Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE(garnelis @ 2008 11 29, 14:34)
auksiniai zodziai  4u.gif seimos skirti negalima, nebent tai butu broliai ir seserys, ar labai labai artimi kazkas.

as pati dabar atsiduriau tokioj situacijoj.

tai pasielgiau taip - jei vyras nori buti krikstateviu - valio, tavo pasirinkimas. Eisi pats pirksi dovanas, prisiminsi gimtadienius ir visa kita. As tikrai nieko nedarysiu.
I krikstynas taip pat nejau, vyras isejo vienas. Aisku, nei dovanos nieko nieko nepasirupino, nes jis matyt nelabai net zinojo, kad tokiom progom reikia eiti su dovanom. as tylejau ir tuo nesirupinau, nes jis krikstatevis, ne as krikstamote. Nezinau kaip toliau musu santykiai klostysis su ta seima, bus matyt.
tik man labai idomu, kaip krikstateviai tarsis dovanu klausimu ateityje. Dalinsis per puse ar kaip ?  kaip vesis kur nors i teatra ar dar kur nors ? Su ta boba jis nepazistamas. Maniskis labai uzimtas zmogus. as visada tokiais dalykais rupindavausi ir tikrai siuo atveju nesiruosiu rupintis. O maniskis ne is piktos valios, bet tikrai pamirsta... Cia yra labai daug seimos niuansu ir negalima taip imti ir is salies kazkam primesti savu taisykliu.

ir apskritai, reikai i viska giliua pazvelgti - krikstateviai, dvasiniai vadovai, geros seimos pavyzdys turi buti ir t.t.. tai koks cia pavyzdys, kai viena boba netekejusi, o mano vyras vedes.

arba - tada abu turi buti nevede.

Na, jeigu as rinkciau savo vaikui krikstatevius (beje, ka siuo metu ir darom), tai paskaicius tokiu pasakojimu reiketu rinkti tik abu nevedusius ax.gif O vedusia pora, tai tik tada, jeigu tos poros abi puses yra pakankamai artimi musu seimai ax.gif
Bet ka reiktu daryti, jei nei taip, nei kitaip neiseina g.gif ...tada teks kesti tokios, kaip Jus priekaistus ir matyti toki nepasitenkinima. Arba belieka isviso nekristyti vaiko verysad.gif
O jusu atveju, tai idomu paklausti: o tai seimai kas artimesnis, ar ta "netekejusi boba" ar Jus? Ir ka tiems vaiko teveliams daryti, jeigu ta "boba" yra netekejusi, o visi pazystami vyriskiai, ju nuomone tinkami buti ju vaiko krikstateviu, yra vede?
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 11 29, 19:55)
Ir ka tiems vaiko teveliams daryti, jeigu ta "boba" yra netekejusi, o visi pazystami vyriskiai, ju nuomone tinkami buti ju vaiko krikstateviu, yra vede?

Ogi kviesti ta uzimta vyra su zmona buti kriksto tevais, o ne su ta "netekejusia boba" vaikui nuo to tik geriau bus mirksiukas.gif , bent jau susituokia zmones daug atsakingiau ziuri i krikstateviu pareigas, nei nevede
Atsakyti
QUOTE(ikristute @ 2008 11 30, 23:37)
Ogi kviesti ta uzimta vyra su zmona buti kriksto tevais, o ne su ta "netekejusia boba" vaikui nuo to tik geriau bus  mirksiukas.gif , bent jau susituokia zmones daug atsakingiau ziuri i krikstateviu pareigas, nei nevede

O kviesti ta uzimta vedusi vyra su zmona ir tada, jeigu ta zmona beveik nepazystama vaiko teveliams? O ta "netekejusi boba" yra pavyzdziui vieno is teveliu sesuo g.gif Toks variantas irgi keistai atrodytu g.gif
Mano aplinkoje panasiai yra: pavyzdziui mano vyras noretu kviesti krikstateviu savo geriausia drauga (nes daugiau tinkamu kandidatu nera), kuris turi zmona (neseniai apsivede), deja as tos zmonos nepazystu, tai kodel as tureciau sutikti, kad ji butu mano vaiko krikstamote, o ne kokia mano netekejusi sesuo? g.gif

