas kazkokio insulto arr infarkto ar dar kas. Ismuse kojas prakaitu, sirdis pradejo ziauriai kalatotis, svaigt galva - supratau kad tuoj bus PA.  verysad.gif Pasokau, islekiau i balkona, pradejo dusint smarkiai, visa zandikauli suvede spazmu, visa slapia pasidariau, kvepuoju gyliai, greit isgeriau Xanax, paskambinau psihoterapeutei, papasakojau kas dedasi, nes kai kalbu geriau greiciau atsipalaiduoju. Ji patare nusiramint, nes nuo to nemirstama, o dar pasidaryti silta vonele kojoms ir ijungti lopsine. kur gi ne, as cia drebu visa, periodiskai mane dusina, padai slaputeliai, jausmas kad tuoj mirsiu ar isprotesiu, o man cia reikia dar kojas pamirkdyt ir muzikos pasiklausyt  doh.gif Pasikalbejau, uzsirasiau siandien vakare pas ja pasimokyt relaksacijos ir PA valdymo. Tada kazkaip per negaliu nusiprausiau, persirengiau ir ilindai i lova. Dusimas praejo, bet liko neapsakoma baime, ismusimas prakaitu ir drebejimas (visa kalatojo is vidaus). Paskambinau senelei ir kalbejomes gal puse valandos apie bet ka, tik kad kalbeciau kazka. po to Xanax jau pradejo veikt, pasiziurejau 2 serijas Vedes ir turi vaiku, kad atsipalaiduot, prisiuosciau valerjono ir nuejau miego. Miegojau labai gerai, kelis kartus prabudau, bet greit uzmihau, sapnai buvo irgi sviesus ir geri. Tik ryte nebuvo visiskai apetito, jauciu svoris taip sunkiai priaugintas nuo 49 iki 52 vel prades krist verysad.gif Atejau i darba, ir negaliu atsikratyt to drebejimo viduje...

Man baisu! Baisu, kad PA gali pasikartot. Baisu, kad ji turiu. Baisu, kad anksciau visa gyvenima nors ir nervinausi, bet nezinojau apie toki suda, o dabar jis ilenda i mano gyvenima ir ji sugriauna. Bijau, kad kita kart jam pasikartojus mane istiks insultas ar infarktas ar sisrdis sustos ar dar kas atsitiks baisaus. Baisu, nes noriu gyvent normalu gyvenima, noriu negalvoti apie lygas ir labai stengiuosi tai daryt, noriu dziauktis juo, noriu buti linksma ir laiminga. Nenoriu viena diena atsidut psihiatrinei ligoninei ir ten gyvent kaip augalas, kai kiti mano bendraamziai tures seimas, vaikus, karjera, keliaus po pasauli, dziaugsis gyvenimu! Nenoriu, kad PA pasikartotu ir labai bijau... verysad.gif

l@pke,kaip tave suprantu, nes pati neseniai turėjau tą nelemtąjį PA. Įsivaizduoju, kaip šlykščiai jauteisi. Aš tai neištvėriau be greitosios. Nes neturiu jokių xanaxų, tik valodolio. Bet l@pke, gi tu pati žinai, kad tai nėra nei insultas, nei infarktas, tiesiog bjaurus priepuolis ir viskas, kurį reikia kažkaip ištverti.
Ir aš daugiau nenoriu to PA doh.gif
O atsakant į tavo klausimą, tai tėtis mirė nuo ilgos ligos, o mama, matyt, to nepakėlus, nuo insulto, stiaga, per 5 minutes Manęs šalia nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2010 04 07, 11:18)
4u.gif L@pke laikykis, suprantu kaip jauties, nes kai man PA pasireiske ir taip budavo, tada man deja pa vis daznejo...buvo toks menuo kai man pa buvo kiekviena savaite...ir nenumiriau, po to lankiau psichoterapija, padejo tada net kuriam laikui bigsmile.gif bet dabar vel buna pa, labiausia as bijau nualpti, o visa kita istveriu, ir sirdies dauzymasi ir galvos sukimasi ir drebejima toki vidini, gal pripratau... man tada spaudimas pakyla oho koks 150/95 o pulsas 105 buna:hm
Man tikrai nera menesio be pa, o jei tau buvo pa tik pries 4 men tai cia skaitos laabai retai patiriama ataka, taip kad tikrai įveiksi 4u.gif

