Puke, ačiū!

+2010 04 18, 23:01-->
QUOTE(hi

@ 2010 04 18, 23:01)
Hi, nėra tas P negeras. Tiesiog jis atima galimybę kontroliuoti diafragmą ar išlaikymą. Bet vis dar gali kontroliuoti visą kitą - nuotaiką, šviesą, kadravimą, kompoziciją, spalvas ir pan. Manyčiau, jei aš fotografuočiau vestuves, greitoms situacijoms tikrai rinkčiausi P (nors dar net nesu bandžiusi juo fotografuoti). Tiesiog aš fotografuoju nedaug, ir tas ratukų sukiojimas ir aparato parinktų kombinacijų tikrinimas man užtrunka daug laiko. Todėl "normaliame" apšvietime greitam veiksme dirbčiau su P.
Man tai būtų įdomu, jei fotografuojantys M parašytų, kokia prasmė tai daryti įprastomis nesudėtingo apšvietimo sąlygomis? Kam reikia vis bandytis ir tikrintis histogramas? Vis tiek pasirenkat (mano teoriniu supratimu) panašiai, kaip ir, tarkim, Av - renkatės norimą diafragmą, ir žiūrit, ar išlaikymas pakankamas, o jei nepakankamas, tada koreguojat diafragmą ir vėl tikrinat. Bet kam reikia šitų tikrinimų? Juk vis tiek, norint teisingos ekspozicijos, jūsų pasirinktas diafragmos ir išlaikymo derinys turės būti tas pats, kaip prie Av, tik turėsit daugiau bandytis ir tikrintis.