Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(aure111 @ 2010 03 21, 21:56)
Čia šiumetiniai, tiksliai nepasakysiu kada sėjau, bet vasario pradžioj  biggrin.gif

Kokia rūšis? Ankstyvieji? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 21, 22:50)
Sakai, labiau tikėtina, jog realybėje telaukia šitai?? blink.gif  lotuliukas.gif

user posted image

Arba dar blogiau biggrin.gif Draugai pernai sugebėjo šiltnamyje užsiaugint pomidorų, kurie net žiedų nekrovė biggrin.gif

QUOTE(Casual @ 2010 03 21, 22:52)
o koks balkono plotas??  blink.gif  blink.gif
ispudingai cia  bigsmile.gif

7 kv.m. smile.gif Bet vis tiek per daug truputį jau buvo...

QUOTE(aure111 @ 2010 03 21, 22:53)
Tos nuotraukos su pomidorų gausybe tikrai nerealiai atrodo arba fotošopas arba trašų privaryta  doh.gif  doh.gif  O ta nuotrauka kur keli pomidorai tai tikrai tikroviškai atrodo  thumbup.gif  biggrin.gif

Nusiunčiau draugei nuorodą, ji dizainerė-maketuotoja, bando irgi įžiūrėt fotošopą, nors sako, kad nepanašu blink.gif
Merginos, kas pernai apie akvariumo vandenį rašėt, kad labai gerai augalams? g.gif Nuo praėjusių metų namai netikėtai pasipildė pora akvariumų, tai sakau, gal panaudot tinkamai vandenį galiu g.gif
Atsakyti
Sveikos, prisijuokiau beskaitinėdama thumbup.gif ir žiūriu, smagus būrelis čia susirinkęs, gal ir aš gražiai įsišliesiu bigsmile.gif

Pernai balkoniuke tik gėlininkyste užsiiminėjau, tiksliau kai liepą įsikėlėm nelabai kam galimybės daugiau ir buvo. Na, prieskonius auginau. Biškį nesėkmingai, nes periodiškai vis kur išvažiuodavom ir per tas dienas sugebėdavo viskas iškept doh.gif
Dabar turiu susidaiginus 14 keturių rūšių pomidorų, jetus, tiek daug man tikrai nereikia, bet dukra nuvertė nuo palangės daigyklą ir susimaišė man visi, dabar neatrenku kur kurie yra.. laukiu kažkokio stebuklo -požymio, kad galima būtų atskirti kur kuris.. Man rods, jau geltonosios kriaušaitės pasimatė g.gif

Ir norėčiau pabandyt žirnius paaugint bigsmile.gif Aišku, ir visą kitą smulkmę: krapai, salotos, rucola, bazilikas..

bėda tik, kad turim max 5kv.m. balkoniuką blush2.gif Nestiklintas, bet jis toks uždaras, vėjo nekošiamas ir į pietų pusę. Kadangi į balkoną atsiveria vaiko miegamojo langas, bijau per daug augalais užsisodint, kad kvapai kambary neerzintų. Bent pomidorai tai tikrai gi aitrų kvapą leidžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 03 21, 22:12)
Merginos, kas pernai apie akvariumo vandenį rašėt, kad labai gerai augalams?  g.gif 

Nežinau, kiek tame gėrio, bet aš tiek kambarinius, tiek balkoninius augintinius laistau akvariuminiu vandeniu. Įsivaizduoju, kad trąšos, o kokia realybė - dievai žino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 03 21, 23:32)
Sveikos, prisijuokiau beskaitinėdama  thumbup.gif  ir žiūriu, smagus būrelis čia susirinkęs, gal ir aš gražiai įsišliesiu  bigsmile.gif

Pernai balkoniuke tik gėlininkyste užsiiminėjau, tiksliau kai liepą įsikėlėm nelabai kam galimybės daugiau ir buvo. Na, prieskonius auginau. Biškį nesėkmingai, nes periodiškai vis kur išvažiuodavom ir per tas dienas sugebėdavo viskas iškept  doh.gif
Dabar turiu susidaiginus 14 keturių rūšių pomidorų, jetus, tiek daug man tikrai nereikia, bet dukra nuvertė nuo palangės daigyklą ir susimaišė man visi, dabar neatrenku kur kurie yra.. laukiu kažkokio stebuklo -požymio, kad galima būtų atskirti kur kuris.. Man rods, jau geltonosios kriaušaitės pasimatė  g.gif

Ir norėčiau pabandyt žirnius paaugint  bigsmile.gif Aišku, ir visą kitą smulkmę: krapai, salotos, rucola, bazilikas..

bėda tik, kad turim max 5kv.m. balkoniuką  blush2.gif Nestiklintas, bet jis toks uždaras, vėjo nekošiamas ir į pietų pusę. Kadangi į balkoną atsiveria vaiko miegamojo langas, bijau per daug augalais užsisodint, kad kvapai kambary neerzintų. Bent pomidorai tai tikrai gi aitrų kvapą leidžia  g.gif

O kokios pomidorų rūšys? bigsmile.gif
Tai kad nepasakyčiau kad labai jaustųsi kvapas kambaryje nuo augalų g.gif Gal kaip tik orą pagrynins, filtruos kas iš gatvės iki vaikeliuko ateitų negero ax.gif Man labiau kvepėjo pernai ne pomidorai, o... drėgna žemė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 03 21, 21:20)
Bet tikrai čia skaitosi "daugiau nieko" ...

oho, įspūdinga bigsmile.gif
ypač patiko ta vieta, kur vynas gurkšnojamas pomidorų pavėsy lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(something else @ 2010 03 21, 21:43)
Man vis tiek protu sunku suvokti, kaip tokį derlių užauginti galima ...

