Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)

QUOTE(ast_alaus @ 2010 09 11, 13:22)
4u.gif
Aiskinau as tai mamytei ir tokia galimybe, siuliau sildyti, kt... Kalbejau ir apie tai, kad visiskai imanoma ismaitinti ir viena krutimi...(sioje vietoje tik pasijuoke, labiau jos vyras  doh.gif ). Galiausiai ji nutare, kad MP vaikui pakaks ir toliau jis gaus misini  verysad.gif  (vaikeliui buvo beveik 8 menesiai). Liudna labai, bet ji tiesiog pasidave. Tiksliau...noro nebeliko zindyti.

is esmes tai mes, kurios dvynius maitinam, taigi viena krutim ir maitinam viena vaika smile.gif
Atsakyti
O pas mane dabar tokia dilema iskilo. Drauge pries kelias dienas pagimde per cezario pjuvi, lyg ir viskas gerai, bet va pamegino pirma para zindyt ,kazkas nesigavo, sako nemoku kruties paduoti, skauda dar randa sunku ant sono atsigult ... ir nusprende duoti misinuka verysad.gif O man taip liudna, nezinau gal man jau stogas paciai vaziuoja, kad taip isijauciu i kitu gyvenima unsure.gif Pasakiau, tik,kad jos vietoj vis dar meginciau, juk nera kol kas jokiu bedu , nei nugrauzti speneliai, nei ligos, kai moterys tikrai kencia dar suprantu, kai pasiduoda ir meta zindyma, bet cia doh.gif ir labai gera drauge, nei ka sakyt ka tik pagidziusiai mamai, o ir is vis ar turim mes teise kazka kitiems taip aiskint.... g.gif Va sake sumaitino 80 ml jau 4diena per koki pusvalandi ar ciia ne per daug???Ir gydytojai viskam pritaria, veiksmas vyksta Airijoj unsure.gif Del viso servizo ligoninej cia cia super, bet del zindymo visi kaip ir teoriskai rekomenduoja, bet praktiskai palaikymo nera, svarbiausia neleido pazindyt per pirmas 2 val unsure.gif bet juk vistiek net su pilna narkoze kam daro operacijas ir tai juk eina paskui zindyti. Tas kazko neisejimas, nemokejimas, ar tai nera is tikro nenorejimas zindyti g.gif
Nu va isisakiau ir truputi lengviau pasidare, nes ner daugiau kam, jau aplinkiniams jauciu atsibodau.
Jau ir man tuoj bus galima pirstu prie smilkinio vedziot , nes jau dukryte arteja prie 2,5 m biggrin.gif o dar visos kalbos vos ne apie kudikius ir zindyma.... siuskit man tuos giminaicius apsviesim biggrin.gif Mano aplinkoje visi nori ar nenori tom temom yra apsvieciami blush2.gif
Bet va dabar iskilo klausimas ar verta.....
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 09 13, 18:17)
O pas mane dabar tokia dilema iskilo. Drauge pries kelias dienas pagimde per cezario pjuvi, lyg ir viskas gerai, bet va pamegino pirma para zindyt ,kazkas nesigavo, sako nemoku kruties paduoti, skauda dar randa sunku ant sono atsigult ... ir nusprende duoti misinuka  verysad.gif 

Klausimas, kaip ta drauge ruosesi vaikelio atejimui, kiek skaite, svietesi. Atrodo, ji neturi teoriniu ziniu ne tik apie techninius zindymo klausimus, bet ir apie zindymo nauda vaikui, sau. Aisku, kad labai liudina tokie atvejai.
O tu esi labai gera drauge. Verta padeti. Bandyk kiek gali, jei pavyks, ji tau bus labai dekinga. Jei nepavyks, bent jau neturesi priekaistu sau. Saunuole! Daugiau tokiu kaip tu! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 09 13, 23:43)
Klausimas, kaip ta drauge ruosesi vaikelio atejimui, kiek skaite, svietesi. Atrodo, ji neturi teoriniu ziniu ne tik apie techninius zindymo klausimus, bet ir apie zindymo nauda vaikui, sau. Aisku, kad labai liudina tokie atvejai.
O tu esi labai gera drauge. Verta padeti. Bandyk kiek gali, jei pavyks, ji tau bus labai dekinga. Jei nepavyks, bent jau neturesi priekaistu sau. Saunuole! Daugiau tokiu kaip tu!  wub.gif

