Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta gimdyti Alytuj?

tikrai taip pranciska thumbup.gif su tavim labai sutinku, kad vyras sale tikrai reikalingas pacias pirmas dienas..o mano vyras ir viso labai laukia sito leliuko, tai jis ir atostogu menesy ima, kad tik su mumis butu blush2.gif
Atsakyti
Vyras tai man naktį gal ir nebus reikalingas labai na bent šiuo metu taip galvoju, bet geriau gulėti vienai palatoje nei dar su kokiomis penkiomis mamytėmis...manau norėsis ramybės. Kai kur gauti vienvietės palatos neįmanoma, pavyzdžiui Vilniuje Antakalnio klinikoje po vieną mamytės neguli, o vienvietė palata yra tik viena, kurios gali ir už pinigus negauti.
Atsakyti
<<cia turbut kaip suprantu, kiek zmoniu tiek nuomoniu ax.gif mano pusbrolio zmona vasary gimde alytuj pas maciuleviciene, tai pinigelio prikiso kad ojojojjj blink.gif galejo kaune guleti uz tokius pinigus vienvietei palatoj, ir jam dar butu buvusi lova...o siaip pati gimdyme mazai ir dalyvavo maciuleviciene, ateidavo paziuredavo ir viskas...visa darba atliko priziuretojos...>>

Pati pries 3 savaites gimdziau pas gyd. Maciuleviciene. Ji ir visa nestuma mane priziurejo. Negaliu atsidziaugti. Gydytoja - svelnumo ir rupestingumo isikunijimas. Nors gyvename Vilniuje, bet isklausius Semetos kursus ir susipazinus su situacija Vilnaius ligoninese nusprendziau gimdyti Alytuje. Pirmiausia, tai ir prieziura buvo labai rupestinga (nors nestumas buvo komplikuotas, bet turiu nuostabu sveika kudyki), ir i musu gimdymo plana atsizvelgta, ir gimdymo eiga priziuryma labai profesionaliai. Viskas paaiskinama, viskas su mumis suderinama. Nors viskas baigesi Cezariu, bet vaikiukas buvo netraumuotas, o ir as pati po operacijos per savaite ant koju atsistojau. Sutinku, kad Alytaus ligonineje nedaro epidurinio nuskausminimo. Bet kai susipazisti su salutiniais poveikiais, tai jo ir nesinori. O svarbiausia, kad Alytuje jie vadovaujasi naujausiu poziuriu i gimdyma. Nieko nedaro per prievarta ir leidzia moterims ramiai naturaliai gimdyti. I eiga kisasi tik tada, kai ji pakrypsta nepageidaujama linkme. Maciuleviciene yra kaip tik tokio naturalaus sveiko gimdymo salininke. Antra, gimdyklos normalios, apsirupine jie visokiomis gimdymo kedemis, pagalvemis ir stalai iki sedimos padeties atsilenkia.

<<tai va kad girdejau ne is vienos merginos, kai alytuj buvo paliktos per nakty vienos ir nieks neatejo paziureti, o vienaij net buvo prasidejas kazkoks kraujavimas stiprus ir prisisaukti nieko nepavyko>>

O del pogimdymines prieziuros, buvau maloniai nustebinta. Vilniuje, pavydziui, leliuku sesutes pamirsta i palat uzeiti. Alytuje rupescio buvo su kaupu. Pvz., trecia diena mazasis atsisake imti viena kruti. As supanikavau. Ir tik sesuciu deka, mazasis ta kruti pagaliau paeme, o as negavau mastito. Kad nepavyko nieko prisisaukti - negaliu patiketi. Nes man trecia nakties pavyko prikelti sesute, kad suleistu nuskausminamus. O ar mazasis pas mus nakti neverkia pacios ateidavo paziureti. Zodziu, po savaites praleistos ligonineje nebezinojau kaip personalui ir dekoti.
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(P@nter@ @ 2006 08 02, 09:24)
Guldo po vieną
Man klausimas iškilo  ax.gif o kam tau reikia kad ir vyrą guldytų? Leliuko pirmą naktį po gimdymo tau į palata neduoda leidžia pailsėti,o dieną vyras gali būti nuo ryto iki kokių 12nakties tikrai nieks nišvarys, o dažniausiai ką tik gimes leliukas ir taip daugiau nieko neveikia tik valgo ir miega, tu geriau pasirūpink kad vyras kelias dienas būtų namie tada kai tu pargrįši namo va tada tai tikrai reik pagalbos  4u.gif o ligoninėj ir personalas puikiai padeda  4u.gif

Sventa tiesa. thumbup.gif Patys "superkoncertai"ir "maratonai"prasideda tik 4-5para.O iki to visi vaikuciai buna labai ramus.Todel neskubekit dziaugtis ramybe ir super ramiu kudikeliu.
Atsakyti
QUOTE(Vaila @ 2006 08 02, 19:47)
thumbup.gif
Sventa tiesa. thumbup.gif Patys "superkoncertai"ir "maratonai"prasideda tik 4-5para.O iki to visi vaikuciai buna labai ramus.Todel neskubekit dziaugtis ramybe ir super ramiu kudikeliu.

