Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

O aš bijau apsisėt ir apsikraut bereikalingai.
Pas mane sėt noro - daugiau nei proto doh.gif

Prisisėjau pernai krapų - užaugo ir taip nei karto niekur neįdėjau, artėjo šalčiai - tai pasidžioviau.. prieš porą savaičių išmečiau fool.gif man pirktiniai šaltai džiovinti kažkaip patraukliau atrodo... unsure.gif
Dar sėjaus gi labai sevojos medaus žolę, jau taip užsikepus buvau, kaip man čia jos reikia - nei arbatos, nei kompoto, nei į salotas ar į kepsniuką... doh.gif
Baziliko gal 3 veisles sėjaus... nu bet nudžiuvo dar nesuaugę.. dar visokių rozmarinų, melisų, petruškų turėjau - apsėdo amarai/erkutės, purkšt neišdrysau ir mečiau velniop doh.gif

Nu žodžiu, kažkoks pravalas pernai buvo... blush2.gif užtai šiemet varžaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 24 kovo 2010 - 22:10
QUOTE(Coccinela @ 2010 03 24, 21:09)

Nu žodžiu, kažkoks pravalas pernai buvo...  blush2.gif užtai šiemet varžaus.

o jei tai tikrai nesėkmingai buvo. žinoma,jei nenaudoji tai neverta sėti, aš tai planuoju (jei suaugs kaip priklauso) viską sunaudot, dabar jau krapiukus kelias šakutes buvau nulaužus į sriubą.bet kol auga tai daugiau atrakcija,aišku, negu kad naudos,
Atsakyti
Aš nežinau net kodėl man taip gavos... nu supratimo neturiu.. gal kad džiovinti krapai jau smulkinti ir prie visų prieskonių virš viryklės ir iš inercijos dedi negalvodamas unsure.gif bet tikrai su tais krapais kažkokia nesąmonė galop išėjo, šiemet net ir nebesėsiu sakiau unsure.gif
Kitką kaip ir žadu vartoti, bet jau prisibijau tų parazitų visokių. Girdėjau, kad levandų amarai bijo - kaži, kiek čia tiesos? Betgi prie kiekvieno augalo ir tų levandų neprisiodinsi juk unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 03 24, 22:09)
O aš bijau apsisėt ir apsikraut bereikalingai.

Man irgi panašios mintys kyla. Žinoma, ir šiais metais apsikrausiu, bet jau atidžiau renkuosi, kokiais augaliukais. Atsisakiau visokių krapų, salotų, petražolių, iš prieskoninių atskirai auginsiu tik rozmariną, nes to dar nebandžius. O bazilikus sėsiu į pomidorų vazonus, kad nuo ligų pasaugotų. Taigi š esmės koncentruojuosi į pomidoriukus ir čili pipiriukus. Na, dar lovelis žemuogių bus. O su visom kitoms žolytėm atsižaidžiau pernai smile.gif
Atsakyti
O ką reiškia 'išbėgę'? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 03 25, 09:56)
O ką reiškia 'išbėgę'?  blush2.gif

Ištįsę į viršų, laibi daigeliai, kuriems trūksta saulės šviesos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2010 03 25, 00:24)
Kitką kaip ir žadu vartoti, bet jau prisibijau tų parazitų visokių. Girdėjau, kad levandų amarai bijo - kaži, kiek čia tiesos? Betgi prie kiekvieno augalo ir tų levandų neprisiodinsi juk  unsure.gif

O tai jusu manymu, tuos prieskonius, kur jau perkate saldytus, paruostus, kai jie auga naturaliai tai po juos nieks neropoja? biggrin.gif Ar cia akys nemato, sirdies neskauda? Beje dar geriau jei kas nors ropoja, jei ne...didele tikimybe, kad pripurksta visokiu sh... biggrin.gif
Gal pries sodinant zeme reikia kaitint...sako mirsta kas gyvas.
Atsakyti
Priimkit naujoke - bazilikas jau auga, svogunu laiskai lenda,daiginu pomidorus, moliuga, cili seklos jau rodo gyvybes zenklus,saldzioji paprika ikista tik vakar smile.gif Dar turiu agurku seklu, bandysiu daigint. Klausimas del zemuogiu - kokio gylio indo joms reikia? Turiu pailga, bet labai negilu g.gif Ir kaip jas - tiesiai i zeme seklytes? blush2.gif
Atsakyti
klausimas zinancioms - mano vilmukai balkoniniai pomidorai eina jau trecia savaite, turi po 4 tikruosius lapus, panasu,kad laikas perkelti i daugaiu vietos"
1. perkelineti kartu su zemes gabalu, ane?
2. kokia zeme perkat pomidorams?
3. kiek vilmuku talpint i 1 metro ilgio loveli?
Atsakyti
Mamos, o kokie augalai saulute megsta? Sviesa visiems reikalinga, bet jau ir saulute islindo, ka sukelt ant palanges?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 03 24, 20:47)
Nu va mano daržas šiandien:

Kaip gražu wub.gif wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Coccinela @ 2010 03 24, 22:09)
Prisisėjau pernai krapų - užaugo ir taip nei karto niekur neįdėjau

Man krapai labiausiai patinka šaldyti thumbup.gif wub.gif tiesiog jei jei iš daržo būna, tai tuos lapelius nuo koto to didelio nuskabau, nuplaunu nusausinu su popieriniu rankšluosčiu, supjaustau smulkiai ir įdėjus į maišelį dedu į kamerą smile.gif paskaka skinis wub.gif būna kaip tik iš daržo wub.gif darydam salotas jų tiesiog tik iš kameros ištrauktų pabarstau nes kol mišrainę sumaišau jie ir atšyla (mišrainė nepaskęsta nuo vandens nes jo kaip ir nebūna ax.gif ).

QUOTE(fedoska @ 2010 03 25, 14:33)
Mamos, o kokie augalai saulute megsta? Sviesa visiems reikalinga, bet jau ir saulute islindo, ka sukelt ant palanges?

Man atrodo visiem augalam saulės reikia bigsmile.gif

O mano bazilikai kai kurie miršta doh.gif doh.gif buvau sėklų pabėrus ant žemės paviršiaus, tai kur sudygo tie galima sakyt ir numirė, o kurios sėklytės pateko belaistant po žemėmis tie dar gyvi thumbup.gif Bet nieko dar sočiai laiko, jei reik dar pasisėsiu biggrin.gif Pomidorus jau pasodinai į didesnius vazoniukus, tai atrodo patenkinti biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 03 25, 14:00)
klausimas zinancioms - mano vilmukai balkoniniai pomidorai eina jau trecia savaite, turi po 4 tikruosius lapus, panasu,kad laikas perkelti i daugaiu vietos"
1. perkelineti kartu su zemes gabalu, ane?
2. kokia zeme perkat pomidorams?
3. kiek vilmuku talpint i 1 metro ilgio loveli?

1. Aš traukiu su žeme ir perdedu į didesnį vazoną, tik giliau kišu.
2. Maišau universalią su durpine. Pernai dar iš kaimuko atsivežiau žemės, tai kadangi ji tokia "sunkesnė", įmaišiau papildomai vermikulito.
3. Manausi, koki penki turėtų įsitekti g.gif Žiūrint kokie planai - skabyti ar palikti savieigai. Nuo to ir tarpų dydis priklausys.
Atsakyti