Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas (tęsinys)

QUOTE(Luttuke @ 2010 10 04, 23:21)
BUvom pas vaiko daktare. Mano maziukas is nevalgiuku tarpo, esam tureje daug  bedu su pilvuku, dabar dar tik 9 kg tesveria, tai teko pas daktarus pavaikscioti nemazai. Paklausiau apie budus kelti vaikui apetita, o daktare pradejo apie tai, kad paleisciau vaika, tipo duociau daugiau savarankiskumo (nors realiai cia vaikas manes paleisti nenori per dienas), tipo atjunko vaikas nuo kruties ir jau didelis (ir dar bent kelis kartus ta pakartojo - nezinau is kur ji tai istrauke), bet kazkaip nepriestaravau, nieko nesakiau, nepradejau gincytis (jau buvom prisigincije del to, kad atsisakiau skiepo). Kazkokia nesamone gaunasi... Pries tai vasara daktare buvo liepusi rudeni nutraukti maitinima, nes tipo del to vaikui pilva pucia, nes mano pienas jam netinka (apie tai buvau jau rasiusi seniau ir jusu patarimu deka visiskai tvirtai apsisprendziau to nedaryti).
Dabar mastau ar sakyti kita karta, kad dar maitinu mp, ar tiesiog nutyleti del sventos ramybes..?

Vat jau seniai man "įkritote" dėl sūnelio bėdų, tad nutariau įsiterpti. O jūs tik valstybinėje poliklinikoje lankotės? Aš siūlyčiau apsilankyti privačiai, kad ir medicinos diagnostikos centre Grybo g. Ten aš savo vyresnėlį vedžiau dėl nesibaigiančio kosulio. Ir gerai, kad nuvedžiau, nes poliklinikos gydytojos būtų jį nugydžiusios, nesuprato kosulio priežasties. Aš labai džiaugiuosi, kad mums pasisekė patekti pas doc. Dumčių. Tai malonus žmogus, labai viską detaliai išklausinėja. Gali klausti, ar vis dar maitinate, bet tik tam, kad išsiaiškinti diagnozę. Ten brangu aišku, bet apsimoka. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 05 spalio 2010 - 07:55
Mano mažės gyd irgi nežino,kad vis dar valgom MP biggrin.gif .Buvom pas ją paskutinį kartą 18mėn ir sakė,kad daugiau lankytis nebereikės,tai ir ačiū D,nebent susirgsim(o sirgti mes nesergam tfu tfu tfu).
Bet kokia pas mus gydytojų nekompetencija doh.gif ,jei tik kūdikis ,kad ir kelių mėnesių,mažai priauga svorio ar pilvą skauda,iš kart MP kaltina doh.gif ir bruka mišinį,po ko dažniausiai situacija visiškai nepasikeičia.Nori sukabinti visus ant vieno kurpaliaus,vaiko svoris juk individualus dalykas,jeigu genetiškai nulemtas smulkus jo sudėjimas,tai toks ir bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 05 spalio 2010 - 07:51
QUOTE(žydrynė @ 2010 10 05, 08:49)
Bet kokia pas mus gydytojų nekompetencija doh.gif ,jei tik kūdikis ,kad ir kelių mėnesių,mažai priauga svorio ar pilvą skauda,iš kart MP kaltina doh.gif  ir bruka mišinį

Na, man pasisekė, mano gydytoja mišinio nebruko, nes mano jaunėlis kūdikystėje labai daug priaugdavo. O vat pilvą pūsdavo jam, nors aš labai rinkausi maistą. Tai mišinio man tikrai nerekomendavo, o kitus lašus nuo pilvo pūtimo. Beje, jie nepadėjo, o pilvo pūtimas po kurio laiko praėjo. Gal išaugo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 05 spalio 2010 - 08:50
QUOTE(IsaDora* @ 2010 10 03, 17:39)
JaunasMamukas,

