Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE(VILTE20 @ 2005 07 04, 14:51)
vakar mano sese atsisake krikstyti mano suneli...taip blogai pasijutau verysad.gif
atsisake, tik todel, kad kriksto tetis bus vyro brolis, o ne jos draugas doh.gif

Pirmiausia nesijaudink. Savo seser paklausk, ar tas jos draugas taps nuolatiniu draugu-vyru. Beto niekas nedraudžia turėti du krišto tėvus ir vieną krišto mamą.

Bent savo atveju aš tikrai nekviesiu krištyti iš atskirų šeimų, mūsų šeimoje priimta kad krikštija šeima. Tad su kunigu kalbėjusi, sužinojau, kad krištyti gali kelios krišto tėvų poros. Taigi žinau jog savo atveju krikštyti kviesiu vyro sesę su vyru, ir savo sesę su vyru, taip manau problema bus išspręsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 27 kovo 2007 - 12:48
Kiek teko skaityti, tai ir senoveje buvo kvieciami krikstateviai is skirtingu seimu. Man tai nera svarbu, ar jie bus seima ar ne. Man svarbu, krikstatevius issirinkti ne del mados ar pinigu, o kad butu rupestingi kriksto vaikui, nes, kaip sakoma, krikstateviai - tai antrieji tevai, kurie, atsitikus nelaimei, jei pvz. tikrieji teveliai zutu, krikstateviai juos turetu atstoti. Tai jei bus dvi seimos, kurios nuosirdziai rupinsis vaiku - bus tik geriau.
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2007 03 27, 13:47)
Tad su kunigu kalbėjusi, sužinojau, kad krištyti gali kelios krišto tėvų poros. Taigi žinau jog savo atveju krikštyti kviesiu vyro sesę su vyru, ir savo sesę su vyru, taip manau problema bus išspręsta.

Labai įdomu, kokioje bažnyčioje jums leido tokį variantą? Nes mums labai reikėtų, kad būtų 2 krikšto mamos (na, taip jau kartais tenka laviruoti), tai Kauno Prisikėlimo bažnyčios klebonas pasakė, kad griežtai nekrikštys taip, nes nėra tokio vyskupo leidimo verysad.gif . Kažin, kodėl taip skirtingai?
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 03 29, 13:22)
Labai įdomu, kokioje bažnyčioje jums leido tokį variantą? Nes mums labai reikėtų, kad būtų 2 krikšto mamos (na, taip jau kartais tenka laviruoti), tai Kauno Prisikėlimo bažnyčios klebonas pasakė, kad griežtai nekrikštys taip, nes nėra tokio vyskupo leidimo  verysad.gif . Kažin, kodėl taip skirtingai?

na mes su Vilniaus kunigu šnekėjom tai jis nieko prieš, čia dar nuo kunigo priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2007 03 30, 10:03)
na mes su Vilniaus kunigu šnekėjom tai jis nieko prieš, čia dar nuo kunigo priklauso.

Susidaro įspūdis, kad Katalikų bažnyčioje visuotinių taisyklių kaip ir nėra - kaip kas nori, taip interpretuoja g.gif .
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 03 30, 10:44)
Susidaro įspūdis, kad Katalikų bažnyčioje visuotinių taisyklių kaip ir nėra - kaip kas nori, taip interpretuoja  g.gif .

visuotinos taisyklės yra, tik vieni kunigai daro išimtis
Atsakyti
as irgi girdejau, kad kriksto tevai negali buti pora, nes issiskiria, bet pati imsiu sese su savo bachuru, nes kitos iseities nera neturiu ko daugiau prasyti schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanata @ 2007 03 27, 20:27)
Kiek teko skaityti, tai ir senoveje buvo kvieciami krikstateviai is skirtingu seimu.

na kažkaip tokio dalyko negirdėjau, nes mano promočiutė sakydavo, šeima geriau, vaikas bus laimingesnis. Kaip gyvens krikšto tėvų šeimą toks ir vaiko gyvenimas bus.
na bent aš taip girdėjau
Atsakyti
Aš tikriausiai būčiau už krikštatėvius - porą, bet ne visada taip išeina ax.gif Labai noriu, kad mano mergytės krikštomama būtų mano sesė, o ji nei vyro, nei draugo neturi. Taigi pakvietėme MB pusbrolį. Jis vedęs, su jo žmona sutariu puikiai, bet vistiek pasirinkau sesę ax.gif Prieš kviesdama pusbrolį būti krikštotėvu, pirmiausia paklausiau jo žmonos, ar nesupyks blush2.gif Taigi išrinkom krikštatėvius su kuriais daug bendraujame, dažnai matomės, tikiuosi taip bus ir ateityje mirksiukas.gif
Atsakyti
Na mes kriksto teveliais ilgai galvodami isrinkome savo labai artimus gerus draugus -sutuoktinius. Nors turiu broli, kuris turi jau ilgamete drauge, bet ne zmona, todel pagalvojau kaip butu jei jie issiskirtu g.gif O is vyro gimines moteru nera tinkanciu kriksto mamai. Nesu pries is skirtingu seimu, bet geriau jei butu seima. Bent jau man wub.gif
Atsakyti
Sveikos visos,
Mes ir kviesti ų krištynas, tik reikalas tas,k ad tik mano vyras bus krikšto tėte, o aš ne ir dėl to labai pykstu ri nejaukiai jaučiuos. Viskas būt buvę gerai ir nebūčiau pykus, jeigu mano vyro brolio žmona būtų bent atsiklausus manęs ar aš nieko prieš , kad mano vyras krikštins su kita, bet matyt pas ją nėra apie tai supratimo.
Na čia tokia mano nuomonė
Atsakyti
jau kitoj temoj tau pasakiau, ka galvoju, bet cia gal placiau galima mirksiukas.gif

1. tave puikiai suprantu, jausmas naturalus. su vyru atrodote neatsiejama vienuma, etc. as jausciausi taip pat. ir galbut jausiuosi, nes cool.gif turi dar nevedusi broli, tad kada nors gali ir susidaryti tokia situacija verysad.gif

2. vaikas yra vyro brolio, kuris turi zmona - vaiko mama. galbut ji su savo geriausia drauge dar vaikysteje sutare krikstyti viena kitos vaikus.
aisku, nezinau, kaip jus visi sutariate, taciau itariu, kad tikrai buvo apsvarstytas variantas: o kas, jeigu issiskirs... o savo vaikui norisi geriausio.

3. tevai kviecia, ka nori, o jau krikstateviu reikalas, ar sutikti, ar atsisakyti krikstyti. ir antru pusiu tikrai nereikia klausti. antra puse turetu dziaugtis, kad jo gyvenimo draugu taip pasistikima.

neliudek ir nesinervink. is tos zmogiskosios puses pagalvok - tu irgi galesi atsimoketi tuo paciu. nekrikscioniskas, bet zmogiskas poziuris mirksiukas.gif
Atsakyti