čia gal nuo klimato priklauso? plius trąšos ir gal kokia super duper rūšis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 03 22, 00:02)
oho, įspūdinga  bigsmile.gif
ypač patiko ta vieta, kur vynas gurkšnojamas pomidorų pavėsy  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
čia gal nuo klimato priklauso? plius trąšos ir gal kokia super duper rūšis?  g.gif

Rūšį va išbandysim šiemet. Bet matyt daug priklauso ir nuo šviesos, dienos ilgumo...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 03 21, 17:52)
Buvau šiandien maximoje, bet vazonų kažkaip nei vieno nepirkau, bet užtat Ermitaže sėklų visą krūvą paėmiau  doh.gif

aš mačiau, bet akys ant kaktos iššoko. Tokie dideli, gražūs ir juokinga kaina. Susinervinau, žodžiu grįžusi namo ir į savo nupiepielius pasižiūrėjusi biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif va kokius vazoniukus maksimoj nusipirkau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 03 21, 21:56)
O kokios pomidorų rūšys?  bigsmile.gif 
Tai kad nepasakyčiau kad labai jaustųsi kvapas kambaryje nuo augalų  g.gif  Gal kaip tik orą pagrynins, filtruos kas iš gatvės iki vaikeliuko ateitų negero  ax.gif  Man labiau kvepėjo pernai ne pomidorai, o... drėgna žemė  wub.gif

Sėjau Roma, Red Cherry, Yellow Pearshaped ir Balkonstar. Žodžiu, kokius vietinėj sodo parduotuvėj radau ax.gif
Sakai, nesijaučia g.gif aš, mat, pati labai greit užuodžiu pomidorus. Ir dabar prie palangės priėjus užtenka ranka perbraukt ar sujundint smile.gif
tiesa, maniškiai jau ir nakvoja balkonan ištremti rolleyes.gif

Labai gaila, kad mūsų balkoniukas mažas sad.gif dar kai suolas stovi, vaikui vasarom išmetam baseiniuką - tai vos vos aš ten įsitenku su savom vazonais.
O kitas rūpestėlis, kad noriu derliaus jau minimum birželio gale g.gif mes išvažiuosim į LT rugpjūčio mėnesiui, palaistyt gal kas ir palaistytų, bet gi kam augint, jei burnon nepateks unsure.gif

QUOTE(^nataly^ @ 2010 03 22, 08:57)
smile.gif va kokius vazoniukus maksimoj nusipirkau  ax.gif

Aš irgi mačiau tokių pirkt, bet labai suabejojau ar tokiam sugebėčiau gražiai užaugint unsure.gif

Papasakokit apie žirnių auginimą bigsmile.gif ar jie gali augt svirdami žemyn? kokio vazono keliems žirniams užtenka?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 21, 21:58)
Kokia rūšis? Ankstyvieji? bigsmile.gif

Pernai daigelius turgui pirkau tai sakė „raudonkepuraitė“ g.gif o kaip ten iš tikro yra nežinau, o kadangi labai skanūs buvo, tai pati prisinokinau vieną pomidorą ir sėklos pasidariau

QUOTE(Coccinela @ 2010 03 21, 22:32)
bėda tik, kad turim max 5kv.m. balkoniuką  blush2.gif Nestiklintas, bet jis toks uždaras, vėjo nekošiamas ir į pietų pusę. Kadangi į balkoną atsiveria vaiko miegamojo langas, bijau per daug augalais užsisodint, kad kvapai kambary neerzintų. Bent pomidorai tai tikrai gi aitrų kvapą leidžia  g.gif

Man tai nesijaučia jokio kvapo schmoll.gif tik kai juos pilieti tada tas kvapas pasijaučia ax.gif

O aš ir turiu problemą, kad jei išvažiuojam vasarą kad ir keliom dienom tai viskas labai perdžiūna doh.gif tai kažkurioj temoj apie daržus ar šiltnamius paskaičiau kad į dirvą plastmasinius butelius sukiša prieš tai skilučių prabado ir daržovės pamažu laistosi bigsmile.gif thumbup.gif tai sakiau aš tai balkone išmeginsiu bigsmile.gif išvažiuojant į vazonus sukišiu nedidelius buteliukus ir tikiuosi nebeperdžius mano darželis bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mano pomidorčikai pradeda rodyti antrąją tikrųjų lapelių porą. O pas kažką jau žydi, siaubas. Aš jau juos ir pietų pusėj laikau, ir su augimo aktyvatorium laistau, o jie ko tai stabdo.
Atsakyti