lucero, o kaip tą dalyką iš savęs išvaryti, kaip gydyti, kad nebūtų? Įtariu, vaistų nėra. blink.gif
Papildyta:
a, dar. Pradėjau gerti Ikaną iš Tianši kompanijos. Sako, kad jis - natūralus antidepresantas. Nu tai nusprendžiau pabandyt, blogiau gi nebus.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif kaip miegojote? kaip jauciates? smile.gif
As tai neblogai, bet vakar vakare tai galva svaigo, o dar pastaru metu keistai uzgula ausis unsure.gif is pradziu labai uzdavo uzesys o dabar uzkrenta, sloga man matyt alergine tokia, ryte man buna uzsikimsusi nosis, kazkaip i tai ausys reaguoja... doh.gif dar nervina tas viduriu uzkietejimas, putimas, vis suskausta pilva tai virsuj tai apacioj, jetus jetus doh.gif nu asiskundziau blush2.gif siandien grazi diena, o man turbut vegedistonija su visais sitais negalavimais doh.gif
va cia apie vegetacine distonija, jau geriau pripazint sau kad turi tokia liga negu manyt kad turi ju daug arba viena mirtina doh.gif
http://www.sveikaszm...amp;strid=35593
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 08 balandžio 2010 - 10:09
labas rytas biggrin.gif as trecia naktis beveik be miego nes dukriukas truputi sirguliuoja verysad.gif ,bet nieko,isgyvensim biggrin.gif galva sukasi tai stiprokai siandien,nerealumo jausmas bet seip viskas pakenciama,noriu istverti be vaistuku,kai tik saule taip man ir sukasi galva...kazkaip keistai,ne kaip visiems lotuliukas.gif visi dziaugiasi geru oru o man galva spaudzia,kai lyja jauciuosi super thumbup.gif
Atsakyti
Jurgitele, zinok ir man taip, vakar net uzsitraukiau uzuolaidas diena....:blink:patinka man laabai tas giedras dangus, bet kazkaip saule nuvargina ir kai karsta tai sirdis trankos oro truksta, geriausia man oras koki spalio men , gaivu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 08 balandžio 2010 - 10:13
tai va,as vakar sugalvojau nueiti pekscia i poliklinika pora km,galvoju geras oras,tai kaip girta yejau i vidu,net susimeciau lotuliukas.gif jauciu pagalvojo kad padarius grama lotuliukas.gif
Atsakyti
Man irgi galva spaudzia siom dienom, net kazkaip babado tai vienoj, tai kitoj pusei. Ausis irgi tarsi uzgula, kai kalbu, tada tarsi girdisi, kad siek tiek uzgultos. Buna daznai, kad ausyse tarsi uzesys koks atsiradna ar uzgula vian ar dvi nesmarkiai, bet kitiems kalbant jausies kaip kokiam kokone, kitaip viska girdi. Rytais irgi uzgula kartais nosi ir gerkle skauda, o diena kaipo gerkles skausmas ir nosies uzgulimas praeina. blush2.gif

