Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštatėviai iš skirtingų šeimų

QUOTE(zeniania @ 2008 07 10, 14:37)
Hmmm, kaip cia pasakyt kad nieko neizeist. Gal tai pavydas, kad vyra pakviete o jus ne??? Mano nuomone kiekvieni tevai kurie krikstyja savo lailius turi teise rinktis jam kriksto tevus patys. Jie taip nori, jie parenka taip SAVO vaikui, na ir kas jei rimtai nenori kad jus nebutumet vienu is ju, bet jie juk turi teise. O dabar pabukit teveliu vietoj, jie nori kad ju isrinkti zmones butu ju vaikelio krikstateviais o cia BAC ir tu zmoniu antros poros pradeda pykti ir priesintis, galiausiai kazkas turi atsisakyti. Kodel? Kodel jus norit atimti viena is krikstateviu is VAIKO???? Del pavydo??? Jums negeda?

P.S. Nepykit nieko izeist nenorejau 4u.gif

Aš manyčiau, kad jei yra šeima, tai jos skirti negalima, arba abu, arba nei vieno.
Aišku galima dar sakykim kviesti savo brolį ir seserį, nesvarbu, kad jie turi šeimas. Bet kitu atveju -ne.
Vaiko tėvai nėra kažkokie valdovai, kad va užsimaniau šito ir šito savo vaiko krikštatėviais, ir viskas, niekas negali pykti, jiems nereikia kreipti į kito žmogaus interesus, požiūrį, šeimos santykius (gal ta šeima labai darni ir visada eina kartu, gerbia vienas kitą).
Jei dėl kažkokių priežasčių, na aš nemaloni jiems, jie manęs nemėgsta, nekviečia manęs, o tik mano vyrą , tai kodėl aš turėčiau paskui , būdama jiems nemaloni rūpintis jų vaiku, ar apie tai nepagalvoja. Juk vyras eidamas vienas užkrauna visai šeimai pareigas, ir dažniausiai žmonai, išrinkti dovanas, gimtadieniai, dalyvauti vaikui svarbiuose gyvenimo atvejuose. Kai taip tai aš nemaloni, bet jei sakykim nesuksiu galvos ir nevažiuosiu į gimtadienius, nesveikinsiu, sakys, matai kokia, jau sunku pasistengti, o kodėl aš turėčiau stengtis.
Jei yra koks brolis ar sesuo nevedę, jie turėtų tikrai neįsižeisti dėl to, kad jų nekviečiat, aš bent tikrai suprasčiau ir su vedusiu neičiau gerbdama save ir šeimą.

Gal tada normalu ir pabroliu kokiu pakviesti kokį vedusį vyrą, kai neturės ko , argi gaila taigi tik pasėdės per vestuvės su pamerge, vaikų darytis nereiks, kaip čia kas sakė.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 20, 16:32)
Aš manyčiau, kad jei yra šeima, tai jos skirti negalima, arba abu, arba nei vieno.
Aišku galima dar sakykim kviesti savo brolį ir seserį, nesvarbu, kad jie turi šeimas. Bet kitu atveju -ne.
Vaiko tėvai nėra kažkokie valdovai, kad va užsimaniau šito ir šito savo vaiko krikštatėviais, ir viskas, niekas negali pykti, jiems nereikia kreipti į kito žmogaus interesus, požiūrį, šeimos santykius (gal ta šeima labai darni ir visada eina kartu, gerbia vienas kitą).
Jei dėl kažkokių priežasčių, na aš nemaloni jiems, jie manęs nemėgsta, nekviečia manęs, o tik mano vyrą , tai kodėl aš turėčiau paskui , būdama jiems nemaloni rūpintis jų vaiku, ar apie tai nepagalvoja. Juk vyras eidamas vienas užkrauna visai šeimai pareigas, ir dažniausiai žmonai, išrinkti dovanas, gimtadieniai, dalyvauti vaikui svarbiuose gyvenimo atvejuose. Kai taip tai aš nemaloni, bet jei sakykim nesuksiu galvos ir nevažiuosiu į gimtadienius, nesveikinsiu, sakys, matai kokia, jau sunku pasistengti, o kodėl aš turėčiau stengtis.
Jei yra koks brolis ar sesuo nevedę, jie turėtų tikrai neįsižeisti dėl to, kad jų nekviečiat, aš bent tikrai suprasčiau ir su vedusiu neičiau gerbdama save ir šeimą.

