Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)

QUOTE(Aprile @ 2010 08 31, 16:28)
Galiu nuraminti, kad neišaugs cool.gif Teks įdėti pastangėliu. Visu pirma tai patogu jums.
Aš maitinau iki 2.8m daugiau to nekartočiau biggrin.gif  wub.gif bet nežinau kas būtų jai būtų poteisybei blush2.gif Daug tūrėjau problemų dėl maitinimo normalaus maisto jam nereikėjo dariau meškos paslaugą sau, bet gailiuosi lyg šiolei unsure.gif Prie košiu nepripratęs žalia mamytė buvau, o kartais reikėjo ir močiučių paklausyti  smile.gif Dar pupa uoga ji pas Jumi, o kaip su maitinimu maistu Jūs draugaujate?

Man atrodo jus teisingai daret 4u.gif Kai mano pirmas mazai valgydavo to papild maisto as ir ispradziu pergyvenau, paskui kazkaip cia forume radau, kad vienas vyras stebejo Indijoj svente surengta 2m vaikui, kuris pirma kart valge kose biggrin.gif aisku cia forume nepatikrinsi kartais informacijos , bet kazkaip nusiraminau, vaikelis augo normaliai, atejo laikas ir valgyt normaliai pradejo , dar ir per daug normaliai doh.gif dabar pvz visoku sumustiniu vos ne kasdiena praso, o as taip noriu sveikai juos maitinti doh.gif aisku sese is paskos ta pati valgo ka ir brolis, bet jai nors pienukas dar vos ne pagrindinis maistas wub.gif Ir maitinsiu kiek ji tik nores. Man atvirksciai vis sazine grauzia, kad sunu per anksti atjunkiau(beveik 2 buvo), nors tai ivyko beveik savaime, mazejo mazejo maitinimu, kazkokia diena nepaprase, kita jau nesiuliau, bet apgavau vaika su karves pienuku, nebuciau davusi, gal butu ilgiau gerias mano pienuka unsure.gif O del kosiu mano vaikai ir ju nemegejai turiu omeny darzoviu kosias, grudu valgo, aplamai nemegsta vaikai kai kas sumakaluota dazniausiai valgo po viena produkta, dabar jau po truputi blogeja musu mityba, aplink mato ka kiti valgo, yra ""geru"" tetu ir dedziu ,kurie pavaisina saldainiais....
O miegam mes irgi visi wub.gif , kazkaip issimiegu, jei ne, miegu pietu biggrin.gif o vyrui is vis uztenka keliu valandu miego, tai jis nesiskundzia, nors juokaujam ,kad greiciau ne mes vaikus iskraustysim is lovos , bet jie mus, nes jau vietos mazokai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 09 01, 18:53)
aplamai nemegsta vaikai kai kas sumakaluota dazniausiai valgo po viena produkta, dabar jau po truputi blogeja musu mityba, aplink mato ka kiti valgo, yra ""geru"" tetu ir dedziu ,kurie pavaisina saldainiais....

ziok mano vaikai irgi nemegsta makalyniu. Gal ir teisingai smile.gif
Atsakyti
Sveikos
QUOTE(akrima @ 2010 08 19, 10:49)
Šiaip aš nuolat jam aiškinu kad negalima taip elgtis, čia tuomet kai dantukas koks kalasi, bet naktį gi vaikas miegodamas tikrai netyčia taip padarė.
Ką kitos mamytės tokiu atveju darote?

Maniske buvo keleta kartu krimstelejus. Tai kadangi as is netiketo skausmo suktelejau, tai ziurejo kas cia atsitiko. Pasakiau jai, nesikandziok, nes pienuko nebegausi. Ji po kiek laiko vel ta pati padare. As jau jai grieztai pasakiau, kad viskas - pieno neduosiu. Tai ji susigraudino, bet daugiau nebesikandzioja. biggrin.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 20, 21:49)

Skaitau K.Vitkausko knygele  biggrin.gif , ten tiek daug graziu ir protingu minciu  wub.gif
4u.gif

Ir as skaitau drinks_cheers.gif
QUOTE(Bleirinka @ 2010 08 23, 12:57)

buvom lt brolio vestuvese,tai brolis is kart klause,ar ir vel trauksi papus ant stalo  lotuliukas.gif  tai kai atsakiua,ko pats neini kavotis kai nori valgyt,tai kodelas tureciau  sleptis maitinant vaia,tai ir baiges visi priekaistai  biggrin.gif

thumbup.gif

QUOTE((Lelija) @ 2010 09 01, 08:13)
tai kaip ir telpam, tik ji megsta skersai atsidruti ir tetuka kartais atspardo, o tetukui juk i darba reikia, tai ir neissimiega. Man irgi energija netryksta per krastus, bet ka padarysi, pati prisipratinau sad.gif

Maniske sianakt jau i ryta atsigule visiskai skersai, o kojas ant manes susikele smile.gif Taip ir miegojau prispausta.

Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 24, 13:27)
Paprastai spenelio pabalimas po maitinimo (ir formos pakitimas, daznai dar ir lydimi skaumo) reiskia, jog neteisingas apziojimas. BET jei problemu kelia viena krutis, jei vaikas kita kruti apima teisingai ir iki siol zindo taisyklingai (mano mosos atveju ji skausma kentedavo dar kokia valanda po zindymo, ir net visa kruti + ranka skaudejo), cia gali buti kitos bedos. Ju yra ivairiu, tik eilinis seimos gydytojas tikrai ju neisspres. O nepamacius kaip realiai tas spenelis atrodo velgi - sunku kazka mastyti...
Taippat daznai ir pienlige 'primetama' siuo atveju, taciau tada abu speneliai kentetu, ne vienas.
AusraR, turim ir cia mes zindymo konsultanciu, jei neklystu  biggrin.gif  4u.gif

spėnelio pabalimas ir digčiojimas gali reikšti dar problemas su kraujuotaka. Tada pirmoji pagalba - šildyti tą vietą, dėti vilnos įklotukus į lemenuką, rupintis, kad nebūtų tos temperatūros kaitos - kai iš karto po kūdikio burnytės spėnelis patenka į šaltą orą - tada labiausiai tokiais atvėjais skauda...
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 09 10, 06:02)
spėnelio pabalimas ir digčiojimas gali reikšti dar problemas su kraujuotaka. Tada pirmoji pagalba - šildyti tą vietą, dėti vilnos įklotukus į lemenuką, rupintis, kad nebūtų tos temperatūros kaitos - kai iš karto po kūdikio burnytės spėnelis patenka į šaltą orą - tada labiausiai tokiais atvėjais skauda...

Taip, tikrai, pastebejau, kad nuo salcio sujautreja.
Atsakyti
padėtų paprastas masažas su alyvuogių aliejumi - sušildyti aliejų tarp pirštų ir pamasažuoti spenelį iš karto po maitinimo. Iš tikrųjų gali tokią problemą paskatinti būtent blogas apžiojimas arba pienlygė - geriau pasidaryti tuos tyrimus.
Vadinama yra vazospazmas arba reino sindromas - panašios problemos dažnai būna su galūnėm - rankom arba pėdom. Galiu įmesti pasiskaityti medžiagos, tik nieko nerandu lietuviškai - tik angliškai bei rusiškai. Nežinau, kokia kalba skaitai wink.gif

Atsakyti
Zinau reino sindroma ranku pirstams, man buna ziema. Skaitau ir angliskai, ir rusiskai. Gal imesk nuorodele, paskaityciau thumbup.gif
O kaip jums ten sekasi?
Atsakyti
Siandien buvau pas dakrate receptuko, nes vaikui kazkokai msitika su temp, tai del visa ko antibiotiku savaitgaliui issirasem. Musu daktares nebuvai dar mazas juko, ejom pas kita, tai pagyre, kad dar maitinu. Pasiskundziau, kad aplinkiniai jau pirsta prie smilkinio sukioja (o vaikas tai dar mazas juk), tai sake, kad jei maitina iki 2,5 m. tada jau reikia sukioti. Nieko nesakiau, nes man paciai iki 2 m. noretusi, nors 1,5 m. planas minimum.
Vaikui ir su maistu ir su gerimais - bedos, bet nemanau, kad mp del to kaltas. Jei manes nebuna namie, lygiai taip pat nieko negeria ir nevalgo. Dabar serga, tai jei ne mp, bijau, kad guletumem ligoninej su lasalinem...
Tikrai pritariu, kad labai didele itaka daro aplinkiniu nuomone, spaudimas, ypac artimesniu zmoniu. Ka masto visai svetimi - man ne motais tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 09 10, 16:45)
Tikrai pritariu, kad labai didele itaka daro aplinkiniu nuomone, spaudimas, ypac artimesniu zmoniu. Ka masto visai svetimi - man ne motais tikrai.

As tai kaip kokia stachanoviete aiskinu nesuprantantiems. Tai kol kas draugai lyg ir supranta thumbup.gif
Bet vyresnes kartos zmonems (net ir gydytojams) sunku suprast.

Beje, musu vaikai gime ta pacia diena drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 09 10, 14:46)
Zinau reino sindroma ranku pirstams, man buna ziema. Skaitau ir angliskai, ir rusiskai. Gal imesk nuorodele, paskaityciau  thumbup.gif
O kaip jums ten sekasi?

man atrodo čia turėtų būti gan išsamiai:
http://www.kellymom....-blanching.html
sekasi gan neblogai, matai jau rašinėju čia smile.gif reiškia po pirmo šoko jau atsigavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 11 rugsėjo 2010 - 05:11
QUOTE(Natuke @ 2010 09 10, 05:02)

4u.gif
Aiskinau as tai mamytei ir tokia galimybe, siuliau sildyti, kt... Kalbejau ir apie tai, kad visiskai imanoma ismaitinti ir viena krutimi...(sioje vietoje tik pasijuoke, labiau jos vyras doh.gif ). Galiausiai ji nutare, kad MP vaikui pakaks ir toliau jis gaus misini verysad.gif (vaikeliui buvo beveik 8 menesiai). Liudna labai, bet ji tiesiog pasidave. Tiksliau...noro nebeliko zindyti.

4u.gif Labai grazus straipsnelis ilgalaikio zindymo tema 4u.gif

Kurioms truksta artimuju supratimo ir palaikymo - siulau atspausdinus duoti paskaityti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 11 rugsėjo 2010 - 12:22
Aciu jums, pupos! Begu skaityt aciuks.gif
Atsakyti