Na, galiausiai, jeigu ta mums nepazystama draugo zmona irgi rodytu toki nepasitenkinima, kaip cia dauguma rodo, tada beliktu visai nekrikstyti, arba krikstyti tik su viena krikstamote unsure.gif kad isvengti konfliktu
Papildyta:
Beje, mano vyras taip pat yra savo draugo dukros kristatevis, tai ivyko dar pries musu pazinti. Bet as tame jokios problemos nematau, nusivedam mes ta mergaite ir papramogauti ir kaledoms dabar dovana pirksim kaip ir kitiems artimiesiems, ar viena dovana daugiau, ar maziau - nematau tame jokiu sunkumu. smile.gif
Ir mano vyras su ta krikstamote nieko bendro neturi, jie savo pareigas atlieka atskirai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 30 lapkričio 2008 - 23:04
QUOTE(ritukasx @ 2008 11 29, 20:55)
Na, jeigu as rinkciau savo vaikui krikstatevius (beje, ka siuo metu ir darom), tai paskaicius tokiu pasakojimu reiketu rinkti tik abu nevedusius  ax.gif O vedusia pora, tai tik tada, jeigu tos poros abi puses yra pakankamai artimi musu seimai  ax.gif
Bet ka reiktu daryti, jei nei taip, nei kitaip neiseina  g.gif ...tada teks kesti tokios, kaip Jus priekaistus ir matyti toki nepasitenkinima. Arba belieka isviso nekristyti vaiko  verysad.gif 
O jusu atveju, tai idomu paklausti: o tai seimai kas artimesnis, ar ta "netekejusi boba" ar Jus? Ir ka tiems vaiko teveliams daryti, jeigu ta "boba" yra netekejusi, o visi pazystami vyriskiai, ju nuomone tinkami buti ju vaiko krikstateviu, yra vede?

Visiškai teisingai arba abu nevedę, arba šeimą.
Kažkaip keistai nuskamba, va vyras, tai tinka, o žmona ne ,nes nelabai artima, tai kaip jūs sakykim isivaizduojat savo vaiko krikšto tėvą dalyvaujant savo vaiko gyvenime toliau, su šeima ar vieną be šeimos. Ta prasme žmona jo tolima jums ir lauksit jo vieno, tikėsitės, kad jis vienas tinkamai ir dovaną parinks, ir laiku atvažiuos, ar jums malonu bus jį vieną priiminėti, nu tiesiog neisivaizduoju tolimesnio bendravimo.
Aš manau, kad vaiko tėvai, tai nenori tos nelabai artimos, kad būtų krikšto mama, bet tikrai tikisi, kad paskui ji rūpinsis viskuo , kas priklauso krikšto tėvui, t.y. savo vyrui einant pas krikšto vaiką. Ir jei nepasveikins kr. tėvas kada tai ne jis bus kaltas, o sakys, va žmona kokia karvė nepriminė, nepasistengė, nenori atvažiuot sveikint ir t.t. O kodėl ji turėtų tą daryt?

QUOTE(ritukasx @ 2008 12 01, 00:03)
Beje, mano vyras taip pat yra savo draugo dukros kristatevis, tai ivyko dar pries musu pazinti. Bet as tame jokios problemos nematau,

Nu tai normalu, kad jūs nekvietė, nes nebuvo jūsų dar tada vyro gyvenime, bet kažin ar nebūtų problema, jei jūsų būtų nekvietę dabar, ar taip pat su dideliu noru vestumetės pramogauti vaiką, jei jūsų būtų nekvietę kr. mama , nes esat ne labai tinkama ja būti. Manyčiau galvotumete kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 12 01, 10:18)
Nu tai normalu, kad jūs nekvietė, nes nebuvo jūsų dar tada vyro gyvenime, bet kažin ar nebūtų problema, jei jūsų būtų nekvietę dabar, ar taip pat su dideliu noru vestumetės pramogauti vaiką, jei jūsų būtų nekvietę kr. mama , nes esat ne labai tinkama ja būti. Manyčiau galvotumete kitaip.

Nemanau, kad kitaip reaguociau, jeigu manes nebutu pakviete krikstamote dabar, nes mes su ta mergaites mama neesam drauges, todel sutinku, kad tai mamai labiau patiktu, kad kriktamote butu jos sesuo, o ne as. Ir jos del to nesmerkiu, nes ir as taip noreciau. O be to, niekas juk neliepia tiems krikstateviams kas savaitgali skirti vaikui laika, manau uztektu 2-3 kartus per metus. O kad bent du kartus i metus nupirkti dovana (kaledoms ir gimtadieniui), tai nematau tame jokios problemos. Todel del tu dvieju dovanu ir poros kartu pabuvimu su krikstadukra nematau reikalo kelti tokius nepasitenkinimus ax.gif
Atsakyti
Pagalvoju kad man labai pasiseke del krikstateviu antru pusiu, kad pasitaike tokie protingi zmones kurie nekelia jokiu tragediju. Ir kriksto tecio drauge renka dovaneles, atvaziuoja, domisi kas patinka mazajai ir visai nesusireiksmina ir nesipucia, kodel ji ne krikstamote ir kad jai nepriklauso pirkti ar rupintis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2008 12 01, 14:40)
Pagalvoju kad man labai pasiseke del krikstateviu antru pusiu, kad pasitaike tokie protingi zmones kurie nekelia jokiu tragediju. Ir kriksto tecio drauge renka dovaneles, atvaziuoja, domisi kas patinka mazajai ir visai nesusireiksmina ir nesipucia, kodel ji ne krikstamote ir kad jai nepriklauso pirkti ar rupintis.  4u.gif