Dekui, bet esme,kad atrodo ruosiesi g.gif ir jau ne tokia jauna ir patirties gyvenimiskos turi, ir sake saziningai stengesi paduot ta kruti, bet esme ta ,kad kai bandziau kazka sakyti,kad vis tiek gali meginti zindyti,kad ir dave misinuko, juk tai ne pabaiga, bet sake ne jau nusprendziau nebezindyti ir viskas unsure.gif Tai va kaip tokiu atveju gali padeti g.gif ar vis tiek reiktu bandyti sneketi apie zindymo nauda g.gif bijau,kad supyks ir viskas. Nuojauta buvo ,kad nezindys, nes kai moteris sako,kad tikrai noriu zindyti ir renkasi informacija ir tai nevisada sekasi, o ji sake ai ziuresiu kaip bus stengsiuosi, bet jei neiseis tai ir nesikankinsiu unsure.gif jau tada pagalvojau, kad tikriausiai ir neisiais, nes tokio nusiteikimo per maza unsure.gif Gal kitiems ta mityba ne toks svarbus dalykas.... o as nesuprantu Ji pati sake nei sintetiniu vit nevartojo, nei sintetiniu drabuzeliu vaikeliui nepirko , ir skaite,kad vaikams iki 3 m nerekomenduojamas karves pienas. O kaip taip galvoj reikia viskam susisukti,kad duot misinuka kas yra skiestas karves pienas su sintetiniais vitaminais blink.gif ir net nemegint ilgiau kazkaip susitvarkyt su zindymu, sakiau skambink bet kada jei kils klausimu....kaip sunku kai artimiems zmonems neina padeti, nes jie tos pagalbos nepriima....
Atsakyti
Mum ir jau 2,3men ir vis dar su MP draugaujam, man jau ne tik gydytojai prie smilkinio sukioja...,bet mano mazius net i kalbas neina apie pienelio mazinima. Jis pats prieina prie manes ir sako"noriu papeli ciulpti",jei bandau atkalbeti tai ima pykti ir sakyti, kad jis dar mazas. jei atvirai, tai as jau noreciau viska baigti, bet vis nesugalvoju kaip, pakeisti maistu neiseina,nes jis pavalges kartais papelio uzsimano, o jei neduodu, tai buna labai irzlus schmoll.gif gal dbr netinkamas metas, gal dar palaukt? nezinau, gal galit, kas patart, kaip lengviau sumazint?
man nesuprantamas tik vienas dalykas, kodel musu medikai tokie stachanovietiski, juk vaiko imunitetas formuojasi iki 3,5metu, o su mamos pienu gaunami antikuniai ta imuniteta stiprina...Prisimenu, kai maziui buvo 1,3men ir man viena loriste pasake, kad man kaili maza isperti, kad as vis dar zindau vaika ir gadinu jo imuniteta. keistas man tas poziuris i mamas, kurios aukoja savo naktis, pasilinksminimus ir duoda vaikui, kas geriausia! Cia tik mamos ir jos vaikelio reikalas, kiek ji zindyti! jei mamai gerai, o vaikui jos artumo reikia, tai kam dirbtinai viska daryti, juk neciulps mazylis amzinai... As pati noreciau maitinti dar, bet jauciu, kad labai pavargau, nelabai sveikata leidzia, bet, kaip minejau maziui tai anei motais, tai viskas dar gali uzitesti...savo vaikui noriu paties geriausio, kaip ir kiekviena mama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 09 14, 16:39)
Mum ir jau 2,3men ir vis dar su MP draugaujam, man jau ne tik gydytojai prie smilkinio sukioja...,bet mano mazius net i kalbas neina apie pienelio mazinima. Jis pats prieina prie manes ir sako"noriu papeli ciulpti",jei bandau atkalbeti tai ima pykti ir sakyti, kad jis dar mazas. jei atvirai, tai as jau noreciau viska baigti, bet vis nesugalvoju kaip, pakeisti maistu neiseina,nes jis pavalges kartais papelio uzsimano, o jei neduodu, tai buna labai irzlus schmoll.gif gal dbr netinkamas metas, gal dar palaukt? nezinau, gal galit, kas patart, kaip lengviau sumazint?
man nesuprantamas tik vienas dalykas, kodel musu medikai tokie stachanovietiski, juk vaiko imunitetas formuojasi iki 3,5metu, o su mamos pienu gaunami antikuniai ta imuniteta stiprina...Prisimenu, kai maziui buvo 1,3men ir man viena loriste pasake, kad man kaili maza isperti, kad as vis dar zindau vaika ir gadinu jo imuniteta. keistas man tas poziuris i mamas, kurios aukoja savo naktis, pasilinksminimus ir duoda vaikui, kas geriausia! Cia tik mamos ir jos vaikelio reikalas, kiek ji zindyti! jei mamai gerai, o vaikui jos artumo reikia, tai kam dirbtinai viska daryti, juk neciulps mazylis amzinai... As pati noreciau maitinti dar, bet jauciu, kad labai pavargau, nelabai sveikata leidzia, bet, kaip minejau maziui tai anei motais, tai viskas dar gali uzitesti...savo vaikui noriu paties geriausio, kaip ir kiekviena mama smile.gif