Gal tada normalu ir pabroliu kokiu pakviesti kokį vedusį vyrą, kai neturės ko , argi gaila taigi tik pasėdės per vestuvės su pamerge, vaikų darytis nereiks, kaip čia kas sakė.

As su tavo poziuriu nesutinku schmoll.gif schmoll.gif Pirmoje eileje jei normalus vyras tikrai neuzkraus zmonai tokiu rupesciu ir pats sugebes nepamirsti gimtadienio ar didziuju svenciu. Maniskis lanko ir jam tai puikiai sekasi as dziaugiuosi wub.gif O savo krikstadukra myli beprotiskai, ir nikada jos nepamirsta rolleyes.gif
O apie pabrolius cia gerai nuvaziavai net nejauti turbut, kad nusisnekejai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Donaldziukas @ 2008 08 20, 15:49)
As su tavo poziuriu nesutinku  schmoll.gif  schmoll.gif  Pirmoje eileje jei normalus vyras tikrai neuzkraus zmonai tokiu rupesciu ir pats sugebes nepamirsti gimtadienio ar didziuju svenciu. Maniskis lanko ir jam tai puikiai sekasi as dziaugiuosi wub.gif  O savo krikstadukra myli beprotiskai, ir nikada jos nepamirsta rolleyes.gif 
O apie pabrolius cia gerai nuvaziavai net nejauti turbut, kad nusisnekejai doh.gif

Tavo teisė nesutikti.
Gal ir nepamirš, bet ar sugebės viską vienas padaryti, nupirkti dovaną, norės vienas visada važiuoti, nes jei aš nemiela krikštyti, tai kodėl tada paskui turėčiau važiuoti. Va šito nesuprantu.
Nenusišnekėjau, pateikiau, kaip pavyzdį.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 20, 14:32)

Visiskai sutinku su tavo nuomone thumbup.gif , labai taikliai viskas issakyta drinks_cheers.gif , tik va liudna, kad vis dar yra tokiu zmoniu kurie to nesupranta, kad negrazu is seimos tik viena krikstateviu kviesti , ypac jei kitas del to nesmagiai jauciasi schmoll.gif . Na nebent tais atvejais jei tai abiems priimtina, bet jei tai skaudina kita zmogu, tai kam to reikia g.gif
Atsakyti
o as tai visiskai nesuprantu kodel kai kurios cia taip susireiksmina g.gif atrodo esate pasaulio bamba, kad jei jau jusu nekviecia, tai ir vyras eiti negali doh.gif nu blyn, gi ne i viena lova gula - o vaika krikstyja.
draugai krikstyjo savo berniuka ir pakviete mane ir mano broli buti krikstateviais. jau buvau istekejusi. MB net nesuko sau galvos kad ne jis, o mano brolis krikstatevis.
dabar krikstysim dukryte ir i kriksto tevus kvietem mano gera drauge ir vyro drauga. Drauge istekejusi. ir nesuku sau galvos kad jos vyrui gali nepatikti jog jo nepakvietem. Juk mes, tevai, renkames krikstatevius o ne krikstateviai vaikus. as krikstatevius kvieciu ta zmogu, kuri noriu matyti auginanti ar globojanti mano vaika jei man kazkas atsitiktu.

kaip sako, kiekvienas turi teise atsisakyti... o ir neseniai skaiciau kunigo zodzius apie atsisakyma buti krikstateviais - "geriau atsisakyti jais buti, nei sutikti ir dorai neaukleti vaiko". taip kad nereikia cia saves ir savo ambiciju kelti auksciau visko 4u.gif juk ne pasaulio pabaiga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 20, 16:11)
Tavo teisė nesutikti.
Gal ir nepamirš, bet ar sugebės viską vienas padaryti, nupirkti dovaną, norės vienas visada važiuoti, nes jei aš nemiela krikštyti, tai kodėl tada paskui turėčiau važiuoti. Va šito nesuprantu.
Nenusišnekėjau, pateikiau, kaip pavyzdį.