Vakar apie 8 nusprendziau namo pesciom grizt bendro kelio apie 3 km paeit. Toks siaubingas nerealumo jausmas buvo, kad je tau! Rodos ne as einu, ne savo kojom ir is vis kas cia aplinkui dedasi. O dar pradejo mane siubot is salies i sali, kaip girta tikrai ir tamsa taip rezia aki, nemalonu, jasmas kad atsijungi. jum taip buna? g.gif

kai saule, tai nuotaika pakyla, bet irgi kartais rezia per daug aki, issaukia didesni nerealumo jausma, tada jauciu itampa ir irgi stengiuosi uztraukt uzuolaidas. Siaip, jauciuosi tarsi apsvaigus visa diena, ne tai kad miego noreciau, bet kazkokia snaudzianti, be jegu, bei silpnumas, kad nei normaliai laiptais nusileist, nei pakilt. Pakomentuokit smile.gif

O del PA vakar buvau pas psihoterapeute. Ji pasake, jog PA niekad nebuna tau ne apie ka negalvojant. Tai organizmo reakcija i tavo mintis, kuriais nori ji persekiuot, ieskot ydas ir pan. Iki PA praeina nuo 40 iki 60 sakiniu, jei sakytum savo mintis balsu. (Pvz., Oj kazkas cia negerai. Reikia pamatuot spaudima. Butinai reikia, tuoj surasiu aparata. Na paziurim kas cia yra. Na, tuoj parodis bele kiek! Nu tikrai bus daug, jauciu, nes blogai jauciuos ir t.t.) Kad nebutu PA, reikia sustot 3-4 sakiny thumbup.gif Jei norit, is pradziu galit bandyt sakyt savo mintis kai pradedat nervuotis balsu ir tegul jusu artimieji jus sustapdo sakant 3-4 sakiny ir privercia jus padaryti 10 pritupimu, o geriau atsispaudimu lotuliukas.gif Arba iseit greitai i lauka ir prabegt ratuka aplink nama. Tai yra minciu nukreipimas, nes nekreipimas yra sudetingas ir nereikalingas dalykas. Vel gi pasake, kad mirt nuo PA neimanoma. Be to periodiskai gera daryt relaksacija, alia meditacija. reikes pasimokyt smile.gif
Atsakyti
Man irgi galva spaudzia siom dienom, net kazkaip babado tai vienoj, tai kitoj pusei. Ausis irgi tarsi uzgula, kai kalbu, tada tarsi girdisi, kad siek tiek uzgultos. Buna daznai, kad ausyse tarsi uzesys koks atsiradna ar uzgula vian ar dvi nesmarkiai, bet kitiems kalbant jausies kaip kokiam kokone, kitaip viska girdi. Rytais irgi uzgula kartais nosi ir gerkle skauda, o diena kaipo gerkles skausmas ir nosies uzgulimas praeina.

Vakar apie 8 nusprendziau namo pesciom grizt bendro kelio apie 3 km paeit. Toks siaubingas nerealumo jausmas buvo, kad je tau! Rodos ne as einu, ne savo kojom ir is vis kas cia aplinkui dedasi. O dar pradejo mane siubot is salies i sali, kaip girta tikrai ir tamsa taip rezia aki, nemalonu, jasmas kad atsijungi. jum taip buna?

Atrodo kad cia as parasiau biggrin.gif man lygiai taip pat... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 04 08, 12:12)
Atrodo kad cia as parasiau biggrin.gif  man lygiai taip pat... doh.gif

biggrin.gif Ir nerealumo jausmas visa diena, bet paumejimas vaikstant lauke?
Atsakyti
Aha, tikrai taip...ypac kai saule sviecia stipriai, man tamsoje gal geriau kazkaip g.gif bet ir ne tas... doh.gif man baisiausias dalykas einant didelius atstumus tai kai atrodo kad nejauti koju, man tas dalykas koju toks nejautrumas lyg pasireiske pries metus man jos eme atrodyt tokios silpnos, kad puse kelio nuejus man rodesi tuoj krisiu blink.gif bet sukaupi valia ir eini toliau, tik sirdis dauzos...ai nu kosmaras, o ne gyvenimas. man baisiausia buvo 2008 kai buvo pati pradzia visko, dabar geriau nes daug zinau apie tai ....
Atsakyti