Net nežinau ką ir patarti. Tikriausiai negyvenčiau su tokiu vyru  unsure.gif užuojauta. Bet neatimk iš savo vaiko tai, kas jam brangiausia....  wub.gif

o ka darytum? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 10 05, 10:22)
o ka darytum? smile.gif

Taigi sakau negyvenčiau tongue.gif
O ką, be vyrų neįmanoma? biggrin.gif
Net nežinau, turbūt tokie vyro įdomūs prieštaravimai turėjo jau ir ankščiau išryškėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IsaDora*: 05 spalio 2010 - 11:03
QUOTE(IsaDora* @ 2010 10 05, 12:01)
Taigi sakau negyvenčiau  tongue.gif
O ką, be vyrų neįmanoma?  biggrin.gif

mums imanoma, vaikams manau kad ne.
Zinoma ir jiems imanoma, bet tikrai tai ne geriausias variantas ir pries priimant sprendima reikia laaaaabai gerai apgalvoti. Tiesiog dabar isgyvenu panasius svarstymus (priezastys gerokai rimtesnes nei vyro nepritarimas zindymui) ir kad ir kaip tas vyras mane knistu, vistiek nusprendziau is visu jegu bandyti saugoti santuoka.....
Atsakyti
Oi, o dėl anytų, taigi močiučių va toks straipsniukas http://gyvenimas.del...s.d?id=37122095 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 05 spalio 2010 - 11:22
Labas, mamukai,

vis už kadro paskaitinėju šią temą- na, pagal aplinkinių požiūrį aš irgi jau prie žindančių vyresnį vaiką, nors pagal mane, mano mergaitė dar labai labai maža- 14mėn.
Norėčiau pasisakyti apie gyd.- mes lankomės privačiame kabinete. Atrodė, jog gydytojos ten labai šaunios, profesionalios ir kompetetingos. Deja schmoll.gif . Jau kelis kartus girdėjau patarimą, kad būtų labai gerai, "jei su paukščiais išskristų ir pienukas doh.gif " (argi profesionalu patarti taip nutraukti žindymą? rudenį, prieš virusų metą, kai vaikui dygsta dantys doh.gif ), "po metų laiko vaiką žindyti yra visai nenaudinga, o tik mamos užgaida" (čia ėjau konsultuotis dėl savęs, nes vienu metu jaučiausi vis nuvargusi, stigo jėgų. Teko išklausyti moralą...) Taigi, nenoriu būti kategoriška, bet jaučiuosi baisiai nesmagiai ir galvoju, gal būtų ne pro šalį neskubant pasiieškoti kito pediatro ax.gif . Mano mergaitė išskyrus tridienę karštinę nėra niekuo sirgusi, bet, galvoju, jei kada reikės TIKROS gyd. konsultacijos, aš tikrai negalėsiu pasitikėti gydytoju, kuriam turiu meluoti ar nutylėti apie vaiko žindymą.
Ir iš viso, man be galo keista, jei sutartinai yra tvirtinama ir pripažįstama apie žindymo naudą iki 2 metų, kodėl vaikų gydytojai, negali tuo pasidomėti.
Gražaus auksinio rudens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 10 05, 00:32)
Nu, bet kaip baisu, kai gydytojos tokia nekompetencija demonstruoja. Reiketu surinkt tokiu buri ir i priverstine stazuote issiust, ne kiktaip!
Jau net man skaudu del taves.
O taviskis blogai jauciasi? Jei vien tik del svorio, tai nesijaudink, yra cia mamyciu vyresnius ir dar lengvesnius vaikucius auginanciu.
Zinai, maniskiai irgi apie 9 kg sveria (nes ta pacia diena gime  lotuliukas.gif ), bet yra judrus, stiprus. Tiesa sakant, man kartais atrodo, kad jie ir gyvi vien MP. O kita maista palaiko burnoj ir isspjauna.
O daktare, jei kita karta pasakysi, kad maitini, apkaltins tave, kad kenki savo vaikui. O jei pasakysi, kad nebemaitini, tai ziurek, visokiu tyrimu gali paskirti, maisto papildu israsyti.
Jei man taip nutiktu, sakyciau, kad nebemaitinu.
Bet gal tu paieskok kitos daktares  g.gif