Nenoriu nieko izeist, bet kila klausimas: Kaip jusu vyras gyveno iki santuokos su jumis, jeigu negali vienas isrinkti vaikui dovanos, ar vienas nuvaziuoti???
Jeigu jusu nepakviete buti krikstamote, tai nereiskia, kad jus esate nemaloni siai seimai, gal tiesiog ju manymu yra vertingesne moteris?
Musu situacija tokia: Krikstamote issirinkome dukrytei is karto - vyro sesuo, ir ne del to, kad ji artimiausia giminaite, o del jos gyvenimo principu ir charakterio bruozu (sakoma, kad vaikai panasus i savo krikstatevius), o del krikstatevio labai ilgai svarstem, ir pakvietem juo buti savo gera drauga, kuris neseniai vede. Nei mes, nei jis, nei jo zmona nemate absoliuciai jokiu kliucu pakrikstyti vaika. Bendraujam ir sutarem su ta seima puikiai, pazistam vieni kitus jau nevenierius metus. Ir tai nereiskia, kad ji mums nemiela, tiesiog tai tikrai ne ta asmenybe, kuria noreciau matyt, kaip savo vaiko krikstamote.
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 09 17, 17:36)
  atrodo esate pasaulio bamba, kad jei jau  jusu nekviecia, tai ir vyras eiti negali  doh.gif 
dabar krikstysim dukryte ir i kriksto tevus kvietem mano gera drauge ir vyro drauga.  Drauge istekejusi.  ir nesuku sau galvos kad jos vyrui gali nepatikti jog jo nepakvietem.  Juk mes, tevai, renkames krikstatevius o ne krikstateviai vaikus.  as krikstatevius kvieciu ta zmogu, kuri noriu matyti auginanti ar  globojanti mano vaika jei man kazkas atsitiktu.

Tai kažin kas čia susireikšmina, man atodo vaiko tėvai, kurie užsimanė kažko ir taškas. Tai kad jūs to norit, tai dar ne viskas,gi ne pasaulio bamba esat, o gal tie žmonės gražiai sutaria ir nenori eiti po vieną, gal labai gerbia buvimą visur dviese, bet ai gi jūs sakė ,kad dėl to nesukat galvos....

QUOTE(Beautiful Life @ 2008 09 17, 18:30)
Nenoriu nieko izeist, bet kila klausimas: Kaip jusu vyras gyveno iki santuokos su jumis, jeigu negali vienas isrinkti vaikui dovanos, ar vienas nuvaziuoti???
Jeigu jusu nepakviete buti krikstamote, tai nereiskia, kad jus esate nemaloni siai seimai, gal tiesiog ju manymu yra vertingesne moteris?
Musu situacija tokia: Krikstamote issirinkome dukrytei is karto - vyro sesuo, ir ne del to, kad ji artimiausia giminaite, o del jos gyvenimo principu ir charakterio bruozu (sakoma, kad vaikai panasus i savo krikstatevius),  o del krikstatevio labai ilgai svarstem, ir pakvietem juo buti savo gera drauga, kuris neseniai vede. Nei mes, nei jis, nei jo zmona nemate absoliuciai jokiu kliucu pakrikstyti vaika. Bendraujam ir sutarem su ta seima puikiai, pazistam vieni kitus jau nevenierius metus. Ir tai nereiskia, kad ji mums nemiela, tiesiog tai tikrai ne ta asmenybe, kuria noreciau matyt, kaip savo vaiko krikstamote.

