Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

Kodėl nesąmonė, kaip tu įsivaizduoji turi du brolius, jie turi šeimas, ir tu vieną brolį kvieti būti krikšto tėvu o kitą ne. Bent jau aš žadu kviesti abu, kad nė vienas nejaustu skriaudos. o ir dėmesio vaikui daugiau, o be to pagal senolių tradicijas ypač didelėse vestuvėse buvo primta turėti dvi svočias, tai čia ką irgi nesąmonė ? aš manau kiekvieno žmogaus pasirinkimas, mano bus toks, kad krikšto tėvais bus abu broliai su žmonom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 27 lapkričio 2006 - 15:50
Patieška, norėčiau paprašyti daugiau informacijos apie tas "dvigubas" krikštynų poras. Tik čia ir sužinojau apie tokius "fintus". Visad galvojau, jei krikštija, tai krikštija tik viena pora.

Ir dar: mano nuomone, patys tikriausi krikšto tėvai yra susituokusi pora. Jokie ten makalavimai brolis-sesuo, draugas-kaimynė. irnesakyk.gif

Niekad negalvojau, jog tos pačios šeimos vaikus, nors tris ar keturis, gali krikštyti vieni ir tie patys žmonės blink.gif

Dėkui iš anksto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DA_da @ 2003 08 21, 01:01)
Rasau cia , nes jauciuosi pasimetus.Situacija labai sudetinga.Mano pussesere turi sunu.Ji laikas butu krikstinti.Ji turi ir sese,kuri tikrai verta krikstamotes titulo.Ta sesuo yra netekejusi,bet turi drauga,su kuriuo jau 3-4metai kartu.Taigi.Sesuo kvieciama i kriksto mama,o jos draugas ne.Priezastys nelabai aiskios,gal jis nesutinka-nezinau.Bet pasak,pusseseres,tai jei jie kartu krikstins,tai issiskirs.na,as tuo nelabai tikiu,bet...Taip iseitu,kad ir kriksto tevas reikalingas.Susitare su kunigu siam sestadieniui.Bet kriksto tevo dar nera.Tiesa,as nieko nezinojau,manes tik fotoaparato prase.Net neklausiau kam,sakiau:isfotkinu ir duodu.Atvaziuoja pas mane pusessere,man ir mano vyrui sako:paskolinkit fotoaparata,kostiuma vaikui(musu vaikas panasaus amziaus),suknele man ir gal galetu but tavo vyras kriksto tevu?As sukroviau visus daigtus kurius prase,bet ties savo vyru"sustojau".Tai kaip cia dabar:mano vyras kvieciamas i tokia garbinga vieta,o as ne?Ji sako ir tu su seima busi kartu....Na,atsiprasau.As turesiu stovet salia.Man tikrai bus geda kam pasakyt,kad mano vyra pakviete but kriksto tevu,o manes ne.Tikra mano pusesere.O gal as cia per daug susireiksminau?Gal visi taip daro?As tai labai isizeidziau.

nematau nieko blogo schmoll.gif Tik iš anksto galėjo vyro atsiklausti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 12 29, 22:00)
Patieška, norėčiau paprašyti daugiau informacijos apie tas "dvigubas" krikštynų poras. Tik čia ir sužinojau apie tokius "fintus". Visad galvojau, jei krikštija, tai krikštija tik viena pora.
Ot ir man įdomu būtų išgirst. Tai kaip čia dabar išeina, kūdikis turi 3 krikštamotes ir tris krikštatėvius? Ir jie visi per vieną krikštą dalyvauja? Kaip pamergės/pabroliai per vestuves? blink.gif O kai paskui vaiką reikia katalikišku keliu vest, tai katras vadovauja, nesgi tiek tautos, ir susipešt gali? Tas, kur kūdikį laikė? Ar vyriausias? Ar katalikiškiausias? blink.gif

Ir dar: mano nuomone, patys tikriausi krikšto tėvai yra susituokusi pora. Jokie ten makalavimai brolis-sesuo, draugas-kaimynė. irnesakyk.gif
Neeea, gali būt draugas - kaimynė. Net gali būt 16 metų draugas ir 62 metų kaimynė, jie nebūtinai turi būt pora, jie gi niekada nieko nedarys kaip pora, tik tą kartą bažnyčioj pastovės. Tik jie turi būt bažnyčioj susituokę. Jei taip gyvena - negali krikštyt, nes katalikiškai žiūrint, jie patys nuodėmėj gyvena. Tai kaip vaiką katalikišku keliu ves? Į nuodėmės liūną įtrauks laugh.gif
Tai čia iš bažnytinės pusės. Aišku, kaip tau labiau patinka - tai jau tau spręst smile.gif