drinks_cheers.gif Tai vat butent, as irgi nesuprantu tokiu nepasitenkinimu. As taip pat nieko pries neturiu, kad vyras turi krikstadukra, ir nesvarbu ar tai ivyko pries musu pazinti ar butu ivyke dabar, niekas nuo to nepasikeicia - nes vistiek bet kokiu atveju bendraujam ir dovanas perkam ax.gif
Atsakyti
Dar vienas pastebejimas: o kas, jeigu ta vedusi krikstateviu porele nesutaria ar net issiskiria? g.gif Kaip tada su kristateviu pareigomis? g.gif
Tada jau tikrai geriau kviesti artimiausius zmones: geriausius draugus, seseris, brolius, kurie tikrai niekur nedings, ko negaliu pasakyti apie vedusia pora,kuria reiktu kviesti kartu buti krikstateviais, nes kitaip zmonele stipriai isizeis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 01, 11:41)
O be to, niekas juk neliepia tiems krikstateviams kas savaitgali skirti vaikui laika, manau uztektu 2-3 kartus per metus. O kad bent du kartus i metus nupirkti dovana (kaledoms ir gimtadieniui), tai nematau tame jokios problemos.

jeigu tavo supratimas apie krikstateviu pareigas yra 2 dovanu nupirkimas vaikui per metus, tai tada jokios problemos. Tik va idomu, ar kas zinodamas toki poziuri i kristateviu pareigas benoretu tokia persona i krikstatevius kviesti.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 12 27, 00:33)
jeigu tavo supratimas apie krikstateviu pareigas yra 2 dovanu nupirkimas vaikui per metus, tai tada jokios problemos. Tik va idomu, ar kas zinodamas toki poziuri i kristateviu pareigas  benoretu tokia persona i krikstatevius kviesti.

Cia yra minimumas, ka galima padaryti del savo kriksto vaiko. As turiu krikstasuni, kuriam skiriu zymiai daugiau laiko ir demesio, jis gyvena tam paciam mieste, todel viskas paprasciau. Jeigu butu kitam mieste, tada manau susitikimai butu retesni nei dabar.
Idomu, kodel is tu, kurios gina tas isizeidusias krikstateviu zmonas, niekas nepasako, kas butu jeigu ta vedusi pora issiskirtu, ka tada ta krikstatevio buvusi zmona darytu su kristamotes pareigomis g.gif Ar jei butu malonu bendrauti su ta vaiko seima be vyro, kurio draugai ar gimines jie yra? Todel ir manau, kad krikstateviais turi buti patys artimiausi zmones, t.y. brolis, sesuo, geriausias draugas ar drauge ir pan., kurie visada liks artimi zmones ax.gif
Bet jeigu reiktu pvz. geriausio draugo zmona, kuria mes mazai pazistam, kviesti kriktamote tik del to, kad ji yra to draugo Zmona, tai manau yra nevykes variantas, nebent ji butu taip pat geriausia drauge vaiko seimai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu tokia beda, mano vyra kviecia krikstyti vaikeli, vyro brolis ir nori kad krikstomama butu zmonos sesuo, nes as negaliu kadangi laukiuosi. Kaip manot ar grazu taip vienam vyrui eiti i kumus ir palikti zmona. Man tai ziauriai nepatinka, bet jis sutiko ir nezada atsisakyt, siuom atveju jauciuosi izeista, lyg mes su dukra butume nereikalingos. Aciu uz nuomone.
Atsakyti
Na manyciau jei tave tai izeide tai turetum pasakyti savo vyrui ir siaip jau vyras galetu ir atsisakyti blush2.gif bet jei mano seimoje taip atsitiktu tai as tikrai nebuciau pikta ir isizeidus, tuo labiau kad taves kaip ir negali prasyti i kumas, nes tu laukiesi kaip minejai 4u.gif o sventeje manyciau tikrai dalyvautum tai linksmai praleistum laika ir butu saunu! mirksiukas.gif
Atsakyti