Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (85 tema)

QUOTE(Vasaraitė @ 2010 04 15, 11:55)
Dabar prasysiu Jusu pagalbos...

Vasaraite, siulyciau dar pastatyti jaunuosius nugarom i saule, ir reflektoriu i veidus nukreipt. Susidarys grazi saules apsviesta "aura" aplink galvas, o kad veidai tamsus nebutu - reflektoriu i juos nukreipk - tegu kas palaiko.

baigineju kursus pas Zoluba, taip liuuuuuudna, noriu dar biggrin.gif

Antajo, pirmojoj kirpciau gerokai dangaus, o antrojoj bardakelis blush2.gif

Valkiria, grazus ziedai mirksiukas.gif

Nikke, grazi moteris, grazi aplinka, grazi suknele, bet kazko truksta biggrin.gif sviesos gal g.gif
Atsakyti
Sayonara - Tavo paminėta dėžutė mano laiškelius grąžino atgal sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2010 04 19, 17:43)
Sayonara - Tavo paminėta dėžutė mano laiškelius grąžino atgal sad.gif

hmz.. gavau iš Tavęs vieną laišką, atsakiau į jį.. kiek jų rašei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 04 19, 19:51)
hmz.. gavau iš Tavęs vieną laišką, atsakiau į jį.. kiek jų rašei? smile.gif

3 smile.gif gal per dideli buvo? einu žiūrėt...

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2010 04 19, 18:59)

gali būti, kad per dideli..smile.gif
jei netingi, pakartok mažesnėmis porcijomis..smile.gif)
gavau tą, kuriame buvo parašyta "viskas " wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2010 04 19, 19:59)

mhm - per dideli smile.gif persiunčiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 19 balandžio 2010 - 19:16
papildžiau ir aš susitikimo albumą ax.gif

a čia pavasariui:

user posted image
Atsakyti
Puke, ačiū!

smile.gif+2010 04 18, 23:01-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 04 18, 23:01)
kuo tas P toks negeras?

Hi, nėra tas P negeras. Tiesiog jis atima galimybę kontroliuoti diafragmą ar išlaikymą. Bet vis dar gali kontroliuoti visą kitą - nuotaiką, šviesą, kadravimą, kompoziciją, spalvas ir pan. Manyčiau, jei aš fotografuočiau vestuves, greitoms situacijoms tikrai rinkčiausi P (nors dar net nesu bandžiusi juo fotografuoti). Tiesiog aš fotografuoju nedaug, ir tas ratukų sukiojimas ir aparato parinktų kombinacijų tikrinimas man užtrunka daug laiko. Todėl "normaliame" apšvietime greitam veiksme dirbčiau su P.

Man tai būtų įdomu, jei fotografuojantys M parašytų, kokia prasmė tai daryti įprastomis nesudėtingo apšvietimo sąlygomis? Kam reikia vis bandytis ir tikrintis histogramas? Vis tiek pasirenkat (mano teoriniu supratimu) panašiai, kaip ir, tarkim, Av - renkatės norimą diafragmą, ir žiūrit, ar išlaikymas pakankamas, o jei nepakankamas, tada koreguojat diafragmą ir vėl tikrinat. Bet kam reikia šitų tikrinimų? Juk vis tiek, norint teisingos ekspozicijos, jūsų pasirinktas diafragmos ir išlaikymo derinys turės būti tas pats, kaip prie Av, tik turėsit daugiau bandytis ir tikrintis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2010 04 20, 21:16)
Puke, ačiū!
Hi, nėra tas P negeras. Tiesiog jis atima galimybę kontroliuoti diafragmą ar išlaikymą. Bet vis dar gali kontroliuoti visą kitą - nuotaiką, šviesą, kadravimą, kompoziciją, spalvas ir pan. Manyčiau, jei aš fotografuočiau vestuves, greitoms situacijoms tikrai rinkčiausi P (nors dar net nesu bandžiusi juo fotografuoti). Tiesiog aš fotografuoju nedaug, ir tas ratukų sukiojimas ir aparato parinktų kombinacijų tikrinimas man užtrunka daug laiko. Todėl "normaliame" apšvietime greitam veiksme dirbčiau su P.

Man tai būtų įdomu, jei fotografuojantys M parašytų, kokia prasmė tai daryti įprastomis nesudėtingo apšvietimo sąlygomis? Kam reikia vis bandytis ir tikrintis histogramas? Vis tiek pasirenkat (mano teoriniu supratimu) panašiai, kaip ir, tarkim, Av - renkatės norimą diafragmą, ir žiūrit, ar išlaikymas pakankamas, o jei nepakankamas, tada koreguojat diafragmą ir vėl tikrinat. Bet kam reikia šitų tikrinimų? Juk vis tiek, norint teisingos ekspozicijos, jūsų pasirinktas diafragmos ir išlaikymo derinys turės būti tas pats, kaip prie Av, tik turėsit daugiau bandytis ir tikrintis.  g.gif

Nikke - įpratau naudot M sudėtingom, žieminėm sąlygom... o dabar ir gerom sąlygom manęs jis nebetenkina - nuotraukos per tamsios mano akiai - grybauja automatinė ekspozicija (senukas gi mano... unsure.gif )... todėl dabar jau visada naudoju M - įpratau greit suktis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2010 04 20, 08:29)
a čia pavasariui:

Labai fainas kadras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2010 04 20, 09:29)
papildžiau ir aš susitikimo albumą  ax.gif

a čia pavasariui:

bigsmile.gif grazu

as irgi ant M pripratau ,kzkaip jau kitu ir nebejungiu blush2.gif ir prie rankinio fokusavimo beveik pripratau biggrin.gif (aisku ne skaitmenos,nes l.jau mazas tai 50-uko ziedas)
Atsakyti
Sveiki,

gal kazkur jau aptarete panasu klausima, taciau sudetinga rasti tarp gausybes jusu temu.

Reikia patarimo isigyjant dekla fotoaparatui. Ar patogiau krepsys, ar kuprinyte? I ka atkrepti demesi pries perkant? Labai lauksiu Jusu ziniu ir nuomoniu.
Aciu bigsmile.gif

Pamirsau pamineti, deklan desiu D90.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 22 balandžio 2010 - 12:27