Nedrįsčiau teigti, kad visi vaikai - vienodi mirksiukas.gif ..Du jau užauginau, bet buvo nuo mažens labai skirtingi..Vyresnysis tik po mėnesio ramiai miegoti pradėjo, o jaunesniajam nebuvo nė vienos!!! net mažiausios nemigos apraiškos- tiesiog 21.30 vakare paguldydavau, 7.00 kaip laikrodis žadindavo..Ir taip nuo pat pirmos naktelės thumbup.gif ...
Atsakyti
tikrai taip, pranciska, tiek visi vaikai, tiek visu mamyciu sveikata yra skirtinga...
ir tiek minciu velesi galvoj doh.gif nes ziuriu tiek nuomoniu skirtingu, kad labai sunku kazka nuspresti...kiekvienam vis skirtingai kazkas buve ir kol pati speju nepatirsiu savo kailiu, tol ir neturesiu galutines nuomones g.gif
Atsakyti
QUOTE(Papaja @ 2006 08 02, 20:00)
<<cia turbut kaip suprantu, kiek zmoniu tiek nuomoniu ax.gif mano pusbrolio zmona vasary gimde alytuj pas maciuleviciene, tai pinigelio prikiso kad ojojojjj blink.gif galejo kaune guleti uz tokius pinigus vienvietei palatoj, ir jam dar butu buvusi lova...o siaip pati gimdyme mazai ir dalyvavo maciuleviciene, ateidavo paziuredavo ir viskas...visa darba atliko priziuretojos...>>

Pati pries 3 savaites gimdziau pas gyd. Maciuleviciene. Ji ir visa nestuma mane priziurejo. Negaliu atsidziaugti. Gydytoja - svelnumo ir rupestingumo isikunijimas. Nors gyvename Vilniuje, bet isklausius Semetos kursus ir susipazinus su situacija Vilnaius ligoninese nusprendziau gimdyti Alytuje. Pirmiausia, tai ir prieziura buvo labai rupestinga (nors nestumas buvo komplikuotas, bet turiu nuostabu sveika kudyki), ir i musu gimdymo plana atsizvelgta, ir gimdymo eiga priziuryma labai profesionaliai. Viskas paaiskinama, viskas su mumis suderinama. Nors viskas baigesi Cezariu, bet vaikiukas buvo netraumuotas, o ir as pati po operacijos per savaite ant koju atsistojau. Sutinku, kad Alytaus ligonineje nedaro epidurinio nuskausminimo. Bet kai susipazisti su salutiniais poveikiais, tai jo ir nesinori. O svarbiausia, kad Alytuje jie vadovaujasi naujausiu poziuriu i gimdyma. Nieko nedaro per prievarta ir leidzia moterims ramiai naturaliai gimdyti. I eiga kisasi tik tada, kai ji pakrypsta nepageidaujama linkme. Maciuleviciene yra kaip tik tokio naturalaus sveiko gimdymo salininke. Antra, gimdyklos normalios, apsirupine jie visokiomis gimdymo kedemis, pagalvemis ir stalai iki sedimos padeties atsilenkia.

<<tai va kad girdejau ne is vienos merginos, kai alytuj buvo paliktos per nakty vienos ir nieks neatejo paziureti, o vienaij net buvo prasidejas kazkoks kraujavimas stiprus ir prisisaukti nieko nepavyko>>

O del pogimdymines prieziuros, buvau maloniai nustebinta. Vilniuje, pavydziui, leliuku sesutes pamirsta i palat uzeiti. Alytuje rupescio buvo su kaupu. Pvz., trecia diena mazasis atsisake imti viena kruti. As supanikavau. Ir tik sesuciu deka, mazasis ta kruti pagaliau paeme, o as negavau mastito. Kad nepavyko nieko prisisaukti - negaliu patiketi. Nes man trecia nakties pavyko prikelti sesute, kad suleistu nuskausminamus. O ar mazasis pas mus nakti neverkia pacios ateidavo paziureti. Zodziu, po savaites praleistos ligonineje nebezinojau kaip personalui ir dekoti.