Niekad negalvojau, jog tos pačios šeimos vaikus, nors tris ar keturis, gali krikštyti vieni ir tie patys žmonės  blink.gif

Aha, vat aš irgi tokį prietarą girdėjau. Kad brolių krikštamotės ir krikštatėviai negali būt tie patys žmonės. Ir nesuprantu, kodėl unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2006 11 14, 11:38)
bet as manau kad tokie seimu isskyrimai kad paima vyra ar zmona yra nenormalus, suprasciau jei ne vede, bet kitokiu situaciju nesuprantu.

Na, musiskio vieno sunaus kriskto mama bus mano sesuo, o krikstatevis- pusbrolis. Ir ka? Sesuo netekejus, pusbrolis vedes...

Kitos pykstat, kad vyra pakviete but kriksto tevu, o jus- nebusit krikstamote... Nesuprantu, kodel turetumet pergyvent? Juk krikstotevus renka tevai, o ne jus renkates krikstavaikius... As nesuprantu sitos situacijos... Kodel tureciau isizeisti... Na, gal as kitaip mastau... Bet jei kada taip butu, tikrai nepergyvenciau, kad pakviete ne mus abu, o kuri tai viena...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 12 29, 21:00)

Niekad negalvojau, jog tos pačios šeimos vaikus, nors tris ar keturis, gali krikštyti vieni ir tie patys žmonės  blink.gif

Dėkui iš anksto  rolleyes.gif

o aš kaip tik skaičiau, kad anksčiau Lietuvoj stengdavosi imti nesusituokusius ir dar jaunesnius. Ir todėl, kad jei tėvam, kas nutkitų, krikšto tėvai ilgiau galėtų vaiku pasirūpinti. O paskui, kai tie nevedę apsiženyja, atsiranda dvi šeimos galinčios pasirūpinti vaiku.

Mano vaiko krikšto tėvai yra mano brolis ir mano draugė.
Atsakyti
as taip pat nenoreciau kad mano vaiku butu nesutarentys tarpusavy asmenys nes manokrikstu tevas mano mamos sesers vyras o kriksto mama mamos drauge ir taip kartu ju abieju nematau,nes ji gyvena net nezinau kur o krikstatevis uz keliu namu bet ir nesiteikia aplankyti,o jei as kada uzsuku nepatenki nti bet sutinka

Atsakyti
As taipogi svarsciau,kaip bus jei issiskirs vyro sesuo,nors finalas buvo aiskus,bet kadangi su abejais gerai subendraujam is senu laiku,tai paeme juos nesigailim,nors jie ir nebegyvena kartu smile.gif
Atsakyti
na as i krykstatevius pakvieciau savo broli ir savo geriausia drauge nuo vaikystes laiku ax.gif mano vyras nepriestaravo kad nekvieciau vyro brolio,nors anyta labai dar po siol nepatenkinta kad as taip nusprndziau,bet tai yra mano vaikas ir as galiu pati sprest ka noriu kviest i savo vaiko krykstatevius 4u.gif
Atsakyti
as tai truputi nesuprantu tu zmoniu kurie dar bunant nesusituoke ir gal but net neketina visa laika gyventi atsisakymo krykstyti vaiko g.gif
as pati kvieciu savo seseri ir pusbroli is savo puses ax.gif
o be to sako, jei atsisakai eiti tokias pareigas, tai atimi is vaiko laime, nezinau, kiek cia tame tiesos mirksiukas.gif
Atsakyti
protest.gif stupid.gif stupid.gif
Atsakyti
Pas mus šeimoje visada stengiamasi kviesti krikšto tėvais iš skirtingų šeimų. Bet tai nėra taisyklė. Mano pačios krikšto tėvai buvo sutuoktiniai. Mes savo vaikui kviesime iš skirtingų šeimų. Ir niekas nedaro iš to tragedijos. Mes su vyru irgi turim krikšto vaikų, bendras kiekis penki vaikai. Vienam mes esam abu, trim aš esu su kitos šeimos atstovu ir vienam vyras su kitos šeimos atstovu. Man tai atrodo normalu. ax.gif
Atsakyti