Nesupykit, bet man atrodo, kad nebėra jau čia labai geras dalykas, tokio amžiaus vaiką dar žindyti, dėl sveikumo tai gal ir sveika, bet nemanau ,kad kas atsitiktų tokiam vaikui nutraukus maitinimą, juk jau didelis ir maitintis galima jau kitaip, netik krūtimi. O kaip jūs elgiatės svečiuose ar viešoje vietoje su tokiu dideliu vaiku kai jis "papuko" užsimano? Nedi žindinat? Kai sakot ,kad vaikas supyksta ar dar ten kas jam daros kai neduodat krūtines, tai čia manau ožiukus jau varyti reikia biggrin.gif Taigi nepildom mes visų vaiko norų, kad tik jis nesupyktų g.gif Čia jau mamos kantrybės ir ryžto reikalas smile.gif O atpratinti tikrai galima...Kazkaip gi visos atpratina...
Asmeniškai pažinojau vieną moterį, kuri maitino beveik iki trijų metų. Nu žinokit žiaurus vaizdas (bent jau man) buvo- kai 2,5 metų mergaitė pati kisa galvą po mamos megztiniu ir prašo "papo", neegzistavo jai žodis "ne", "noriu ir gausiu" buvo. Nesvarbu ar svečių yra ar jos kažkur svečiuojasi, rėkdavo ,kad nori "papo" ir viskas, o mama raudonais žandais sakydavo, kad nieko tokio juk vaikas nori...
Ir lėkdavo i kitą kambarį su vaiku maitintis, o tuo tarpu manoji, tokio pat amžiaus ,sėdėdavo ir ramiai valgydavo...
Atsakyti
Tikrai nepykstu smile.gif O del viesumo, tai mes viesose vietose nevalgom MP, o sveciuose tai jis kazkaip nelabai ir praso, o jei ir praso, tai mes einam, kur niekas nemato... O atjunkyti tikrai galima, as tai ir pati zinau... tik beda tame, kad kai as pradedu pieno mazinimo procesa, daznai mano sunus pradeda sirgti. Iki 2metu mum pastoviai dygo dantys, na gal su savaites, ar 2ju pertrauka, o kai vaikas serga ar jam dygsta dantys, neimanoma nutraukti maitinimo, juk ir taip vaikui sunku. Pavydziu mamom, kurios turi sveikus vaikus, kurie mazai serga, kuriem dantys per nakti islenda, mum jie visa menesi lenda... Beto mano sunus turi igimta liga, kuri vargu ar dings, todel jo ir imunitetas silpnesnis, ir jis labai jautrus po visu ligoniniu, badymu ir taip toliau. Jei jusu dukra turetu tokia liga, 2savaiciu butu atlikta operacija, nemanau, kad jus galvotumet apie tai, kas grazu ar ne, o galvotumet apie vaiko sveikata. Dziaugiuosi, kad Kauno klinikose sutikau tokiu gydytoju, kurie mane ir paskatino savo susnu maitinti kuo ilgiau, kitu atveju neaisku, kas butu... O nutraukti as noriu dbr ir del savo sveikatos ir del to, kad man atrodo, kad jis jau tikrai gali be MP. Beje, as nematau nieko gedingo jei mama maitina vaika MP, kad ir iki 3metu, man ziauriau, kai viesoje vietoje mama geria aluti, ruko, o jos 2metis pyplys valgo cipsus. O kaprizai manu prasideda tada, kai vaikas parduotuveje krenta ant zemes, ko negaves, o ne tada, kai praso MP, juk jis ji gavo nuo gimimo...Kiekvienas turi savo nuomone ir as ja gerbiu.
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2010 09 16, 15:22)

