Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

Na man asmeniškai tai nebuvo labai malonu kai draugą jo sesuo su vyru pakvietė būti krikštatėviu, o aš tarsi likau už borto..bet dabar jau mąstau kitaip- rasiu ir aš kaip prisidėti prie tų krikštynųsmile.gif Šiaip jie taip daro, nes nori kad būtų lygybė, kad būtų iš abiejų pusės po giminaitį. na ir nebuvo kitokio pasirinkimo, nes iš mano draugo pusės jis kaip ir vienintelis artimiausias vyras( yra nebent pusbrolis dar). Bet aš asmeniškai tai už tai kad būtų žmonės iš vienos poros, nes mane taip krikštino, mano sesę, ir toks variantas labai puikus;)
Atsakyti
Man irgi atrodė, oi kaip pikta , kad mano draugą pakvietė į krikštynas be manęs, bet dabar nurimau, juo labiau kad krikštamotė bus ne mano draugo amžiaus, o daug vyresnė, tai čia jokių pavydų ir būti negali..dar raminuosi tuo, kad draugo sesei yra blogiau, nes ji vyresnė, tai savaime aišku kad norėjo būti krikšto mama, bet neturi nei vyro, nei draugo..aišku situacija nėra maloni ir krikštamotės būsimos vyrui...Šiaip viskas šauniai, niekas nieko neatsiklausinėjo ar kam gerai ar blogai toks krikšto tėvų parinkimas ir aš nepykstu dėl to, tik kažkaip norisi ir man jaustis svarbia, neatsišlieti per daug nuo draugo..tai galvoju prisidėti prie krikštynų organizavimo;)
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 12 29, 21:00)
Ir dar: mano nuomone, patys tikriausi krikšto tėvai yra susituokusi pora. Jokie ten makalavimai brolis-sesuo, draugas-kaimynė. irnesakyk.gif

Niekad negalvojau, jog tos pačios šeimos vaikus, nors tris ar keturis, gali krikštyti vieni ir tie patys žmonės  blink.gif

Dėkui iš anksto  rolleyes.gif

Mes patys su vyru esam tos pacios seimos du vaikucius pakrikstine, tai daryti tikrai galima, o tie makalavimai, kai kriksto mama is vienos seimos, kriksto tetis is kitos tai man gryniausia nesamone, o ypac tada, kai zmones yra susituokia schmoll.gif , mano vyra kazkada kviete, jo pusesere, kad pakrikstintu, nors dar tuo metu buvom nesusituokia, bet gyvenom kartu 7metus, mano vyras grieztai atsisake, o ir as buciau nesutikus, kad jis krikstintu vienas
Atsakyti
Na tai matot, labai šaunu kai abu iš poros vienodai mąsto, galvoja kad netinkama būtų krikštyti atskirai vaikelio, bet kai vienam atrodo taip, o kitam kitaip, tai tenka kažkuriam prie kito prisitaikyti smile.gif
Atsakyti
Na zmogus nebutu zmogus,jei jis neisizeistu,nesusireiksmintu,nekeltu savo ambiciju auksciau visu. 4u.gif Suauges protingas zmogus nekels kazkokiu salygu arba ...arba...kartu arba....nei vienas doh.gif
Mano dukters busimi kriksto teveliai seima,o sunaus kriksto mama..mano geriausia drauge,o kriksto tevelis...vyro geriausias draugas.Nei kriksto tevui ar kriksto mamai,nekilo jokiu nesusipratimu seimoje,kad nepakvieteme antru pusiu.
Atsakyti
Nemanau, kad labai svarbu, kokie santykiai tarp krikštatėvių. Svarbiau, kaip jie -žiūri į vaikus, kaip rūpinasi. Svarbu, kad mokėtų atskirti tarpusavio santykius nuo santykių su kitais žmonėm. Na, tarkim aš su anyta neturiu jokių santykių, nes ji kelia reikalavimus, nustato taisykles, o mainais nesugeba arba nenori nieko duoti, bet jos santykiai su mano sūnum yra jų reikalas. Tuo tarpu, kai gyvenimo matę žmonės pataria - jei nori, kad mylėtų tavo vaiką, turi sutart ir su vyro motina, nes ji nepajėgi atskirti savo ir marčios, savo ir anūko santykių.
Manau, kad geriau patikėti krikštyti svetimam žmogui nei giminaičiui, su kuriuo neesi normaliuose santykiuose ar neesi jokiuose santykiuose .
Atsakyti
Na o musu situacija tokia doh.gif :
Mano vyras ilga laika susitikinejo su panele, visi galvojo, kad susituoks jie, jos (buvusios drauges) pussesere pakviete abudu krikstyti sunu, o po metu jie nusprende issiskirti . Issiskyre NEdraugiskai, su skandalu(as irgi ivelta buvau) schmoll.gif . Tai dabar maniskis nebendrauja su kriksto sunum, nes nenori matyti savo ex-drauges, bet ir mano atzvilgiu iki siol tai butu polit nekorektiskai(labai paini situacija gavosi), nors as visiskai nepritariu tokiam vyro elgesiui. Gal laikui praejus vel prades vyras bendrauti su krikstasuniu, o gal ir ne. Bet kokiu atveju, siuo metu vaikas "neturi" krikstatevio, o tai mano manymu neteisinga. g.gif
Manau, del to reikia labai atsakingai rinktis krikstatevius ir ta pasirinkima turetu lemt tevu patirtis, bei atsakingumas, o ne noras kam nors itikti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Ka tik suzinojau, kad musu vaikuciui kviestas kriksto tetis atsisake..... yar kakoks prietaras negeras, kad negalima atsisakyti.......ka jus apie tai manote?
Atsakyti
manau is vienos geriausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Patrė @ 2008 04 30, 10:32)
Sveikos mamos,
Ka tik suzinojau, kad musu vaikuciui kviestas kriksto tetis atsisake..... yar kakoks prietaras negeras, kad negalima atsisakyti.......ka jus apie tai manote?

Nekreipk demesio i prietarus,ieskok kito kriksto tevelio ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
O as nematau nieko blogo ir izeidziancio, kad kviecia tik viena sutuoktini buti kriksto tevu/motina. Nes manau, cia individualu ir asmeniska, ir tik vaikelio tevai turi sprest kviesti susituokusia pora,, ar viena is sutuoktiniu. Ne del to, kad kazkas geresnis ar bogesnis. Tiesiog toks sprendimas. Pas mus dabar tokia situacija:
mane pakviete buti krikstamote, o vyra ne, bet nei pykcio, ar nepasitenkinimo vyras nejaucia. Ir as nematau nieko blogo ar izeidziancio, jeigu mano vyra pakvies i krikstatevius, o manes ne.
Atsakyti
O as manau, kad cia viskas dar priklauso nuo seimos tradiciju 4u.gif . Pas mus (mano ir vyro) gimineje kazkaip "priimta" kviesti krikstatevius is skirtingu seimu. Del to ir pati nematau problemos, jeigu pakviestu kazka viena (mane ar vyra) buti vaiko krikstamote/teviu.
Atsakyti