Nu prieštarauji sau, sakai,kad jei nepakvietė tai nereiškia, kad nemaloni, o pati rašai paskui, kad nekvietei dėl to, kad ne ta asmenybė kuri tiktų būti vaiko krikštamote. Manau visada beveik taip yra jei nekviečia, reiškia ne ta asmenybė esi, todėl būdama ne ta asmenybe kodėl turėčiau rūpintis paskui. Nuvažiuoti tai vyras gali, ir nupirkti gali, tik kažin ar jam bus tai malonu daryti vienam, kažin ar jis jau labai metams begant veršis vienas važiuoti, abejoju.Man taip nebuvo, tik išsakau savo nuomonę. Nu aš toks žmogus jei manęs nereikia, tai ir man nereikia. Lėkt paskui su dovanom, vaidint mielą ne mano stilius.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 10 16, 06:13)
Tai kažin kas čia susireikšmina, man atodo vaiko tėvai, kurie užsimanė kažko ir taškas. Tai kad jūs to norit, tai dar ne viskas,gi ne pasaulio bamba esat,  o gal tie žmonės gražiai sutaria  ir nenori eiti po vieną, gal labai gerbia buvimą visur dviese, bet ai gi jūs sakė ,kad dėl to nesukat galvos....

bet tai supranti, kad tai yra tevu reikalas parinkti krikstatevius, o ne kitaip. jei sutaria ir nusprendzia abu seimos nariai kad nenori eiti po viena, tai atisakykit, juk ne pasaulio pabaiga. bet sito turi noreti abu, o ne vienas 4u.gif
kiekvieno asmenine nuomone 4u.gif tik nereikia pykti 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Fruzinai ir kitoms, kurios nenori skirti šeimų.Man irgi nemalonu būti krikštatėvio žmona schmoll.gif
Atsakyti
Apskritai vaiką gali krikštyti ir vienas krikštatėvis arba krikštamotė.
Atsakyti
QUOTE(kaari @ 2008 11 11, 02:56)
Apskritai vaiką gali krikštyti ir vienas krikštatėvis arba krikštamotė.

O geras, va sito tai nezinojau ax.gif Reiks mums taip ir padaryti, nes krikstamote kaip ir butu, o va tinkamo krikstatevio nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 08 20, 15:32)

auksiniai zodziai 4u.gif seimos skirti negalima, nebent tai butu broliai ir seserys, ar labai labai artimi kazkas.

as pati dabar atsiduriau tokioj situacijoj.

tai pasielgiau taip - jei vyras nori buti krikstateviu - valio, tavo pasirinkimas. Eisi pats pirksi dovanas, prisiminsi gimtadienius ir visa kita. As tikrai nieko nedarysiu.
I krikstynas taip pat nejau, vyras isejo vienas. Aisku, nei dovanos nieko nieko nepasirupino, nes jis matyt nelabai net zinojo, kad tokiom progom reikia eiti su dovanom. as tylejau ir tuo nesirupinau, nes jis krikstatevis, ne as krikstamote. Nezinau kaip toliau musu santykiai klostysis su ta seima, bus matyt.
tik man labai idomu, kaip krikstateviai tarsis dovanu klausimu ateityje. Dalinsis per puse ar kaip ? kaip vesis kur nors i teatra ar dar kur nors ? Su ta boba jis nepazistamas. Maniskis labai uzimtas zmogus. as visada tokiais dalykais rupindavausi ir tikrai siuo atveju nesiruosiu rupintis. O maniskis ne is piktos valios, bet tikrai pamirsta... Cia yra labai daug seimos niuansu ir negalima taip imti ir is salies kazkam primesti savu taisykliu.

ir apskritai, reikai i viska giliua pazvelgti - krikstateviai, dvasiniai vadovai, geros seimos pavyzdys turi buti ir t.t.. tai koks cia pavyzdys, kai viena boba netekejusi, o mano vyras vedes.

arba - tada abu turi buti nevede.
Atsakyti