Asmeniškai pažinojau vieną moterį, kuri maitino beveik iki trijų metų. Nu žinokit žiaurus vaizdas (bent jau man)

Žinote, tai čia tik jūsų problema. Matyt jums trūksta žinių, bet ką padarysi.
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 09 16, 16:43)
Beje, as nematau nieko gedingo jei mama maitina vaika MP, kad ir iki 3metu, man ziauriau, kai viesoje vietoje mama geria aluti, ruko, o jos 2metis pyplys valgo cipsus.

Auksinis pastebejimas. didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 16 rugsėjo 2010 - 16:19
mano nuomone zindyti iki 2 metuku - jau yra norma, o velesnis zindymas gali testis tiek kiek mamai ir vaikui patogu, as tikiu, kad ateity, kai jau kalbesim apie vyresnio vaiko zindyma, tai ir bus zindymas vaiko virs 2 metuku ir visoms mamoms linkiu tai patirti, nes tai visai kas kita nei zindyti kudiki iki 1 metuku wub.gif

o as jau baiginesiu savo MP karjera, aciu visoms cia pasisakiusioms, tai tik paskatino tai daryti taip ilgai kaip norejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 09 16, 17:17)
Žinote, tai čia tik jūsų problema. Matyt jums trūksta žinių, bet ką padarysi.

vario, o prie ko čia žinios? smile.gif Žmogus juk nesako, kad jėzau jėzau, kaip čia taip, nebereikia tokiam vaikui MP, negalima ir t.t. Negražu tai negražu, su žiniom tai nieko bendro neturi.
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2010 09 16, 15:22)
Nesupykit, bet man atrodo, kad nebėra jau čia labai geras  dalykas, tokio amžiaus vaiką dar žindyti, dėl sveikumo tai gal ir sveika, bet nemanau ,kad kas atsitiktų tokiam vaikui nutraukus maitinimą, juk jau didelis ir maitintis galima jau kitaip, netik krūtimi.

Kuo mazesnis vaikelis, tuo didesnis jam stresas nujunkymo atveju.
Zindymas iki dveju - norma, ilgiau - taipogi norma mirksiukas.gif

QUOTE(HappyAngel @ 2010 09 16, 19:19)
vario, o prie ko čia žinios? smile.gif Žmogus juk nesako, kad jėzau jėzau, kaip čia taip, nebereikia tokiam vaikui MP, negalima ir t.t. Negražu tai negražu, su žiniom tai nieko bendro neturi.

Deja tai ir yra butent ziniu trukumas apie tai kuo naudingas zindymas dvimeciui ir vyresniam vaikuciui mirksiukas.gif Zinant nauda (ne tik imunitetui...) tame neiziuresim nieko ziauraus ar nezmonisko. 4u.gif

QUOTE(Deganti @ 2010 09 16, 16:53)
o as jau baiginesiu savo MP karjera, aciu visoms cia pasisakiusioms, tai tik paskatino tai daryti taip ilgai kaip norejau  4u.gif

4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 16 rugsėjo 2010 - 20:29