Ne vien tik del svorio. Tiesiog, vaikas labai daug verkia, matosi, kad kazkas ne taip, su virskinimu problemos, vis dar papucia pilvuka. Dabar jau, kaip ir gereja viskas, bet mazas buvo silpnokas, zemas raumenuku tonusas, tiesa, hemoglobinas zemas (vos virs 100, del to aiskisimes su hematologhu). Tyrimu jau prisidarem, vitaminus geriam, o siaip isskyrus kraujo tyrimus nieko blogo nerado.

Papildyta:
QUOTE(Eureka @ 2010 10 05, 08:48)
Vat jau seniai man "įkritote" dėl sūnelio bėdų, tad nutariau įsiterpti.  O jūs tik valstybinėje poliklinikoje lankotės? Aš siūlyčiau apsilankyti privačiai, kad ir medicinos diagnostikos centre Grybo g.  Ten aš savo vyresnėlį vedžiau dėl nesibaigiančio kosulio. Ir gerai, kad nuvedžiau, nes poliklinikos gydytojos būtų jį nugydžiusios, nesuprato kosulio priežasties. Aš labai džiaugiuosi, kad mums pasisekė patekti pas doc. Dumčių. Tai malonus žmogus, labai viską detaliai išklausinėja. Gali klausti, ar vis dar maitinate, bet tik tam, kad išsiaiškinti diagnozę. Ten brangu aišku, bet apsimoka.  4u.gif

Tai vat, kad ne valstybineje... Ir privaciai keleta tyrimuku daremes del virskinimo, fermentu, alergiju - viskas norma. Siaip daktare puse velnio, bet "seno kirpimo"... Visgi matyt nesakysiu, kad maitinu, nes jei dar suzinotu, kad naktim vaikas valgo - butu blogai (mes paprastai einam su vyru, o jis daktares paprotinimu klauso... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 10 05, 13:14)
mes paprastai einam su vyru, o jis daktares paprotinimu klauso... doh.gif

nebesivesk vyro hihihi.gif maziau girdes-maziau bumbes wink.gif

laba diena 4u.gif paskaitau,pasidziaugiu ir toliau maitinu,nors jau noriu `rist`,ale vyras neleidzia lotuliukas.gif lotuliukas.gif vot kaip dar buna doh.gif naktim geriam kaip uz tevyne,diena ir relaxuoja mane uzsigulus..kai kas pagedina,greitai sutvarko viska,ka atidengus ir sako neskanu..o kai nori `mama jug biski skanu ane` lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Blogiausia tai, kad gydytojai nepaiškina konkrečiai, kodėl siūlo nutraukti žindymą, ypač vyresnio vaiko.Juk yra tam priežastis, jeigu jie taip rekomenduoja? g.gif Vyresnio amžiaus vaikas jau daug ką valgo, tai per pieną, jei mama atsirenka maistą, neturėtų patekti alergenų, kurie sukeltų pilvo skausmus.
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 10 05, 13:19)
Ir iš viso, man be galo keista, jei sutartinai yra tvirtinama ir pripažįstama apie žindymo naudą iki 2 metų, kodėl vaikų gydytojai, negali tuo pasidomėti.
Gražaus auksinio rudens  smile.gif

As tai atspausdinsiu ta straipsniuka is Delfi apie ilgalaiki zindyma ir nunesiu gydytojai, kai po 2 men. eisim skiepu. Sakysiu, kad noreciau isgirsti jos profesionalia nuomone apie tai. Tegu nesasi i namus, skaito. Paziuresim.
Susidaro nuomone, kad dauguma gydytoju nesidomi medicinos naujovemis. Cia tik zindymas. Bet jei tokia nekompetencija ir kitose srityse....
Atsakyti