Visiškai sutinku su šia nuomone drinks_cheers.gif
Personalas tai jau tikrai kad neišpasakyto paslugumo. Per parą labai daug kartų užeidavo pasiteiraut ar viskas gerai. O vyrui tai tikrai nemanau, kad būtų ten ką veikt naktim. Dieną jis pas mane išsėdėdavo iki vėlumos, o naktį važiuodavo namo pailsėt.
Beja, kažkas čia minėjo akušerę Nomedą. Tai noriu pasakyt, ka ji neapsakomo švelnumo ir labai profesionali. Didelis dėkui jai.
Atsakyti
QUOTE(meriva @ 2006 08 03, 14:47)
O vyrui tai tikrai nemanau, kad būtų ten ką veikt naktim. Dieną jis pas mane išsėdėdavo iki vėlumos, o naktį važiuodavo namo pailsėt.
.

Aš tai noooooooooriu vyro (tiksliau, kad būtų kartu) mirksiukas.gif . Nuo ko gi jam pavargt, kad reiktų naktimis ilsėtis- va mamytėms tai reikia sustiprėti. Pačios kartais išsilepinam tuos savo brangiausiuosius g.gif ..Bet vėl- čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif ..Kartojuosi, bet ,prisimenant pirmuosius savo gimdymus, man būtų buvę sunku vienai prižiūrėti mažąjį...
Atsakyti
pranciska, tavo nuomone thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
as pasiskaitau vis pasiskaitau ir pagalvoju sau:"negi man vienai Alytus pasirode ne vieta gimdymui?"negi man tik vienai teko patirt kosmareli,kokio daugiau nenoreciau ir niekam nelinkeciau? blink.gif
Atsakyti
schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
QUOTE(sleeta @ 2006 08 06, 17:16)
as pasiskaitau vis pasiskaitau ir pagalvoju sau:"negi man vienai Alytus pasirode ne vieta gimdymui?"negi man tik vienai teko patirt kosmareli,kokio daugiau nenoreciau ir niekam nelinkeciau? blink.gif

Alytui gimdziau 3kartus,paskutinis 1997metais,gal dabar kitaip,nezinau.Bet tada apie mandaguma ar uzjautima,nei minties nebuvo.Man nebuvo is ko rinktis,pinigu irgi neturejau.Bet kai teko gimdyt Vokietijoj,tai dabar galiu pasakyt sulyginus,musiskiams truksta zmoniskumo.Pirma karta gimdziau 17metu,tai kai uzejo saremiai-as rekiau kiek gerkle leido,tai daktaras atejes sako:matai,kai vaika daryt tai buvo malonu,o dabar staugi gerkle paleidus.Galvojau kad prasmegsiu skradziai zeme.Is viso ir vaiku skyrius-nepataisomas,mano dukra kai nugyde,tai teko is Alytaus ligonines su greitaja lekt i Vilniu. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluze @ 2006 08 06, 17:26)
schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Alytui gimdziau 3kartus,paskutinis 1997metais,gal dabar kitaip,nezinau.Bet tada apie mandaguma  ar uzjautima,nei minties nebuvo.Man nebuvo is ko rinktis,pinigu irgi neturejau.Bet kai teko gimdyt Vokietijoj,tai dabar galiu pasakyt sulyginus,musiskiams truksta zmoniskumo.Pirma karta gimdziau 17metu,tai kai uzejo saremiai-as rekiau kiek gerkle leido,tai daktaras atejes sako:matai,kai vaika daryt tai buvo malonu,o dabar staugi gerkle paleidus.Galvojau kad prasmegsiu skradziai zeme.Is viso ir vaiku skyrius-nepataisomas,mano dukra kai nugyde,tai teko is Alytaus ligonines su greitaja lekt i Vilniu. schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

man ta pati teko patirt tik kitam mieste(pirmaja gimdziau ne alytuj),nors man buvo 19 taciau pasaipu susilaukiau is daktaro nemazai,o va alytuj man tiesiai sviesiai pasake,kad tarciausi del gimdymo kaune,nes alytus manes neapsiims,o kai atveze i priemima su saremiais,nieko nesakiau kad esu susitarus su kaunu,gerai kad patiems medikams "dasilo"mane issiusti i ta kauna,nes jau galvojau kad mane alytuj ir nugalabys nesulaukus kol nutekes vandenys.po tokiu isgyvenimu tai alytuj tikrai daugiau nebenoreciau ir 3 jei jis butu gimdyt.
Atsakyti