QUOTE(mazute2008 @ 2010 09 14, 16:39)
Mum ir jau 2,3men ir vis dar su MP draugaujam, man jau ne tik gydytojai prie smilkinio sukioja...,bet mano mazius net i kalbas neina apie pienelio mazinima. Jis pats prieina prie manes ir sako"noriu papeli ciulpti",jei bandau atkalbeti tai ima pykti ir sakyti, kad jis dar mazas. jei atvirai, tai as jau noreciau viska baigti, bet vis nesugalvoju kaip, pakeisti maistu neiseina,nes jis pavalges kartais papelio uzsimano, o jei neduodu, tai buna labai irzlus

gal dbr netinkamas metas, gal dar palaukt? nezinau, gal galit, kas patart, kaip lengviau sumazint?
man nesuprantamas tik vienas dalykas, kodel musu medikai tokie stachanovietiski, juk vaiko imunitetas formuojasi iki 3,5metu, o su mamos pienu gaunami antikuniai ta imuniteta stiprina...Prisimenu, kai maziui buvo 1,3men ir man viena loriste pasake, kad man kaili maza isperti, kad as vis dar zindau vaika ir gadinu jo imuniteta. keistas man tas poziuris i mamas, kurios aukoja savo naktis, pasilinksminimus ir duoda vaikui, kas geriausia! Cia tik mamos ir jos vaikelio reikalas, kiek ji zindyti! jei mamai gerai, o vaikui jos artumo reikia, tai kam dirbtinai viska daryti, juk neciulps mazylis amzinai... As pati noreciau maitinti dar, bet jauciu, kad labai pavargau, nelabai sveikata leidzia, bet, kaip minejau maziui tai anei motais, tai viskas dar gali uzitesti...savo vaikui noriu paties geriausio, kaip ir kiekviena mama
Nesupykit, bet man atrodo, kad nebėra jau čia labai geras dalykas, tokio amžiaus vaiką dar žindyti, dėl sveikumo tai gal ir sveika, bet nemanau ,kad kas atsitiktų tokiam vaikui nutraukus maitinimą, juk jau didelis ir maitintis galima jau kitaip, netik krūtimi. O kaip jūs elgiatės svečiuose ar viešoje vietoje su tokiu dideliu vaiku kai jis "papuko" užsimano? Nedi žindinat? Kai sakot ,kad vaikas supyksta ar dar ten kas jam daros kai neduodat krūtines, tai čia manau ožiukus jau varyti reikia

Taigi nepildom mes visų vaiko norų, kad tik jis nesupyktų

Čia jau mamos kantrybės ir ryžto reikalas

O atpratinti tikrai galima...Kazkaip gi visos atpratina...
Asmeniškai pažinojau vieną moterį, kuri maitino beveik iki trijų metų. Nu žinokit žiaurus vaizdas (bent jau man) buvo- kai 2,5 metų mergaitė pati kisa galvą po mamos megztiniu ir prašo "papo", neegzistavo jai žodis "ne", "noriu ir gausiu" buvo. Nesvarbu ar svečių yra ar jos kažkur svečiuojasi, rėkdavo ,kad nori "papo" ir viskas, o mama raudonais žandais sakydavo, kad nieko tokio juk vaikas nori...
Ir lėkdavo i kitą kambarį su vaiku maitintis, o tuo tarpu manoji, tokio pat amžiaus ,sėdėdavo ir ramiai valgydavo...